Competitie najaar 2016

05-12-2016: 1e Senioren tafeltennisteam degradeerd, andere twee seniorenteams handhaven zich:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg het vrijdagavond in Kampen niet makkelijk. Het 4e team van Kampenion was al kampioen, er moest om degradatie te voorkomen een aantal punten bij elkaar gesprokkeld worden. Echter Hans Righolt, Sibrand Hassing en Albert Kuiper kwamen van de koude kermis thuis. Qua scores kwamen Albert, Sibrand en Hans er niet aan te pas, het werd een geflatteerde uitslag want meerdere partijen in de vijfde game met het kleinst mogelijke verschil verloren gingen. Eindstand 10-0 voor Kampenion 4.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg het vrijdag avond te doen met het 13e team van TT Zwolle.  Voor Bert Mulder, Trea Woudsma en  Marja Krale was hetzelfde verhaal als bij het 1e Staphorster team, TT Zwolle 13 staat op kop in hun poule en wil de nodige punten scoren maar Staphorst 3 wilde dat ook om niet te degraderen. Het Staphorster team werd niet zomaar van de tafel geslagen, want men bood gedegen tegenstand. Bert won één partij, helaas waren er geen punten voor Trea en Marja weggelegd. Eindstand 9-1 voor TT Zwolle 13. TT Zwolle kampioen en Staphorst 3 handhaaft zich.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace, reeds kampioen moest zaterdag uit spelen tegen het 7e team van Kampenion uit Kampen. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer gingen wederom regelrecht op een ruime overwinning af. Janiek moest een puntje laten liggen, Hester en Lucas wisten alle enkelpartijen te winnen. Janiek en Lucas wonnen ook het dubbel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1 en “met twee vingers in de neus” kampioen in de 4e klasse.

25-11-2016: Tafeltennis seniorenteams zijn nog niet allemaal veilig:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest maandagavond thuis spelen tegen het 6e team van De Brug uit Apeldoorn. Voor Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt gaven De Brug, die op de 2e plek in de poule staat goed partij. Sibrand, Albert en Hans wilden koste wat koste, zorgen dat ze niet gelijk weer naar de 3e klasse zouden degraderen. Sibrand en Albert presteerden het om elk één maal tot score te komen. Hans had minder moeite met zijn tegenstanders en won alle drie enkelpartijen. Hans en Albert verloren in vijf games het dubbel. Uitslag 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandagavond het 8e team van Heino op bezoek. Hans Logtenberg, Anita Krale en Gerrit Snijders ondervonden in Heino 8 een pittige tegenstander. Het Staphorster trio kweet zich prima van haar taak en gaven heel goed partij. Anita won haar eerste enkelpartij, in de andere twee partijen wist zij niet te scoren. Bij Hans en Gerrit ging het ook niet vanzelf, maar beiden wisten twee partijen in winst om te zetten. Het dubbel wonnen Hans en Gerrit ook. Uitslag 6-4 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandagavond Emmeloord 5 op bezoek. Bert Mulder, Marja Krale en Klaas Jan Vos begonnen vol goede moed aan deze wedstrijd. Na de eerste winstpartij van Klaas Jan wisten Bert, Marja en Klaas Jan na deze eerste score niet verder uit te breiden. Het team was niet bestand tegen het spel van de spelers uit Emmeloord, ondanks dat het team bij vlagen goed aan het spelen was. Uitslag 1-9 voor Emmeloord 5.

