Competitie voorjaar 2018

25-02-2018: Meerdere tafeltennisteams vieren monsterzeges:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko werden in Zwolle ontvangen door het 10e team van TT Zwolle. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt waren de geringe winst van de vorige ontmoeting nog niet vergeten. Daarop kwam een duidelijk antwoordt in deze wedstrijd. Alleen Albert verzuimde in één partij het punt te scoren. Sibrand en Hans lieten zich niet uit het veld slaan en wonnen alle drie enkelpartijen. Ook het dubbel werd door Albert en Sibrand gewonnen, waarmee Staphorst 1 de wedstrijd met 1-9 won.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek ging ook op bezoek naar Zwolle, het 15e team van TT Zwolle was hun tegenstander. Marja Krale, Anita Krale en Hester de Boer gingen net als in de vorige ontmoeting tegen TT Zwolle 15 voortvarend van start. Het damesteam liep geen enkele averij op, zodat er een klinkende cijfers met 0-10 werd gewonnen.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen ging zaterdagmiddag de degens kruizen tegen het 6e team van Rijssen. Het Staphorster team met Job Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem hebben er een spannende wedstrijd van gemaakt.  Job moest de spits afbijten, ging in de eerste games goed van start maar had geen geluk zodat hij in alle drie enkelpartijen in vier en vijf games onderuit ging. Hermen en Roderick hadden minder moeite met hun tegenstanders en wonnen alle enkelpartijen, inclusief het dubbel in drie games. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelden uit tegen het 2e team van Dronten ’74. Jarnick Bisschop, Robert Compagner en Henrico Slager lieten er geen gras over groeien, alle 10 partijen werden gemakkelijk gewonnen. Eindstand 0-10 voor  Staphorst 3.

Voor het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam ging de reis naar Wezep, zij moesten tegen het 1e team van Bosman Wezep.  Niek Haasjes, Daniël Hagen en Bert Jan Krale hebben zich danig geweerd  in deze spannende wedstrijd. Niek  en Bert Jan wisten geen punten mee naar Staphorst te nemen. Daniël liet twee tegenstanders het nakijken. Het dubbel ging ook naar Bosman Wezep.  Eindstand 8-2 voor Bosman Wezep 1

Voor het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam moest er koers gezet worden naar Zwolle, het 5e team van TT Zwolle was hun tegenstander.  Jennieke Krale, Xander Jansen en Liander Veijer waren gebrand op een goed resultaat, daarin slaagden zij met glans en kregen loon naar werken. Xander en Liander scoorden elk één punt in het enkelspel en het dubbel wonnen ze samen ook. Jennieke maakte het in haar eerste partij super spannend en won deze in de vijfde game op karakter. In haar tweede partij liet zij helaas één puntje liggen. Eindstand 1-4 voor Staphorst 5.

11-02-2018: Beide senioren tafeltennisteams winnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kregen maandagavond het 10e team van TT Zwolle op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt zagen het vooraf rooskleurig in, mede omdat TT Zwolle onderaan staat in de poule. Maar dat was een kleine misrekening, want met name één speler van TT Zwolle 10 bleek voor het Staphorster trio sterker door zijn ietwat intimiderende spel.  Sibrand en Hans lieten in hun andere twee enkelpartijen geen steken vallen.  Albert liep nog wel tegen een nederlaag aan, hij liet zich na een riante voorsprong toch nog bij de neus nemen. De winst in het dubbel door Sibrand en Albert was daarom cruciaal, waarmee Staphorst 1 de wedstrijd met 6-4 won.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek kreeg ook bezoek uit Zwolle, het 15e team van TT Zwolle. Bert Mulder, Marja Krale en Anita Krale gingen net als in de vorige wedstrijden ook in deze wedstrijd voortvarend van start. Marja liep in één partij averij op, Bert en Anita wonnen alle drie enkelpartijen.  Ook in het dubbel lieten Bert en Anita hun tegenstanders het nakijken. Het 2e team gaat fantastisch in de competitie, uit drie wedstrijden hebben zij al 25 punten gescoord en staan bovenaan in de poule.  Eindstand 9-1 voor Staphorst 2.

