Competitie voorjaar 2018

 

22-04-2018: Geen titel voor het 1e senioren tafeltennisteam:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko trad vrijdag in Elburg aan tegen het 1e team van Batfighters. Kampioenkansen waren er nog voor drie teams, Staphorst 1, Batfighters 1 en DTV ’84 3. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt kwamen in Elburg van een koude kermis thuis, Batfighters 1 had meer het geluk aan hun zijde dan Staphorst 1. Albert won geen één enkelpartij, Hans won er één en Sibrand twee. Dus werd het 7-3 voor Batfighters 1. Doordat  DTV ’84 3 met 10-0 van TT Zwolle won gingen zij er met de kampioentitel titel vandoor., Batfighters 1 werd tweede en Staphorst 1 derde.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek ging bij Heino 11 op bezoek. Bert Mulder,  Anita Krale en Marja Krale gingen voortvarend van start en lieten er geen twijfel over bestaan dat Staphorst 2 de ware kampioen is in deze poule. Marja liet één puntje schieten, Bert en Anita wonnen alle drie enkelpartijen. Ook het dubbel ging naar Staphorst 2. Eindstand 1-9 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmiddag uit tegen het 4e team van Kampenion uit Kampen. Lucas Diepenbroek, Hester de Boer en Janiek de Rijke kwamen een geduchte tegenstander tegen, maar het Staphorster trio lieten zich van hun beste kant zien. Hester liet één puntje schieten, Lucas ook. Janiek wist alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. In het dubbel lieten Lucas en Janiek zich niet verrassen. Eindstand 2-8 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen hadden zaterdagmorgen aan D.S.C 1 uit Diepenveen een tegenstander die voor veel tegenstand zou kunnen zorgen. Het Staphorster 2e team met Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en  Marnick Dominé lieten zich niet van de wijs brengen. Hermen en Roderick wisten alle drie enkelpartijen te winnen, Marnick kon deze keer geen punt scoren. Eindstand  4-6 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 6e team van NTC Leogang. Jarnick Bisschop, Henrico Slager en Jaron Huls slaagden erin om hun tegenstanders te overrompelen, alle partijen werden gewonnen. Jarnick en Henrico wonnen ook het dubbel.  Eindstand 0-10 voor  Staphorst 3.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam moest op bezoek bij het 2e team van Wijhe. Bert Jan Krale, Joël Boessenkool en Daniël Hagen deden hun uiterste best, maar veel punten zaten er niet in. Daniël won één enkelpartij. Bert Jan en Joël wisten geen punten mee naar huis te nemen. Eindstand 9-1 voor Wijhe 2.

Voor het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam ging de reis ook naar Nunspeet, het 7e team van NTC Leogang was hun tegenstander. Xander Jansen en Jennieke Krale moesten deze klus zien te klaren en hebben het goed gedaan. Xander en Jennieke zaten goed in de wedstrijd. Xander slaagde erin beide enkelpartijen in winst om te zetten. Jennieke maakte er spannende partijen van, helaas zonder succes. Xander en Jennieke wonnen met glans het dubbel. Eindstand 2-3 voor Staphorst 5. Winst op de kampioen, topprestatie van Xander en Jennieke.