14-11-2016: Tafeltennisteams: Senioren verliezen, Jeugd definitief kampioen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond bij het 4e team van Smash ’70 uit Hattem op bezoek. Voor Albert Kuiper, Sibrand Hassing en  Hans Righolt breken er spannende tijden aan, zij moeten zorgen dat het team niet tot één van de twee degradatie kandidaten gaat behoren. Tot nu toe ging het voortvarend in de competitie, maar tegen Smash ’70 4 zou de ommekeer aanbreken. Qua scores kwamen Albert, Sibrand en Hans er niet aan te pas. Het werd een geflatteerde uitslag waarbij meerdere partijen, 6 stuks in de vijfde game met het kleinst mogelijke verschil verloren gingen. Sibrand hield nog wel één keer stand, maar dat was ook het enige winstpunt. Eindstand 9-1 voor Smash ’70 4.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moesten vrijdagvond naar Kampen, Kampenion 9 was hun tegenstander. Anita Krale, Hans Logtenberg en Gerrit Snijders kregen geen punt cadeau, zowel het Staphorster als Kampense team gaven elkaar goed partij. Ook hier een geflatteerde uitslag, Anita en Hans scoorden geen punten, Gerrit bleef bij één winstpunt steken. Eindstand 9-1 voor Kampenion 9.

Voor het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam ging donderdagavond de reis naar Swifterbant, het 2e team van Swift ’64. Bert Mulder, Marja Krale en Trea Woudsma gingen deze pittige strijd optimistisch aan, maar stonden na vijf partijen met 5-0 achter. Toen kwam Staphorst 3 in de wedstrijd en sloeg 4 maal terug. Trea maakte twee punten en Marja en Bert scoorden er elk één. Eindstand 6-4 voor  Swift ’64.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer gingen weer voortvarend van start, wat resulteerde in een afgetekende overwinning. Lucas staat ook na deze wedstrijd op een percentage van 100%, dat moet hij gestand weten te houden. Janiek en Hester wisten elk één tegenstander niet op de knieën te krijgen. Ook het dubbel was een eitje voor Janiek en Lucas. Eindstand 2-8 voor Staphorst 1.

Met dit kampioenschap kunnen Janiek, Lucas en Hester zich alvast voorbereiden op de 3e klasse van  de voorjaarscompetitie 2017.

09-11-2016: Het jeugd tafeltennisteam is nu al nagenoeg kampioen.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 5e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Janieke de Rijke, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek waren dubbel gemotiveerd, omdat met flinke cijfers het kampioenschap nu al binnengehaald zou kunnen worden. De wedstrijd ging van een leien dakje, het team stoomde op een ruime overwinning af. Hester en Lucas lieten er geen twijfel over bestaan en zetten alle enkelpartijen naar hun hand. Janiek moest in één van de drie partijen even slikken, helaas kreeg hij Sven Zijlstra van De Veluwe niet op de knieën. Zijn andere twee enkelpartijen en samen met Hester in het dubbel werd het bezoekende team verslagen. Eindstand 9-1 voor Staphorst 1.
De promotie naar de 3e klasse in de voorjaarscompetitie 2017 is een feit, proficiat.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandagavond  bezoek uit Emmeloord, het 2e team. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt zitten mede met Emmeloord in de gevarenzonde, waar het gaat om degradatie. Ze kregen het niet gemakkelijk, om en om werden de punten gescoord. Hans en Sibrand wonnen beide  twee enkelpartijen, Albert moest genoegen nemen met één winstpartij. Erg jammer was het dat het dubbel met Sibrand en Hans in de vijfde game op twee punten verschil na nipt verloren ging. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam had het 5e team van Bosman Wezep op bezoek. Hans Logtenberg, Anita Krale en Gerrit Snijders moesten alle zeilen bijzetten om de achterstand van twee punten in de poule niet groter te laten worden. Anita was het niet gegund om de enkelpartijen in winst om te zetten, eentje had er zeker ingezeten. Hans kon twee Wezeper tegenstanders de baas. Gerrit had zijn dag en won alle drie enkelpartijen. Het dubbel werd nipt verloren. Eindstand 5-5.

