Competitie voorjaar 2011

Met de volgende teams spelen wij in de voorjaarscompetitie 2011:

1e Seniorenteam, 4e klasse

Albert Kuiper Sibrand Hassing Hans Logtenberg

2e Seniorenteam, 6e klasse

Trea Woudsma Erik Bolding Harry van der Wey

1e Jeugdteam, 4e klasse

Madelon Woudsma Stefan Scherpenisse Gerjan Kisteman

 


30-01-2011: Tafeltennisjeugdteam wint eerste competitiewedstrijd:
Zaterdagmorgen 29 januari 2011 kreeg het 1e Staphorster jeugdteam van sponsor Installatiebedrijf Stegeman bezoek uit Hattem, het 5e team van Smash was hun tegenstander. Voor het eerst in de nieuwe Sportzaal aan de Burgemeester v.d. Walstraat kwamen Stefan Scherpenisse, Gerjan Kisteman en Madelon Woudsma goed voor de dag. Stefan beet de spits af tegen Lisanne Sellies en bracht de stand op 1-0. Gerjan scoorde hierna in vier games tegen Nathalie Bollen en zette Staphorst op een 2-0 voorsprong. Voor de derde partij moest Madelon aan de bak, ondanks haar venijnige spel ging zij tegen Isabel Schoenmakers met minimaal verschil onderuit. In het dubbel waren Stefan en Gerjan oppermachtig, bij een 3-1 voorsprong werd er gepauzeerd. Stefan werkte hierna de andere enkelpartijen met winst af. Gerjan had de meeste moeite met Lisanne, na een slijtageslag verloor hij deze in vijf games. Ook in zijn laatste partij kwam het er op aan, deze wist Gerjan (weer in vijf games) in winst om te zetten. Madelon kreeg niet wat zij verdiende, zij speelde voor wat zij waard is maar ook in de andere twee Hattemse dames moest zij haar meerdere erkennen. Uitslag 6-4 voor Staphorst 1.

06-02-2011: Winst en verlies voor tafeltennisteams:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten maandag 31 januari in hun 1e uitwedstrijd van de voorjaarscompetitie het opnemen tegen het 4e team van DTV’84 uit Dalfsen. De teams speelden de laatste competities ook al tegen elkaar, dus was het voor Albert Kuiper, Sibrand Hassing, en Hans Logtenberg zaak om weer goed voor de dag te komen. Het 4e team van DTV ’84 heeft een sterk team met Arjan ten Kate, Edith Bouwman en Nienke v.d. Vegt. Dit drietal liet zich niet zomaar van de tafel slaan. Bij DTV is gezelligheid troef, daarnaast werden er spannende partijen over en weer gespeeld in deze sportieve ontmoeting. Albert bleek dit keer de “stabiele factor” van Staphorst en won alle enkelpartijen. Sibrand liet een steekje vallen tegen Arjan en kwam in het totale wedstrijdverloop uit op twee winstpartijen. Met zoveel “sorryballen” tegen bleek Hans het van Edith en Arjan niet te kunnen winnen, tot opluchting van Hans wist hij in zijn laatste partij Nienke in vijf games te verslaan. In het dubbel kwamen Albert en Sibrand tegenover Arjan en Nienke te staan, hierbij kwam Staphorst goed weg en won met minieme verschillen in alle (vier) games. Uitslag 3-7 voor Staphorst 1.

Afgelopen vrijdag ging het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen bij het 16e team van TT Zwolle op bezoek. Voor Staphorst 2 speelden Ben Vos en Kevin Klompé, door omstandigheden was geen derde speler beschikbaar. Ben en Kevin speelden, ondanks de 3-0 achterstand een prima wedstrijd. Het duo verweerde zich kranig, wat resulteerde in twee winstpunten voor Ben en één winstpunt voor Kevin in het enkelspel. Helaas wisten zij het dubbel net niet in winst om te zetten. Uitslag 7-3 voor TT Zwolle 16.

