Competitie voorjaar 2014

26-04-2014: Ook het 1e seniorenteam hengelt het kampioenschap binnen.
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond thuis spelen tegen het 14e team van Tafeltennis Zwolle. Het Staphorster team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg zetten in deze laatste competitiewedstrijd hun beste beentje voor om het kampioenschap binnen te hengelen. Het team liet zich niet van de wijs brengen, Albert,Sibrand en Hans scoorden allemaal een volle bak door alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. Albert en Hans wonnen ook het dubbel. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1, waarmee het kampioenschap kon worden gevierd.

19-04-2014: Na het 1e jeugdteam, nu ook het 3e tafeltennis jeugdteam kampioen:
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman ging zaterdagmorgen voor hun laatste wedstrijd op weg naar Wezep. Het Staphorster team dat vorige week kampioen werd in de 3e klasse kreeg in deze wedstrijd tegen Wezep 2 geen punt cadeau. Arnout de Boer, Jannick Jansen en Erik Jan Tuin deden wat van hun verwacht werd. Arnout kwam tot één maal winst, Erik Jan won er twee en Jannick gaf alle drie Wezepse spelers het nakijken. In het dubbel waren Arnout en Jannick oppermachtig. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 2e team van Smash ’70 uit Hattem. Voor Lennard Klosse, Erik Dominé en Klaas Jan Vos was het een spannende wedstrijd die in vele games uitgevochten werd. Smash ’70 was gebrand op een ruime overwinning, omdat zij de titel nog in zicht hadden. Erik kon geen potten breken en Klaas Jan won één partij, een partijtje meer had er voor beide wel ingezeten. Lennard kwam met twee gewonnen enkelpartijen deze keer als beste uit de bus. Lennard en Klaas Jan gingen in het dubbel onderuit. Eindstand 7-3 voor het 2e van Smash.
Het 3e Staphorster jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace moest naar Deventer, het 9e team van Swift was hun tegenstander. Herman Dunnink, Wouter Vos en Sander Mulder haasden op een goed resulaat, want het kampioenschap was in zicht. Herman liet zich de kaas niet van het brood eten en won alle drie enkelpartijen. Wouter liet een paar steekjes vallen, hij was goed voor één winstpunt. Sander bleek over de  deceptie van vorige week heen te zijn en won twee enkelpartijen. Ook het dubbel was een Staphorster aangelegenheid, Herman en vierde teamspeler William Slager gaven hun tegenspelers geen kans en wonnen. Eindstand 4-6 voor Staphorst 3. Met het kampioenschap op zak werd het een gezellige terugreis.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Patrick van Weeghel, Hester de Boer en Lotte Lotterman speelde ook in Deventer, tegen het 7e team van Swift. Het Deventer team gaf het Staphorster trio weinig kans om tot score te komen. Patrick en Lotte moesten hun meerdere erkennen in de drie enkelpartijen, overigens wisten Patrick en Lotte wel een aanzienlijk aantal punten in de games te scoren. Hester spande de kroon door twee van de drie enkelpartijen in winst om te buigen. Helaas waren Hester en Lotte in het dubbelspel niet opgewassen tegen de spelers van Swift 7. Eindstand 8-2 voor Swift 7.

