Competitie voorjaar 2019

27-04-2019: Het eerste en tweede seniorenteam verliezen hun laatste wedstrijd:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Albert Kuiper, invaller Anita Krale en Hans Righolt moesten alle zeilen bijzetten. Ondanks verwoede pogingen kregen Albert en ook Anita met haar sterke debuut geen vat op hun tegenstanders. Hans wist wel twee spelers onder de duim te houden. In het dubbel lieten Albert en Anita zich toch nog verrassen na bijna twee gewonnen games. Kampenion 6 won met 8-2, Staphorst 1 degradeert naar de 3de klasse.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam speelde vrijdagavond uit tegen het 5e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Nico Drost, Bert Mulder en Marja Krale deden er alles aan om een goed resultaat te behalen. NTC Leogang 5 liet zich echter niet zomaar gewonnen geven, om en om werden de punten gescoord. Nico, Bert en Marja wonnen elk één enkelpartij. Het dubbel werd een succes, Nico en Bert sleepten dit punt voor Staphorst 2 binnen. NTC Leogang 5 won met 6-4.

22-04-2019: Ook het 3de jeugdteam kampioen, het 4de jeugdteam mist het kampioenschap op een haar na:

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 3de team van De Veluwe uit Apeldoorn. Roderick van Arnhem, Hester de Boer en Hermen van Arnhem begonnen  vol goede moed aan de wedstrijd. Hester kreeg onverdiend twee maal het lid op de neus, één winstpunt wist zij te veroveren. Hermen en Roderick kregen ook aardig wat tegenstand, maar scoorden beiden alle drie punten in het enkel. Het dubbel ging ook voortvarend,  Roderick en Hermen tekenden daarvoor. Staphorst 1 won met 8-2.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde uit tegen TT Zwolle 1. Job Diepenbroek, Jarnick Bisschop en Janiek de Rijke moesten het opnemen tegen een taaie tegenstander.  Job en Janiek scoorden elk één winstpunt. Jarnick deed hele goede zaken, hij won alle drie enkelpartijen. Jarnick en Janiek waren ook verantwoordelijk voor het punt in het dubbel. Staphorst 2 won met 4-6.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis hun laatste wedstrijd van voorjaarscompetitie tegen het 2de team van NTC Leogang uit Nunspeet. Voor Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls was het erop of eronder, want het kampioenschap lonkte. Het Staphorster trio liet zich niet van de wijs brengen en wonnen met gemak alle partijen. Staphorst 3 won met 10-0, het kampioenschap was in the pocket.

Het 4de Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde zaterdagmorgen uit  tegen het 1ste team van Emmeloord.  Jaron Mussche, Joël Boessenkool en Mark Mussche maakten er een nek aan nek race van, om en om werden de punten gescoord. Jaron, Joël en Mark streden voor het kampioenschap, de verwachtingen waren  hooggespannen want Emmeloord 1 verzette zich met hand en tand. De spanning was om te snijden, hoe zou Staphorst 5 het tegen Wezep 1 doen? Jaron en Mark scoorden elk twee punten, Joël moest zich tevreden stellen met één winstpunt. Met een eindstand van 5-5 werd de thuisreis aanvaard.

Het 5de Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde thuis tegen het 1e team van Wezep, mede kampioenskandidaat met Staphorst 4.  Hermen Talen, Bert Jan Krale en Jennieke Krale gaven geduchte tegenstand, maar hadden de wind niet mee. Vele sorry ballen waren in het voordeel van Wezep 1. Hermen, Bert Jan en Jennieke gingen strijdend ten onder. Wezep 1 won 0-10 en mocht zich na het bekend worden van de de uitslag van  Emmeloord –Staphorst 4 kampioen noemen in deze poule.

