Competitie najaar 2018

 

09-12-2018: Ook het 3e en 5e jeugdteam kampioen, het 2e jeugdteam mist het kampioenschap op een haar na:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag hun laatste wedstrijd van de najaarscompetitie thuis tegen het 2e team van Smash ’70 uit Hattem. Lucas Diepenbroek, Hester de Boer en Janiek de Rijke begonnen  schijnbaar ontspannen aan deze wedstrijd. Er was niks meer te verliezen of te winnen. Maar het ging niet vanzelf, alle drie moesten soms hun achterste van hun tong laten zien. Het resultaat was een onverwachte daverende 10-0 winst op het team van Samsh ‘70.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit tegen het 1e team van Wijhe. Roderick van Arnhem, Jarnick Bisschop en Hermen van Arnhem  moesten minimaal zes punten binnen zien te hengelen, anders was Wijhe 1 kampioen. De spanning bij beide teams en toeschouwers was om te snijden. Jarnick lukte het helaas niet om een puntje mee te pakken. Roderick en Hermen konden de spanning met moeite aan, zij werden in deze laatste wedstrijd danig op de proef gesteld. Roderick lukte het om drie punten mee naar huis te nemen, bij Hermen stokte de missie bij twee behaalde winstpunten. Helaas ging het dubbel ook naar Wijhe. Eindstand 5-5, waardoor Staphorst 2 het kampioenschap op een haar na miste.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 1e team van Dronten ’74. Ook hier vierden de zenuwen hoogtij, want het kampioenschap lonkte voor Jaron Huls, Henrico Slager en Robert Compagner. Het bleek onnodig, want Jaron en Henrico scoorden 100% door alle enkelpartijen en ook het dubbel in winst om te zetten. Robert had moeite met één van de drie tegenstanders, twee punten stak hij in de zak. Eindstand 9-1, waarmee Staphorst 3 glorieus kampioen werd in de 4e klasse.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam moest thuis tegen het 2e team van Dronten ’74. Daniël Hagen, Joël Boessenkool en Bert Jan Krale wilden goed voor de dag komen, want stel je voor dat hun naaste concurrent NTC Leogang 4 een misstap zou maken. Daniël liet zich niet gek maken en won alle drie enkelpartijen. Joël en Bert gaven elk een puntje toe, zij kregen beiden twee tegenstanders op de knieën. Daniël en Joël lieten in het dubbel zien wie recht had op dit punt. Eindstand  8-2 voor Staphorst 4, helaas niet genoeg om kampioen te worden.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde zaterdagmiddag uit tegen het 5e team van Kampenion uit Kampen.  Helaas was Jennieke Krale verhinderd, dus moesten Sander Bisschop en Liander Veijer het klusje zien te klaren. Bij twee punten zou het team kampioen zijn in de startersklasse. Sander begon zijn eerste partij met winst, waarna Liander een verliespunt moest incasseren. Het dubbel bracht het benodigde punt voor het kampioenschap.  Hierna scoorde Liander nog één punt voor Staphorst, de laatste partij van Sander ging de mist in. Eindstand 2-3 voor Staphorst 5 en het kampioenschap was “in the pocket”.

Op maandagavond 17 december, tussen de trainingen door  worden alle teams die kampioen werden gehuldigd.

02-12-2018: Het 1e senioren tafeltennisteam is kampioen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde donderdagavond tegen het 7e team van Heino. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt gingen vol in de aanval om kampioenschap binnen te halen. Albert zag zijn inspanningen niet volledig beloond, en moest genoegen nemen met één winstpunt. Sibrand en Hans hadden meer succes, zij schakelden alle drie tegenstanders met succes uit. In het dubbel hadden Sibrand en Albert ook succes, Holterman en Holsappel van Heino moesten het ontgelden. Eindstand 2-8 voor Staphorst 1 en het kampioenschap “in the pocket”.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moest donderdagavond de degens kruisen tegen het 4e team van Vined. Bert Mulder en Nico Drost moesten het met z’n tweetjes zien te klaren, ook het team van Vined 4 kwam met twee spelers opdagen. Bert en Nico wonnen en verloren elk één enkelpartij, helaas ging het dubbel ook naar Vined 4. Eindstand 5-4 voor Vined 4.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1e team van Emmeloord.  Hester de Boer, Janiek de Rijke en Lucas Diepenbroek werden op de proef gesteld, want er moest voor elk punt gestreden worden. Hester had haar dag niet en moest genoegen nemen met één winstpunt. Janiek kreeg twee tegenstanders op de knieën en Lucas deed er nog een schepje bovenop door drie enkelpartijen te winnen. Ook het punt in het dubbel was, hoewel nipt voor Janiek en Lucas weggelegd. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.

