Competitie voorjaar 2022

22-05-2022: Ook het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kampioen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond thuis tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Voor Jaron Mussche, Jan Supèr en Albert Kuiper telde dat ze twee punten nodig waren om het kampioenschap binnen te hengelen. Doordat GTC 2 met twee spelers kwam opdagen, was het kampioenschap voor de wedstrijd begon al “in the pocket”. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, Jaron en Albert wisten niet te voorkomen dat ze zich eenmaal de kaas van het brood lieten eten. De andere enkelpartij werd door Jaron en Albert in winst omgezet. Jan zag kans, hoewel ook met enige moeite om beide Genemuidiger spelers te verslaan. Hiermee werd de uitslag 7-2 voor Staphorst 1. Het kampioensteam, bestaande uit Sibrand Hassing, Hermen van Arnhem, Jaron Mussche, Jan Supèr en Albert Kuiper worden later in dit seizoen gehuldigd.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen kreeg vrijdagavond bezoek uit Nunspeet, het 5e team van NTC Leogang. Nico Drost, Simone van den Berg en Harry Pathuis hebben zich kranig geweerd. Harry en Simone, die hun eerste tafeltenniscompetitie spelen maken nog steeds progressie. Harry lukte het om één game te winnen, Simone zelfs twee. Helaas wisten beide spelers geen punten voor Staphorst 2 te scoren. Nico kwam tegen de drie spelers van NTC Leogang 5 niet in gevaar, hij won alle drie enkelpartijen en gaf zijn tegenstanders geen schijn van kans. Uitslag 6-3 voor NTC Leogang 5.

15-05-2022: Seniorenteams kregen niets cadeau:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond hun een na laatste wedstrijd van deze voorjaarscompetitie uit tegen Heino 4. Albert Kuiper, Hermen van Arnhem en Sibrand Hassing werden danig op de proef gesteld. Albert mocht namens de thuisploeg de spits afbijten, dit werd zijn eerste en enige positieve inbreng van de avond. Ook Hermen had moeite om op de been te blijven, hij won net als Albert uiteindelijk één enkelpartij. Voor Sibrand hetzelfde laken en pak, met veel moeite wist hij twee winstpunten op zijn conto bij te schrijven. Uitslag, een 5-4 winst voor Heino 4.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen kwam het 8e team van Smash ’70 uit Hattem naar Staphorst. Simone van den Berg, Harry Pathuis en Nico Drost stonden wederom voor een zware klus, maar het drietal heeft zich weer kranig geweerd. Simone en Harry strijden nog om het eerste winstpunt te gaan scoren in hun eerste competitie. Beide spelers zien de toekomst positief tegemoet, want er zit zeker progressie in hun spel. Nico kwam met twee winstpartijen goed voor de dag, een derde winstpunt had er bijna ingezeten. Uitslag, een 2-7 winst voor Smash ’70 8.

17-04-2022: Het 1e tafeltennis jeugdteam is kampioen:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdagmorgen tegen het 6e team van TT Zwolle. In deze een-na-laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2022 kan het team kampioen worden in de 3e klasse afdeling Oost. Het viertal Jennieke Krale, Bert Jan Krale, Abel Bijker en Jonathan Drost wilden revanche op het onnodige verlies van de vorige wedstrijd. Jennieke begon haar eerste enkelpartij vol overtuiging, het eerste punt was gemaakt. Na twee verloren enkelpartijen die Bert Jan en Abel om de oren kregen, wist Jonathan het tweede punt die het team nodig had voor het kampioenschap veilig te stellen. Beide dubbelpartijen werden vrij gemakkelijk gewonnen, Jennieke met Bert Jan en Abel met Jonathan tekenden daarvoor. De tussenstand kwam hiermee op 4-2 te staan. Na de dubbels wonnen Jennieke en Bert Jan hun tweede enkelpartij, Abel en Jonathan moesten in de twee laatste enkels hun meerdere erkennen. Uitslag  6-4 voor Staphorst 1. Het 1e jeugdteam ging zodoende met nog één wedstrijd te gaan met het kampioenschap aan de haal. Het kampioensteam werd direct na de wedstrijd door trainer Sibrand Hassing gehuldigd.

Zal het 1e seniorenteam ook kampioen worden?