14-04-201: Het 1ste Staphorster tafeltennis seniorenteam krijgt pak slaag:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond uit tegen het 1e team van Vined uit Heerde. Hans Righolt, Albert Kuiper en Sibrand Hassing waren vol goed moed, maar na elke partij zakte de moed verder in de schoenen. Het zat het Staphorster team echter ook niet mee, terwijl het Vined 1 juist wel alles meezat. Vined 1 won met 10-0.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam werd dinsdagavond in ’s Heerenbroek verwacht en moesten het 3de team van ’s Heerenbroek zien te bedwingen. Bert Mulder, Marja Krale en Nico Drost kregen geduchte tegenstand, ’s Heerenbroek liet zich niet zomaar gewonnen geven. In deze gelijk opgaande strijd scoorden Nico en Bert elk twee punten. Marja zag geen kans om punten te scoren. Het dubbel wisten Bert en Marja nog wel in winst om te zetten. Het werd een 5-5 gelijkspel.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 3de team van Smash 70 uit Hattem. Lucas Diepenbroek, Roderick van Arnhem en Hermen van Arnhem  kregen loon naar werken. Hun tegenstanders werden niet gespaard, met een 0-10 winst ging het Staphorster team huiswaarts.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen kregen zaterdagmorgen  het 2de team van De Veluwe uit Apeldoorn op bezoek. Jarnick Bisschop, Janiek de Rijke en Job Diepenbroek zaten tegen de kampioen goed in de wedstrijd. Job en Jarnick veroverden elk één winstpunt. Janiek  zag zijn inspanningen beloond  met twee gewonnen enkelpartijen. In het dubbel gingen Jarnick en Job onderuit. De Veluwe 2 won met 4-6.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelden thuis tegen het 2de team van Zwartsluis. Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls lieten zich niet van de wijs brengen. Alle partijen werden min of meer eenvoudig gewonnen, waardoor Staphorst 3 won met 10-0.

Het 4de Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1ste team van Wezep. Jaron  Mussche, Niek Haasjes en Mark Mussche maakten er tegen hun naaste concurrent een spannende wedstrijd van. Het Staphorster trio begonnen ietwat zenuwachtig, maar geconcentreerd aan de wedstrijd. Niek wist geen vuist te kunnen maken en verloor helaas alle drie enkelpartijen. Mark moest ook alle zeilen bijzetten en won er uiteindelijk twee. Jaron sloeg alle drie tegenstanders van de tafel en scoorde drie punten. Het dubbel was ook voor Mark en Jaron. Staphorst 4 won met 6-4

Het 5de Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde uit  tegen het 4de team van NTC Leogang uit Nunspeet. Bert Jan Krale, Hermen Talen en Jennieke Krale doen goed mee in de vijfde klasse. Bert Jan liet zich enigszins de kaas van het brood eten. Jammer dat hij de eerste twee partijen niet in winst kon omzetten, hij won één enkelpartij. Jennieke zag haar inspanningen beloond met ook één maal winst in het enkel. Hermen was twee tegenstanders de baas. In het dubbel gingen Bert Jan en Hermen onderuit. NTC Leogang 4 won met 6-4.

07-04-2019: Het eerste jeugd tafeltennisteam is nu al zeker van het kampioenschap:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen Rijssen 2. Met nog twee wedstrijden te gaan is het eerste team nu al kampioen in de 2e klasse. Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem (viel in voor Hester de Boer) en Lucas Diepenbroek kwamen geen moment in gevaar. Alle partijen werden dan ook nagenoeg moeiteloos in winst omgezet. Staphorst won met 0-10.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 4e team van Swift uit Deventer. Janiek de Rijke, Job Diepenbroek en Jarnick Bisschop wonnen de eerste drie enkelpartijen, het dubbel werd daarna nipt verloren. Staphorst 2 won uiteindelijk met 7-3.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 3e team van Kampenion uit Kampen. Jaron Huls, Henrico Slager en Robert Compagner gaven Kampenion 4 flink van katoen. Jaron en Robert lieten één puntje liggen, Henrico was in alle drie enkelpartijen zijn tegenstander de baas. Jaron en Robert wonnen ook het dubbel Staphorst 3 won met 2-8.

