Competitie najaar 2018

16-09-2018: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen, het eerste versus tweede jeugdteam:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace en het 2e jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelden zaterdagmorgen tegen elkaar. Het is waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis dat twee Staphorster jeugdteams in  dezelfde 2e klasse en ook nog in de zelfde poule uitkomen. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek  en Hester de Boer van Staphorst 1 moesten tegen Job Diepenbroek, Jarnick Bisschop en Hermen van Arnhem van Staphorst 2. Niemand gaf iemand iets cadeau, van een ontspannende ontmoeting was dan ook niet echt sprake. Het 2e team kwam na de eerste drie partijen op een voorsprong van 3-0 te staan. Na de eerste schrik te boven zijn gekomen, herpakte Staphorst 1 zich door het dubbel in winst om te zetten. Hierna werden er om en om punten gepakt, het uiteindelijke resultaat was een 6-4 winst voor Staphorst 2.
Hermen scoorde 3x, Jarnick 2x en Job 1x voor Staphorst 2 en voor Staphorst 1 scoorde Hester 2x en Lucas 1x een winstpunt. Het dubbel werd gewonnen door team 1, Janiek en Hester wonnen hierin van Jarnick en Hermen. Janiek lukte het niet om voor Staphorst 1 punten in het enkelspel te veroveren.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 4e team van Kampenion uit Kampen. Robert Compagner, Henrico Slager en Jaron Huls lieten zich, voor het eerst uitkomend  in de de 4e klasse van hun beste kant zien. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een eitje was voor het Staphorster drietal, niets is minder waar. Na 10 spannende partijen gingen Robert, Henrico en Jaron er wel met een 10-0 winst vandoor.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam ging zaterdagmorgen op bezoek bij het 4e team van NTC Leogang in Nunspeet. Joël Boessenkool, Niek Haasjes en Daniël Hagen waren goed op dreef,, na vier partijen stond het team voor met 0-4. Hierna kregen Joël, Niek en Daniël ietwat meer tegenstand te verwerken. Met elk twee winstpartijen in  het enkelspel moest het Staphorster trio genoegen nemen. Joël en Daniël wonnen ook het dubbel.  Eindstand 3-7 voor Staphorst 4, een mooi begin van de najaarscompetitie.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko gingen vrijdagavond op bezoek bij het 8e team van TT Zwolle. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt stevenden ogenschijnlijk op een 0-10 winst af, ware het niet dat Albert zich in zijn laatste partij liet verrassen en een winstpunt onnodig liet liggen. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam ging maandagavond de reis naar Dalfsen. Tegen het  5e team van DTV ’84 was het voor Marja Krale, Bert Mulder en Anita Krale een moeilijk te nemen “obstakel”. Marja had niet het geluk aan haar zijde wat haar toe kwam. Haar eerste partij ging in vijf games helaas nipt verloren.  Hoewel Bert ook geen geluk had, moest hij mede door de vele foutieve service opslagen zijn meerdere erkennen in de drie tegenstanders. Anita kon niet voorkomen dat zij de eerste enkelpartij  ten onder ging, de twee partijen daarna wist zij moeiteloos naar zich toe te trekken. Eindstand 8-2 voor DTV ’84 5.