15-04-2018: Ook het 2e senioren en 2e jeugd tafeltennisteam kampioen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandagavond  het 2e team van Harderwijk op bezoek. Na de vernietigende nederlaag van de vorige ontmoeting waren Jan Supèr, Sibrand Hassing en Hans Righolt niet van plan om zich nogmaals de les te laten lezen. Om nog voor het kampioenschap in aanmerking te komen moest er met flinke cijfers worden gewonnen. Dit lukte enigszins, maar het ging niet zonder slag of stoot. Jan kreeg geen Harderwijker onder de knieën, Han s won twee enkelpartijen. Sibrand maakte zijn faam waar en won alle drie enkelpartijen. Het dubbel werd door Jan en Sibrand gewonnen. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek het 5e team van NTC Leogang was thuis hun tegenstander. Bert Mulder, Marja Krale en Anita Krale speelden niet hun allerbeste wedstrijd. Bert moest zich tevreden stellen met één maalwinst in het enkel. Marja en Anita gingen elk twee maal met de winst aan de haal. Het kampioenschap kon het team praktisch niet meer ontgaan, hun directe concurrent Heino 11 hoefde alleen maar één misstap begaan. Eindstand 5-5. Heino 11 verspilde afgelopen vrijdag drie punten, waarmee Staphorst 2 kampioen werd in de 6e klasse.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1e team van Zwartsluis. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek  en Hester de Boer kregen niets cadeau, Zwartsluis 1 bleek een geduchte tegenstander. Zowel Janiek, Lucas en Hester slaagden er niet in om het ene punt dat ze achter Zwartsluis in de poule staan om te bouwen in een voorsprong. Met elk één punt moesten Janiek, Lucas en Hester genoegen nemen, hoewel er zeker meer had ingezeten. Het dubbel wisten Janiek en Lucas ook te winnen. Eindstand 4-6 voor Zwartsluis 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen stond tegenover het 4e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Het Staphorster 2e team met Hermen van Arnhem,  Roderick van Arnhem en Job Diepenbroek hebben zich weer goed geweerd. Job verloor zijn eerste enkelpartij ietwat onnodig in de vijfde game. Zijn beide andere partijen wist hij met moeite te winnen,  waarbij de emoties soms hoog opliepen. Hermen, die in de vorige ontmoeting zijn 100% percentage prijsgaf maakt nu korte metten met zijn tegenstanders. Ook Roderick won alle drie enkelpartijen. De gebroeders van Arnhem maakten in het dubbel ook geen fouten. Eindstand 9-1 voor Staphorst 2, waarmee het team met overmacht kampioen werd in de 4e klasse.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 3e team van Zwartsluis. Met het kampioenschap al op zak moesten Jarnick Bisschop, Jaron Huls en Rob deze klus ook nog even zien te klaren. Jarnick en Jaron scoorden een “volle bak” door alle drie enkelpartijen te winnen. Robert scoorde één punt. Er had zeker meer ingezeten, maar op het moment suprême liet hij zich verrassen. Jarnick en Jaron wisten het dubbel niet in winst om te zetten. Eindstand 7-3 voor  Staphorst 3.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam kreeg bezoek uit Genemuiden. zij moesten tegen het 2e team van GTC. Na de 10-0 verlies in de vorige ontmoeting weerden Niek Haasjes, Joël Boessenkool en Daniël Hagen  zich heel goed tegen kampioenskandidaat GTC 3. Bij Niek, Joël en Daniël zien we duidelijk progressie in hun spel. Niek en Joël wonnen elk één enkelpartij. Daniël ging daar nog even dunnetjes overheen met twee gewonnen partijen. Helaas wisten Niek en Daniël het dubbel niet te winnen.  Eindstand 4-6 voor GTC 2.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam  was zaterdagmorgen gastheer voor het 2e team van Vined uit Heerde. Xander Jansen en Liander Veijer zetten hun beste beentje voor, daarin slaagden zij met glans. Liander liet zich één keertje verrassen, maar de andere partij won hij met overtuiging. Xander liet zich niet van de wijs brengen en won beide enkelpartijen. Xander en Liander wonnen ook het dubbel. Eindstand 4-1 voor Staphorst 5.