Het 4e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen De Brug 3 uit Apeldoorn. De Brug 3 kwam met twee spelers opdagen, dus stond Staphorst 4 gelijk al met 3-0 voor. Jaron Mussche, Mark Mussche en Niek Haasjes deden goede zaken. Niek liet zich in één enkelpartij de kaas van het brood eten. De andere negen partijen en ook het dubbel werden moeiteloos gewonnen. Staphorst 4 won met 9-1.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde uit tegen het 1e team van Emmeloord. Voor Hermen Talen, Bert Jan Krale en Jennieke Krale kregen in deze wedstrijd meer vat op de wedstrijd als in de eerste ontmoeting. Jennieke had in haar eerste enkelpartij kans om een punt te scoren, helaas ging zij in de vijfde game onderuit. In haar andere twee partijen kreeg zij geen kans om te scoren. Hermen en Bert Jan zagen kans om elk twee punten te verzilveren. Ook het in het dubbel ging de winst naar Staphorst 5, Hermen en Bert Jan scoorden hierin. Eindstand, een 5-5 gelijkspel.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko is heeft maandagavond tegen het 2e team van Heino geen potten kunnen breken. Net al in de vorige ontmoeting kregen Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt er flink van langs. Zij moesten hun meerdere erkennen in het sportieve geweld van Heino 2. Albert en Sibrand werden afgestraft in hun enkelpartijen en samen bleken zij ook niet bestand in het dubbel. Ook Hans kreeg een moeilijke avond te verduren, maar verzilverde nog twee punten voor Staphorst. Heino 2 won met 2-8.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moest maandagavond de degens weer kruizen tegen het 11e team van TT Zwolle. Nico Drost, Bert Mulder en Anita Krale deden hun uiterste best, maar kwamen “van de koude kermis thuis”. Bert zag zijn inspanningen niet beloond, dus punten de mist ingaan. Ook Nico en Anita kregen het zwaar te verduren, elk één winstpunt was het resultaat. TT Zwolle 11 won met 2-8.

31-03-2019: De tafeltennis jeugdteams hebben de wind in de zeilen, 1e jeugdteam al bijna kampioen:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 2e team van De Brug. Roderick van Arnhem, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek  zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd en gingen recht op een monsterscore af. Alle enkelpartijen werden in winst omgezet, helaas ging het dubbel de mist in. Staphorst 1 won met 9-1 en gaan recht op het kampioenschap af.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit in Nunspeet tegen het 1e team van NTC Leogang.  Job Diepenbroek, Jarnick Bisschop en Janiek de Rijke zorgden voor een spannend verloop van deze ontmoeting. Om en om werden de punten gescoord, wat resulteerde in elk twee winstpunten voor Job en Jarnick. Janiek moest zich tevreden stellen met één punt. Job en Jarnick wonnen ook het dubbel. Staphorst 2 won met 4-6.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit  tegen het 2e team van Torenstad uit Zutphen. Henrico Slager, Jaron Huls en Robert Compagner waren erop verdacht dat zij tegen de mede kampioenkandidaat  geduchte tegenstand konden verwachten. Met drie maal winst door Jaron en elk tweemaal door Henrico en Robert wisten zij met een 3-7 te winnen van Torenstad 2. Het dubbel werd helaas niet gewonnen door Henrico en Jaron.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen uit  tegen het 4de team van NTC Leogang uit Nunspeet.. Jaron Mussche, Joël Boessenkool en Mark Mussche lieten er geen gras over groeien en hadden weinig moeite met hun tegenstander. Alle partijen werden in winst omgezet, Staphorst 4 won met 0-10.

Het 5e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 3e team van De Brug uit Apeldoorn. , Hermen Talen, Bert Jan Krale en Jennieke Krale  wisten zich bijzonder goed te weren. Hermen stoomde regelrecht af op drie winstpunten in het enkel. Bert Jan ging in zijn eerste enkelpartij nipt onderuit, de andere twee won hij met enig gemak. Jennieke kreeg loon naar werken, de eerste twee partijen moest zij haar meerdere erkennen in haar tegenstanders. In haar laatste partij liet zij de eerste game nog aan haar tegenstander, maar in de drie games erna wist zij orde op zaken te stellen en haar eerste winstpunt in de wacht te slepen. Hoera!! Het dubbel was ook voor Hermen en Bert Jan, waarmee Staphorst 5 met 7-3  zegevierde.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vorige week maandagavond thuis tegen het 6e team van TT Zwolle. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt streden voor wat zij waard waren, maar de tegenstanders hadden dezelfde intentie. Om en om werden punten gescoord. Sibrand had zijn avond niet en scoorde geen punten. Albert en Hans bleken elk twee van de drie enkelpartijen in winst om te zetten. Sibrand en Hans waren ook niet in staat om het dubbel te verzilveren. TT Zwolle 11 won daarmee de wedstrijd met 4-6.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moest vorige week maandag tegen het 11de team van Heino. Bert Mulder, Nico Drost en Anita Krale dachten de lakens uit te delen na de 0-10 winst in de vorige ontmoeting. De wedstrijd verliep iets anders dan vooraf werd gedacht. Bert, Nico en Anita gaven hun tegenstanders te vaak de gelegenheid om te scoren. Aan het eind kon de balans opgemaakt worden, Bert won één enkelpartij, Nico en Anita elk twee partijen. Het dubbel ging ook verloren, Bert en Anita struikelden onfortuinlijk. De wedstrijd eindigde op een 5-5 gelijkspel.