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond thuis tegen hun directe concurrent, het 6e team van Smash ’70 uit Hattem. Het team uit Hattem kwam met twee spelers aanzetten, Staphorst 1 stond hiermee al met 3-0 voor. Jaron Mussche, Hermen van Arnhem en Albert Kuiper werden op de proef gesteld. Toch wisten de Staphorster spelers zich goed te weren en de broodnodige punten bij elkaar te harken. Zowel, Jaron, Hermen als Albert wisten elk één winstpunt op hun conto bij te schrijven. Één van de twee Smash spelers was hun spelbreker, daar sloeg het Staphorster trio zich op stuk. Uitslag, een 6-3 voor Staphorst 1. Met deze uitslag is de voorsprong tot vier punten gestegen, met nog twee wedstrijden te gaan ligt er mogelijk ook een feestje voor het 1e seniorenteam in het verschiet.

10-03-2022: Het tafeltennis jeugdteam stelt kampioenschap nog even uit:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van Emmeloord. Jonathan Drost, Bert Jan Krale, Jennieke Krale en Abel Bijker dachten dat het na vorige week een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Maar het liep iets anders dan vooraf werd gedacht. Om te beginnen lieten Jennieke met Abel en Jonathan met Bert Jan in beide dubbels de winstpunten liggen. Ook in de enkelpartijen liet het viertal zich in één van de twee partijen de kaas van het brood eten. Uiteindelijk resulteerde dit in het eerste verlies van Staphorst 1. Jonathan, Jennieke, Bert Jan en Abel moesten zich tevreden stellen met elk één winstpunt. Uitslag, 4-6 voor Emmeloord 1. In de volgende wedstrijd kan het kampioenschap dan binnen gehaald worden.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde dinsdagavond uit tegen het 8e team van De Brug uit Apeldoorn. Jan Supèr, Albert Kuiper en Jaron Mussche gingen vol goede moed de strijd aan tegen het drietal uit Apeldoorn. Jan beet de spits af, zijn eerste enkelpartij was één van de spannendste van de avond. Hij verloor deze helaas nipt in vijf games. Albert ging hierna roemloos ten onder, hij kreeg deze keer geen grip op zijn eerste tegenstander. Het eerste winstpunt werd gescoord door Jaron, hij zette zijn eerste tegenstander rigoureus aan de kant. Hierna was het stuivertje wisselen, om en om werden punten gescoord. Na zes partijen was de stand 3-3. Jaron veroverde ook knap zijn tweede winstpunt. Dat lukten Jan en Albert dan ook, maar zij lieten in hun derde partij de punten liggen. Uiteindelijk moesten Jaron met twee punten en Jan en Albert met elk één punt toezien dat De Brug 8 met 5-4 met de winst aan de haal ging.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen ging in Zwolle de strijd aan tegen het 8e team van TT Zwolle. Het Staphorster team met Simone van den Berg, Harry Pathuis en Nico Drost werd op de proef gesteld. In de eerste ontmoeting thuis moesten Simone en Harry het met z’n tweeën zien te klaren, maar nu was Nico ook van de partij. Simone en Harry probeerden het hun drie tegenstanders zo moeilijk mogelijk en er het beste van te maken. Op een gamewinst na slaagden ze er jammer genoeg niet in om een punt mee naar huis te nemen. Nico zette alles op alles voor een goed resultaat. Ook hij kreeg drie taaie tegenstanders tegenover zich, waarbij hij er twee de baas was. Uitslag, een 7-2 winst voor TT Zwolle 8. Het plezier, de sfeer en onderlinge teamspirit heeft er niet onder geleden.

03-04-2022: Jeugd en senioren tafeltennisteams winnen:

Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 1e team van Emmeloord. Abel Bijker, Bert Jan Krale en Jennieke Krale lieten er geen gras over groeien en bleken geen medelijden met hun tegenstander te hebben. Abel werd in zijn eerste enkelpartij in de vijfde game verrast, maar zijn andere twee partijen werden vrij gemakkelijk in winst omgezet. Ook Bert Jan en Jennieke lieten zich niet onbetuigd, zij pakten elk in hun drie enkelpartijen de volle winst. Het dubbel van Abel en Bert Jan werd een spannende aangelegenheid, helaas ging deze in de vijfde game de mist in. Uitslag, een 2-8 winst voor het 1e Staphorster jeugdteam.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond hun thuiswedstrijd tegen Heino 4. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jaron Mussche werden danig op de proef gesteld. Albert mocht namens de thuisploeg de spits afbijten, dit werd de eerste spannende aangelegenheid van de avond. Sibrand en Jaron volgden hierna ook met een goed resultaat, want na drie partijen was het 3-0 voor Staphorst 1. Maar Heino 4 liet zich niet zomaar op de slachtbank leggen. Sibrand wist na de winst in zijn eerste partij, mogelijk mede door een lichte polsblessure en geen geluk aan zijn zijde, zijn tweede en derde partij niet in winst om te zetten. Voor Jaron pakte ook zijn tweede partij goed uit, in zijn derde partij ging Jaron met opgeheven hoofd onderuit. Albert werd in zijn tweede partij geen strobreed in de weg gelegd, maar in zijn derde partij werd het hem niet makkelijk gemaakt. Na een ogenschijnlijk hopeloze achterstand werd de partij, in weer vijf games in winst afgesloten. Uitslag, een moeizame 6-3 winst voor Staphorst 1.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen kwam het 3e team van DTV ’84 uit Dalfsen naar Staphorst toe. Doordat DTV ’84 3 met twee spelers kwam opdagen was de stand aan het begin al 3-0 voor Staphorst 2. Harry Pathuis, Nico Drost en Simone van den Berg stonden wederom voor een zware klus, maar het drietal heeft zich kranig geweerd. Dat Harry en Simone met hun prille aanwezigheid in het wedstrijdtafeltennisteam niet bestand waren tegen hun twee tegenstanders uit Dalfsen is zeker geen schande, het plezier is er gelukkig niet minder om. Nico was “in the winning mood”, hij won met enig gemak beide enkelpartijen. Uitslag, een 5-4 winst voor Staphorst 2.

20-03-2022: Het tafeltennis jeugdteam stoomt door:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond hun thuiswedstrijd tegen Hoonhorst 1. Jaron Mussche, Hermen van Arnhem en Sibrand Hassing moesten deze klus zien te klaren. Het was even flink slikken, want na vijf partijen stond het Staphorster team met 1-4 achter. Daarna hervond Staphorst 1 zich door in de laatste vier partijen de nodige punten binnen te halen. In de laatste partij werd Staphorst 1 het te veroveren punt in de schoot geworpen doordat de tegenstander van Jaron ziek werd en zich terugtrok. Sibrand en Hermen zorgden met elk twee winstpunten dat “het kwartje” de goede kant op viel. Deze punten blijken van groot belang om hun koppositie in de poule te behouden. Jaron wist jammer genoeg geen punten te vergaren. Uitslag, een 5-4 winst voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen ging vrijdagavond de strijd aan tegen het 3e team van Smash In uit Ens. Simone van den Berg, Harry Pathuis en Nico Drost stonden voor een zware klus, Smash In 3 staat n.l. bovenaan in de poule. Tegen het sterke Smash In wisten Simone en Harry helaas geen vuist te maken, een gamewinst was nog het hoogst haalbare. Nico wist in zijn eerste partij zijn tegenstander bijna van haar 100% score af te helpen. Jammer genoeg moest Nico in de vijfde game het onderspit delven. Nico scoorde nog wel één winstpunt voor Staphorst 2, waarmee de wedstrijd met een 1-8 winst voor Smash In 3 werd afgesloten.

Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen het 1e team van Kampenion uit Kampen. Jonathan Drost, Abel Bijker, Jennieke Krale en Bert Jan Krale hebben duidelijk de wind in de zeilen. Jonathan, Abel, Jennieke en Bert Jan  lieten zich in deze wedstrijd niet van de wijs brengen. Alle acht enkelpartijen en beide dubbels werden, het merendeel wel in vier of vijf games gespeeld, maar in winst omgezet. Uitslag, een klinkende winst van 10-0 voor Staphorst 1. Het kampioenschap gloort aan de horizon.