08-04-2018: Bijna alle jeugd tafeltennisteams kwamen in actie:

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen ging zaterdagmorgen thuis de degens kruizen tegen het 6e team van Rijssen. Het Staphorster team met Job Diepenbroek, Roderick van Arnhem en Hermen van Arnhem hebben wederom laten zien wie voor het kampioenschap in aanmerking komt. Job moest de spits afbijten, om en om werd een game gescoord  zodat hij in de vijfde game onderuit. Ook in zijn tweede partij moest Job na een spannende partij het hoofd buigen. Roderick en Hermen hadden minder moeite met hun tegenstanders en wonnen alle enkelpartijen. Job en Hermen wonnen het dubbel. Eindstand 8-2 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelden thuis tegen het 2e team van Dronten ’74. Aan het begin van de wedstrijd stond Staphorst 3 met 3-0 voor, omdat Dronten ’74 2 met twee spelers kwam opdraven. Robert Compagner, Jaron Huls en Jarnick Bisschop wonden er geen doekjes om, alle partijen werden met groot overmacht gewonnen. Eindstand 10-0 voor  Staphorst 3.

Voor het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam kwam het 1e team van Bosman Wezep op bezoek. Daniël Hagen,  Niek Haasjes en Bert Jan Krale hebben zich danig geweerd  in deze toch wel spannende wedstrijd. Hoewel het er zeker had ingezeten wisten Niek en Bert Jan geen punten te behalen.  Daniël scoorde twee punten in het enkelspel. Daniël en Niek wisten ook geen succes te behalen in het dubbel. Eindstand, net als met de vorige ontmoeting 2-8 voor Bosman Wezep 1

Voor het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam kwam het 5e team van TT Zwolle op bezoek. Xander Jansen, Liander Veijer en Jennieke Krale waren gebrand op een goed resultaat, daarin slaagden zij voor een deel.  Xander scoorde één en Liander twee punten voor Staphorst 5. Jennieke maakte het in haar enkelpartij super spannend, helaas kwam zij niet tot winst.  Eindstand 3-2 voor Staphorst 5.

02-04-2018: Nog kansen genoeg op het kampioenschap voor meerdere tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kregen maandagavond  het 3e team van DTV ’84 uit Dalfsen op bezoek. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt kregen niets cadeau van het Dalfser team.  Er werd op het scherpst van de snede gespeeld. Hans bleek niet te verslaan en won alle drie enkelpartijen. Sibrand en Albert lieten zich twee maal de kaas van het brood eten en moesten met elk één maal winst genoegen nemen. De winst in het dubbel door Hans en Albert was niet alleen verrassend, maar zeer verdiend.  Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek was er ook een team uit Dalfsen, zij speelden tegen het 8e team van DTV ’84. Bert Mulder, Marja Krale en Anita Krale gingen voortvarend van start. Met twee punten kwam het Dalfser team nog goed weg. Bert en Marja scoorden elk twee punten, Anita scoorde ze alle drie in  het enkelspel. Ook het dubbel was voor Staphorst.  Eindstand 8-2 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmiddag uit  tegen het 1e team van Trias uit Twello. Hester de Boer, Janiek de Rijke en Lucas Diepenbroek wilden even iets rechtzetten na het verlies van vorige week tegen koploper Smash ’70 1 uit Hattem. Lucas en Hester slaagden erin alle enkelpartijen naar hun hand te zetten, Janiek liet zich drie maal verrassen. Janiek en Hester waren in het dubbel goed op dreef. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen deden zaterdagmorgen wat van hun verwacht werd. Tegen Swift 7 uit Deventer lieten Roderick van Arnhem, Hermen van Arnhem en  Job Diepenbroek er geen twijfel over bestaan. Het trio dulde hun tegenstander geen enkele punt. Eindstand 0-10 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde de uitwedstrijd tegen het 7e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls kregen wel enige tegenstand, maar slaagden in hun missie door de koppositie vast te houden. Henrico en Jaron wonnen elk twee maal in het enkelspel. Helaas was Henrico zijn 100% score kwijt. Robert was dit keer “spekkoper” en won alle enkelpartijen. Robert en Jaron scoorden ook het punt in het dubbel. Eindstand 2-8 voor  Staphorst 3.