24-03-2019: Het eerste senioren tafeltennisteam verliest geflatteerd:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko bij Smash ’70 in Hattem op bezoek, het 4de team was de tegenstander. Sibrand Hassing,  Albert Kuiper en Hans Righolt hadden vooraf een goed gevoel, maar dat goede gevoel werd met de ene na de andere partijen weggevaagd. Wat Sibrand, Albert en Hans ook deden, de heren van Smash ’70 hadden het meeste geluk en zaten ook iets beter in de wedstrijd. De meeste partijen moesten in vier en vijf games beslist worden. Hans redde de eer van Staphorst 1, hij won één enkelpartij. Smash ’70 4 won met 9-1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam was vrijdagavond de tegenstander van het 7e team van DTV ’84. In Dalfsen maakten Hester de Boer, Nico Drost en Anita Krale korte metten met DTV ’84 7. Met slechts één partij uit vier games en de resterende in drie games was het Staphorster team snel klaar met de wedstrijd. Staphorst 2 won met 0-10, hiermee staat het team weer bovenaan in de poule.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag in Losser tegen het 1e team van Smash 2000. Hester de Boer, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem waren gebrand op een goed resultaat. Het werd een hele spannende wedstrijd, waarbij men elkaar geen duimbreed toegaf. Hester was niet in haar goede doen, helaas wist zij geen punten te scoren. Hermen wist wel alle drie enkelpartijen naar zijn hand te zetten, maar zag met Hester de inspanningen in het dubbel niet beloond. Roderick won twee enkelpartijen, tegen de beste speler van Smash 2000 moest hij één punt prijsgeven. Hiermee werd de eindstand een 5-5 gelijkspel.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 2e team van De Toekomst uit Lochem. Jarnick Bisschop, Janiek de Rijke en Job Diepenbroek kregen loon naar werken. Alle drie Staphorster spelers speelden fantastische partijen, waarbij de vonken er afspatten. Na de 10-0 verlies in de vorige ontmoeting hebben Jarnick, Janiek en Job zich heel goed verweerd, alle drie wonnen elk één enkelpartij en ook in het dubbel waren Janiek en Job succesvol. De Toekomst 2 won nog wel, maar nipt met 4-6.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Robert Compagner, Henrico Slager en Jaron Huls lieten van zich spreken. Hoewel soms met enige moeite, stoomden zij af op een florissante overwinning. Het meeste moeite hadden Robert en Henrico het in het dubbel, deze ging in vijf games. Staphorst 3 won met 10-0 en staan nu samen met Torenstad 2 bovenaan in de poule.

Het 4e en 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelden zaterdagmorgen tegen elkaar. Mark Mussche, Niek Haasjes en Joël Boessenkool van het 4e team streden tegen Hermen Talen, Bert Jan Krale en Jennieke Krale van het 5e team. Het 5e Staphorster jeugdteam hield zich goed stand tegen het 4e jeugdteam, meerdere partijen moesten in vier games beslist worden. Van het 4e team won Mark alle drie enkelpartijen en scoorde als enige de 100%. Niek en Joël van het 4e team moesten hun meerdere erkennen tegen respectievelijk Bert Jan en Hermen van het 5e team. Jennieke kreeg geen kans om te scoren, er zit overigens steeds meer progressie in haar spel. Mark en Niek wonnen nipt het dubbel van Hermen en Bert Jan. Staphorst 4 won uiteindelijk met 8-2 van Staphorst 5.

17-03-2019: Het eerste tafeltennis jeugdteam doet wat van hen verwacht wordt:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 3e team van De Veluwe uit Apeldorn. Lucas Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem begonnen  vol goede moed aan de wedstrijd. Lucas kreeg twee maal het lid op de neus, één winstpunt wist hij te veroveren. Hermen en Roderick kregen ook aardig wat tegenstand, maar scoorden beiden alle drie punten in het enkel. Het dubbel was min of meer een eitje voor Lucas en Hermen. Staphorst 1 won met 2-8.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 2e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Voor Jaron Huls, Robert Compagner en Marnick Dominé was het van belang dat het team geen punten ging verliezen. Jaron en Robert scoorden allebei drie punten in het enkel. Marnick kon geen potten breken en verloor ze alle drie. Jaron en Robert speelden ook een sterke dubbelpartij. Staphorst 3 won met 7-3.