Zaterdagmiddag ging de reis voor het 1e jeugdteam van Staphorst, gesponsord door Installatiebedrijf Stegeman richting Diepenveen. Het 1e jeugdteam van DSC was hun tegenstander. Voor het team van Staphorst gingen Gerjan Kisteman, Madelon Woudsma en Stefan Scherpenisse met wisselende resultaten van start. Gerjan won, Madelon verloor, Stefan won, waarna Gerjan en Stefan in de spannende dubbelpartij helaas net niet konden scoren. (tussenstand 2-2) Tot en met de achtste partij bleef het gelijk opgaan (4-4), in de twee laatste partijen ging DSC met de winst aan de haal. Uitslag 6-4 voor DSC 1.

13-02-2011: Twee keer winst, één keer verlies:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam dat gesponsord wordt door Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kregen vrijdagavond het 2e team van ’s Heerenbroek op bezoek. Voor Staphorst 1, met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg leek het een eenvoudige klus te worden. ’s Heerenbroek 2 kwam n.l. met twee invallers uit het derde team, maar ondanks dat werden er een paar spannende partijen gespeeld. Erwin Knol van ’s Heerenbroek was degene die het Hans bijzonder lastig maakte en voor het enige punt zorgde. Albert, Sibrand en Hans scoorden in de andere partijen alle negen winstpunten bij elkaar. Uitslag 9-1 voor Staphorst 1.

Het 2e senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was gastheer van het 17e team van Smash ’70 uit Hattem. Voor Staphorst 2 stonden Ben Vos, Erik Bolding en Harry van der Wey achter de tafel. Ben kwam als enige niet tot score, Erik en Harry wonnen, inclusief het dubbel in alle partijen. Uitslag 7-3 voor Staphorst 2.

Zaterdagmorgen was het 1e Staphorster jeugdteam van sponsor Installatiebedrijf Stegeman aan de beurt. Het team ontving het 1e team van Zwartsluis. Madelon Woudsma beet de spits af tegen Jan Booy, die Madelon weinig kansen gaf om te scoren. De tweede partij werd gespeeld door Stefan Scherpenisse tegen Kenneth van Dijk, Stefan won in drie games. In derde partij was het de beurt aan Gerjan Kisteman, tegen Mark Smit liet Gerjan er geen gras over groeien. In het dubbel hierna werden Madelon en Stefan verrast door Jan en Kenneth, in vier games was het punt voor Zwartsluis (tussenstand 2-2) Na de pauze moest Stefan en later ook Gerjan even slikken, Jan Booy van Zwartsluis werd de matchwinnaar van de dag en gaf de Staphorsters het nakijken. Al met al leuke spannende wedstrijden, waarbij de teams weinig voor elkaar onder deden. Zwartsluis trok tenslotte aan het langste eind en keerde met een 4-6 winst huiswaarts.

19-02-2011: Wisselend resultaat tafeltennisteams:
Maandagavond ging het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen bij het 8e team van DTV’84 in Dalfsen op bezoek. Staphorst 2 speelde deze uitwedstrijd wederom met twee spelers Ben Vos en Kevin Klompé. Ben en Kevin kregen niet de kans om te scoren, maar gezellig was het wel in het spelershonk van DTV. Uitslag 10-0 voor DTV’84.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten vrijdagavond in Zwolle aantreden tegen het 13e team van TT Zwolle. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg kwamen tegenover Eddie Huberts, Astrid Werkhoven en Henk Harms te staan. Hans lijkt patent te hebben op het spelen van vijf games en ging alleen tegen Henk onderuit, de andere twee partijen zette Hans naar zijn hand. Sibrand en Albert kregen weinig tegenstand van Astrid en Eddie, wel kropen ze in het dubbel door het oog van de naald. Door een blessure viel Henk Harms tijdens de 2e game uit. Na een 2-0 achterstand haalden Sibrand en Albert na vijf games het punt in het dubbel toch nog binnen. Uitslag 1-9 voor Staphorst 1

