Competitie voorjaar 2013

De tafeltennisvereniging Staphorst heeft sinds lange tijd geleden weer drie jeugdteams die meespelen in de competitie. De jeugdteams spelen in de Afdeling Oost en zijn als volgt samengesteld:

Staphorst 1, jeugd 4e klasse:
v.l.n.r. Klaas Jan Vos, Lennard Klosse, Arnout Huls en Erik Jan Tuin.

Staphorst 2, jeugd 5e klasse:
v.l.n.r. Machiel Haasjes, Marthijn Kisteman, Karlo Bloemert, Basten Moorman en Erik Dominé.

Staphorst 3, jeugd 5e klasse:
v.l.n.r. William Slager, Hester de Boer, Wouter Vos, Lotte Lotterman en Herman Dunnink.

De twee seniorenteams zijn als volgt samengesteld:

Staphorst 1, senioren 4e klasse:                                      Staphorst 2, senioren 5e klasse:

Albert Kuiper, Sibrand Hassing, Hans Logtenberg.                Harry van der Wey, Trea Woudsma, Erik Bolding, Ben Vos.

 

Competitieverslagen:

27-04-2013: Het 1e Tafeltennis seniorenteam gehuldigd:

Het 1e seniorenteam is in de voorjaarscompetitie 2013 kampioen geworden in de 4e klasse afdeling Oost. Het team van sponsor Haarmode Dick Heuckeroth kan terugzien op een zeer geslaagd competitieverloop. Het team, bestaande uit Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg hebben in hun poule met maar liefst 13 punten voorsprong op de nummer twee het kampioenschap binnengehaald. Afgelopen vrijdagavond werd het team gehuldigd door voorzitter Trea Woudsma. Bernet Heuckeroth was aanwezig namens shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth, zij verraste de spelers met een kappersbon.

Op de foto v.l.n.r. Albert Kuiper, Bernet Heuckeroth, Hans Logtenberg, Trea Woudsma en Sibrand Hassing.
Foto gemaakt door Erik Bolding.

20-04-2013: 1e seniorenteam kampioen, 2e jeugdteam net niet:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kregen vrijdagavond het 5e team van Wezep op bezoek. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg waren als vanouds weer op dreef. Sibrand beet de spits af om het ene puntje dat nodig was om het kampioenschap veilig te stellen. Of het door de zenuwen kwam is niet bekend, maar Sibrand verzuimde het puntje te scoren. (0-1) Hierna was het Staphorst 1 wat de klok sloeg, Sibrand, Albert en Hans wonnen alle andere partijen. Uitslag 9-1 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging vrijdagavond kreeg bezoek uit Emmeloord, het 4e team. Het Staphorster team met Ben Vos, Erik Bolding en Trea Woudsma waren gebrand om vijf punten te behalen, anders zouden ze degraderen. Emmeloord kwam met twee spelers, dus drie punten kreeg Staphorst 2 al cadeau. Voor Erik leek er geen vuiltje aan de lucht om de andere twee punten binnen te halen. Erik strandde onnodig in zijn missie door één van de twee partijen te verliezen. Trea was toe aan een succesje, helaas slaagde zij daar net niet in. Ben kon geen vuist maken en verloor zijn enige enkelpartij, want voordat de laatste partij gespeeld moest worden viel de speler van Emmeloord door een blessure uit. Hiermee kwam Staphorst 2 toch nog uit op de nodige vijf punten. Uitslag 5-5.