13-03-2022: Alle drie tafeltennisteams moesten flink aan de bak:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde donderdagavond uit tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Albert Kuiper, Hermen van Arnhem en Jaron Mussche hadden er na een vrije week weer zin in. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar Staphorst 1 stond na zes enerverende partijen al wel met 2-4 voor. Jaron kreeg de vuurdoop, hij speelde zijn eerste wedstrijd in de seniorencompetitie. Jaron weerde zich prima, alleen had het beetje geluk wat hij nodig had niet aan zijn zijde. Uiteindelijk wist hij één winstpunt te behalen. Hermen had weinig moeite met zijn eerste twee tegenstanders. De laatste tegenstander was een taaie die het Hermen erg moeilijk maakte. In de vijfde game greep Hermen net naast de winst. Albert verraste zijn tegenstanders met zijn verdedigende en bij vlagen aanvallende spel. Met zijn vaste backhand (hak’n en schoef’n) wist hij alle drie tegenstanders op de knieën te krijgen. Uitslag, een 3-6 winst voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen ging vrijdagavond op reis naar Nunspeet, het 5e team van NTC Leogang was de tegenstander. Harry Pathuis, Nico Drost en Simone van den Berg hebben zich kranig geweerd. Harry en Simone, die voor het eerst in de tafeltenniscompetitie spelen maken duidelijk progressie. De trainingen werpen hun vruchten af. Harry lukte het om een game te winnen, helaas ging de winst in sets aan zijn neus voorbij. Simone verloor haar eerste twee enkelpartijen. In haar derde partij stond zij, wellicht door haar eigen verrassing met 2-0 in games voor. Helaas had zij daarna het geluk in de volgende games niet mee en verloor de set in vijf games. Nico kwam tegen de drie spelers van NTC Leogang 5 niet in gevaar, hij won alle drie partijen en gaf zijn tegenstanders het nakijken. Uitslag 6-3 voor NTC Leogang 5.

Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 3e team van TT Zwolle. Jennieke Krale, Bert Jan Krale, Abel Bijker en Jonathan Drost stonden hun mannetje c.q. vrouwtje. Na hun vorige ontmoeting in Staphorst van veertien dagen geleden waren de verwachtingen hoog gespannen. Jennieke en Bert Jan hadden de wind in de zeilen, hun beide enkelpartijen werden met winst afgesloten waarmee ze beiden een tegenstander van de 100% score af hielpen. Ook in het dubbel wisten Jennieke en Bert Jan de winst naar zich toe te trekken. Abel en Jonathan gingen ook voortvarend van start, maar door mogelijke lichte onderschatting wisten ze van de twee enkelpartijen er helaas maar één enkelpartij te winnen. In het dubbel zagen Abel en Jonathan helaas geen kans om de winst naar zich toe te trekken. Uitslag, een 3-7 winst voor Staphorst 1.

01-03-2022: De senioren tafeltennisteams verliezen, jeugdteam wint:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vorige week dinsdagavond uit tegen het 6e team van Smash ’70 uit Hattem. Sibrand Hassing en Albert Kuiper moesten de klus met z’n tweeën zien te klaren, bij aanvang stond het team dan ook met 3-0 achter. Toch wisten beide spelers enkele punten bij elkaar te sprokkelen. Sibrand wist twee punten op zijn conto bij te schrijven, Albert moest zich tevreden stellen met één winstpunt. Uitslag, 6-3 voor het 6e team van Smash ’70.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen ging op maandagavond de strijd aan tegen DTV’84-3 uit Dalfsen. Nico Drost, Simone van den Berg en Harry Pathuis kregen het in Dalfsen zwaar te verduren. Nico kreeg als enige nog wel een beetje vat op de drie spelers van DTV ’84-3, hij wist van de drie enkelpartijen er één in winst te verzilveren. Simone en Harry kwamen helaas niet tot score. Uitslag 8-1 voor DTV ’84-3

Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen het 3e team van TT Zwolle. Jonathan Drost, Bert Jan Krale, Jennieke Krale en Abel Bijker gingen gemotiveerd van start en zagen dat de punten om en om verdeeld werden. Het eerste dubbel werd gespeeld door Jennieke en Abel, zij wisten het eerste punt binnen te hengelen. Hierna gingen alle vier spelers hun enkelpartijen spelen. Jonathan verloor onnodig zijn eerste, de tweede wist hij (ook in vijf games) in winst om te zetten. Bert Jan liet er geen twijfel over bestaan, hij scoorde beide winstpunten in het enkel. In haar eerste enkelpartij werd Jennieke niets in de weg gelegd en won deze met gemak. Jennieke  kreeg de kans om haar 100% score te behouden, helaas kon ze dit door verlies in haar tweede enkelpartij niet in stand houden. Abel zette zijn beste been voor, van de twee enkelpartijen wist hij er één in winst om te zetten. In het tweede dubbel was de samenwerking tussen Jonathan en Bert Jan niet optimaal en verloren deze partij in vier games. Uitslag 6-4 voor Staphorst 1.