04-02-2018: Twee tafeltennisteams (senioren 2 + jeugd 2) spaarden hun tegenstanders niet:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten vrijdagavond uitspelen tegen het 3e team van DTV ’84 uit Dalfsen.  Sibrand Hassing, Albert Kuiper  en Hans Righolt kregen het zwaar te verduren tegen het Dalfser team.  Elke partij was een spannende aangelegenheid, waarbij er op het scherpst van de snede werd gespeeld. Sibrand en Albert wonnen elk twee enkelpartijen, Hans was goed voor één winstpunt. De winst in het dubbel ging net aan Sibrand en Albert z’n neus voorbij. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek was ook in Dalfsen, zij speelden tegen het 8e team van DTV ’84. Bert Mulder, Marja Krale en Anita Krale gingen voortvarend van start en lieten geen spaan heel van het Dalfser team. Het enige tegenpunt dat het Dalfser team scoorde kwam in het dubbel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmorgen thuis  tegen het 1e team van Trias uit Twello. Lucas Diepenbroek, Hester de Boer en Janiek de Rijke concentreerden zich na de nederlaag van vorige week volledig op deze wedstrijd. Lucas en Hester slaagden daar aardig in, Janiek was dat deze morgen niet gegeven. Bij wijze van spreken sloeg hij nog “geen deuk in een pakje boter”. Lucas en Hester waren elk goed voor twee punten en ook het dubbel werd door hen verzilverd. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen deden het zaterdagmorgen na hun monsterscore van vorige week nog even dunnetjes over tegen Swift 7 uit Deventer. Job Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem dulden geen tegenstand en wonnen net als vorige week met 10-0.

Het 3e Staphorster jeugdteam van installatiebedrijf Stegeman speelden tegen het 7e team van De Veluwe uit Apeldoorn,. Henrico Slager, Jaron Huls en Robert Compagner kregen in het begin nog enige tegenstand, hadden een beetje pech maar slaagden uiteindelijk in hun missie. Henrico met drie maal winst  en Jaron en Robert met elk twee punten ging de winst naar Staphorst 3. Een winstpunt in het dubbel ging nipt aan hun neus voorbij. Eindstand 7-3 voor  Staphorst 3.

Het 5e Staphorster tafeltennisteam kreeg bezoek uit Twello, het 3e team van Trias. Xander Jansen, Jennieke Krale en Liander Veijer doen mee in de startersklasse. De twee dames uit Twello lieten zich de kaas niet van het brood eten, Xander, Jennieke en Liander deden hun stinkende best maar kregen geen vat op het spel van de beide dames van Trias. Eindstand 0-5 voor Trias 3.

29-01-2018: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam maandagavond  uit  tegen het 1e team van Zwartsluis. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt hadden er weer veel zin. Albert en Sibrand wonnen alle drie enkelpartijen, de één wat makkelijker als de andere. Hans kwam tweemaal tot winst, tegen Roel Santbergen liet hij zich verrassen. De winst in het dubbel ging ook naar Staphorst 1. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek moesten in deze eerste uitwedstrijd de degens kruisen tegen het 7e team van DTV ’84 uit Dalfsen.  Anita Krale, Marja Krale en Bert Mulder lieten ieder twee tegenstanders het nakijken. Het dubbel wonnen Anita en Marja in drie games.  Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1e team van Smash ’70 uit Hattem.  Voor het Staphorster trio Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer was dit hun eerste ontmoeting in de 2e klasse. Hoewel de games aangeven dat de teams aan elkaar gewaagd waren, moesten Janiek, Lucas en Hester toezien dat de meeste punten naar het Hattemer team gingen. Janiek en Hester wisten geen punten te scoren. Lucas kreeg één tegenstander op de knieën. In het dubbel lieten Janiek en Lucas zich de kaas niet van het brood eten. Eindstand 8-2 voor Smash ’70 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen ging zaterdagmiddag naar Rijssen om  daar tegen het 4e team te spelen. Het Staphorster team met Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en Job Diepenbroek hebben hun visitekaartje even afgegeven bij deze eerste wedstrijd in de vierde klasse. Alle partijen werden met enig gemak gewonnen, alleen Job werkte al zijn partijen in vier en vijf games af. Het dubbel was voor Hermen en Roderick. Eindstand 0-10 voor Staphorst 2.

Voor het 4e Staphorster jeugdteam ging de reis naar Kampen,  het 4e team van Kampenion was hun tegenstander. Niek Haasjes, Daniël Hagen en Joël Boessenkool moesten in deze eerste competitie wedstrijd nog even wennen. Niek lukte het helaas niet om punten de scoren. Daniël en Joël waren elk goed voor elk één punt. Het dubbel was voor Kampenion 4.  Eindstand 8-2 voor Kampenion 4.