Het 5e Staphorster tafeltennisteam gingen op bezoek in Twello, het 3e team van Trias. Xander Jansen, Liander Veijer en Jennieke Krale lieten zich niet onbetuigd, maar veel punten zaten er helaas niet in. Xander en Liander deden hun stinkende best maar kregen geen vat op het spel van de drie dames van Trias. Jennieke wist de eer van Staphorst 5 te redden, zij won één enkelpartij.  In het enkel gingen Xander en Liander nipt onderuit. Eindstand 4-1 voor Trias 3

25-03-2018: Wisselende resultaten tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1e team van Smash ’70 uit Hattem, de koploper in de poule. Lucas Diepenbroek, Hester de Boer en Janiek de Rijke kregen een moeilijke morgen te verduren. Met bij aanvang nog wat slaap in de ogen zagen  Lucas, Hester en Janiek na enkele partijen de bui al hangen. Maar het Staphorster team liet zich niet zomaar van de tafel slaan, het geluk lachte hun ook niet echt toe. Lucas kon met enige moeite twee punten bij elkaar sprokkelen. Hester en Janiek slaagden daarin helaas niet. Eindstand 2-8 voor Smash ’70 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen kregen het 4e team van TTV Rijssen op bezoek. Het Staphorster 2e team met Job Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem lieten zich niet van de wijs brengen. Hermen en Roderick wisten beiden alle drie enkelpartijen, Job liet ternauwernood  een puntje schieten. Job en Hermen wonnen ook het dubbel. Eindstand 9-1 voor Staphorst 2.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam moest de degens kuisen met het 5e team van Kampenion uit Kampen. Bert Jan Krale, Niek Haasjes en  Joël Boessenkool gaven hun tegenstander goed partij en hebben zich goed geweerd. Helaas lieten Bert Jan, Niek en Joël zich meerdere malen verrassen in de vierde of vijfde game. Bert Jan scoorde één punt, Niek en Joël net niet. Eindstand 1-9 voor Kampenion 5.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandagavond het 1e team van Zwartsluis op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en de van vakantie teruggekeerde Hans Righolt hadden er veel zin in om het tegen Jan Booij, Aldert Vegter en Roel Santbergen tot een goed einde te brengen. Het team ging voortvarend van start, na zes partijen stonden ze voor met 6-0. In de zevende partij liet Hans zich in de vijfde game verrassen, Zwartsluis 1 scoorde hiermee het enige punt. Eindstand 9-1 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek kreeg DTV ’84 7 op bezoek. Het team met Ben Vos, Marja Krale en Bert Mulder liet een enkel steekje vallen. Voor Ben bleef het bij één gamewinst, een setpunt zat er helaas niet in. Bert kwam twee maal tot winst, in zijn laatste enkelpartij ging hij in de vijfde game onderuit. Marja liet zich in alle drie enkelpartijen niet van de wijs brengen en won ze allemaal. Marja en Bert wonnen ook het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

18-03-2018: Vier van de vijf tafeltennis jeugdteams winnen:

Een zeer gezellige drukke bedoening was het zaterdagmorgen in de gymzaal aan de Burgemeester v.d. Walstraat, alle vijf jeugdteam moesten thuis spelen.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 4e team van Kampenion uit Kampen. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer gaan erg goed in de 2e klasse. Kampenion 4 bood kranig tegenstand, maar het Staphorster trio lieten zich op karakter van hun beste kant zien. Hester liet een puntje schieten, Janiek en Lucas wisten alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. In het dubbel liepen Lucas en Hester tegen het tweede verliespunt op. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen hadden zaterdagmorgen aan D.S.C 1 uit Diepenveen een tegenstander die gezien de stand in de poule voor veel tegenstand zou kunnen zorgen. Het Staphorster 2e team met Job Diepenbroek, Marnick Dominé en Roderick van Arnhem lieten zich niet van de wijs brengen. Roderick wist met drie, Job met twee en Marnick met één gewonnen enkelpartij al zes punten veilig te stellen. In het dubbel kwam het zevende punt tot stand, Job en Roderick tekenden daarvoor. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 6e team van NTC Leogang. Jarnick Bisschop, Jaron Huls en Henrico Slager slaagden erin om hun tegenstanders te overrompelen, alle partijen werden gewonnen. Eindstand 10-0 voor  Staphorst 3.