13-02-2022: De senioren tafeltennisteams zijn nu ook van start gegaan:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond thuis tegen het 8e team van De Brug uit Apeldoorn. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Jan Supèr  waren erop gebrand om na hun degradatie vanuit de 2e klasse, nu in de 3e klasse een goede start te maken. En of het een goede start bleek!! Hoewel het bij meerdere enkelpartijen het erom spande, wisten Sibrand, Albert en Jan alle negen enkelpartijen in winst om te zetten. Met een uitslag van 9-0 was het trio dan ook meer dan tevreden.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen kreeg het 8e team van TT Zwolle op bezoek. Nieuwkomers Simone van den Berg en Harry Pathuis moesten het met z’n tweeën zien te klaren, want een quarantaine c.q. corona gerelateerd geval zat het een volledig team in de weg. Daardoor stond Staphorst 2 aan het begin al met 0-3 achter. Aan het enthousiasme van Simone en Harry heeft het niet gelegen. In hun allereerste competitiewedstrijd hebben beiden hun uiterste best gedaan. Op een gamewinst van Simone na gingen de punten naar TT Zwolle 8. Uitslag, 0-9 voor TT Zwolle 8.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 1e team van Kampenion uit Kampen. Bert Jan Krale, Abel Bijker en Jennieke Krale kregen de punten niet in hun schoot geworpen. Het eerste dubbel werd gespeeld door Abel en Jennieke, maar kregen geduchte tegenstand te verwerken. Deze dubbelpartij werd in de vijfde game in het voordeel van Kampenion 1 beslist. Bert Jan was hierna aan de beurt in zijn eerste enkelpartij. Deze en ook de andere twee enkelpartijen werden door Bert Jan gewonnen. Abel had het moeilijk in zijn eerste en derde enkelpartij. In de eerste ging hij onderuit, maar in zijn tweede en ook derde partij scoorde hij twee winstpunten. Jennieke moest naast twee dubbelpartijen ook tweemaal aantreden voor haar enkelpartijen. Met weinig moeite slaagde Jennieke erin om beide enkelpartijen in winst om te zetten. In het tweede dubbel zat het duo van Kampenion Bert Jan en Jennieke geen strobreed in de weg, ook hierbij was het winstpunt voor Staphorst 1. Uitslag, 2-8 voor Staphorst 1.

06-02-2022: De tafeltennis voorjaarscompetitie 2022 is begonnen:

Na een tijd zonder competitiewedstrijden vanwege de coronapandemie is de voorjaarscompetitie 2022 op zaterdag 5 februari begonnen. TTV Staphorst speelt dit seizoen met twee senioren en één jeugdteam in de afdeling Oost. De spits werd afgebeten door het jeugdteam. Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdag thuis tegen het 1e team van Emmeloord. Nieuwkomer Abel Bijker, Bert Jan Krale en Jonathan Drost spelen, net als het vorig seizoen in de 3e klasse. Het eerste dubbel werd gespeeld door Bert Jan en Jonathan. Het duo stond al snel met 2-0 in games achter, maar vochten zich terug door in de vijfde game de winst naar zich toe te trekken. Abel mocht hierna zijn eerste enkelpartij van deze wedstrijd spelen, hij stevende zonder veel moeite op zijn eerste winstpunt af. In beide andere enkelpartijen ging Abel nipt onderuit. Bert Jan maakte geen fouten, hij verschalkte alle drie tegenstanders in zijn enkelpartijen. Jonathan had meer moeite om op de been te blijven, hij won één van de twee enkelpartijen. In het tweede dubbel deden Abel en Jonathan goede zaken, ze wonnen in drie games. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.