Zaterdagmorgen moesten alle jeugdteam thuis tegen de jeugdteams van Zwartsluis spelen.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman speelde tegen het 1e team van Zwartsluis. Klaas Jan Vos, Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Lennard Klosse (voor de dubbel) kregen het zwaar te verduren en slaagden er niet in om in de wedstrijd tot een voorsprong te komen. De Zwartsluizigers waren goed op dreef, voor Klaas Jan, Arnout en Erik Jan reden om er wat tegenover te stellen. Klaas Jan kwam helaas net niet tot score en ook in het dubbel ging hij samen met Lennard onderuit. Arnout en Erik Jan sprokkelden de punten bij elkaar, beiden wisten twee Zwartsluizigers onder de duim te houden. Uitslag 4-6 voor Zwartsluis 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman kwam uit tegen het 3e team van Zwartsluis. Staphorst 2 zou kampioen kunnen worden, alleen was men mede afhankelijk van de uitslag van hun concurent SD United uit Swifterbant. Karlo Bloemert, Marthijn Kisteman, Erik Dominé en Machiel Haasjes (voor de dubbel) werden enigzinds door de zenuwen bevangen. Het jonge fanatieke team van Zwartsluis speelde uitstekend. Karlo en Erik kwamen elk op twee winstpunten uit. Marthijn liet zich niet gek maken en scoorde alle drie punten in het enkel. Helaas gingen Karlo en Machiel in de vijfde game te onder in het dubbel. Uitslag 7-3 voor Staphorst 2. Mede door de uitslag van SD United 1 zijn beide teams gelijk geëindigd in de poule. Doordat beide teams de in en uitwedstrijd gewonnen hebben met 3-7, waren de onderlinge gamewinsten nog van belang om de kampioen aan te wijzen. SD United 1 werd kampioen, Staphorst 2 helaas net niet.

Het 3e Staphorster jeugdteam met Wouter Vos, Hester de Boer, Lotte Lotterman en Herman Dunnink (voor de dubbel) moest spelen tegen het 2e team van Zwartsluis. Het Staphorster viertal  kregen het tegen de uit de kluiten gewassen jongens van Zwartsluis niet gemakkelijk. Wouter begon zijn eerste partij succesvol en won in vier games. De andere twee partijen van Wouter gingen niet onverdienstelijk. Hoe Hester en Lotte ook hun best deden, weggevaagd werden ze niet maar zij wisten jammer genoeg geen winstpunt te behalen. In het dubbel werden Wouter en Herman ook geen winstpunt gegund. Uitslag 1-9 voor Zwartsluis 2.

13-04-2013: Tafeltennisteams presteren wisselvallig:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam maandagavond in hun uitwedstrijd al uit tegen 5e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg wisten zich beter dan dat het in de vorige ontmoeting ging goed staande te houden. Sibrand had de minste moeite en won alle enkelpartijen. Hans veroverde één winstpunt en Albert moest genoegen nemen met twee winstpunten. In het dubbel ging de winst ook naar Sibrand en Albert. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1. Het kampioenschap in de laatste thuiswedstrijd van a.s. vrijdagavond is meer dan in zicht.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging maandagavond bij Zwartsluis 4 op bezoek. Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey kregen geen punt cadeau van de drie Zwartsluiziger tegenstanders. Harry deed goede zaken, in de enkelpartijen kwamen de Zwartsluizigers er niet aan te pas. Ben en Trea hadden hun avond niet, de punten in bleven in Zwartsluiziger handen. Trea en Harry verloren het dubbel in de vijfde game. Eindstand 7-3 voor Zwartsluis 4.

Zaterdagmorgen moesten alle jeugdteam uit spelen.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman speelde tegen het 2e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Voor Erik Jan Tuin, Klaas Jan Vos en Lennard Klosse werd het een gelijkopgaande strijd.  Na zes partijen stonden beide teams nog op gelijke stand, 3-3. (net als bij de eerste ontmoeting) Hierna trok DTV ’84 2  de wedstrijd naar zich toe. Tegen de Dalfser spelers Benthe Brandwacht en Bas Feijen konden de Staphorsters geen vuist maken. Erik Jan, Klaas Jan en Lennard moesten genoegen nemen met elk één maal winst op Bram Steen. Het dubbel werd gewonnen door Erik Jan en Lennard, na wederom een zeer spannende partij. Uitslag 6-4 voor DTV ’84 2.
Ook het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmorgen in Dalfsen spelen, het 3e team van DTV ’84. Voor Karlo Bloemert, Basten Moorman en Marthijn Kisteman was het soms spannend, maar het trio ging vrij eenvoudig op de winst af. Karlo, Basten en Marthijn lieten niet met zich sollen, alle enkelpartijen wisten zij in winst af te sluiten. Ook het dubbel was voor Staphorst 2, Basten en Marthijn gaven hun tegenstanders geen kans om te scoren. Eindstand 0-10 voor Staphorst 2. Hiermee is de kans op het kampioenschap, komende zaterdagmorgen thuis onder handbereik.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Herman Dunnink, Lotte Lotterman en Wiliam Slager kwam uit tegen het 1e team van Spoolde uit Zwolle. Het Staphorster drietal bood prima tegenstand tegen het Zwolse jeugdteam. Herman en William kwamen beiden tot elk één winstpunt in het enkel. Voor Herman had er meer ingezeten, maar liet een voorsprong toch nog door de vingers glippen. Lotte deed ontzettend haar best, maar een winstpunt zat er helaas niet in. In het dubbel ging de winst ook naar Spoolde. Uitslag 8-2 voor Spoolde 1.