Het 2e jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 2e team van Rijssen. Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en Job Diepenbroek moesten deze klus zien te klaren, Rijssen 2 bleek een taaie tegenstander. Hermen en Roderick deden weer goede zaken en wonnen alle enkelpartijen. Roderick gaf één game toe. Job zat ook lekker in de wedstrijd. Hij stak zijn teleurstelling niet “onder stoelen of banken”, werd danig op de proef gesteld en hervond zich door één enkelpartij te winnen.  Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit  tegen het 3e team van Torenstad uit Zutphen. Marnick Dominé, Robert Compagner en Henrico Slager houden zich prima stand in de 4e klasse. De spelers van Staphorst 3 en Torenstad 3 waren dan ook aan elkaar gewaagd. Het was een gelijkopgaande strijd, Marnick wist geen punten te scoren. Robert en Henrico namen elk twee punten in het enkelspel mee. Ook het dubbel wonnen ze. Eindstand 5-5.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam moesten ook naar  Emmeloord, tegen het 2e team. Niek Haasjes, Joël Boessenkool en Daniël Hagen deden hun uiterste best om punten te scoren. Na vele enerverende partijen was Niek goed voor één punt, Daniël twee en Joël maakte rer drie winstpartijen van. Het dubbel ging ook naar Staphorst 4, Daniël en Niek tekenden daarvoor. Eindstand  3-7 voor Staphorst 4.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen TT Zwolle 3.  Het jeugdteam met Jennieke Krale, Liander Veijer en Sander Bisschop waren van meet af aan scherp, alle vier enkelpartijen en het dubbel wisten ze in winst om te zetten. Eindstand 5-0 voor Staphorst 5.

25-11-2018: De jeugdteams doen prima zaken, enkele teams koersen op het kampioenschap af:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmiddag uit  tegen het 2e team van Rijssen. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek  en Hester de Boer hebben hun tegenstanders even een lesje geleerd. Alleen de eerste partij van Janiek liep het team tegen een 1-0 achterstand aan.  Daarna was het de beurt aan Staphorst 1, Janiek, Lucas en Hester lieten zich verder niet meer verassen. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

Voor het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen ging de reis naar Hattem, het 2e team van Smash ’70 was hun tegenstander. Job Diepenbroek, Jarnick Bisschop en Roderick van Arnhem zaten goed in de wedstrijd. Alleen Jarnick moest een puntje prijsgeven, alle andere partijen werden, soms met enige moeite tot een goed einde gebracht.  Eindstand 1-9 voor Staphorst 2

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het het 2e team van Zwartsluis. Jaron Huls, Henrico Slager en Robert Compagner hadden na de moeizame wedstrijd van vorige week de wind weer in de zeilen. Jaron, Henrico en Robert walsten over Zwartsluis heen, wat resulteerde in een 0-10 winst voor Staphorst 3. Het kampioenschap lonkt.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam moesten ook naar Zwartsluis, het 3e team was hun tegenstander. Daniël Hagen, Niek Haasjes en Bert Jan Krale lieten van Zwartsluis 3 ook geen spaan heel. Er moet wel bij vermeld worden dat Zwartsluis 3 met twee spelers de wedstrijd begon, waardoor Staphorst 4 al met 0-3 voorstond. Bert Jan liet nipt een puntje liggen, in alle andere partijen waren de punten voor het Staphorst trio. Eindstand  1-9 voor Staphorst 4.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam was  zaterdagmorgen te gast in Hattem. Het 4e team van Smash ’70 moest bedwongen worden. Jennieke Krale, Liander Veijer en Sander Bisschop kwamen goed voor de dag. Jennieke wist net geen winstpunt  mee naar huis te nemen. Liander en Sander lieten zich wederom niet verassen, zij wonnen elk één enkelpartij en ook het dubbel.  Eindstand  2-3 voor Staphorst 5. Met nog twee wedstrijden te spelen zijn er nog drie teams die in aanmerking komen voor het kampioenschap, Smash ’70 4, Kampenion 5 en Staphorst 5. Spanning alom dus.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond thuis tegen het 1e team van Hoonhorst. Dat werd een moeizame klus voor Albert Kuiper, Hans Righolt en Sibrand Hassing, met andere woorden “het liep niet zoals gewenst”. Albert liet twee steken vallen, één puntje was zijn aandeel. Hans en Sibrand wisten met enige moeite elk twee punten in de wacht te slepen. In het dubbel zat het Albert en Hans ook niet mee. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam speelde maandagavond ook een thuiswedstrijd. Het 8e drie mans team van Smash ’70 uit Hattem waren hun gasten. Voor Bert Mulder, Anita Krale en Nico Drost was het erop of eronder, zij moesten echter alle zeilen bijzetten tegen het taaie team van Smah ’70. Met elk één winstpunt wisten Bert en Anita een flinke nederlaag te voorkomen, bij beiden moesten er twee van de drie enkelpartijen in vier games beslist worden. Nico was na zijn daverende succes van vorige week minder succesvol. Met een enkele gamewinst wist hij helaas geen set in winst om te zetten. In het dubbel was de spanning om te snijden. Er zat een winstpunt aan te komen, maar helaas gingen Bert en Anita in de vijfde game onderuit. Eindstand 2-8 voor Smash ’70 8.