Voor het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam kwam het 2e team van Wijhe op bezoek. Daniël Hagen, Joël Boessenkool en Bert Jan Krale hebben zich goed geweerd, een eerste wedstrijd die met winst kon worden beëindigd zat in de lucht. Daniël maakte zijn progressie waar door alle enkelpartijen in winst om te zetten. Ook Joël en Bert Jan lieten zich niet onbetuigd, Joël won één en Bert twee enkelpartijen. In het dubbel lieten Joël en Bert Jan een steekje vallen.  Eindstand 6-4 voor Staphorst 4.

Voor het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam kwam er ook een team uit Nunspeet naar Staphorst, het 7e team van NTC Leogang. Xander Jansen, Liander Veijer en Jennieke Krale kwamen gezien het resultaat niet in de wedstrijd voor, maar als je de game standen bekijkt wel goed geweerd. Xander en Liander zaten in hun eerste enkelpartij goed in de wedstrijd, maar gingen beiden helaas in de vijfde game onderuit. Jennieke kon helaas in het enkel ook geen tegenstander de baas en samen met Xander werd het dubbel ook verloren. Eindstand 0-5 voor NTVC Leogang 7.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandag bezoek uit Elburg, het 1e team van Batfighters. Na de ruime nederlaag van vorige week hadden Sibrand Hassing,  Jan Supèr en Albert Kuiper erg veel zin in revance. Daarvoor moest er met minstens vier punten verschil van Batfighters worden gewonnen om weer op gelijke hoogte te komen. Dat lukte aardig, Jan wist alle enkelpartijen te winnen, Sibrand en Albert elk twee. Het dubbel van Jan en Albert viel in het water. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek kreeg Heino 11 op bezoek. Marja Krale, Bert Mulder en Anita Krale gingen voortvarend van start, na vier partijen was het 4-0 voor Staphorst 2, waarna Bert en Marja hun eerste verliespartij moesten incasseren. Uiteindelijk werd het 7-3 voor Staphorst 2, Bert wist één enkelpartij te winnen, Marja won er twee en Anita maakte geen fout en won ze alle drie. Ook in het dubbel gaven Marja en Anita hun tegenstanders het nakijken.