Voor het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam ging vrijdagavond de reis naar Harderwijk, het 5e team. Gerrit Snijders als invaller, Marja Krale en Bert Mulder zetten alles op alles om geen flater te slaan tegen de koploper in de poule. Marja kon het spel van de tegenstander niet aan, zij moest toezien dat er voor haar geen winstpunten te behalen vielen. Gerrit rekende af met alle drie tegenstanders, Bert kon er één de baas. Het dubbel was geen succes. Eindstand 6-4 voor Harderwijk 5.

30-10-2016: De tafeltenniscompetitie verloopt met wisselend succes:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam vrijdagavond in de uitwedstrijd uit tegen het 2e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt begonnen optimistisch aan deze wedstrijd, maar kregen enigszins “het lid op de neus”. Na vier partijen moest men tegen een 4-0 achterstand aankijken. Albert bleek niet opgewassen tegen het spel van de drie tegenstanders. Sibrand was goed voor één winstpartij, in een zinderend gevecht had hij bijna z’n tweede punt gescoord. Hans, de “koele kikker” van het drietal was twee Nunspeeters de baas. Het zat Staphorst 1 in de wedstrijd niet mee, ook het dubbel ging in rook op.
Eindstand 7-3 voor NTC Leogang 2.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moesten in deze uitwedstrijd de degens kruisen tegen het 3e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Gerrit Snijders, Anita Krale en invaller Klaas Jan Vos kregen tegen de koploper een gevoelige tik om de oren. Het geluk zat hun ook niet mee, Gerrit, Anita en Klaas Jan gingen meerdere malen met klein verschil onderuit. Eindstand 10-0 voor NTC Leogang 3.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam speelde ook in Nunspeet, tegen het 5e team van NTC Leogang. Bert Mulder, Marja Krale en Trea Woudsma zetten hun beste beentje voor, het werd een spannende aangelegenheid. Bert was gebrand op een goed resultaat, maar kreeg in alle drie enkelpartijen niet de punten die hij zo graag wilde scoren. Marja maakt duidelijk progressie, haar eerste enkelpartij verloor ze in de vijfde game. In de andere twee partijen maakte ze dit eerste verlies weer helemaal goed en won deze twee partijen. Trea was “in de mood” , zij ging regelrecht op drie overwinningen af. Marja en Trea wonnen ook het dubbel. Eindstand 4-6 voor Staphorst 3.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 3e team van NTC Leogang, wederom uit Nunspeet. Hester de Boer, Lucas Diepenbroek en Janiek de Rijke hebben de wind in de zeilen, want Staphorst 1 gaat vier aan kop in de poule. Hester liet in haar eerste partij een steekje vallen, in de vijfde game kwam ze nipt te kort. Haar andere twee partijen wist zij (ook in vijf games) haar slag te slaan. Lucas en Janiek hadden minder moeite met hun tegenstanders en wonnen alle drie enkelpartijen. Ook het dubbel was een Staphorster aangelegenheid, Hester en Lucas wonnen deze match ook. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

24-10-2016: Tafeltennisteams, senioren verliezen en de jeugd wint overtuigend:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandagavond het 4e team van Kampenion uit Kampen op bezoek. Omdat kampenion 4 met afstand op de eerste plaats in de poule staat waren Albert Kuiper, Sibrand Hassing en  Hans Righolt vooraf al tevreden met 1 of misschien 2 puntjes. Albert kon het geweld in het enkelspel niet aan en wist niet tot score te komen, dus moesten de punten door Sibrand en Hans gemaakt worden. Sibrand bracht één Kampenaar op de knieën, helaas zat het dubbel met Albert niet mee. Hans, de sterkste van het team, liet twee Kampenaren het nakijken. Eindstand 3-7 voor Kampenion 4.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandagavond bezoek van het 13e team van TT Zwolle.  Voor Klaas Jan Vos, Marja Krale en Bert Mulder was hetzelfde verhaal als bij het 1e Staphorster team, TT Zwolle 13 staat fier op kop in hun poule. Toch werd het Staphorster team niet zomaar van de tafel geslagen, want men bood in meerdere partijen gedegen tegenstand. Klaas Jan won twee partijen, helaas waren er geen punten voor Marja en Bert. Eindstand 2-8 voor TT Zwolle 13.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 7e team van Kampenion uit Kampen. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer gingen wederom regelrecht op een ruime overwinning af. Dat lukte Janiek en Hester door twee van de drie enkelpartijen te winnen. Lucas was matchwinnaar met drie maal winst. Janiek en Lucas wonnen ook het dubbel. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.