06-04-2013: Tafeltennisteams speelden iets onder de maat:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen vrijdagavond thuis uit tegen het 2e team van Hoonhorst. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg begonnen niet geheel ontspannen aan deze wedstrijd. Reden was dat het er bij de eerste ontmoeting (5-5) moeizaam aan toe ging. Albert won weer zijn eerste enkelpartij, in de andere twee partijen had er iets meer ingezeten maar ging Albert onderuit. Hans bleef ook steken op één winstpunt. Sibrand had weinig moeite met de drie heren uit Hoonhorst, hij spinde er rustig op los en ging met de volle buit (3 winstpunten) aan de haal. In het dubbel waren Albert en Sibrand niet te vermurven. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.
Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening moest thuis tegen het 5e team van Vined uit Heerde. Het Staphorster team met Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey konden rekenen op een sterke tegenstander. Ben wist niet te scoren en Trea had niet het beetje geluk aan haar zijde wat nodig was om te scoren. Harry van der Wey wist twee enkelpartijen in winst om te zetten. Helaas zat er voor Staphorst 2 niet meer in. Eindstand 2-8 voor Vined 5

Zaterdagmorgen moest het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman thuis spelen tegen het 8e team van Tafeltennis Zwolle. Voor Klaas Jan Vos, Lennard Klosse en Arnout Huls werd het een zware dobber. Het team kan overigens heel goed meekomen in de 4e klasse. Arnout stal de show door twee partijen naar zijn hand te zetten, eentje moest hij prijsgeven. Klaas Jan en Lennard verloren hun enkelpartijen wel, maar telkens zeer close. Eindstand 2-8 voor Tafeltennis Zwolle 8.
Het 2e Staphorster jeugdteams van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman kregen bezoek uit Swifterbant, het 1e team van SD United. Karlo Bloemert, Marthijn Kisteman en Erik Dominé moesten het tegen de tweede in de poule zien te klaren. Het 2e jeugdteam gaat als koploper in de poule voortvarend in de voorjaarscompetitie, maar in deze ontmoeting werd het team met beide benen op de grond gezet. Marthijn Kisteman had als enige het meeste succes, hij liet twee winstpunten in het enkel bijschrijven. Karlo en Erik verloren alle drie enkelpartijen onvoortuinlijk. De winstpunten in het dubbel was na een spannende wedstrijd voor Karlo en Marthijn. Eindstand 3-7 in het voordeel van SD United 1.
Het 3e Staphorster jeugdteam was vrij.