10-03-2018: Harderwijk 2 deelt gevoelige tik uit aan het 1e senioren tafeltennisteam:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko werden in Harderwijk ontvangen door het 2e team van Harderwijk. Vooraf hadden Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jan Supèr onderweg nog wel praatjes en waren nog vol goede moed op weg naar Harderwijk. De Staphorster spelers kwamen echter letterlijk  van een koude kermis thuis, de verwarming in de zaal werkte tot overmaat van ramp ook niet. Albert bood in zijn enkelpartijen nog wel de nodige tegenstand, maar ging in alle drie partijen ten onder. Sibrand en Jan wisten met moeite elk één punt te vergaren. In het dubbel waren Albert en Sibrand kansloos.  Eindstand 8-2 voor Harderwijk 2.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek ging de reis naar Nunspeet, het 5e team van NTC Leogang was daar hun tegenstander. Marja Krale, Anita Krale en Bert Mulder wilden halverwege deze competitie koste wat koste hun 1e plaats in de poule behouden. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Bert moest genoegen nemen met 1 maal winst in het enkel, Marja wist 2 tegenstanders in te palmen. Anita had haar avond en won 3 maal een “volle bak”. Helaas werd het dubbel door NTC Leogang 5 gewonnen. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmorgen tegen het 1e team van Zwartsluis. Hester de Boer, Janiek de Rijke en Lucas Diepenbroek kregen geduchte tegenstand te verwerken. Zij maakten er een enorme spannende wedstrijd van, meerdere sets werden de partijen in de vierde of vijfde game beslist. Hester slaagde helaas niet echt in haar missie en moest genoegen nemen met één  maal winst. Janiek wist in deze competitie zijn eerste winstpunten te behalen,  twee maal om precies te zijn. Lucas stond zijn mannetje en won alle drie enkelpartijen. Het dubbel werd een nek aan nek race, helaas wisten Janiek en Hester de winst net niet te pakken. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen ging zaterdagmiddag in Apeldoorn de strijd aan tegen het 4e team van De Veluwe. Het Staphorster 2e team met Hermen van Arnhem, Job Diepenbroek en Roderick van Arnhem hebben zich weer goed geweerd. Job won zijn eerste partij met moeite, de beide andere partijen ging hij in de vijfde game onderuit. Hermen won daarentegen twee enkelpartijen,  met één verloren partij gaf hij zijn 100% percentage prijs. Roderick, de “koelste kikker” van het trio won alle enkelpartijen in drie games. In het dubbel waren Hermen en Roderick ook succesvol.  Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 3e team van Zwartsluis. Robert Compagner, Jarnick Bisschop en Henrico Slager gingen als een speer van start. Robert won wel zijn eerste enkelpartij, maar werd daarna twee maal geklopt. Jarnick en Henrico lieten zich in het enkelspel niet verrassen en scoorden hierin 100%. Helaas ging het dubbel door Robert en Janick helaas nipt verloren.  Eindstand 3-7 voor  Staphorst 3.

Voor het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam ging de reis naar Genemuiden. zij moesten tegen het 2e team van GTC. Joël Boessenkool, Niek Haasjes en Bert Jan Krale hebben zich goed geweerd  in deze sterke tegenstander, Staphorst 4 zit ook in een zware poule. Niek zat nog het dichtst bij een punt voor Staphorst 4. Joël en Niek wisten geen potje te breken in het dubbel, daarme wist het drietal helaas geen punten mee naar huis te nemen.  Eindstand 10-0 voor GTC 2.

Voor het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam moest er koers gezet worden naar Heerde, 2e team van Vined moest bedwongen worden. Jennieke Krale en Liander Veijer zetten hun beste beentje voor en slaagden in hun missie door met 2-3 van Vined 2 te winnen. Jennieke wist één van de twee enkelpartijen in winst af te sluiten. Deze ene winstpartij was ongemeen spannend, in de vijfde game liet Jennieke in 12-14 haar tegenstander het nakijken. Liander scoorde in beide enkelpartijen gedegen twee punten in vier games voor Staphorst 5 bij elkaar. Helaas ging het dubbel in drie spannende games nipt verloren, maar met drie punten “in the pocket” was het weer een mooi resultaat voor Staphorst 5.

25-02-2018: Meerdere tafeltennisteams vieren monsterzeges:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko werden in Zwolle ontvangen door het 10e team van TT Zwolle. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt waren de geringe winst van de vorige ontmoeting nog niet vergeten. Daarop kwam een duidelijk antwoordt in deze wedstrijd. Alleen Albert verzuimde in één partij het punt te scoren. Sibrand en Hans lieten zich niet uit het veld slaan en wonnen alle drie enkelpartijen. Ook het dubbel werd door Albert en Sibrand gewonnen, waarmee Staphorst 1 de wedstrijd met 1-9 won.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek ging ook op bezoek naar Zwolle, het 15e team van TT Zwolle was hun tegenstander. Marja Krale, Anita Krale en Hester de Boer gingen net als in de vorige ontmoeting tegen TT Zwolle 15 voortvarend van start. Het damesteam liep geen enkele averij op, zodat er een klinkende cijfers met 0-10 werd gewonnen.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen ging zaterdagmiddag de degens kruizen tegen het 6e team van Rijssen. Het Staphorster team met Job Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem hebben er een spannende wedstrijd van gemaakt.  Job moest de spits afbijten, ging in de eerste games goed van start maar had geen geluk zodat hij in alle drie enkelpartijen in vier en vijf games onderuit ging. Hermen en Roderick hadden minder moeite met hun tegenstanders en wonnen alle enkelpartijen, inclusief het dubbel in drie games. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelden uit tegen het 2e team van Dronten ’74. Jarnick Bisschop, Robert Compagner en Henrico Slager lieten er geen gras over groeien, alle 10 partijen werden gemakkelijk gewonnen. Eindstand 0-10 voor  Staphorst 3.