18-11: Helpt het 1e jeugdteam het 2e jeugdteam aan het kampioenschap?

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmorgen thuis tegen de koploper in de poule, Wijhe 1. Lucas Diepenbroek, Janiek de Rijke en Hester de Boer hebben zich voortreffelijk  geweerd tegen het team van Wijhe. Na twee partijen voor Wijhe was het de beurt aan Staphorst die vier partijen op een rij won (4-2). Het Staphorster trio deed goede zaken, met name voor het 2e Staphorster jeugdteam dat naast hun de wedstrijd tegen Emmeloord 1 speelde. Janiek veroverde één punt en Lucas en Hester elk twee belangrijke punten. Ook in het dubbel wisten Lucas en Janiek in de vijfde game een winstpunt  te bemachtigen.  Eindstand  6-4 voor Staphorst 1.

Voor het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen kwamen de gasten uit Emmeloord, het 1e team was hun tegenstander. Jarnick Bisschop, Job Diepenbroek en Roderick van Arnhem hadden hun zinnen gezet op een goed resultaat. Jarnick en Job moesten  elke één van de drie partijen prijsgeven, twee punten elk was een prima resultaat. Roderick hield zijn 100% winstpercentage in stand door alle drie partijen, hoewel twee keer in vier games in winst om te zetten. Het dubbel werd ook door Jarnick en Roderick gewonnen. Eindstand 8-2 voor Staphorst 2

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 4e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Robert Compagner, Henrico Slager  en Jaron Huls hadden hun dag niet en kwamen moeizaam in hun ritme. Na acht sets stond het 1-7 in het voordeel van De Veluwe 4. In de laatste twee sets hebben Jaron en Robert een geflatteerde nederlaag kunnen voorkomen. Henrico kon geen potten breken, geen punten voor hem. Robert moest genoegen nemen met één  winstpunt, Jaron scoorde er twee. Robert en Henrico moesten ook het onderspit delven in het dubbel. Eindstand 3-7 voor De Veluwe 4.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam kreeg bezoek uit Wijhe, het 2e team van Wijhe. Niek Haasjes, Joël Boessenkool en Bert Jan Krale kregen de punten niet cadeau, maar speelden een puike wedstrijd. Hoewel er voor Joèl meer in had gezeten, moest hij zich tevreden stellen met één winstpunt. Niek ging in zijn eerste partij onderuit, de beide partijen hierna bracht Niek orde op zaken en won deze. Bert Jan had een superdag , hij ging in alle drie enkelpartijen met de winst aan de haal. Joèl en Bert Jan verloren helaas het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 4.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam had zaterdagmorgen een ontmoeting met het  3e team van TTV Emmeloord. Sander Bisschop, Jennieke Krale en Liander Veijer kwamen goed voor de dag. Jennieke won één enkelpartij, het tweede punt ging helaas aan haar neus voorbij. Sander en Liander lieten zich niet van hun stuk brengen, zij wonnen elk één enkelpartij en ook in het dubbel waren zij heer en meester. Eindstand 4-1 voor Staphorst 5.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging donderdagavond  op bezoek bij het 1e team van Swift ’64 uit Swifterbant. Dat was geen gemakkelijke klus voor Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jan Supèr. Met name Piet Korstanje van Swift was het grootste struikelblok, waartegen Albert, Sibrand en Jan geen punten wisten te scoren. Ook de andere twee spelers van Swift maakten het de Staphorster spelers behoorlijk moeilijk. Uiteindelijk wist Albert twee punten en Sibrand één punt te scoren. Jan moest zijn meerdere erkennen en scoorde niet. Ook in het dubbel gingen Albert en Sibrand onderuit. Eindstand  7-3 voor Swift ’64 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam speelde vrijdagavond uit tegen het 10e team van Heino. Marja Krale, Nico Drost en Anita Krale waren gebrand op een goed resultaat. Na elk drie enkelpartijen en door Marja en Anita, die het dubbel wonnen stond het team met 0-4 voor. Marja moest hierna het eerste punt prijsgeven, ook haar derde partij heeft zij jammer genoeg niet in winst kunnen omzetten. Nico, die de tafeltennissport sinds kort weer heeft  opgepakt deed goede zaken. Boven verwachting won Nico in zijn eerste wedstrijd alle drie enkelpartijen, direct een 100% resultaat dus. Anita was ook goed op dreef, zij stuurde gedecideerd alle drie Heinose tegenstander het bos in. Eindstand 2-8 voor Staphorst 2.