27-02-2011: Winst voor Tafeltennisjeugdteam:
Zaterdagmiddag ging de reis voor het 1e Staphorster jeugdteam van sponsor Installatiebedrijf Stegeman richting Zwolle, in het thuishonk van TT Zwolle waren zij te gast. Stefan Scherpenisse, Gerjan Kisteman en Harmen Mussche van Staphorst 1 (middenmoot in de poule) wisten zich goed staande te houden tegen de hekkensluiter in de poule TT Zwolle 13. Stefan en Gerjan moesten in hun eerste partij nog een game afstaan, maar wonnen de partij na vier games. In de andere twee partijen gaven Stefan en Gerjan hun tegenstander geen schijn van kans. Harmen was in zijn eerste competitiewedstrijd nog niet succesvol. In de games scoorde hij een flink aantal punten, maar dat was helaas niet voldoende. Staphorst 1 ging met een 3-7 winst huiswaarts

06-03-2011: Gelijkspel en winst voor tafeltennisteams:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest het vrijdagavond opnemen tegen het 3e team van Smash In uit Ens. Albert Kuiper, Sibrand Hassing, en Hans Logtenberg kregen de punten niet cadeau, geen wonder want het 3e team van Smash In staat na Staphorst 1 op de tweede plaats in hun poule. Smash In 3 kwam dan ook met een sterke formatie naar Staphorst met Elmer Timmer, Laura Hameetman en Alexandra Klein. Sibrand was deze wedstrijd in “the winning mood” en won alle enkelpartijen, één in 3 games en twee in 4 games. Albert stelde teleur en verslikte zich zowel in Elmer en Alexandra, zodat hij zijn 100% persentage aan de wilgen kon hangen. Albert won nog wel van Laura. Hans kon tegen Elmer en Alexandra niet op, maar had in zijn partij tegen Laura meer verdiend. In de beslissende vijfde game ging Hans na meerdere sorryballen tegen toch nog door de knieen. In het dubbel kwamen Sibrand en Albert tegen Laura en Alexandra niet in gevaar. Uitslag 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen kreeg een bezoekje van het 4e team van ’s Heerenbroek. Voor Staphorst 2 speelden Ben Vos, Erik Bolding en Harry van der Wey. Ben verweerde zich kranig maar kwam niet tot score tegen Jan Bos, Evelien Doornwaard en Jan de Leeuw van ’s Heerenbroek 4. Harry liet ook een steekje vallen tegen Jan Bos, de andere twee partijen wist Harry met gemak te winnen. Erik was oppermachtig deze avond, alleen zijn partij tegen Jan Bos moest Erik nog alle zeilen bijzetten. In vijf games wist Erik de partij “aan de goede kant van de streep” af te sluiten. Uitslag 6-4 voor Staphorst 2

13-03-2011: Tafeltenniscompetitie:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam dat gesponsord wordt door Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko gingen dinsdagavond op bezoek bij TTV Kampenion in Kampen. Voor Staphorst 1, met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg was het zaak om hun 1e plaats in de poule vast te houden. Kampenion 6 kwam met één invaller (Henny Boxman) uit het 7e team op de proppen, maar daar hadden Albert, Sibrand en Hans de meeste moeite mee. Sibrand en Albert kregen elk één enkelpartij om de oren, twee andere wisten ze in winst om te zetten. Ook het dubbel ging moeizaam, maar deze partij wisten ze toch te winnen. Hans kon helaas niet tot score komen. Uitslag 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening waren maandagavond te gast in Zwartsluis. Voor Staphorst 2 stonden Ben Vos, Erik Bolding en Harry van der Wey achter de tafel. Zwartsluis 6, dat koploper is in de poule was niet opgewassen tegen het trio uit Staphorst. Ben kwam als enige niet tot score, Erik en Harry wonnen, inclusief het dubbel alle partijen. Uitslag 3-7 voor Staphorst 2.