Het 4e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1e team van Emmeloord.  Jaron Mussche, Joël Boessenkool en Niek Haasjes maakten er een nek aan nek race van, om en om werden de punten gescoord. Joël kwam moeilijk in de wedstrijd, met als resultaat dat hij geen punten wist te scoren. De laatste partij had Joël kunnen winnen, maar ging in de vijfde game onderuit. Niek liet van zich spreken en won twee van de drie enkelpartijen. Jaron maakte gehakt van zijn tegenstanders en won alle drie enkelpartijen. Joël en Niek wonnen ook het dubbel. Eindstand 5-5.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde uit tegen het 1e team van Wezep. Hermen Talen, Bert Jan Krale en Jennieke Krale kregen de kampioen kandidaat tegenover zich. Het werd dus een moeizame wedstrijd voor het Staphorster trio. Toch sprokkelde Staphorst 5 een paar belangrijke puntjes af van Wezep 1. Jennieke kon niet tegen hun op, maar Hermen en Bert Jan wisten toch elk één punt binnen te slepen. In het dubbel hadden Hermen en Bert Jan geen succes. Wezep won 8-2.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt moesten wederom alle zeilen bijzetten. Er had voor het Staphorster team meer ingezeten, Albert, Sibrand en Hans wonnen elk één enkelpartij. Albert en Sibrand verslikten zich in het dubbel, na een 2-0 voorsprong eindigde de partij in 2-3. Kampenion 6 won met 3-7 en wordt het nog spannend voor Staphorst 1 om zich te handhaven in de 2e klasse.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen maandagavond bezoek uit Nunspeet, het 5e team van NTC Leogang was hun tegenstander. Marja Krale, Bert Mulder en Anita Krale zouden qua stand in de poule vooraf gedacht niet zoveel tegenstand te ondervinden van het Nunspeetse team. Het pakte iets ander uit, het team liet zich toch een paar puntjes afsnoepen. Marja moest zich tevreden stellen met één winstpunt, een tweede had er zeker ingezeten. Anita liep tegen één nederlaag aan, met haar andere twee partijen kon zij twee winstpunten op haar conto bijschrijven. Bert was met drie gewonnen partijen het meest succesvol. In het dubbel lieten Marja en Anita zich de kaas niet van het brood eten. Zodoende  won Staphorst 2 met 7-3. Het blijft stuivertje wisselen met TT Zwolle 11 om de eerste plaats in de poule. (TT Zwolle 11 won met 10-0 van DTV ’84 7)

10-03-2019: Wisselende resultaten van de tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond tegen het 1e team van Vined uit Heerde. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt moesten weer alle zeilen bijzetten tegen hun directe concurrent. Het zat het Staphorster team echter ook niet mee. Sibrand verloor zijn drie enkelpartijen, maar in twee daarvan had hij in de vijfde game toe moeten slaan. Albert had ook twee enkelpartijen kunnen winnen, maar bleef steken op één winstpunt. Hans kreeg twee tegenstanders op de knieën. Vined 1 won met 3-7.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen maandagavond bezoek uit ’s Heerenbroek, n.l. hun 3e team. Nico Drost, Marja Krale en Anita Krale hadden hun draai min of meer gelijk te pakken. Zowel Nico, Marja en Anita lieten het team van ’s Heerenbroek 3 met lege handen huiswaarts keren. Alle partijen werden gewonnen wat resulteerde in een glansrijke  winst van 10-0 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen Smash ’70 3 uit Hattem. Roderick van Arnhem, Hester de Boer en Hermen van Arnhem kregen nog aardig wat tegenstand te verduren. Roderick en Hester lieten een steekje vallen, beiden moesten zich eenmaal hun meerdere erkennen in de tegenstander. Hermen had minder moeite en won alle enkelpartijen. Roderick en Hester wonnen ook het dubbel. Staphorst 1 won met 8-2.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen kregen een druk weekend voor de boeg. Vrijdagavond werd er gespeeld tegen TT Zwolle 1 en zaterdag moesten ze naar Apeldoorn tegen het 2e team van De Veluwe. Tegen beide tegenstanders zaten Jarnick Bisschop, Job Diepenbroek en Janiek de Rijke goed in de wedstrijd. Staphorst 2 won vrijdagavond met 6-4 van TT Zwolle 1, twee winstpunten waren er voor Janiek en Job, Jarnick moest genoegen nemen met één winstpunt. Het dubbel werd gewonnen door Job en Janiek.
Zaterdagmiddag speelde het team in Apeldoorn, wederom een spannende ontmoeting waarbij de teams elkaar geen duimbreed prijsgaven.  In vele vier en vijf games moesten de partijen beslist worden. Janiek wist net als vrijdagavond twee winstpunten in de wacht te slepen. Jarnick en Job sleepten er elk één winstpunt uit. In het dubbel hadden Jarnick en Job ditmaal geen geluk. De winst ging naar De Veluwe 2 met 6-4.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde vrijdagavond thuis hun uitwedstrijd tegen het 2e team van Zwartsluis. Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls lieten zich, na het verlies vorige week tegen Kampenion 4 de kaas niet van het brood eten. Henrico en Robert scoorden in hun drie enkelpartijen alle punten. Jaron liet ietwat onnodig en beteuterd één winstpunt schieten. In het dubbel verloren Henrico en Jaron met miniem verschil in de vijfde game. Staphorst 3 won met 8-2.