04-11-2018: Het eerste seniorenteam schiet alweer uit haar slof:

Het senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandagavond bezoek van het 8e team van TT Zwolle. Na de 0-10 winst van vorige week in Genemuiden, schoot het 1e Staphorster seniorenteam weer uit haar slof. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt stevenden af op de maximale winst van 10-0.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam was het  5e team van DTV ’84 uit Dalfsen naar Staphorst gekomen. Voor Marja Krale, Anita Krale en Bert Mulder was het erop of eronder. De beide teams in degradatiegevaar zijn de punten nodig. Maar DTV ’84 5 verweerde goed, de Staphorster spelers trokken aan het kortste eind. Marja had bij één van de drie partijen bijna de winst te pakken, maar liet de voorsprong in de vijfde game uit haar handen glippen. Anita had geen geluk aan haar zijde, zij speelde niet haar sterkste wedstrijd en moest genoegen nemen met één winstpunt. Bert strafte dit keer twee Dalfser tegenstanders af, in zijn derde partij kreeg hij geen kans om zijn derde punt te scoren. Eindstand 3-7 voor DTV ’84 5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace en het 2e jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelden zaterdagmorgen hun tweede competitiewedstrijd tegen elkaar. Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek van Staphorst 1 moesten tegen Jarnick Bisschop, Roderick en Hermen van Arnhem van Staphorst 2. Net als in de eerste wedstrijd werd het een spannende ontmoeting. De krachtsverhoudingen bleken sterk in het voordeel van team 2 uit te vallen,  team 1 voelde de bui al hangen. Janiek moest het tegen alle drie teamleden van team 2 afleggen, Jarnick moest alleen zijn meerderheid erkennen in Hester en Lucas. Roderick en Hermen van Arnhem zegevierden op alle fronten. Wie de dubbel gespeeld hebben is niet duidelijk, want dat was op het formulier bij beide teams niet ingevuld. Eindstand 2-8 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 4e team van Kampenion uit Kampen. Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls lieten zich wederom van hun beste kant zien. In zijn eerste enkelpartij liet Henrico een puntje liggen, in de andere enkelpartijen werden alle partijen door Henrico, Robert en Jaron in winst omgezet. Eindstand 1-9 voor Staphorst 3.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam kreeg bezoek uit Nunspeet,  het 4e team van NTC Leogang was hun tegenstander. Daniël Hagen, Joël Boessenkool en Bert Jan Krale kregen de punten niet cadeau. Om en om werden punten gescoord, na zes partijen was de stand 3-3. Hierna kregen de spelers uit Nunspeet iets meer vat op de wedstrijd en moesten Daniël, Joël en Bert Jan genoegen nemen met een 4-6 verlies. In het dubbel scoorden Daniël en Bert Jan.