Zaterdagmorgen was het 1e Staphorster jeugdteam van sponsor Installatiebedrijf Stegeman aan de beurt. Het team ontving het 3e team van DTV’84 uit Dalfsen. Gerjan Kisteman, Madelon Woudsma en Stefan Scherpenisse gingen vol goede moed de wedstrijd aan. Gerjan Kisteman beet de spits af tegen Berry Holsappel, die hij in vier games de baas was. Madelon speelde de tweede partij tegen Jery Wormmeester. Madelon speelde fanatiek en kreeg kansen om Jery een lesje te leren, maar in de vijfde games ging Jery toch nog met de winst aan de haal. Stefan had in de derde partij geen moeite met Joeri Goorhuis, in drie games was het beslist. Gerjan en Madelon gingen hierna het dubbel aan tegen Jery en Joeri. Alleen de eerste game moesten zij prijsgeven, na vier games was de winst voor Staphorst. Hierna moest Staphorst nog even een tegenpunt incasseren van Berry tegen Madelon, maar daarna waren alle vijf nog te spelen partijen voor het Staphorster trio. Staphorst 1 won hiermee de wedstrijd door winst in het dubbel en de enkelpartijen van Gerjan (3x) Madelon (1x) Stefan (3x). Uitslag 8-2.

20-03-2011: Drie maal winst voor tafeltennisteams:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg vrijdagavond het 4e team van DTV’84 uit Dalfsen op bezoek. De teams doen niet veel voor elkaar onder en speelden spannende partijen. Hans Logtenberg, Sibrand Hassing en Albert Kuiper echter, kwamen niet echt in gevaar om hun koppositie in de poule vast te houden. Na een sportieve wedstrijd kwam Hans op één, Albert op twee en Sibrand op drie winstpartijen uit. Ook in het dubbel scoorden Albert en Sibrand. Uitslag 7-3 voor Staphorst 1.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen speelde een thuiswedstrijd, tegen het 16e team van Tafeltennis Zwolle. Ben Vos, Erik Bolding en Harry van der Wey verweerden zich kranig, wat resulteerde in drie winstpunten voor Erik en Harry elk. Ben had z’n avond niet en scoorde geen punten. In het dubbel waren Erik en Harry oppermachtig. Uitslag 7-3 voor Staphorst 2.

Zaterdagmiddag ging de reis voor het 1e jeugdteam van Staphorst, gesponsord door Installatiebedrijf Stegeman richting Hattem. Het 5e jeugdteam van Smash ’70 was hun tegenstander. Voor het jeugdteam van Staphorst gingen Ruben Mussche, Stefan Scherpenisse en Gerjan Kisteman voortvarend van start. Stefan en Gerjan scoorden een ‘volle bak’ in hun enkelpartijen. Ruben speelde zijn eerste competitiewedstrijd en won gelijk twee van de drie enkelpartijen. Het dubbel was ook een Staphorster aangelegenheid, Ruben en Stefan tekenden hiervoor. Uitslag 1-9 voor Staphorst 1.

26-03-2011: Verlies senioren, winst voor jeugd tafeltennisteam:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging dinsdag op bezoek in ’s Heerenbroek. ’s Heerenbroek 2 moest deze avond bedwongen worden. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd want meer dan de helft van de partijen gingen in vier of meer games. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg deden hun uiterste best, maar kwamen van de koude kermis thuis. Na vele enerverende partijen was het Hans die bleef steken op nul, Albert op één en Sibrand op twee gewonnen partijen. De dubbelpartij werd wel door Staphorst 1 gewonnen. Uitslag 6-4 voor ’s Heerenbroek 2.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen speelde op dinsdagavond, deze keer tegen het Hattemse 17e team van Smash ’70. Ben Vos en Erik Bolding moesten door afwezigheid van een derde Staphorster speler opboksen tegen het volledige team van Smash ’70. Het resulteerde in drie winstpunten voor Erik, Ben kon helaas geen “potten breken”. Ben en Erik haalden in het dubbel het vierde punt voor Staphorst 2 binnen.
Uitslag 6-4 voor Smash ’70 17.