12-04-2014 Bijna alle Staphorster tafeltennisteam winnen, 1e jeugdteam is kampioen:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond thuis spelen tegen het 3e team van Dronten ’74. Het Staphorster team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Trea Woudsma deden goede zaken in deze een na laatste wedstrijd op weg naar het kampioenschap. Trea was bijzonder in haar element doordat zij een punt wist te scoren, in de andere twee partijen ging zij opgeheven hoofd onderuit. Albert had weinig moeite met de eerste twee partijen, helaas liet hij de derde partij onnodig uit z’n handen slippen. Sibrand kwam in alle drie partijen niet in gevaar en pakte de volle winst. Het dubbel werd met gemak gewoonnen door Albert en Sibrand. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1, waarmee het kampioenschap lonkt.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman ging thuis de strijd aan tegen  het 2e  team van Heino. Heino 2 staat onderaan in de poule, maar lieten zich niet zomaar van de tafel vegen. Er was dus werk aan de winkel voor  Arnout de Boer, Arnout Huls en Erik Jan Tuin. Arnout de Boer kwam tot één maal winst, Erik Jan won er twee en Arnout Huls werd matchwinnaar met drie gewonnen enkelpartijen. Het dubbel waren Arnout Huls en de vierde man Jannick Jansen oppermachtig. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1 en  het kampioenschap is binnen.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 1e team van Spoolde uit Zwolle. Voor Basten Moorman, Klaas Jan Vos en Erik Dominé was het zaak om punten te scoren. Basten en Klaas Jan waren goed voor elk twee winstpunten in het enkelspel. Erik moest het doen met één gewonnen partij. Klaas Jan en Erik wonnen ook het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.
Voor het 3e Staphorster jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace kreeg bezoek uit Apeldoorn, het 3e team van De Brug was hun tegenstander. Herman Dunnink, William Slager en Sander Mulder kregen geduchte tegenstand . Sander Mulder had niet de rust en scherpte die van belang zijn om beheerst de punten te scoren.  Herman en William pakten de volle winst n de enkelpartjen en ook in het dubbelwaren heer en meester. Eindstand 7-3 voor Staphorst 3. Met nog één wedstrijd te gaan zal het nog spannend worden wie het kampioenschap gaat binnenhalen, Staphorst 3 of Zwartsluis 2.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Ramon Mijnheer, Patrick van Weeghel en Lotte Lotterman speelde thuis tegen het 1e team van Dronten ’74. Het Staphorster trio was niet opgewassen tegen het team uit Dronten. Met meerdere sets van vijf games boden Ramon, Patrick en Lotte goed partij, alleen zat het geluk hun niet mee. Patrick en Lottte wisten helaas geen punten te scoren. Ramon kwam uit op één winstpunt. Eindstand 1-9 voor Dronten 1.

05-04-2014: Drie van de vijf Staphorster tafeltennisteams nog in de race voor het kampioenschap:
Drie Staphorster tafeltennisteams kunnen, als iedereen het koppie erbij houdt kampioenschap worden in de voorjaarscompetitie. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben het 1e seniorenteam (4e klasse), het 1e jeugdteam (3e klasse) en het 3e jeugdteam (5e klasse) een goede kans van slagen.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond uit aantreden tegen het 2e team van Smash In uit Ens. Het Staphorster team met Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg moesten flnk aan de bak in deze sportieve wedstrijd. Sibrand , Albert en Hans stonden na de drie eerste partijen tegen een 3-0 achterstand aan te kijken. Ze begonnen zich wel even achter de oren te krabben, want dit was hun in deze competitie nog niet overkomen. Daarna begon het Staphorster trio ook warm te draaien en werkten hun partijen met enige moeite af. Sibrand en Albert wonnen elk twee partijen en Hans was er eentje de baas.
Ook het dubbel was voor Staphorst 1. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdag thuis spelen tegen het 1e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Jannick Jansen waren gebrand op een goed resultaat, want De Veluwe 1 staat op de tweede plaats achter Staphorst. Er werden enerverende partijen gespeeld waarbij er gestreden moest worden om elke punt. Uiteindelijk wist Staphorst een goed resultaat neer te zettten. Arnout Huls won twee van de drie enkelpartijen, Erik Jan en Jannick zetten alle drie tegenstander aan de kant. Het dubbel werd onnodig verloren. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 10e team van Tafeltennis Zwolle. Klaas Jan Vos, Lennard Klosse en Erk Dominé moesten stevig aan de bak. De wedstrijd begon met een 3-0 voorsprong voor Staphorst, omdat het team uit Zwolle met twee spelers kwam. Klaas Jan had het geluk niet mee en ging in de beide enkelpartijen in de vijfde game onderuit. Lennard scooorde één punt en Erik deed twee tegenspelers de das om. De winst in het dubbel kwam ook op het conto van Klaas Jan en Lennard te staan. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.
Het 3e Staphorster jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace moest het thuis opnemen tegen het 2e team van Zwartsluis. William Slager, Sander Mulder en Wouter Vos hadden gehoopt op meer succes, maar het ging hun niet van een leien dakje. Alleen William scoorde in alle drie enkelpartijen en Wouter won er één. Sander deed enorm z’n best, alleen een winstpunt zat er net niet in. Ook in het dubbel was er geen succes weggelegd voor Staphorst 3. Eindstand 4-6 voor Zwartsluis 2.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Patrick van Weeghel, Lotte Lotterman en Hester de Boer speelden ook tegen Zwartsluis, maar dan tegen het 3e team. Het Staphorster trio ging gemotiveerd van start en aan de setstanden te zien had er ook wel iets meer ingezeten. Patrick en Lotte hadden wel een puntje verdiend, maar wisten helaas niet te scoren. Hester was twee Zwarsluiziger spelers de baas. Het dubbel ging jammergenoeg ook naar Zwartsluis 3. Eindstand 2-8 voor Zwartsluis 3.