21-10-2018: Competitie senioren en het jeugdtoernooi in Hoorn:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandagavond bezoek uit ’s Heerenbroek 2. Na de vernietigende nederlaag van vorige week begonnen Bert Mulder, Maja Krale en Anita Krale moedig aan deze wedstrijd. Net als vorige week kreeg het team het zwaar voor de kiezen, maar zagen toch kleine lichtpuntjes. Helaas zagen Bert en Marja hun inspanningen niet beloond, zij verloren alle drie enkelpartijen. Anita had meer succes. Haar eerste partij won ze in drie games, haar tweede partij verloor ze in vier games. De klapper van de avond was haar derde partij. Deze partij stond na vier games gelijk en moest dus in de vijfde game beslist worden. Behoedzaam begon zij hieraan, in opperste concentratie en op karakter won zij de partij met miniem verschil. Eindstand 2-8 voor ’s Heerenbroek.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko gingen donderdagavond hun tweede ontmoeting aan tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Albert Kuiper, Hans Righolt en Sibrand Hassing  waren vooraf optimistisch, maar ook een tikkeltje angstig want GTC 2 wilde natuurlijk revanche. De angst bleek niet echt nodig, in alle 10 partijen bleken Albert, Hans en Sibrand van hun tegenstanders te winnen. Mogelijk zat de Biestenmarkt de Genemuidiger spelers nog in de benen. Eindstand 0-10 voor Staphorst 1.

Jeugdranglijst toernooi in Hoorn:

Afgelopen zaterdag hebben drie leden van de tafeltennisvereniging Staphorst meegedaan aan het Ranglijst toernooi in Hoorn. Hester de Boer, Hermen en Roderick van Arnhem en ook hun ouders moesten al vroeg uit de veren, want om 10.00 uur begonnen de eerste wedstrijden daar al. Hester kwam uit bij de Junioren meisjes en Hermen bij de Junioren jongens. Roderick moest zich waarmaken bij de Kadetten jongens. Er werden enerverende partijen gespeeld, helaas werden Hester en Hermen na de eerste ronde uitgeschakeld. Door alle partijen in winst om te zetten mocht  Roderick door naar de volgende ronde. In de kwart finale strande zijn avontuur bij de Kadetten. Voor Hester, Hermen,  Roderick en hun begeleiders was het een lange spannende dag.

14-10-2018: De tafeltennisteams speelden met wisselende resultaten:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko hadden maandagavond een ontmoeting met het 2e team van GTC uit Genemuiden. Hans Righolt, Albert Kuiper en Jan Supèr waren voorbereid  op een spannende wedstrijd, GTC 2 staat n.l. één puntje achter op koploper Staphorst 1. Hoewel één partij in drie games beslist moest worden liet Hans met zijn ietwat excentrieke spel alle drie tegenstanders het nakijken. Albert kwam niet verder dan twee maal winst in het enkelspel en Jan moest genoegen nemen met één winstpunt. In het dubbel gingen Hans en Albert voortvarend te werk. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam ging dinsdagavond de degen kruisen met 2e team van ’s Heerenbroek. Marja Krale, Ben Vos en Bert Mulder  probeerden er iets van te maken tegen de koploper. Marja, Ben en Bert wisten al snel dat het een onmogelijke opgave zou worden. Eindstand 10-0 voor ’s Heerenbroek 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 2e team van Smash ’70 uit Hattem. Voor Hester de Boer, Lucas Diepenbroek en Janiek de Rijke werd het een moeizame morgen. Janiek behaalde geen winstpunten, hoewel hij er in één partij dichtbij zat. Ook Hester zat er dicht bij, haar lukte het om één punt mee naar huis te nemen, Lucas zag kans om twee punten te veroveren.  Aan de hand van de resultaten lijkt het erop dat de teamspirit bij Staphorst 1 een beetje zoek is, maar zal ongetwijfeld terugkeren. Eindstand 7-3 voor Smash ’70 2.

Het 2e jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis  het 1e team van Wijhe. Job Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem moesten tegen de koploper de handen flink uit de mouwen steken, zij werden danig op de proef gesteld. Job, klein van stuk liet zich niet zomaar van de tafel slaan. Hij wist helaas geen punten de bemachtigen. De broers van Arnhem bleven  standvastig hun dingetje doen, Hermen was goed voor twee punten en Roderick hield keurig zijn 100% score vast. Ook het dubbel was voor Staphorst 2.  Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 1e team van Dronten ’74. Voor Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls was het eenrichtingverkeer en declasseerden hun tegenstander. Eindstand 0-10 voor Staphorst 3.

Ook het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam moest naar Dronten, het 2e team was hun tegenstander. Daniël Hagen, Niek Haasjes en Bert Jan Krale gingen vol goede moed deze wedstrijd aan. In eerste instantie leek het een ietwat gelijk opgaande strijd te worden, toch trokken Daniël, Niek en Bert Jan de wedstrijd naar zich toe met elk twee winstpunten. Ook het dubbel gaven Daniël en Niek hun tegenstander van katoen. Eindstand 3-7 voor Staphorst 4.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelde thuis tegen het 5e team van Kampenion uit Kampen.  Na drie gewonnen wedstrijden op rij kregen Sander Bisschop, Liander Veijer Jennieke Krale het in deze wedstrijd flink te verduren. Dit resulteerde in hun eerste verlies. Alleen Liander wist een punt mee te pikken, helaas lukte dat Sander en Jennieke niet. Eindstand 1-4 voor Kampenion 5.