Voor het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam ging de reis naar Wezep, zij moesten tegen het 1e team van Bosman Wezep.  Niek Haasjes, Daniël Hagen en Bert Jan Krale hebben zich danig geweerd  in deze spannende wedstrijd. Niek  en Bert Jan wisten geen punten mee naar Staphorst te nemen. Daniël liet twee tegenstanders het nakijken. Het dubbel ging ook naar Bosman Wezep.  Eindstand 8-2 voor Bosman Wezep 1

Voor het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam moest er koers gezet worden naar Zwolle, het 5e team van TT Zwolle was hun tegenstander.  Jennieke Krale, Xander Jansen en Liander Veijer waren gebrand op een goed resultaat, daarin slaagden zij met glans en kregen loon naar werken. Xander en Liander scoorden elk één punt in het enkelspel en het dubbel wonnen ze samen ook. Jennieke maakte het in haar eerste partij super spannend en won deze in de vijfde game op karakter. In haar tweede partij liet zij helaas één puntje liggen. Eindstand 1-4 voor Staphorst 5.

11-02-2018: Beide senioren tafeltennisteams winnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kregen maandagavond het 10e team van TT Zwolle op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt zagen het vooraf rooskleurig in, mede omdat TT Zwolle onderaan staat in de poule. Maar dat was een kleine misrekening, want met name één speler van TT Zwolle 10 bleek voor het Staphorster trio sterker door zijn ietwat intimiderende spel.  Sibrand en Hans lieten in hun andere twee enkelpartijen geen steken vallen.  Albert liep nog wel tegen een nederlaag aan, hij liet zich na een riante voorsprong toch nog bij de neus nemen. De winst in het dubbel door Sibrand en Albert was daarom cruciaal, waarmee Staphorst 1 de wedstrijd met 6-4 won.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek kreeg ook bezoek uit Zwolle, het 15e team van TT Zwolle. Bert Mulder, Marja Krale en Anita Krale gingen net als in de vorige wedstrijden ook in deze wedstrijd voortvarend van start. Marja liep in één partij averij op, Bert en Anita wonnen alle drie enkelpartijen.  Ook in het dubbel lieten Bert en Anita hun tegenstanders het nakijken. Het 2e team gaat fantastisch in de competitie, uit drie wedstrijden hebben zij al 25 punten gescoord en staan bovenaan in de poule.  Eindstand 9-1 voor Staphorst 2.

04-02-2018: Twee tafeltennisteams (senioren 2 + jeugd 2) spaarden hun tegenstanders niet:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten vrijdagavond uitspelen tegen het 3e team van DTV ’84 uit Dalfsen.  Sibrand Hassing, Albert Kuiper  en Hans Righolt kregen het zwaar te verduren tegen het Dalfser team.  Elke partij was een spannende aangelegenheid, waarbij er op het scherpst van de snede werd gespeeld. Sibrand en Albert wonnen elk twee enkelpartijen, Hans was goed voor één winstpunt. De winst in het dubbel ging net aan Sibrand en Albert z’n neus voorbij. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek was ook in Dalfsen, zij speelden tegen het 8e team van DTV ’84. Bert Mulder, Marja Krale en Anita Krale gingen voortvarend van start en lieten geen spaan heel van het Dalfser team. Het enige tegenpunt dat het Dalfser team scoorde kwam in het dubbel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmorgen thuis  tegen het 1e team van Trias uit Twello. Lucas Diepenbroek, Hester de Boer en Janiek de Rijke concentreerden zich na de nederlaag van vorige week volledig op deze wedstrijd. Lucas en Hester slaagden daar aardig in, Janiek was dat deze morgen niet gegeven. Bij wijze van spreken sloeg hij nog “geen deuk in een pakje boter”. Lucas en Hester waren elk goed voor twee punten en ook het dubbel werd door hen verzilverd. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen deden het zaterdagmorgen na hun monsterscore van vorige week nog even dunnetjes over tegen Swift 7 uit Deventer. Job Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem dulden geen tegenstand en wonnen net als vorige week met 10-0.