30-03-2013: De Staphorster jeugdtafeltennisteams speelden, de senioren waren vrij:
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmiddag in Kampen aantreden tegen het 6e team van Kampenion. Arnout Huls, Lennard Klosse en Klaas Jan Vos wisten van te voren dat de teams aan elkaar gewaagd waren, maar daar trokken zij zich niets van aan. Net als vorige week tegen Emmeloord 2 werden er zeer spannende wedstrijden gespeeld. Arnout en Klaas Jan verzilverden  hun eerste enkelpartijen in winst. Lennard verloor helaas zijn enkelpartij, de winst in het dubbel was wel voor hem en Arnout weggelegd. Hiermee stonden de jongens met 1-3 voor. Kampenion 6 kwam daarna terug in de wedstrijd en won vier partjen op rij. (5-3) In de laatste twee partijen ging nog één keer de winst naar Staphorst en één keer naar Kampenion. Arnout scoorde tenslotte twee maal en Klaas Jan één maal. Hoewel het er wel had ingezeten lukte het Lennard niet om een puntje mee te nemen naar Staphorst. Eindstand 6-4 voor Kampenion 6
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde ook in Kampen, tegen het 7e team van Kampenion. Basten Moorman, Machiel Haasjes en Erik Dominé gingen voortvarend van start, na de eerste vijf partijen stond het trio riant voor met 0-5. Ook Kampenion 7 kwam toen even terug, maar Staphorst 2 bleef aan de winnende kant staan. Uitendelijk zetten Basten, Machiel en Erik hun zegereeks voort, alle drie Staphorster spelers kwamen uit op elk twee winstpartijen. Het dubbel was ook voor het Staphorster team na een zeer spannende partij. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Willam Slager, Hester de Boer en Wouter Vos ging naar Zwolle, het 9e team van Tafeltennis Zwolle was hun tegenstander. Het Staphorster trio gingen gemotiveerd en dapper aan de wedstrijd beginnen. Het werd een op en neergaande wedstrijd, want om en om werden de punten gescoord. William, Hester en Wouter verloren een paar partijen onvoortuinlijk en gaven onnodig wat puntjes weg. William en Hester bleven steken op één winstpunt. Wouter bracht twee winstpunten mee naar huis. William en Hester gaven in het dubbel goed partij, maar de winst ging naar hun tegenstanders. Met een beetje mazzel had er voor dit enthousiaste Staphorster trio zeker een gelijkspel ingezeten. Eindstand 6-4 voor Tafeltennis Zwolle 9.

23-03-2013: De Staphorster tafeltennisteams, gelijkspel, winst en verlies:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest maandagavond aantreden in Den Ham, het 3e team van HTTV was hun tegenstander. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg kregen het niet gemakkelijk. In de eerste ontmoeting was het 9-1 voor Staphorst 1, maar dat lieten de heren uit Den Ham zich niet een tweede keer ovekomen. Albert liet de meeste punten liggen, in maar één van de drie partijen kwam hij tot winst. Hans kwam verrassend voor de dag door twee winstpunten te scoren. Sibrand kwam, zoals werd verwacht tot drie winstpunten in het enkelspel. Het dubbel bleek een gemakkelijke prooi voor Albert en Sibrand. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was vrijdagavond te gast bij het 3e team van Swift ’64 uit Swifterbant. Het Staphorster team met Ben Vos, Erik Bolding en Harry van der Wey kregen het behoorlijk voor de kiezen. Ben scoorde bijna in zijn eerste enkelpartij, in de andere twee ging hij onderuit. Erik en Harry kregen de punten ook niet cadeau, zij moesten dan ook ook knokken voor de punten. Uiteindelijk wonnen beiden elke één enkelpartij en ook het dubbel. Eindstand 7-3 voor Swift ’64 3.

Zaterdagmorgen kwamen alle jeugdteams thuis in actie.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman moest spelen tegen de koploper in de poule, Emmeloord 2. Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Klaas Jan Vos waren er klaar voor, Emmeloord 2 zouden ze wel even een poepie laten ruiken. Het werd een zeer spannende ontmoeting, om en om werden de punten gescoord. De aanwijzingen van trainer Wim en Sibrand werden niet in de wind geslagen en hadden duidelijk effect. Arnout en Erik Jan stegen uit naar grote hoogte, beiden wisten twee enkelpartijen in winst om te zetten. Ook het dubbel was na vijf spannende games voor Arnout en Erik Jan. Klaas Jan speelde ook bijzonder goed, alleen had hij helaas geen geluk om tot score te komen. Eindstand 5-5.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde tegen het 3e team van Heino. Machiel Haasjes, Marthijn Kisteman en Karlo Bloemert moesten hun eerste plaats in de poule zien te verdedigen. Dit lukte bijzonder goed, Machiel en Marthijn lieten geen steekje vallen en wonnen alle enkelpartijen. Karlo was in één partij iets te gehaast bezig en verloor deze helaas, de andere twee partijen wist Karlo in winst om te zetten. Ook het dubbel was voor Staphorst 2, Machiel en Marthijn. Eindstand 9-1 voor Staphorst 2.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Lotte Lotterman, Wouter Vos en Herman Dunnink kregen bezoek van het 2e team van Heino. Het Staphorster trio gingen gemotiveerd van start. Lotte deed goed haar best, scoorde nog wel mooi één game maar wist geen punt voor Staphorst 3 te veroveren. Wouter ging in zijn eerste partij onnodig onderuit, de tweede ging ook maar net naar de tegenstander. De laatste partij won Wouter, hij speelde alles in vijf games. Herman had in alle drie partijen vier of vijf games nodig, van de drie partijen won Herman er twee. Lotte en Wouter wisten geen winstpunt in het dubbel te behalen. Eindstand 3-7 voor Heino 2.