07-10-2018: De tafeltennisteams moesten flink “aan de slag”:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko hadden deze week een druk programma. Maandagavond speelde het team tegen het 7e team va Heino. Albert Kuiper, Hans Righolt en Jan Supèr gingen vol in de aanval voor een goed resultaat. Albert en Hans waren elk driemaal succesvol in het enkelspel. Jan zag zijn inspanningen niet volledig beloond, en moest genoegen nemen met één winstpunt. In het dubbel walsten Hans en Albert over Weustink en Holsappel van Heino heen. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.

Voor de tweede wedstrijd werd vrijdagavond koers gezet naar Hoonhorst, het 1e team van Hoonhorst was hun tegenstander. Albert Kuiper, Hermen van Arnhem en Hans Righolt begonnen prima aan de wedstrijd, de eerste drie enkelpartijen werden, hoewel moeizaam in winst omgezet (0-3). Hierna viel de concentratie een beetje weg, het dubbel (Albert en Hans) en de drie enkelpartijen daarna gingen verloren (4-3). Hierna  moest het team nog flink aan de bak om een nederlaag te voorkomen. Albert en Hans lieten het bij tweemaal winst. Hermen had een prima debuut bij de senioren, met de complimenten van zowel mede als tegenstanders wist hij één winstpunt te veroveren en eindigde deze sportieve wedstrijd in een 5-5 gelijkspel.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandagavond bezoek uit Heerde, het 4e team van Vined moest bedwongen worden. Bert Mulder, Anita Krale en Marja Krale zitten in een zware poule van de 5e klasse en proberen er het beste van te maken om geen degradant kandidaad te worden. Het werd een gelijkopgaande strijd, dat resulteerde bij meerdere partijen in vier games. De enige partij in vijf games kwam van Bert, hij ging voor de winst maar strande helaas. In zijn laatste partij wist Bert één punt in de wacht te slepen. Anita zette met haar aanvallende spel twee spelers van Heerde aan de kant. In haar derde partij was Herman Logtenberg haar te slim af. Marja kreeg met haar vasthoudende verdedigingsspel niet echt vat op alle tegenstanders. Toch wist zij één partij te winnen, de partij tegen Dicky Koch. Helaas geen winst in het dubbel. Eindstand 4-6 voor Vined 4.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag tegen het 1e team van Emmeloord.  Janiek de Rijke, invaller Hermen van Arnhem en Lucas Diepenbroek werden danig op de proef gesteld, want er moest voor elk punt gestreden worden. Janiek zag zijn inspanningen niet beloond, hij strande telkens op het “moment supreme”. Hermen scoorde uiteindelijk twee punten en Lucas wist alle drie enkelpartijen te winnen. Eindstand 5-5.

Het 2e jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmiddag uit tegen het 2e team van Rijssen. Roderick van Arnhem, Jarnick Bisschop en Job Diepenbroek moesten deze klus zien te klaren, maar het team uit Rijssen was niet van plan om zich zomaar over te geven. Roderick deed weer goede zaken en won alle enkelpartijen. Jarnick zat ook lekker in de wedstrijd, hij won er twee. Voor Job is de overgang van de 4e naar de 2e klasse een flinke stap, maar hij verweerd zich goed. Helaas kon hij geen punten meepakken. Het dubbel was ook voor Staphorst, alleen was niet ingevuld wie gespeeld hebben. Hiervoor zou het team wel eens een boete tegemoet kunnen zien.  Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 3e team van Torenstad uit Zutphen. Henrico Slager, Robert Compagner en Jaron Huls houden zich prima stand in de 4e klasse. Torenstad bleek een zeer taaie tegenstander, de spelers waren dan ook aan elkaar gewaagd. Maar twee partijen gingen in drie games, deander partijen gingen in vier en vijf games. Henrico moest tweemaal toezien dat de tegenstanders met de punten gingen strijken, hij bleef steken op eenmaal winst. Robert en Jaron vochten zich een slag in de ronde, dit resulteerde voor beiden in twee gewonnen enkelpartijen. Het dubbel ging naar Torenstad 3. Eindresultaat: 5-5.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam kreeg ook bezoek uit Emmeloord, zij moesten tegen het 2e team. Joël Boessenkool, Niek Haasjes en Bert Jan Krale waren goed op dreef, de tegenstand van Emmeloord 2 was echter “ niet van de lucht”. Joël en Niek namen elk twee punten voor hun rekening. Bert Jan veroverde één punt. Het dubbel ging ook naar Staphorst 4, Joël en Niek tekenden daarvoor. Eindstand 6-4 voor Staphorst 4.