Het 3e Staphorster jeugdteam van installatiebedrijf Stegeman speelden tegen het 7e team van De Veluwe uit Apeldoorn,. Henrico Slager, Jaron Huls en Robert Compagner kregen in het begin nog enige tegenstand, hadden een beetje pech maar slaagden uiteindelijk in hun missie. Henrico met drie maal winst  en Jaron en Robert met elk twee punten ging de winst naar Staphorst 3. Een winstpunt in het dubbel ging nipt aan hun neus voorbij. Eindstand 7-3 voor  Staphorst 3.

Het 5e Staphorster tafeltennisteam kreeg bezoek uit Twello, het 3e team van Trias. Xander Jansen, Jennieke Krale en Liander Veijer doen mee in de startersklasse. De twee dames uit Twello lieten zich de kaas niet van het brood eten, Xander, Jennieke en Liander deden hun stinkende best maar kregen geen vat op het spel van de beide dames van Trias. Eindstand 0-5 voor Trias 3.

29-01-2018: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam maandagavond  uit  tegen het 1e team van Zwartsluis. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt hadden er weer veel zin. Albert en Sibrand wonnen alle drie enkelpartijen, de één wat makkelijker als de andere. Hans kwam tweemaal tot winst, tegen Roel Santbergen liet hij zich verrassen. De winst in het dubbel ging ook naar Staphorst 1. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van AJS van tuin tot techniek moesten in deze eerste uitwedstrijd de degens kruisen tegen het 7e team van DTV ’84 uit Dalfsen.  Anita Krale, Marja Krale en Bert Mulder lieten ieder twee tegenstanders het nakijken. Het dubbel wonnen Anita en Marja in drie games.  Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1e team van Smash ’70 uit Hattem.  Voor het Staphorster trio Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer was dit hun eerste ontmoeting in de 2e klasse. Hoewel de games aangeven dat de teams aan elkaar gewaagd waren, moesten Janiek, Lucas en Hester toezien dat de meeste punten naar het Hattemer team gingen. Janiek en Hester wisten geen punten te scoren. Lucas kreeg één tegenstander op de knieën. In het dubbel lieten Janiek en Lucas zich de kaas niet van het brood eten. Eindstand 8-2 voor Smash ’70 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen ging zaterdagmiddag naar Rijssen om  daar tegen het 4e team te spelen. Het Staphorster team met Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en Job Diepenbroek hebben hun visitekaartje even afgegeven bij deze eerste wedstrijd in de vierde klasse. Alle partijen werden met enig gemak gewonnen, alleen Job werkte al zijn partijen in vier en vijf games af. Het dubbel was voor Hermen en Roderick. Eindstand 0-10 voor Staphorst 2.

Voor het 4e Staphorster jeugdteam ging de reis naar Kampen,  het 4e team van Kampenion was hun tegenstander. Niek Haasjes, Daniël Hagen en Joël Boessenkool moesten in deze eerste competitie wedstrijd nog even wennen. Niek lukte het helaas niet om punten de scoren. Daniël en Joël waren elk goed voor elk één punt. Het dubbel was voor Kampenion 4.  Eindstand 8-2 voor Kampenion 4.