Competitie voorjaar 2019

11-02-2019: De tafeltennisteams hebben de wind in de zeiler, 1e jeugdteam krijgt vleugels:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag in Apeldoorn tegen het 2e team van De Brug. Hermen van Arnhem, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek (Roderick van Arnhem was vrij)  zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd en gingen recht op een monsterscore af. Hermen en Lucas wonnen het dubbel, in alle enkelpartijen wisten beiden en ook Hester korte metten te maken van hun tegenstanders. Eindstand 0-10 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1e team van NTC Leogang.Janiek de Rijke, Jarnick Bisschop en Job Diepenbroek zorgden voor een spannend verloop van deze ontmoeting. Om en om werden de punten gescoord, wat resulteerde in een 5-5 gelijkspel. Janiek won twee winstpunten, Jarnick en Job  bleven elk steken op één winstpartij. Er had meer ingezeten, het dubbel was voor Jarnick en Job.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 2e team van Torenstad uit Zutphen. Jaron Huls, Henrico Slager en Robert Compagner hebben laten zien dat ze in de 3e klasse goed mee kunnen komen. Met drie maal winst door Henrico en elk tweemaal door Jaron en Robert wisten zij met een 8-2 winst Torenstad naar huis te sturen. Ook wonnen Henrico en Robert het dubbel.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 4e team van NTC Leogang. Joël Boessenkool, Mark Mussche en Niek Haasjes hadden weinig moeite met hun tegenstander. Met een 9-1 uitslag werd NTV Leogang aan de kant gezet. Alleen Niek liet een puntje liggen.

Het 5e Staphorster jeugdteam speelde uit tegen het 3e team van De Brug uit Apeldoorn.Jennieke Krale, Hermen Talen en Bert Jan Krale wisten zich goed te weren, het werd een gelijkopgaande wedstrijd. Jennieke kreeg haar tegenstanders niet op de knieën, Hermen stal de show door alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. Bert Jan kan één tegenstander de baas. Het dubbel was ook voor Hermen en Bert Jan. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdagavond al naar Zwolle, het team moest spelen tegen het 6e team van TT Zwolle. Jan Supèr, Albert Kuiper en Hans Righolt hadden de wind in de zeilen, na vijf partijen was de tussenstand 0-5 voor Staphorst 1. Daarna vocht het team van TT Zwolle zich met verve terug. Uiteindelijk waren het Jan en Hans die, met twee winstpunten aan de haal gingen, Albert moest tevreden zijn met één winstpunt. Het dubbel werd gemakkelijk door Hans en Albert gewonnen. Uitslag 4-6 voor Staphorst 1.

04-02-2019: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen, prima start beide senioren en meerdere jeugdteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging maandagavond van start in de voorjaarscompetitie 2019. Het team kreeg het 4e team van Smash ’70 uit Hattem op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt, na hun kampioenschap in de najaarscompetitie 2018 nu weer uitkomend in de 2e klasse afdeling Oost. Van beide kanten werden de spelers stevig aan de tand gevoelt, men gaf elkaar niets cadeau. Albert had de wind in de zeilen, in alle drie enkelpartijen troefde hij de tegenstanders af. De laatste partij was de spannendste. Het was adembenemend, er hoefde nog net geen zuurstof aan te pas komen ;-))  Sibrand en Hans waren ook goed op dreef, beiden scoorden elk twee punten in hun enkelpartijen. Sibrand en Albert wonnen ook het dubbel. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam manivesteerd zich dit seizoen in de 6e klasse. Maandagavond kwam het 7e team van DTV ’84 op bezoek. Bert Mulder, Nico Drost en Marja Krale zetten de turbostand in werking, DTV ’84 7 was een gemakkelijk te nemen “obstakel”. Bert en Nico kregen wel tegenstand, maar wonnen enigszins moeiteloos hun drie enkelpartijen. Marja deed ook goede zaken, alleen tegen Wim Schipper was zij niet opgewassen. Twee winstpunten kwamen haar te deel. Ook lieten Bert en Nico zich in het dubbel niet verrassen. Eindstand 9-1 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het  1e team van Smash 2000 uit Losser. Lucas Diepenbroek, Hester de Boer en Roderick van Arnhem begonnen schijnbaar ontspannen aan deze 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Het werd een hele spannende, maar het Staphorster team hield zich goed stand. Hester won twee van de drie enkelpartijen. Lucas en Roderick wonnen ze alle drie, maar zagen hun in spanningen in het dubbel niet beloond. Eindstand  8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit tegen het 2e team van De Toekomst uit Lochem. Jarnick Bisschop, Job Diepenbroek en Janiek de Rijke kregen een moeizame wedstrijd voor de kiezen. Hoewel de beslissing in meerdere 4 en 5 games tot stand kwam moest het team toezien dat alle punten naar De Toekomst 2 ging. 10-0 was de eindstand.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls lieten zich, voor het eerst uitkomend  in de de 3e klasse van hun beste kant zien. Het dubbel was een struikelblok voor het Staphorster team, ook Robert moest een puntje laten liggen maar Henrico en Jaron scoorden een “volle bak” in het enkel. Eindstand 2-8 voor Staphorst 3.

Het 4e en 5e Staphorster jeugdteam speelden zaterdagmorgen in de 5e klasse tegen elkaar. Joël Boessenkool, Niek Haasjes en Jaron Mussche van het 4e team streden tegen Bert Jan Krale, Jennieke Krale en Hermen Talen van het 5e team. Het zag er in het verloop van de wedstrijd naar uit dat het 4e team op een 10-0 overwinning af zou stevenen, maar in de laatste twee partijen moest Niek een puntje prijsgeven aan Bert Jan en Joël eentje aan Hermen. Jennieke kreeg geen kans om te scoren, maar heeft goed gespeeld. Jaron scoorde als enige de 100%. Eindstand 2-8 voor Staphorst 4.