16-03-2013: De Staphorster tafeltennisteams goed op dreef:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen vrijdagavond in hun thuiswedstrijd uit tegen het 7e team van Heino. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg lieten er geen gras over groeien. Het team uit Heino wist in geen één partij ook maar een game te winnen. Albert, Sibrand en Hans daverden regelrecht op een de grootst mogelijke winst af, 10-0 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was vrijdagavond ook gebrand op een goed resultaat tegen Nevanco 1 uit Hasselt. Het Staphorster team met Ben Vos, Erik Bolding en Harry van der Wey kregen nog behoorlijk wat tegenstand te verduren. Ben kon geen vuist maken en verloor alle enkelpartijen. Erik won alle drie enkelpartijen, Harry moest genoegen nemen met twee winstpunten. Ook wonnen Erik en Harry het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2

Zaterdagmorgen moesten alle jeugdteam in Zwartsluis spelen.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman speelde tegen het 1e team van Zwartsluis. Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Lennard Klosse gingen voortvarend van start, na zes partijen stonden ze met 1-5 voor. Toen kwamen de Zwartsluizigers even terug met drie achter elkaar gewonnen partijen. (tussenstand 4-5) De laatste partij was weer “kat in’t bakkie” voor Staphorst 1. Met Arnout en Erik Jan elk twee keer winst en Lennard met één winstpunt en winst in het dubbel door Arnout en Erik Jan ging het team met een 4-6 overwinning naar huis.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman kwam uit tegen het 3e team van Zwartsluis. Basten Moorman, Karlo Bloemert en Erik Dominé gingen vrij eenvoudig op de winst af.Het Staphorster drietal wonnen alle partijen, de ene iets moeilijker als de andere. Eindstand 0-10 voor Staphorst 2, hiermee verstevigen zij zich als koploper in hun poule.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Wiliam Slager, Lotte Lotterman en Hester de Boer moest spelen tegen het 2e teamvan Zwartsluis. Het Staphorster drietal kregen het tegen de uit de kluiten gewassen jongens van Zwartsluis niet gemakkelijk. William ging in zijn eerste partij bijna met zijn eerste succesje aan de haal, helaas moest hij in de vijfde game de partij nipt prijsgeven. De andere twee partijen gingen ook niet onverdienstelijk. Hoe Lotte ook haar best deed, ze kwam jammer genoeg niet tot score. Hester kon tegen twee tegenstanders niet op. Zij wist op karakter de derde tegenstander een lesje te leren en wist zodoende de eer van Staphorst 3 te redden. Eindstand 9-1 voor Zwartsluis 2

09-03-2013: De Staphorster tafeltennisteams presteren wisselvallig:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen vrijdagavond in hun uitwedstrijd uit tegen het 5e team van Wezep. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg waren na de mindere wedstrijd van vorige week goed op dreef. Sibrand en Albert kwamen niet direct in gevaar en scoorden het ene na het andere punt in het enkelspel. Hans ging in zijn eerste partij in de vijfde game ten onder, hij was de andere twee tegenstanders uit Wezep de baas. Uitslag 1-9 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging vrijdagavond op bezoek bij TTV Emmeloord. Het Staphorster team met Ben Vos, Erik Bolding en Trea Woudsma kregen het flink te verduren. Ben kon geen vuist maken en verloor alle enkelpartijen. Trea was toe aan een succesje, helaas slaagde zij daar net niet in. Erik liet zich door één Emmeloordse verrassen, de andere twee was hij de baas. Uitslag 8-2 voor Emmeloord 4