10-10-2016: Een dipje voor de tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kregen een moeilijke avond in Apeldoorn te verduren, het 6e team van De Brug was hun tegenstander. Hans Righolt, Sibrand Hassing en  Albert Kuiper zagen de bui al hangen, het kon wel eens hun eerste nederlaag van dit seizoen worden. Toch verzetten ze zich met verve, Sibrand kwam tot twee winstpunten en Hans tot één winstpunt. Hoe Albert ook z’n best deed, hij kon geen puntje meepikken. Eindstand 7-3 voor De Brug 6.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moesten in Heino de degens kruisen tegen het 8e team. Gerrit Snijders, Anita Krale en Hans Logtenberg ondervonden dat Heino 8 een pittige tegenstander bleek. Het Staphorster team kwam er, op een aantal games na in deze competitiewedstrijd niet het geluk aan hun zijde. Gerrit wist de eer van Staphorst 2 te redden met eenmaal winst in de eerste set. Eindstand  9-1 voor Heino 8.

Voor het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam ging de reis naar Emmeloord, het 5e team was hun tegenstander. Klaas Jan Vos, Bert Mulder en Ben Vos gingen vol goede moed de strijd aan. Klaas Jan en Bert bleven steken bij elk twee gewonnen enkelpartijen. Ben wist geen punt te scoren. Ook in het dubbel waren Klaas Jan en Bert niet succesvol. Eindstand 6-4 voor Emmeloord 5.

03-10-2016: Tafeltennisteams doen goed mee in de competitie:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandagavond het 4e team van Smash ’70 uit Hattem op bezoek. Voor Sibrand Hassing, Hans Righolt en  Albert Kuiper was het zaak om de nodige punten te scoren, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Hans moest zijn 100% percentage inleveren, hij won nu twee van de drie enkelpartijen. Sibrand moest genoegen nemen met één winstpunt, was dicht bij een tweede punt, maar liet zich op het laatst te grazen nemen. Albert had de handen vol aan twee tegenstanders en verloor deze, zijn derde tegenstander gaf hij van katoen. Het dubbel was ontzettend spannend, Sibrand en Albert gingen in de 5e game met de winst aan de haal. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam had maandagavond Kampenion 9 uit Kampen op bezoek.Gerrit Snijders, Hans Logtenberg en Anita Krale moesten alle zeilen bijzetten, zowel het Staphorster als Kampense team gaven elkaar goed partij. Gerrit moest de spits afbijten en ging hierin onderuit, de twee andere enkelpartijen won Gerrit wel. Hans en Anita hadden het ook niet makkelijk, zij kregen elk één tegenstander op de knieën. Ook het dubbel was een spannende aangelegenheid, deze werd in de 5e game nipt verloren. Eindstand 4-6 voor Kampenion 9.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandagavond bezoek uit Swifterbant, het 2e team van Swift ’64. Harderwijk, het 5e team. Voor Klaas Jan Vos, Trea Woudsma en Bert Mulder werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Klaas Jan en Trea zegevierden in twee van de drie enkelpartijen. Bert ging twee maal onderuit en ging met 1 winstpunt aan de haal. In het dubbel Hadden Klaas Jan en Trea pech, in drie game met minimaal verschil ging de winst naar Swift ’64. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek gingen wederom regelrecht op hun doel af, nl. met flinke cijfers te winnen. Dat lukte, Lucas en Hester wonnen alle drie enkelpartijen en Janiek moest één punt inleveren. Janiek en Hester wonnen nipt het dubbel. Eindstand 9-1 voor Staphorst 1.

