Competitie najaar 2020

11-10-2020: Veelbelovende prestaties van drie gespeelde jeugd tafeltennisteams:

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 2e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Jaron Mussche, Job Diepenbroek en Mark Mussche zijn voortvarend van start gegaan in de 1e klasse. Maar alle drie spelers moesten dit keer flink aan de bak tegen het taaie team van De Veluwe. Jaron liet zich niet gek maken en won alle drie enkelpartijen. Job kon het beetje geluk dat hij had goed gebruiken, Mark had dat beetje geluk niet. Job won twee enkelpartijen, Mark moest genoegen nemen met één winstpartij. Jaron en Job stranden in de vijfde game in het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 2e team van Kampenion uit Kampen. Daniël Hagen, Hermen Talen en Bert Jan Krale doen van zich spreken in de 4e klasse. De spelers van Kampenion met één invaller gaven goed tegenstand, maar het Staphorster team maakte enigsinds korte metten met het Kampener team. Daniël scoorde weer een volle bak met drie overwinningen in het enkelspel. Hermen en Bert Jan waren met elk twee maal winst ook tevreden. Het dubbel ging niet zonder slag of stoot, Daniël en Hermen wonnen nipt in de vijfde game. Eindstand 8-2 voor Staphorst 3.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen ook thuis tegen een team uit Apeldoorn, het 5e team van De Veluwe was hun tegenstander. Jonathan Drost, Allard Ubak en Jennieke Krale lieten zich niet onbetuigd. In deze enerverende en spannende wedstrijd deden zij prima zaken. Jonathan ging goed van start, won de eerste enkelpartij, de tweede ging in rook op en verzilverde de derde enkelpartij. Jennieke verloor nipt haar eerste enkelpartij. Zij werd daarentegen niet warm of koud van het kommentaar dat zij op haar service kreeg, zij zette keurig haar tweede en derde enkelpartij in winst om. Allard had de wind in de zeilen en won alle drie enkelpartijen. Het dubbel werd ook succesvol afgewerkt, voor Jonathan en Alard ging het voor de wind. Eindstand 8-2 voor Staphorst 4.

De beide senioren tafeltennisteams werden danig op de proef gesteld:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko traden vrijdagavond in hun uitwedstrijd aan tegen het 6e team van Swift uit Deventer. Het team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt zat het niet altijd mee. Hans had zijn dag niet, hoewel het er wel ingezeten had wist hij geen winstpunt mee naar huis te nemen. Sibrand vocht zich ondanks zijn rugklachten knap naar twee winstpunten in het enkelspel. Albert scoorde twee winstpunten tegen de eerste twee tegenstanders, maar in zijn derde partij had hij weinig kans van slagen. Eindstand 5-4 voor Swift 6.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam wilde zich maandagavond, na twee wedstrijden met forse winst wel even laten gelden tegen het 3e team van Zwartsluis. Duidelijk werd dat zij de degens danig moesten kruisen tegen het sterke team uit Zwartsluis. Lucas Diepenbroek, Nico Drost en Robert Compagner kregen het flink te verduren, geen enkele partij werd “aan het toeval overlaten”. Lucas en Robert kregen niets cadeau, zij lieten twee winstpunten op hun conto bijschrijven. Nico moest zijn meerdere erkennen in de enkelpartijen tegen de drie Zwartsluiziger spelers, één puntje zou wel verdiend zijn geweest. Helaas kon Nico geen winstpunt mee naar huis nemen. Eindstand 5-4 voor Zwartsluis 3.

04-10-2020: De senioren tafeltennisteams werden op de proef gesteld:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko traden vrijdagavond thuis aan tegen het 2e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Het team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt zat het niet altijd even mee. Wel was het spannend, de negende partij moest uitsluitsel geven wie er met de winst ging strijken, 5-4 of 4-5. Albert had een paar keer moeite en was slordig met zijn service, hij moest genoegen nemen met één winstpunt. Bij Hans was de concentratie soms even weg en zo veroverde hij ook één winstpunt. Sibrand wist zich goed staande te houden, ondanks een meningsverschil met de scheidsrechter. Wel of geen zij/randbal. Het kwam uiteindelijk goed, Sibrand was goed voor twee winstpunten. Eindstand 4-5 voor DTV ’84 2.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam wilde zich na de ruime winst van vorige week ook laten gelden tegen het 10e team van Heino. Robert Compagner, Lucas Diepenbroek en Nico Drost gingen voortvarend de strijd aan, hoewel het niet altijd van een leien dakje ging. In meerdere vier en vijf games kwam de uitslag tot stand. Robert, Lucas en Nico trokken zich er niet zoveel van aan, alle enkelpartijen werden in winst omgezet en waren de negen te veroveren winstpunten weer “in the pocket”. Eindstand 9-0 voor Staphorst 2.