Het 4e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde zaterdagmorgen uit tegen het 1e team van Wezep. Mark Mussche, Joël Boessenkool en Jaron Mussche maakten tegen hun naaste concurrent een spannende wedstrijd van. Het Staphorster trio begonnen dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd en stonden na 6 partijen met 0-6 voor. In de laatste vier partijen kwam Wezep nog even terug. Uiteindelijk scoorde Joël één punt en Mark twee punten. Jaron wist zijn 100% percentage in stand te houden en won alle drie enkelpartijen.  Ook wonnen Mark en Jaron het dubbel. Staphorst 4 won met 3-7.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde thuis tegen het 4e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Bert Jan Krale, Hermen Talen en Jennieke Krale doen het aardig goed in de 5e klasse. Bert Jan won zijn eerste enkelpartij, maar de andere twee partijen gingen onnodig de mist in. Hoewel soms een beetje nonchalant en ongecontroleerd spel liet Hermen weer van zich spreken en won alle drie enkelpartijen. Jennieke ging voortvarend van start, in haar eerste partij (4 games) en tweede partij (5 games) had zij meer verdiend. Helaas ging de winst naar haar tegenstanders.  In het dubbel gingen Hermen en Jennieke , ook weer in de vijfde game onderuit. Staphorst 5 verloor met 4-6.

04-03: Het 2e senioren tafeltennisteam hersteld zich voortreffelijk:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moest vrijdagavond naar Heino, het 11e team was hun tegenstander. In deze sportieve ontmoeting deelden Bert Mulder, Nico Drost en Anita Krale de lakens uit. Na het onfortuinlijke verlies van vorige week hebben Bert, Nico en Anita laten zien dat er een hoge klassering in de 6e klasse mogelijk is en nu samen met TT Zwolle 11 bovenaan staan in hun poule. Alle enkelpartijen en ook het dubbel werd in winst omgezet, eindstand 0-10 voor Staphorst 2.