29-03-2014: Staphorster tafeltennisteams doen het goed:
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdag uit spelen tegen het 2e team van Emmeloord. Voor Arnout Huls, Jannick Jansen en Arnout de Boer was het niet een al te moeilijke wedstrijd, maar het Emmeloordse team bood nog wel enige tegenstand. Jannick was alle drie tegenstanders in het enkelspel de baas en scoorde de volle drie punten. Arnout Huls liet zich ook niet uit het veld slaan en wist twee van de drie enkelpartijen te winnen. Arnout de Boer liep bij de 1e twee partijen tegen een nederlaag aan, maar zorgde dat zijn derde partij een winstpunt voor Staphorst opleverde. Ook het dubbel wisten Jannick Jansen en Arnout Huls in winst om te zetten. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 1e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Basten Moorman, Erik Dominé en  Klaas Jan Vos moesten alle zeilen bijzetten tegen het sterke team uit Dalfsen. Basten en Erik moesten zich tevreden stellen met elk één winstpartij in het enkelspel, helaas zat er niet meer in. Klaas Jan had iets meer succes en kwam met twee gewonnen partijen goed voor de dag. Het dubbel ging jammer genoeg in de vijfde game verloren. Eindstand 6-4 voor DTV ’84 1.
Het 3e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Chinees restaurant Sun Palace was vrij.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Patrick van Weeghel, Lotte Lotterman en Ramon Mijnheer speelden uit tegen het 3e team van Wijhe. Het Staphorster drietal had de de wind in de zeilen, ze boden de drie Wijhense spelers erg goed partij. Lotte gooide al haar charmes in de strijd, dit resulteerde in één gewonnen partij. In de andere twee deed ze ook erg haar best, maar een extra puntje zat er voor haar helaas niet in. Patrick kwam verrassend voor de dag door van twee tegenspelers te winnen. Ramon spande de kroon door alle drie enkelpartijen te winnen. Patrick en Ramon lieten zich in het dubbel de kaas niet van het brood eten en wonnen. Eindstand 3-7 voor Staphorst 4.
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond uit spelen tegen het 9e team van Smash ’70 uit Hattem. Het Staphorster team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg gingen deze sportieve wedstrijd voortvarend van start, na vijf partijen was het al 0-5 voor Staphorst.  Het enige punt voor Smash kwam toen tot stand, Hans moest zich tegen Erik Pander gewonnen geven. In alle overige partijen waren de punten, soms met enige moeite voor Albert, Sibrand en Hans. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