Zaterdagmorgen kreeg het 1e jeugdteam van Staphorst, gesponsord door Installatiebedrijf Stegeman bezoek uit Diepenveen. Het 1e jeugdteam van DSC, dat achter Staphorst 1 op de 2e plaats in de poule staat was gebrand om punten te scoren. Het trio van Staphorst 1, Harmen Mussche, Gerjan Kisteman en Stefan Scherpenisse waren dat echter ook van plan. Harmen begon enigsinds zenuwachtig, in zijn eerste enkelpartij had Harmen de meeste kans om een winstpunt te scoren. Helaas lukte dat niet, hij had meer verdiend. In de andere twee enkelpartijen kon Harmen niet tot score komen. Gerjan en Stefan waren beiden goed voor elk drie winstpunten voor Staphorst 1, ook in het dubbelspel kwamen zij niet in gevaar. In vier games rolden zij hun tegenstander op. Uitslag 7-3 voor Staphorst 1.

03-04-2011: Tafeltennis, alleen jeugd:
Zaterdagmorgen ging het 1e Staphorster jeugdteam van sponsor Installatiebedrijf Stegeman op bezoek bij Zwartsluis, het 1e team was hun tegenstander. Gerjan Kisteman, Ruben Mussche en Stefan Scherpenisse hadden even iets recht te zetten omdat de eerste ontmoeting werd verloren van het Zwartsluiziger trio. Er werden diverse partijen op het scherpst van de snede gespeeld, maar Gerjan, Ruben en Stefan lieten zich niet in gevaar brengen en gingen regelrecht op een klinkende overwinning af. Alleen Ruben moest één punt in Zwartsluis laten liggen, in alle andere partijen waren de punten voor het Staphorster drietal. Uitslag 1-9 voor Staphorst 1.

10-04-2011: Tafeltennisteams weer in actie:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdag op bezoek in Ens, directe concurrent Smash In 3 moest deze avond bedwongen worden. De teams waren gebrand op een goed resultaat, want beiden gaan voor het kampioenschap. Sibrand Hassing, Hans Logtenberg en invaller Erik Bolding deden hun uiterste best, maar kwamen van de koude kermis thuis. Na enerverende enkelpartijen waren het Hans en Erik die op nul bleven steken, Sibrand perste er één overwinning in het enkelspel uit. De dubbelpartij werd door Hans en Sibrand gewonnen.
Uitslag 8-2 Smash In 3.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen speelde al op dinsdagavond, deze keer tegen ’s Heerenbroek 4. Kevin Klompé, Erik Bolding en Ben Vos moesten de klus zien te klaren. Het resulteerde in drie winstpunten voor Erik, Ben won twee enkelpartijen en Kevin moest genoegen nemen met één winstpunt voor Staphorst 2. Ook het dubbel was voor Staphorst, Erik en Ben tekenden daarvoor. Uitslag 3-7 voor Staphorst 2.

Zaterdagmorgen kreeg het 1e jeugdteam van Staphorst, gesponsord door Installatiebedrijf Stegeman bezoek uit Zwolle. Het 13e jeugdteam van TT Zwolle was te gast in de sportzaal aan de Burgemeester v.d. Walstraat. Het trio van Staphorst 1, Stefan Scherpenisse, Madelon Woudsma en Ruben Mussche waren goed op dreef. Madelon had pech, in één partij had zij zeker een punt verdiend maar zij ging in de vierde game nipt onderuit. Stefan stevende weer regelrecht op drie winstpartijen af. Ruben lukte dit ook bijna, ware het niet dat Jorik Otten hem in de vijfde game net te slim af was. Het dubbel was een eitje voor Stefan en Ruben. Uitslag 6-4 voor Staphorst 1.