Zaterdagmorgen moesten alle jeugdteam thuis spelen.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman speelde tegen het 2e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Voor Arnout Huls, Lennard Klosse en Klaas Jan Vos werd het een gelijkopgaande strijd.  Na zes partijen stonden beide teams nog op gelijke stand, 3-3. Hierna trok DTV ’84 2  net aan het langste eind. Arnout was “spekkoper” door twee gewonnen enkelpartijen naar zijn hand te zetten. Tegen het Dalfser tafeltennistalent Benthe Brandwacht kon niemand een vuist maken. Lennard en Klaas Jan moesten genoegen nemen met elk één maal winst. Het 1e jeugdteam is goed op dreef in de 4e klasse. Uitslag 4-6 voor DTV ’84 2.
Ook het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmorgen spelen tegen een team uit Dalfsen, het 3e team van DTV ’84. Voor Erik Dominé, Marthijn Kisteman enn Machiel Haasjes was het een spannende, maar gingen vrij eenvoudig op de winst af. Erik won één enkelpartij, met iets meer durf had een meer ingezeten. Marthijn en Machiel lieten niet met zich sollen, alle enkelpartijen wisten zij in winst af te sluiten. Ook het dubbel was voor Staphorst 2. Eindstand 8-2 voor Staphorst 2. Hiermee staat het team knap bovenaan in de poule.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Wouter Vos, Hester de Boer en Herman Dunnink moest spelen tegen het 1e team van Spoolde uit Zwolle. Het Staphorster drietal bood prima tegenstand tegen het Zwolse jeugdteam. Wouter en Hester toonden progressie in hun spel, beide spelers wonnen elk één enkelpartij. Herman deed er nog een schepje bovenop en bracht het tot twee winstpunten in het enkel. In het dubbel ging de winst naar  Spoolde. Uitslag 4-6 voor Spoolde 1.

02-03-2013: Tafeltennissers Staphorst 1 kunnen beter:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen vrijdagavond in hun thuiswedstrijd uit tegen 5e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Sibrand Hassing, Hans Logtenberg en Albert Kuiper wisten zich met enige moeste staande te houden. Sibrand had de minste moeite met Sjonny Lubbers, Niels Mulder en Trientje Lubbers en won alle enkelpartijen. Hans deed al zijn enkelpartijen in vier en vijf games, helaas verloor hij ze nipt. Albert moest ook alle zeilen bijzetten, tegen Sjonny werd het een nek aan nek race, waarbij hij zich in de 5e game gewonnen moest geven. Ook tegen Trientje ging Albert, mede door haar vele sorryballen ten onder. Tegen Niels bracht Albert het dan toch nog tot één winstpunt. In het dubbel ging de winst ook naar Sibrand en Albert. Eindstand 5-5.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kreeg vrijdagavond Zwartsluis 4 op bezoek. Erik Bolding, Trea Woudsma en Harry van der Wey kregen de punten van de Zwartsluizigers Anne de Jong, Mark Smit en Jan Booij niet in de schoot geworpen, maar al te moeilijk was de wedstrijd niet voor Staphorst 2. Erik en Harry deden wat van hun verwacht werd, alle enkelpartijen zetten ze op hun naam. Trea kon Mark de baas blijven en scoorde op wilskracht één winstpunt, tegen Anne en Jan moest zij zich gewonnen geven. Erik en Harry gaven Mark en Jan in het dubbel geen enkele kans. Eindstand 8-2 voor Staphorst 2

16-02-2013: Tafeltennisteams spelen wisselvallig:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen vrijdagavond in hun 2e uitwedstrijd uit tegen het 2e team van Hoonhorst. Albert Kuiper, Sibrand Hassng en Hans Logtenberg gingen ontspannen naar deze ontmoeting toe en zagen voorafgaand aan deze wedstrijd geen reden om ongerust te worden. Echter, het werd het Staphorster drietal al gauw duidelijk hoe moeizaam het zou worden. Albert won zijn 1e partij nog wel, hij ging in de andere twee partijen onderuit. Sibrand en Hans waren beter op dreef, maar hadden ook niet helemaal hun avond. Beiden kwamen ze uit op elk twee winstpunten in het enkelspel. In het dubbel moesten Hans en Sibrand in de vijfde game hun meedere erkennen. Uitslag 5-5.
Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging donderdagavond de reis naar Heerde. Het team moest het opnemen tegen het 5e team van Vined. Het Staphorster team met Ben Vos, Harry van der Wey en Trea Woudsma trotseerden de winterse omstandigheden en hun wachte in Heerde ook nog een zeer sterke tegenstander. Ben wist niet te scoren en Trea had niet het beetje geluk aan haar zijde wat nodig was om te scoren. Harry van der Wey moest ook danig aan de bak. Harry verloor nipt zijn twee eerste partijen, maar haalde in de laatste partij toch nog zijn gram en kreeg één Heerdenaar op de knieën. Uitslag 9-1 voor Vined 5.