23-03-2014: 1e verlies Staphorster senioren tafeltennisteam in voorjaarscompetitie:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond aantreden tegen het 8e team Heino. Het Staphorster team moest behoorlijk aan de bak, maar Sibrand Hassing, Hans Logtenberg en Trea Woudsma gingen deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Sibrand was heer en meester en won alle drie enkelpartijen, Hans kreeg één tegenstander onder de duim. Trea was gebrand op een goed resultaat, helaas kon zij haar tegenspelers niet de baas. Sibrand en Hans kregen in de vijfde game het net niet voor elkaar om een punt in het dubbel te verzilveren. Eindstand 6-4 voor Heino 8.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest thuis spelen tegen het 1e team van Wijhe. Erik Jan Tuin, Jannick Jansen en Arnout de Boer hadden er veel zin in en kregen wat ze verdienden. Erik Jan en Arnout waren goed voor elke twee winstpunten, Jannick kreeg alle drie spelers uit Wijhe op de knieen. Jannick en Arnout woonnenook het dubbel. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde ok thuis tegen het 7e team vaKampenion uit Kampen. Klaas Jan Vos, Lennard Klosse en Erk Dominé hadden hun dag niet en gingen steeds met miniem verschil onderuit. Eindstand 0-10 voor Kampenion 7.
Het 3e Staphorster jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace moest het thuis opnemen tegen het 4e team van Leogang SL uit Nunspeet. Herman Dunnink, Wouter Vos en William Slager kwamen goed voor de dag. Wouter kwam niet echt in zijn spel en moest zich drie keer gewonnen geven. Herman won helaas slechts één partij, in de andere twee partijen ging hij in de vijfde game onderuit. William zette zijn zegereeks voort en staat nog op een 100% resultaat. Herman en William wonnen ook het dubbel. Uitslag 5-5.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Ramon Mijnheer, Patrick van Weeghel en Hester de Boer speelden ook tegen een team uit Nunspeet, n.l. het 5e team van Leogang SL. Het Staphorster trio heeft goed gespeeld en boekt progressie, aan de setstanden te zien had er ook wel iets meer ingezeten. Patrick wist helaas geen punt voor Staphorst 4 te scoren. Ramon deed wel twee tegenstanders de das om en Hester kwam tot één winstpunt. In het dubbel lukte het Patrick en Hester niet om een succesje te boeken. Eindstand 3-7 voor Leogang SL 5.

16-03-2014: Staphorster tafeltennisteams op de helft van de competitie, drie teams staan aan kop:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond uit spelen tegen het 14e team van Tafeltennis Zwolle. Het Staphorster team met Sibrand Hassng, Albert Kuiper en Hans Logtenberg kwamen een taaie tegenstander tegen. Het team liet zich niet van de wijs brengen. Sibrand en Albert scoorden een volle bak door alle drie enkelpartijen, al dan niet met enige moeite in winst om te zetten. Hans liep twee keer tegen een nederlaag aan, de derde partij won hij wel verrassend. Sibrand en Hans wonnen ook het dubbel. Eindstand 2-8 voor Staphorst 1.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest thuis spelen tegen het 2e  team van Wezep. Wezep is koploper en Staphorst staat op de tweede plaats, dus stond er veel op het spel. Jannick Jansen, Arnout Huls en Erik Jan Tuin wisten zich goed staande te houden, de enige stoorzender was Stefan Boer die alle punten voor Wezep pakte. Jannick, Arnout en Erik Jan wisten elk twee punten te scoren. Het dubbel was ook voor Staphorst, Jannick en Arnout gaven hun tegenstanders geen schijn van kans. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 2e team van Smash ’70 uit Hattem. Basten Moorman, Erik Dominé en Klaas Jan Vos kregen het niet gemakkelijk tegen de koploper in hun poule. Maar Basten, Erik en Klaas Jan lieten zich niet uit het veld slaan, meerdere sets moesten in vier of vijf games beslist worden.  Erik wist geen punt te veroveren, Basten kwam tot één winstpunt. Klaas Jan spande de kroon door alle enkelpartijen in winst om te zetten. Basten en Erik verloren nipt het dubbel. Eindstand 4-6 voor Smash ’70 2, er had zeker meer ingezeten.
Voor het 3e Staphorster jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace kwam het 9e team van Swift uit Deventer naar Staphorst. Sander Mulder, Wouter Vos en Herman Dunnink waren zeker van plan hun koppositie in hun poule te behouden. Ook hier veel sets die in vijf games beslist moesten worden. Sander en Herman bleken twee tegenstanders de baas te zijn, Wouter had het geluk niet mee en verloor elke keer nipt zijn partijen. Sander en Herman gingen in het dubbel ook onnodig onderuit. Uitslag 4-6 voor Swift 9.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Ramon Mijnheer, Hester de Boer en Lotte Lotterman speelden thuis ook tegen Swift uit Deventer, het 7e team. Het Staphorster en Deventer team gingen om en om met de winst aan de haal, naar 8 partijen was het 4-4. Hester had de wind in de zeilen en werd matchwinnaar na drie spannende enkelpartijen. Ramon kon twee tegenstanders de baas, de derde had hij ook kunnen winnen. Lotte wist zich goed staande te houden, maar een winstpunt zat er voor haar niet in. Ramon en Lotte leden in het dubbel een nederlaag, helaas. Eindstand 5-5, met iets meer geluk had het team hun eerste wedstrijd kunnen winnen.