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelden zaterdagmorgen in Zwolle.  Het jeugdteam met Jenniek Krale, Liander Veijer en Sander Bisschop moesten TT Zwolle 3 zien te bedwingen. Hoewel Jennieke flinke tegenstand bood kon zij net geen punten pakken. Haar tweede enkelpartij was erg spannend, deze ging helaas in de vijfde game verloren. Liander en Sander lieten er geen gras over groeien en wonnen gemakkelijk hun enkelpartijen en ook het dubbelspel. Eindstand 2-3 voor Staphorst 5.

30-09-2018: Uitslagen tafeltennisteams, geen verloren wedstrijden:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam speelde vrijdag uit tegen het 8e team van Smash ’70 uit Hattem.
Eindstand 5-5. Score: Anita Krale 3 punten, Marja Krale 1 punt en Bert Mulder 0 punten + winst in het dubbel.
Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen Rijssen 2.
Eindstand 8-2. Score: Lucas Diepenbroek en Hester de Boer 3 punten, Janiek de Rijke 1 punt + winst in het dubbel.
Het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde thuis tegen Smash ’70 2.
Eindstand 6-4. Score: Hermen van Arnhem 3 punten, Jarnick Bisschop 2 punten, Job Diepenbroek 0 punten + winst in het het dubbel.
Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen Zwartsluis 2.
Eindstand 5-5. Score: Robert Compagner 3 punten, Jaron Huls 2 punten, Marnick Dominé 0 punten.  Verlies van het dubbel.
Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam speelde thuis tegen Zwartsluis 3.
Eindstand 7-3. Score: Daniël Hagen 3 punten, Joël Boessenkool 2 punten, Niek Haasjes 1 punt + winst in het dubbel.
Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam kwam zaterdagmorgen thuis uit tegen Smash ’70 4.
Eindstand 5-0. Score: Sander Bisschop 2 punten en Liander Veijer 2 punten + winst in het het dubbel.

23-09-2018: Ook een droomstart van het 5e tafeltennis jeugdteam:

Het 5e Staphorster tafeltennis jeugdteam had zaterdagmorgen in hun eerste competitiewedstrijd, net als het 3e jeugdteam vorige week een droomstaart. Het jeugdteam moest naar Emmeloord voor een ontmoeting tegen het  3e team van TTV Emmeloord. Liander Veijer, Jennieke Krale en Sander Bisschop kwamen heel goed voor de dag. Liander won twee enkelpartijen en Jennieke en Sander elk één enkelpartij. Het dubbel van Jennieke en Sander was de spannendste, na vijf games zwoegen trokken zij de winst naar zich toe. Eindstand 0-5 voor Staphorst 5.

Bye the way:
In de startersklasse speelt men geen 10, maar 5 partijen bestaande uit 4 enkelpartijen en 1 dubbelpartij.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam ging zaterdagmorgen op bezoek bij het 2e team van Wijhe. Joël Boessenkool, Daniël Hagen en Bert Jan Krale  kregen de punten niet cadeau. Om en om werden de punten gescoord. Hoewel hij het had verdiend, wist Joël geen punten mee naar huis te nemen. Bert Jan won zijn eerste partij in vijf games, de andere twee helaas niet. Daniël liet zich niet van de wijs brengen en won alle drie enkelpartijen. Het dubbel ging helaas verloren. Eindstand 6-4 voor Wijhe 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 4e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Jaron Huls, Robert Compagner en Jaron Huls kwamen een geduchte tegenstander tegen. Door elk twee winstpunten in het enkel te veroveren en ook het dubbel in winst om te zetten ging het team met een 3-7 winst huiswaarts te keren.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen was bij Emmeloord 1 te gast. Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en Jarnick Bisschop gingen een spannende wedstrijd tegemoet. Hermen won de eerste twee partijen, de derde ging in vijf games verloren. Jarnick wist niet te voorkomen dat hij alle drie enkelpartijen moest prijsgeven. Roderick ging met alle drie enkelpartijen aan de haal. Het dubbel werd ook door Hermen en Roderick gewonnen. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde tegen Wijhe 1. Hester de Boer, Janiek de Rijke en Lucas Diepenbroek gingen een zware pot  tegemoet. Hester en Janiek wisten elk één punt te bemachtigen. Lucas deed er een schepje bovenop en won alle drie enkelpartijen. Ook het dubbel ging naar Staphorst 1. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam speelde thuis tegen het 10e team van Heino. Bert Mulder, Marja Krale en Anita Krale moesten na het verlies van vorige week iets rechtzetten. Bert en Marja kregen elk één tegenstander op de knieën en Marja en Anita wonnen het dubbel. Anita maakte er een volle bak van door alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg bezoek uit Swifterbant, het 1e team van Swift ’64. Geen gemakkelijke klus voor Sibrand Hassing, Hans Righolt en Albert Kuiper. Ene Piet Korstanje van Swift bleek voor Sibrand en Albert het grootste struikelblok, van de andere twee spelers van Swift werd wel gewonnen. Hans wist Piet en ook de andere spelers tot de orde te roepen en won alle drie enkelpartijen. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.

