Jeugdklassentoernooi 2022

27 oktober 2022
← Terug naar overzicht

De Tafeltennis A-spelers van Nederland streden afgelopen weekend, op zaterdag 22 en zondag 23 oktober om de felbegeerde nationale titels. Dit kampioenschap werd gehouden in het Landstede Sportcentrum te Zwolle. Verrassenderwijs werd Trinko Keen op 51 jarige leeftijd Nederlands kampioen in het heren enkelspel. Hij won in de finale van de 18 jarige Barry Berben.

Naast het Nederlands Kampioenschap van de A-spelers werd er ook een Afdelingsjeugdklassentoernooi gehouden. Jeugdspelers van alle NTTB afdelingen uit het gehele land waren hiervoor uitgenodigd vanwege hun prestaties die behaald waren in de voorjaarscompetitie 2022.
Van de Tafeltennisvereniging Staphorst mochten zaterdag 22 oktober twee jeugdspelers aan dit jeugdtoernooi meedoen, t.w. broer en zus Bert Jan en Jennieke Krale uit Rouveen. Beide spelers kwamen uit in de 3e klasse, in hun poules van 7 spelers kwamen Jennieke en Bert Jan sterke tot zeer sterke tegenstanders uit het land tegen. Beide spelers speelden zeker niet onverdienstelijk en werden allebei vijfde in hun poule. Helaas was dit niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Jennieke en Bert Jan hebben zich kunnen meten met andere talentvolle tafeltennissers uit het gehele land en zijn een leuke ervaring rijker.

Foto: Albert Kuiper
Foto 8306: Broer en zus Bert Jan en Jennieke Krale
Bewerking: Quido van Hien