09-03-2014 Senioren tafeltennisteam naar de volle winst, de jeugdteams spelen wisselend:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond uit spelen tegen het 3e team van Dronten ’74. Het Staphorster team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg gingen als een speer van start, vanaf het begin van de wedstrijd was het Staphorst die de klok sloeg. De dames en heer van Dronten kwamen er niet aan te pas.
Sibrand, Albert en Hans scoorden alle winstpunten met enig gemak. Ook in het dubbel hadden Sibrand en Albert weinig moeite met hun tegenspelers. Eindstand 0-10 voor Staphorst 1.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest uit spelen tegen het 2e  team van Heino. Heino 2 staat onderaan in de poule, dus Arnout de Boer, Erik Jan Tuin en Arnout Huls hebben deze wedstrijd wellicht iets onderschat. Uiteindelijk wisten ze toch een redelijk resultaat neer te zettten in deze spannende wedstrijd, maar aan de gamestanden te zien had er wel iets meer ingezeten. Arnout de Boer en Erik Jan Tuin moesten het doen met elk één gewonnen enkelpartij. Arnout Huls bleef steken op twee gewonnen enkelpartijen. Het dubbel was voor Heino 2, Arnout de Boer en Erik Jan Tuin wisten dit niet in winst om te zetten. Eindstand 6-4 voor Heino 2.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 1e team van Spoolde uit Zwolle. Voor Klaas Jan Vos, Erik Dominé en Lennard Klosse was het zaak om punten te scoren om niet al te veel achterstand op te lopen in de kop van de poule. Klaas Jan en Lennard waren goed voor elk twee winstpunten in het enkelspel. Erik moest in twee partijen helaas zijn meerdere erkennen, één punt scoorde hij wel. Klaas Jan en Erik verloren helaas het dubbel. Eindstand 5-5.
Voor het 3e Staphorster jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace ging de reis naar Apeldoorn, het 3e team van De Brug. Sander Mulder, William Slager en Herman Dunnink lieten er geen gras over groeien. Sander Mulder was de enige die een puntje liet liggen, maar toch goed was voor twee punten. William en Herman pakten de volle winst. Sander en William wonnen ook het dubbel. Uitslag 1-9 voor Staphorst 3.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Ramon Mijnheer, Hester de Boer en Lotte Lotterman speelde in Dronten tegen het 1e team. Het Staphorster trio ging gemotiveerd van start en aan de setstanden te zien had er ook wel iets meer ingezeten. Hester en Lottte wisten helaas geen punt mee naar huis te nemen. Ramon werd matchwinnaar door alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. Lotte en Hester kwamen helaas in het dubbel niet tot winst. Eindstand 7-3 voor Dronten 1.

22-02-2014: Ruime zege 1e Staphorster senioren tafeltennisteam:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond thuis spelen tegen het 9e team van Smash ’70 uit Hattem. Het Staphorster team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg gingen deze sportieve wedstrijd voortvarend van start. Het verloop van de wedstrijd was eenrichtingsverkeer, waarbij Staphorst punt na punt scoorde. De heren van Smash kwamen er niet echt aan te pas, aan de andere kant werden er ook leuke aantrekkelijke partijen gespeeld. Sibrand won alle enkelpartijen in vier games, Albert en Hans scoorden alle winstpunten in drie games. Ook in het dubbel waren Sibrand en Albert ongenaakbaar. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.