24-02-2019: Het eerste senioren tafeltennisteam staat weer met beide benen op de grond.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko is vrijdagavond met beide benen op de grond gezet. Het team speelde de uitwedstrijd tegen het 2e team van Heino. Na twee gewonnen wedstrijden in de 2e klasse kregen Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt lik op stuk. Zij moesten hun meerdere erkennen in het sportieve geweld van Heino 2. Albert werd in zijn enkelpartijen genadeloos afgestraft en bleek met Sibrand in het dubbel geen enkele tegenstand te kunnen bieden. Ook Hans kreeg een moeilijke avond te verduren. Hij kon nog wel een paar games naar zijn hand zetten en had nog wel een winstpunt verdiend, maar helaas. Sibrand zat beter in de wedstrijd en won gelukkig nog twee partijen. Eindstand 8-2 voor Heino 2.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moesten vrijdagavond de degens kruizen tegen het 11e team van TT Zwolle. In een niet al te sportieve wedstrijd kwamen Marja Krale, Bert Mulder en Anita Krale dan ook zachtjes gezegd “van de koude kermis thuis”. Marja liet zich twee maal de kaas van het brood eten. In twee partijen had zij kans gehad om te scoren, maar helaas gingen die twee broodnodige punten naar haar tegenstander. Bert had min of meer hetzelfde probleem, hij won uiteindelijk één partij. Anita zette na haar eerste verliespartij orde op zaken en scoorde twee winstpunten. In het dubbel maakten Bert en Anita korte metten met TT Zwolle 11. Eindstand 6-4 voor TT Zwolle 11.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen Rijssen 2. Roderick van Arnhem, Lucas Diepenbroek en Hermen van Arnhem lieten hun verworven eerste plaats in de 2e klasse poule B geen moment in gevaar komen. Alle partijen werden dan ook nagenoeg moeiteloos in winst omgezet. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen in Deventer tegen het 4e team van Swift. Job Diepenbroek, Janiek de Rijke en Jarnick Bisschop moeten alle zeilen bijzetten om zich staande te houden in de 2e klasse poule A. Job Diepenbroek en Janiek de Rijke wisten elk twee punten in het enkel veilig te stellen, tegen één tegenstander waren ze niet opgewassen. Jarnick kon niet voorkomen dat hij in het enkel driemaal onderuit ging. Aan de gamestanden te zien had hij zeker een punt verdiend. Janiek en Jarnick wonnen met gemak het dubbel. Eindstand 5-5.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 3e team van Kampenion uit Kampen. In de 3e klasse geeft men geen punt cadeau, dat hebben Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls inmiddels wel ontdekt. Kampenion 4 bleek een pittige tegenstander die net als Staphorst 3 in de bovenste regionen van deze klasse, mogelijk gaat strijden om het kampioenschap. Helaas was Robert niet succesvol, hij moest in de enkelpartijen buigen voor zijn tegenstanders. Henrico wist één punt te veroveren, Jaron had twee maal succes in het enkel. Eindstand 3-7 voor Kampenion 3.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen uit tegen De Brug 3 uit Apeldoorn. Mark Mussche, Niek Haasjes en Jaron Mussche werd geen strobreed in de weg gelegd. Mede doordat het team van De Brug met twee speler aan kwam zetten, stond het Staphorster jeugdteam met 0-3 voor. Alle enkelpartijen en ook het dubbel werd moeiteloos gewonnen. Eindstand 0-10 voor Staphorst 4.

Het 5e Staphorster jeugdteam speelde thuis tegen het 1e team van Emmeloord. Voor Hermen Talen, Jennieke Krale en Bert Jan Krale is het in de 5e klasse hard werken. Hermen liet zich in zijn eerste enkelpartij in de vijfde game onnodig de kaas van het brood eten. Hermen won uiteindelijk één enkelpartij. Jennieke ging in haar twee eerste enkelpartijen helaas onderuit. Haar derde partij speelde zij fantastisch, de wedstrijd van haar leven. Na een 2-0 voorsprong kon zij niet voorkomen dat zij, ietwat ongelukkig onderuit ging met 2-3. Bert Jan kwam in één partij niet aan de bak, maar de andere twee partijen wist hij orde op zaken te stellen. Eindstand 3-7 voor Emmeloord 1

11-02-2019: De tafeltennisteams hebben de wind in de zeiler, 1e jeugdteam krijgt vleugels:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag in Apeldoorn tegen het 2e team van De Brug. Hermen van Arnhem, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek (Roderick van Arnhem was vrij)  zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd en gingen recht op een monsterscore af. Hermen en Lucas wonnen het dubbel, in alle enkelpartijen wisten beiden en ook Hester korte metten te maken van hun tegenstanders. Eindstand 0-10 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1e team van NTC Leogang.Janiek de Rijke, Jarnick Bisschop en Job Diepenbroek zorgden voor een spannend verloop van deze ontmoeting. Om en om werden de punten gescoord, wat resulteerde in een 5-5 gelijkspel. Janiek won twee winstpunten, Jarnick en Job  bleven elk steken op één winstpartij. Er had meer ingezeten, het dubbel was voor Jarnick en Job.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 2e team van Torenstad uit Zutphen. Jaron Huls, Henrico Slager en Robert Compagner hebben laten zien dat ze in de 3e klasse goed mee kunnen komen. Met drie maal winst door Henrico en elk tweemaal door Jaron en Robert wisten zij met een 8-2 winst Torenstad naar huis te sturen. Ook wonnen Henrico en Robert het dubbel.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 4e team van NTC Leogang. Joël Boessenkool, Mark Mussche en Niek Haasjes hadden weinig moeite met hun tegenstander. Met een 9-1 uitslag werd NTV Leogang aan de kant gezet. Alleen Niek liet een puntje liggen.