17-04-2011: Senioren tafeltennisteams, twee maal 7-3:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandagavond bezoek uit Zwolle, het 13 team van TT Zwolle. In deze één na laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie wilden Albert Kuiper, Hans Logtenberg en Sibrand Hassing tegen Mieke de Haard, Henk Harms en Edwin de Greef zoveel mogelijk punten zien te scoren om nog in aanmerking te komen voor het kampioenschap. Tafeltennis Zwolle 13 staat wel onderaan in de poule, maar het bleek een taaie tegenstander, de tien partijen moesten in 2x drie games, 4x vier games, 4x vijf games worden afgewerkt. Sibrand liet zich de kaas niet van het brood eten en won alle enkelpartijen. Albert en Hans hadden meer moeite, Albert bleef steken op 2x winst en Hans op 1x winst. In het dubbel kwamen Sibrand en Albert niet in gevaar. Uitslag: 7-3 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen speelde vrijdagavond ook hun één na laatste competitiewedstrijd. Zwartsluis 6 was de tegenstander. Kevin Klompé, Erik Bolding en Harry van der Wey waren gebrand op een goed resultaat tegen het Zwartsluiziger trio Anne de Jong, Thijs Vreeswijk en Bryan Borger. Voor Kevin waren de drie uit Zwartsluis te sterk en voor de Zwartsluizigers waren respectievelijk Erik en Harry te sterk in de enkelpartijen. Ook in het dubbel waren Erik en Harry niet te vermurven. Dit resulteerde in een 7-3 winst voor Staphorst 2.

17-04-2011: Jeugdtafeltennisteam Staphorst 1 kampioen:
Het 1e jeugdteam van Staphorst, gesponsord door Installatiebedrijf Stegeman ging in haar laatste competitiewedstrijd naar Dalfsen. Het 3e jeugdteam van DTV ’84 met Jery Wormmeester, Joey Wesselink en Berry Holsappel deden tegen het Staphorster trio Stefan Scherpenisse, Gerjan Kisteman en Madelon Woudsma verwoede pogingen om punten te scoren. Voor Stefan, Gerjan en Madelon lag het kampioenschap vooraf al in het verschiet en lieten zich de gezelligheid bij deze sportieve ontmoeting in het honk van DTV goed smaken. Stefan won zoals verwacht alle enkelpartijen. Gerjan liet één puntje schieten tegen Joey en Madelon won één enkelpartij tegen Berry. In het dubbel was de winst ook voor Staphorst weggelegd, Stefan en Madelon wonnen in drie games van Jery en Joey. Met deze 3-7 overwinning is het jeugdteam van Staphorst  kampioen geworden in de 4e klasse. In de najaarscompetitie zal het team in de 3e klasse uitkomen. Afgelopen maandag werd tijdens de training het gehele jeugdteam gehuldig door voorzitter Trea Woudsma.

24-04-2011: Ook het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kampioen:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest in haar laatste competitiewedstrijd aantreden tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Het Staphorster team met Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg waren tegen het Kampense trio Harm Bosman, Jeroen Heldoorn en Pascal Bruins duidelijk aan elkaar gewaagd. Meer dan de helft van de partijen gingen in vier of meer games. Sibrand, Albert en Hans stonden voor de wedstrijd nog met twee punten verschil voor op mede titelkandidaat Smash In 3 uit Ens. Met twee maal winst van Sibrand en Albert in de enkelpartijen en het dubbel kwam het duel uit op een 5-5 gelijkspel. De spanning was dan ook te snijden hoe
Smash In 3 het er vanaf gebracht had tegen het 4e team van DTV’84 uit Dalfsen. Smash In had met 6-4 gewonnen, zodat Staphorst 1 met één punt voorsprong op Smash In kampioen werd in de 4e klasse.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen speelde maandagavond tegen het 8e team van DTV’84 uit Dalfsen. Ben Vos, Harry van der Wey en Erik Bolding moesten zich in de middenmoot staande zien te houden in de 6e klasse. Ben was deze avond niet op dreef, hij moest toezien dat Wim Schipper, Jan Verheijen en Wilco Braam van DTV’84 te sterk voor hem waren. Harry en Erik troeften de Dalfsenaren alle punten af. Staphorst 2 won daarmee deze ontmoeting met 7-3 en kwamen zodoende uit op een 3e plaats in hun poule.