16-02-2014: Vier van de vijf Staphorster tafeltennisteams gaan met de winst aan de haal:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond aantreden tegen het 2e team van Smash In uit Ens. Het Staphorster team moest behoorlijk aan de bak, maar Sibrand Hassing, Hans Logtenberg en Trea Woudsma gingen deze sportieve wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Sibrand begon als eerste en ontsnapte aan een nederlaag, ook Hans won zijn eerste partij. Trea wist zich goed te weren, helaas kon zij haar tegenspeler niet verrassen. Sibrand en Hans waren ook oppermachtig in het dubbel Uiteindelijk won Sibrand alle drie enkelpartijen, Hans won er twee. Helaas wist Trea geen punt te scoren. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest uit spelen tegen het 1e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Arnout de Boer, Jannick Jansen en Arnout Huls hadden er veel zin in, maar kregen vele sorryballen te verwerken. Uiteindelijk wisten ze een goed resultaat neer te zettten in deze spannende wedstrijd. Arnout de Boer had het geluk niet mee en bleef zonder winst. Jannick liet zich niet van de wijs brengen en won alle enkelpartijen. Arnout Huls bleef steken op twee  gewonnen enkelpartijen. Het dubbel was ook voor Jannick en Arnout Huls weggelegd. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 10e team van Tafeltennis Zwolle. Basten Moorman, Lennard Klosse en Erk Dominé waren in uitstekende vorm. Basten moest in de eerste partij helaas één puntje prijsgeven. Lennard en Erik pakten allebei de volle winst. Basten en Lennard wonnen ook het dubbel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 2.
Het 3e Staphorster jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace moest het opnemen tegen het 2e team van Zwartsluis. Wouter Vos, William Slager en Sander Mulder kwamen goed voor de dag. Wouter moest wellicht nog even wennen aan zijn nieuwe batje en won één partij. William en Sander hadden het in één partij moeilijk, maar scoorden elk toch alle drie winstpunten in het enkelspel. William en Sander moesten het dubbel nipt laten schieten in de vijfde game. Uitslag 3-7 voor Staphorst 3
Het 4e Staphorster jeugdteam met Ramon Mijnheer, Patrick van Weeghel en Hester de Boer speelden ook in Zwartsluis tegen het 3e team van de thuisclub. Het Staphorster trio ging gemotiveerd van start en aan de setstanden te zien had er ook wel iets meer ingezeten. Patrick wist helaas geen punt mee naar huis te nemen. Ramon en Hester hadden wel succes en wonnen respectievelijk één en twee partijen in het enkel. In het dubbel was Zwartsluis te sterk voor Ramon en Patrick. Eindstand 7-3 voor Zwartsluis 3.

08-02-2014: Staphorster tafeltennis jeugdteams doen het prima:
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest hun eerste thuiswedstrijd spelen tegen het 2e team van Emmeloord. Deze keer speelden Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Arnout de Boer voor Staphorst 1 een moeilijke wedstrijd, waarbij de teams elkaar niets cadeau gaven. Arnout Huls gaf alle drie tegenstanders in het enkelspel een lesje, Arnout scoorde de volle drie punten. Arnout de Boer liet bij zijn eerste partij een steekje vallen, maar de andere twee wist hij te winnen. Erik Jan  scoorde in de eerste partij zijn enige punt in het enkelspel, de andere twee partijen moest Erik Jan nipt laten schieten. Ook het dubbel ging in de vijfde game verloren. Eindstand 6-4 voor Staphorst.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 1e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Klaas Jan Vos, Erik Dominé en Lennard Klosse kwamen goed voor de dag door het sterke team uit Dalfsen op een gelijkspel te houden. Klaas Jan en Erik waren goed voor elke één winstpartij in het enkelspel. Lennard heeft ook de smaak te pakken en kwam met twee gewonnen partijen weer goed voor de dag. In het dubbel gingen Klaas Jan en Erik met de winst aan de haal. Eindstand 5-5.
Het 3e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Chinees restaurant Sun Palace was vrij.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Patrick van Weeghel, Lotte Lotterman en Ramon Mijnheer thuis tegen Wijhe 3. Het Staphorster drietal kreeg de punten niet cadeau, ze boden de drie Wijhense spelers goed partij. Patrick en Ramon scoorden elk twee van de drie te behalen punten in het enkelspel. Lotte was ook duidelijk in haar element en won één enkelpartij. Patrick en Lotte wisten het dubbel helaas niet in winst om te zetten. De stand eindigde in 5-5, met een beetje meer geluk was deze wedstrijd door Staphorst 4 gewonnen.