Het 5e Staphorster jeugdteam speelde uit tegen het 3e team van De Brug uit Apeldoorn.Jennieke Krale, Hermen Talen en Bert Jan Krale wisten zich goed te weren, het werd een gelijkopgaande wedstrijd. Jennieke kreeg haar tegenstanders niet op de knieën, Hermen stal de show door alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. Bert Jan kan één tegenstander de baas. Het dubbel was ook voor Hermen en Bert Jan. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdagavond al naar Zwolle, het team moest spelen tegen het 6e team van TT Zwolle. Jan Supèr, Albert Kuiper en Hans Righolt hadden de wind in de zeilen, na vijf partijen was de tussenstand 0-5 voor Staphorst 1. Daarna vocht het team van TT Zwolle zich met verve terug. Uiteindelijk waren het Jan en Hans die, met twee winstpunten aan de haal gingen, Albert moest tevreden zijn met één winstpunt. Het dubbel werd gemakkelijk door Hans en Albert gewonnen. Uitslag 4-6 voor Staphorst 1.

04-02-2019: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen, prima start beide senioren en meerdere jeugdteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging maandagavond van start in de voorjaarscompetitie 2019. Het team kreeg het 4e team van Smash ’70 uit Hattem op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt, na hun kampioenschap in de najaarscompetitie 2018 nu weer uitkomend in de 2e klasse afdeling Oost. Van beide kanten werden de spelers stevig aan de tand gevoelt, men gaf elkaar niets cadeau. Albert had de wind in de zeilen, in alle drie enkelpartijen troefde hij de tegenstanders af. De laatste partij was de spannendste. Het was adembenemend, er hoefde nog net geen zuurstof aan te pas komen ;-))  Sibrand en Hans waren ook goed op dreef, beiden scoorden elk twee punten in hun enkelpartijen. Sibrand en Albert wonnen ook het dubbel. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam manivesteerd zich dit seizoen in de 6e klasse. Maandagavond kwam het 7e team van DTV ’84 op bezoek. Bert Mulder, Nico Drost en Marja Krale zetten de turbostand in werking, DTV ’84 7 was een gemakkelijk te nemen “obstakel”. Bert en Nico kregen wel tegenstand, maar wonnen enigszins moeiteloos hun drie enkelpartijen. Marja deed ook goede zaken, alleen tegen Wim Schipper was zij niet opgewassen. Twee winstpunten kwamen haar te deel. Ook lieten Bert en Nico zich in het dubbel niet verrassen. Eindstand 9-1 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het  1e team van Smash 2000 uit Losser. Lucas Diepenbroek, Hester de Boer en Roderick van Arnhem begonnen schijnbaar ontspannen aan deze 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Het werd een hele spannende, maar het Staphorster team hield zich goed stand. Hester won twee van de drie enkelpartijen. Lucas en Roderick wonnen ze alle drie, maar zagen hun in spanningen in het dubbel niet beloond. Eindstand  8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit tegen het 2e team van De Toekomst uit Lochem. Jarnick Bisschop, Job Diepenbroek en Janiek de Rijke kregen een moeizame wedstrijd voor de kiezen. Hoewel de beslissing in meerdere 4 en 5 games tot stand kwam moest het team toezien dat alle punten naar De Toekomst 2 ging. 10-0 was de eindstand.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls lieten zich, voor het eerst uitkomend  in de de 3e klasse van hun beste kant zien. Het dubbel was een struikelblok voor het Staphorster team, ook Robert moest een puntje laten liggen maar Henrico en Jaron scoorden een “volle bak” in het enkel. Eindstand 2-8 voor Staphorst 3.

Het 4e en 5e Staphorster jeugdteam speelden zaterdagmorgen in de 5e klasse tegen elkaar. Joël Boessenkool, Niek Haasjes en Jaron Mussche van het 4e team streden tegen Bert Jan Krale, Jennieke Krale en Hermen Talen van het 5e team. Het zag er in het verloop van de wedstrijd naar uit dat het 4e team op een 10-0 overwinning af zou stevenen, maar in de laatste twee partijen moest Niek een puntje prijsgeven aan Bert Jan en Joël eentje aan Hermen. Jennieke kreeg geen kans om te scoren, maar heeft goed gespeeld. Jaron scoorde als enige de 100%. Eindstand 2-8 voor Staphorst 4.