26-09-2016: Het 1e jeugd tafeltennisteam stoomt door:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten vrijdagavond uit spelen tegen het 2e team van Emmeloord. Hans Righolt, Albert Kuiper en Sibrand Hassing hadden er na hun eerste winst van vorige week weer veel zin in. Ze kregen het niet gemakkelijk. Hans won zijn eerste enkelpartij, gevolgd door Albert en Sibrand. (0-3 voorsprong) Het dubbel was het begin van het keerpunt in de wedstrijd, Albert en Sibrand hadden geen schijn van kans en verloren deze dubbelpartij. Hans won tenslotte alle drie enkelpartijen, Sibrand twee en Albert één. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moesten vrijdagavond voor hun eerste uitwedstrijd tegen het 5e team van Bosman wezep. Invaller Marja Krale moest de spits afbijten en won gelijk de eerste enkelpartij. Na Marja was het de beurt aan Anita Krale, zij kon haar eerste partij niet in winst omzetten. Hans Logtenberg bleef in alle enkelpartijen overeind. Marja bleef steken op één winstpunt, Anita won ook één enkelpartij en samen met Hans ook het dubbel. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandag bezoek uit Harderwijk, het 5e team. Marja Krale, Klaas Jan Vos en Bert Mulder zetten hun beste beentje voor, maar konden een flinke nederlaag niet vermijden. Alleen het dubbel werd door Klaas Jan en Bert in winst omgezet. Eindstand 1-9 voor Harderwijk 5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 5e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer lieten er geen gras over groeien. Alle partijen (inclusief het dubbel door Lucas en Hester) werden min of meer moeiteloos naar hun hand gezet. Eindstand 0-10 voor Staphorst 1.

19-09-2016: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen, spetterend begin jeugdteam:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moet maandagavond thuis tegen het 2e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Albert Kuiper, Hans Righolt en Sibrand Hassing hadden er veel zin in en kwamen voor het eerst in de 2e klasse uit. Hans won alle drie enkelpartijen, de één wat makkelijker als de andere. Sibrand wist twee winstpunten te verzilveren. Albert was bijna bij eenmaal winst, maar liet zich toch nog verrassen in de vijfde game. Hij wist geen punten voor Staphorst te behalen. In het dubbel waren Sibrand en Albert oppermachtig. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moesten in deze eerste thuiswedstrijd de degens kruisen tegen het 3e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Anita Krale, Gerrit Snijders en Hans Logtenberg kwamen er, ondanks goed tegenspel in deze eerste competitiewedstrijd haast niet aan te pas. Voor Anita, Gerrit en Hans was het een zware klus. Gerrit wist de eer van Staphorst 2 te redden met eenmaal winst. Eindstand 1-9 voor NTC Leogang 3.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen ook bezoek uit Nunspeet, het 5e team van NTC Leogang. Klaas Jan Vos, Marja Krale en Trea Woudsma zetten hun beste beentje voor, het werd een spannende aangelegenheid in deze eerste wedstrijd. Marja kreeg één tegenstanders op de knieën, Klaas Jan en Trea wisten twee winstpunten te behalen. In het dubbel moesten Klaas Jan en Marja zich gewonnen geven. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 3e team van NTC Leogang, wederom uit Nunspeet. Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek kwamen voor het eerst uit in de 4e klasse. Was even wennen, want Janiek en Hester gingen in hun eerste partij onderuit, Lucas liet zich in de eerste partij niet verrassen. Daarna was het eenrichtingsverkeer, alle partijen werden door Janiek, Hester en Lucas gewonnen. In het dubbel stonden Janiek en Lucas voor het eerst naast elkaar, dit blijkt een succesvolle formule. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.