Zaterdagmorgen moest het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman uit spelen tegen het 8e team van Tafeltennis Zwolle. Voor Klaas Jan Vos, Lennard Klosse en Arnout Huls werd het een zware dobber. Het team kan overigens heel goed meekomen in de 4e klasse. Arnout stal de show door twee partijen naar zijn hand te zetten, eentje moest hij prijsgeven. Klaas Jan was goed voor één winstpunt. Lennard kon helaas niet op tegen de Zwolse spelers. In het dubbel viel er voor Klaas Jan en Lennard geen punt te behalen. Eindstand 7-3 voor Tafeltennis Zwolle 8.
Het 2e Staphorster jeugdteams van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman moesten zaterdagmorgen uit spelen zij gingen op bezoek bij SD United in Swifterband. Het 2e jeugdteam gaat voortvarend in de voorjaarscompetitie. Marthijn Kisteman, Basten Moorman en Karlo Bloemert waren gebrand op een goed resultaat. Basten speelde sterk, hij moest de enkelpartijen allemaal afwerken in vier en vijf games. Basten wist alle drie winstpunten binnen te halen. Karlo was ook goed op dreef en won twee van de drie enkelpartijen. Marthijn kwam met één winstpunt uit de strijd tevoorschijn, wellicht had er iets meer ingezeten. Toch allemaal goed gespeeld. De winstpunten in het dubbel was na een spannende wedstrijd voor Marthijn en Basten. Eindstand 3-7 in het voordeel van Staphorst 2.
Het 3e jeugdteam was vrij.

09-02-2013: Seniorenteams: één maal 9-1 winst / één maal 1-9 verlies:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden thuis tegen het 3e team van HTTV uit den Ham. Sibrand Hassng, Albert Kuiper en Hans Logtenberg waren uitstekend op dreef tegen Hans van Burken, Alwin Veldhuizen en Frans Blekkenhorst. Sibrand, Albert en Hans stevenden regelrecht op een grote overwinning af door bijna alle sets in drie games af te werken. Albert gaf één game toe, maar hield de volle winst met enkele gelukballetjes op zak. Ook Sibrand en Hans waren “in the mood”. Hans ging tegen Hans nog wel ten onder, maar Alwin en Frans gaf hij geen kans tot score. Zonder veel moeite won Sibrand alle enkelpartijen. Ook het dubbel was voor Staphorst 1 een vrij eenvoudige klus. Uitslag 9-1 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kreeg bezoek uit Swifterband, het 3e team van Swift ’64 was hun tegenstander. Het Staphorster team met Erik Bolding, Trea Woudsma en Harry van der Wey kregen een moeilijke avond te gaan. Het Swifterbantse trio Jan de Vries, Joachim van ’t Hul en Herman van Eeden lieten er geen doekjes om winden. Erik troefde in een moeizame spannende partij  Herman af en kwam uit op één winstpunt, tegen de andere twee Swifterbanters was hij niet bestand. Trea en Harry kwamen in de games nog wel tot aardig wat punten, enig geluk zat hun niet echt mee. Uitslag 1-9 voor Swift ’64 3.
Alle drie Staphorster jeugdteam hadden en vrije zaterdag.

02-02-2013: Alle Staphorster tafeltennisteams deze week in actie:
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging donderdagavond op bezoek bij TTV Nevanco 1 in Hasselt. Het Staphorster team met Ben Vos, Harry van der Wey en Erik Bolding lieten zich in deze 1e wedstrijd de kaas niet van het brood eten. Harry en Erik kwamen tegen alle drie Hasseltenaren niet in gevaar en scoorden elk drie punten. Ben was niet opgewassen tegen de drie mannen uit Hasselt. Harry en Erik moesten in het dubbel ook nog danig aan de bak, in vijf games wonnen ze deze partij ook. Uitslag 3-7 voor Staphorst 2.
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen vrijdagavond in hun 1e uitwedstrijd uit tegen het 7e team van Heino. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg waren goed op dreef. Sibrand en Albert kwamen niet direct in gevaar en scoorden, de één wat moeizamer als de andere alle drie punten in het enkelspel. Hans had iets meer moeite tot scoren, hij was één tegenstander de baas en zat dicht bij meerdere winstpunten. Uitslag 2-8 voor Staphorst 1.