01-02-2014: Vijf Staphorster tafeltennisteams starten in de najaarscompetitie:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond 31 januari aantreden tegen het 8e team van Heino. Het Staphorster team moest zich na hun degradatie weer gaan bewijzen in de 4e klasse. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg gingen deze sportieve wedstrijd met vertrouwen tegemoet, maar kregen het niet echt gemakkelijk. Uiteindelijk kreeg Albert twee en Hans één tegenstander op de knieën. Sibrand werd in deze eerste ontmoeting van de voorjaarscompetitie 2014 matchwinnaar met drie gewonnen partijen. Hans en Albert waren ook goed op dreef in het dubbel. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.
Het seniorenteam is voor de voorjaarscompetitie 2014 als volgt samengesteld:
Staphorst 1, 4e klasse:
Sibrand Hassing, Albert Kuiper, Hans Logtenberg en Trea Woudsma

De jeugdteams zijn voor de voorjaarscompetitie 2014 als volgt samengesteld:
Staphorst 1, 3e klasse:
Arnout Huls, Erik Jan Tuin, Arnout de Boer en Jannick Jansen
Staphorst 2, 4e klasse:
Klaas Jan Vos, Lennard Klosse, Basten Moorman, Erik Dominé. (reserve Marthijn Kisteman en Karlo Bloemert)
Staphorst 3, 5e klasse:
Herman Dunnink, Wouter Vos, Wiliam Slager en Sander Mulder
Staphorst 4, 5e klasse:
Hester de Boer, Lotte Lotterman, Patrick van Weeghel, Ramon Mijnheer. (reserve Stefan Slager)

Zaterdag 01 februari kwamen alle jeugdteams in actie:
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest uit spelen tegen het 1e team van Wijhe. Jannick Jansen, Arnout de Boer en Erik Jan Tuin hadden er veel zin in en waren erop gebrand om in deze eerste wedstrijd in de 3e klasse een goed resultaat neer te zetten. Het werd een spannende wedstrijd waarbij beide teams niets voor elkaar onder deden. Jannick en Erik Jan pakten twee punten mee in het enkelspel, Arnout de Boer moest zich tevreden stellen met één gewonnen partij. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 7e team van Kampenon uit Kampen. Klaas Jan Vos, Lennard Klosse en Basten Moorman zetten hun beste beentje voor. Om en om werden de punten gescoord. Kaas Jan en Lennard wisten, waarschijnlijk mede door hun nieuwe batje twee maal tot winst te komen in het enkelspel.  Basten kreeg één tegenstander op de knieën. Klaas Jan en Lennard pakten de volle winst in het dubbel. Eindstand 5-5.
Het 3e Staphorster jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace moest het opnemen tegen het 4e team van Leogang SL uit Nunspeet. Herman Dunnink, William Slager en Wouter Vos kwamen goed voor de dag. Herman en William pakten de volle winst in het enkelspel. Wouter begon ook voortvarend met winst, helaas kon hij de 2e en 3e partij niet naar zijn hand zetten. Herman en William wonnen het dubbel. Eindstand 2-8 voor Staphorst 3.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Ramon Mijnheer, Patrick van Weeghel en Hester de Boer speelden ook in Nunspeet tegen het 5e team van Leogang SL. Het Staphorster trio ging gemotiveerd van start, maar de winstpunten bleven in deze eerste ontmoeting schaars. Patrick en Hester moesten hun meerdere erkennen in alle drie tegenspelers van Leogang 5. Ramon wist met één winstpunt de eer van Staphorst te redden. Eindstand 9-1 voor Leogang SL 5.