16-09-2018: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen, het eerste versus tweede jeugdteam:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace en het 2e jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelden zaterdagmorgen tegen elkaar. Het is waarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis dat twee Staphorster jeugdteams in  dezelfde 2e klasse en ook nog in de zelfde poule uitkomen. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek  en Hester de Boer van Staphorst 1 moesten tegen Job Diepenbroek, Jarnick Bisschop en Hermen van Arnhem van Staphorst 2. Niemand gaf iemand iets cadeau, van een ontspannende ontmoeting was dan ook niet echt sprake. Het 2e team kwam na de eerste drie partijen op een voorsprong van 3-0 te staan. Na de eerste schrik te boven zijn gekomen, herpakte Staphorst 1 zich door het dubbel in winst om te zetten. Hierna werden er om en om punten gepakt, het uiteindelijke resultaat was een 6-4 winst voor Staphorst 2.
Hermen scoorde 3x, Jarnick 2x en Job 1x voor Staphorst 2 en voor Staphorst 1 scoorde Hester 2x en Lucas 1x een winstpunt. Het dubbel werd gewonnen door team 1, Janiek en Hester wonnen hierin van Jarnick en Hermen. Janiek lukte het niet om voor Staphorst 1 punten in het enkelspel te veroveren.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 4e team van Kampenion uit Kampen. Robert Compagner, Henrico Slager en Jaron Huls lieten zich, voor het eerst uitkomend  in de de 4e klasse van hun beste kant zien. Hoewel de uitslag doet vermoeden dat het een eitje was voor het Staphorster drietal, niets is minder waar. Na 10 spannende partijen gingen Robert, Henrico en Jaron er wel met een 10-0 winst vandoor.

Het 4e Staphorster  tafeltennis jeugdteam ging zaterdagmorgen op bezoek bij het 4e team van NTC Leogang in Nunspeet. Joël Boessenkool, Niek Haasjes en Daniël Hagen waren goed op dreef,, na vier partijen stond het team voor met 0-4. Hierna kregen Joël, Niek en Daniël ietwat meer tegenstand te verwerken. Met elk twee winstpartijen in  het enkelspel moest het Staphorster trio genoegen nemen. Joël en Daniël wonnen ook het dubbel.  Eindstand 3-7 voor Staphorst 4, een mooi begin van de najaarscompetitie.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko gingen vrijdagavond op bezoek bij het 8e team van TT Zwolle. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt stevenden ogenschijnlijk op een 0-10 winst af, ware het niet dat Albert zich in zijn laatste partij liet verrassen en een winstpunt onnodig liet liggen. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam ging maandagavond de reis naar Dalfsen. Tegen het  5e team van DTV ’84 was het voor Marja Krale, Bert Mulder en Anita Krale een moeilijk te nemen “obstakel”. Marja had niet het geluk aan haar zijde wat haar toe kwam. Haar eerste partij ging in vijf games helaas nipt verloren.  Hoewel Bert ook geen geluk had, moest hij mede door de vele foutieve service opslagen zijn meerdere erkennen in de drie tegenstanders. Anita kon niet voorkomen dat zij de eerste enkelpartij  ten onder ging, de twee partijen daarna wist zij moeiteloos naar zich toe te trekken. Eindstand 8-2 voor DTV ’84 5.