Zaterdagmorgen moesten alle jeugdteam thuis spelen, net als vorige week was het met name voor de nieuwe competitiespelers een spannende aangelegenheid.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman speelden tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Klaas Jan Vos waren goed opgewassen tegen de jongens uit Kampen. Na drie enkelpartijen stonden de Staphorsters met 3-0 voor. Het dubbel was daarna voor de Kampenaren, waarna Arnout, Erik Jan en Klaas Jan de draad weer oppikten met nog eens drie maal winst. (6-1) Uiteindelijk moesten Erik Jan en Klaas Jan zich in één partij gewonnen geven, Arnout won alle enkelpartijen. Uitslag 7-3 voor Staphorst 1.
Ook het 2e Staphorster jeugdteams van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman moesten zaterdagmorgen spelen tegen een team uit Kampen, het 7e team van Kampenion. Voor Basten Moorman, Erik Dominé en Machiel Haasjes was de spanning om te snijden, over en weer werd er gescoord. Basten moest zijn eerste partij helaas prijsgeven, maar scoorde wel bij de andere twee enkels. Erik en Machiel kwamen elk op één maal winst uit, met een tikkeltje meer geluk had er meer ingezeten. Het dubbel was ook een spannende aangelegenheid, deze was voor Basten en Erik weggelegd. Uitslag 5-5.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Herman Dunnink, William Slager en Lotte Lotterman moesten spelen tegen het 9e team van Tafeltennis Zwolle. Het Staphorster trio bood prima tegenstand tegen het Zwolse jeugdteam. Herman toonde zijn wilskracht en scoorde twee winstpunten in het enkel. William zat heel dicht bij een verrassing, jammer dat hij het net niet kon afmaken. Voor Lotte waren de tegenstanders (nog) te sterk, maar voor haar eerste competitiewedstrijd heeft zij ook goed gespeeld. Uitslag 3-7 voor Tafeltennis Zwolle 9.

26-01-2013: Drie tafeltennis jeugdteams starten in voorjaarscompetitie.
Zaterdagmorgen 26 januari moest het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van  Installatiebedrijf Stegeman uit spelen tegen het 2e team van Emmeloord. Staphorst 1, eind vorig jaar kampioen geworden in de 5e klasse moet zich nu waar gaan maken in de 4e klasse. Erik Jan Tuin, Arnout Huls en Lennard Klosse waren goed opgewassen tegen de jongens uit Emmeloord. De eerste drie enkelpartijen waren voor de Emmeloordse spelers, daarna was het een op en neer gaande wedstrijd. Erik Jan en Arnout hielden elk twee maal winst in het enkel in eigen hand. Ook het dubbel kwam ten prooi van het tweetal. Lennard had z’n dag niet en kreeg helaas niet de kans om te scoren. Eindstand 5-5.
Ook het 2e en 3e Staphorster jeugdteams van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman moesten zaterdagmorgen uit spelen en gingen op bezoek in Heino. Het 2e en 3e jeugdteam spelen beiden in de 5e klasse. Voor het 2e jeugdteam was Heino 3 de tegenstander. Machiel Haasjes, Karlo Bloemert en Marthijn Kisteman kregen een geduchte tegenstander tegenover zich, maar wisten deze eerste wedstrijd knap in winst af te sluiten. Machiel en Marthijn wonnen elk twee partijen in het enkelspel, Karlo wist één tegenstander op de knieën te krijgen. Ook het dubbel was voor Staphorst 2. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.
Het 3e Staphorster jeugdteam kwam tegenover het 2e team van Heino achter de tafel te staan. Voor Hester de Boer, Herman Dunnink en Wouter Vos werd het een zware klus. Herman wist voor het team de eer te redden door één winstpunt in het enkel. Gezien de gamestanden had er voor Hester en Wouter zeker meer ingezeten, alleen viel “het kwartje” steeds net in het voordeel uit van de Heinose spelers.
Erg geflatteerd was dan ook de eindstand van 9-1 voor Heino 2.