Ook twee van de vier jeugd tafeltennisteams moesten aan de bak:

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmiddag uit tegen het 2e team van Trias uit Twello. Mark Mussche, Jaron Mussche en Job Diepenbroek gaan voortvarend in de 1e klasse. Alle drie spelers moesten flink aan de bak, waarbij Job de meeste games nodig had om twee punten in de wacht te slepen. Mark en Jaron lieten zich niet gek maken en wonnen alle drie enkelpartijen. Mark en Job wisten ook in het dubbel de winst naar zich toe te trekken. Eindstand 1-9 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdagmorgen uit tegen het 3e team van TT Zwolle. Hermen Talen, Edward Kruidhof en Bert Jan Krale kregen een taaie tegenstander tegenover zich. Het was ongelofelijk spannend, maar één set die in drie games beslist werd, de rest allemaal in vier of vijf games. Hermen en ook Edward zegevierden in twee van de drie enkelpartijen. Bert Jan kreeg geen winstpunt toebedeeld. Het dubbel moest ook weer in vijf games beslist worden, Hermen en Bert Jan trokken uiteindelijk aan het langste eind. Eindstand 5-5.

27-09-2020: De tafeltennis najaarscompetitie 2020 is begonnen, bijna alle teams succesvol:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdagavond van start in de najaarscompetitie 2020. Het team kreeg het 1e team van Shot ’78 uit Deventer op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt kregen flinke tegenstand te verduren, maar gingen uiterst gemotiveerd de strijd aan. Albert wist zich goed te weren en won uiteindelijk maar één tegenstander. Een tweede winstpunt was voor het grijpen, alleen verslikte Albert zich hierin. Sibrand en Hans lieten zich niet onbetuigd, beiden met twee punten in the pocket gaven zij twee van de drie tegenstanders het nakijken. Eindstand, 5-4 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam manivesteerd zich dit seizoen weer in de 5e klasse. Vrijdagavond kwam het 2e team van Olst op bezoek. Henrico Slager, Robert Compagner en Lucas Diepenbroek zaten goed in hun vel en wisten tegen Olst 2 het maximaal aantal punten te behalen. Het drietal wist alle negen enkelpartijen in winst om te zetten. Eindstand, 9-0 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1e team van De Brug uit Apeldoorn. Lucas Diepenbroek, Roderick van Arnhem en Hermen van Arnhem hadden er weer zin in na zo’n lange tijd zonder tafeltenniswedstrijden.In de hoofdklasse maakten zij korte metten met hun tegenstander, hoewel een groot aantal partijen in vijf games beslist moest worden. In de eerste partij liet Lucas een puntje liggen, Roderick en Hermen wonnen alle drie enkelpartijen. Lucas en Hermen wonnen ook het dubbel. Eindstand, 1-9 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit tegen het 1e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Jaron Mussche, Job Diepenbroek en Mark Mussche moesten zich weer waar zien te maken in de 1e klasse. Dat ging niet “met slag of stoot”. Jaron, Job en Mark wonnen elk twee enkelpartijen, waar Jaron één punt in de schoenen kreeg geschoven. De zaal moest ontruimd worden voor de volleybalvereniging. Jaron en Mark wonnen ook het dubbel. Eindstand, 3-7 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 2e team van TT Zwolle. Daniël Hagen, Edward Kruidhof en Bert Jan Krale gingen in de 4e klasse vol goede moed deze ontmoeting aan. Ook in deze wedstrijd werd het Staphorster trio op de proef gesteld, maar over de gehele wedstrijd genomen kwamen zij geen moment in gevaar. Bert Jan won één enkel, hij liet zich in twee van de drie enkelpartijen onnodig de kaas van het brood eten, Daniël won twee enkelpartijen en liet helaas één puntje liggen. Edward zag kans om in alle drie enkelpartijen de winst naar zich toe te trekken, hij scoorde de volle 100%. Daniël en Edward waren oppermachtig in het dubbel. Eindstand, 3-7 voor Staphorst 3.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen ook in Nunspeet, het 2e team van NTC Leogang was hun tegenstander. Jonathan Drost, Allard Ubak en Jennieke Krale kregen het flink te verduren tegen het sterke team van NTC Leogang. Aan de gameuitslagen te zien wisten Jonathan, Allard en Jennieke zich aardig goed te weren en hadden ook wel een paar puntjes meer verdiend. Helaas was het Jonathan en Jennieke niet gegund om in het enkelpartijen een punt mee naar huis te nemen. Allard slaagde erin één enkelpatij te winnen en samen met Jonathan werd het dubbel ook in winst omgezet. Eindstand, 8-2 voor NTC Leogang 2.