Competitie voorjaar 2020

08-03-2020: De jeugd tafeltennisteams presteren prima, bij de senioren moet er een tandje bij:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van De Toekomst uit Lochem. Lucas Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem waren tegen deze taaie tegenstander op hun hoede. Veel sets werden in vier of vijf games beslist, maar het Staphorster team ging er in negen van de tien partijen met de winst vandoor. Hermen kreeg twee spelers op de knieën, Lucas en Roderick gaven drie tegenstanders het nakijken. Het dubbel was ook voor Staphorst 1. Lucas en Roderick maakten het na een 2-0 voorsprong toch nog spannend (2-2), maar het punt werd in de vijfde games veilig gesteld. Eindstand 9-1 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag thuis ook tegen een team van De Toekomst uit Lochem, het 2e team was hun tegenstander. Jaron Mussche, Mark Mussche en Robert Compagner kregen voor aanvang drie punten cadeau, omdat het team uit Lochem met twee spelers naar Staphorst moest afreizen. Jaron, Mark en Robert wonden er geen doekjes om, met een 10-0 winst gaan ze voortvarend in de 1e klasse.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman was vrij.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 2e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Allard Ubak, Jonathan Drost en Jennieke Krale gingen uiterst gemotiveerd van start. In zijn eerste set wist Allard het wel erg bont te maken, met maar liefst 26-24 wist hij na een adembenemende vijfde game de winst naar zich toe te trekken. Allard won daarna ook zijn tweede en derde partij. Jonathan en Jennieke hadden het geluk niet echt mee. Jonathan bleef steken op eenmaal winst, Jennieke had eenmaal winst zeker verdiend, maar helaas. Door de winst in het dubbel wisten Allard en Jonathan een gelijkspel veilig te stellen. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko traden vrijdagavond uit aan tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Het team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt kwamen er tegen de koploper niet aan te pas, op alle fronten werden ze afgetroefd. Eindstand 9-0 voor Kampenion 6.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam wilde zich wel even revancheren na de gevoelige nederlaag in de vorige ontmoeting. In Genemuiden moesten zij vrijdagavond de degens kruisen tegen het 4e team van GTC. Lucas Diepenbroek, Nico Drost en Johan van Arnhem kregen het wederom flink te verduren. Lucas ging voortvarend van start, de eerste twee partijen won hij, het derde punt kon hij niet verzilveren. Nico zat het ook niet mee, met één winstpunt moest hij het doen. Johan liet zich niet echt van de tafel slaan, een winstpunt zat er helaas niet in. Eindstand 6-3 voor GTC 4.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandagavond bezoek uit Wijhe, het 3e team was hun tegenstander. Voor Henrico Slager, Ben Vos en Gevorg Simonyan werd het erop of eronder. Ben en Gevorg kregen geen voet aan de grond om punten voor het team te scoren. Henrico zat goed in de wedstrijd en verzilverde twee winstpunten. Eindstand 2-7 voor Wijhe 3.

01-03-2020: Het 4e Staphorster tafeltennis jeugdteam deed goede zaken:

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen voor de voorjaarscompetitie 2020 uit tegen het 1e team van Vined uit Heerde. Allard Ubak, Jonathan Drost en Jennieke Krale hadden de wind in de zeilen. Na vijf partijen had Staphorst 4 een voorsprong van 0-5, toen Vined 1 toch nog een puntje wist te veroveren. Allard en Jonathan werden wel op de proef gesteld, maar trokken in alle drie enkelpartijen aan het langste eind. Jennieke was ook danig in haar sas en won twee van de drie enkelpartijen. In het dubbel was de spanning te snijden, Allard en Jennieke wisten hun tegenstanders in de vijfde game met miniem verschil te verschalken. Eindstand 1-9 voor Staphorst 4.

17-02-2020: De Staphorster tafeltennis seniorenteams zetten alles op alles:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten zich donderdagavond staande zien te houden tegen het 3e team van Heino. Sibrand Hassing, Hans Righolt en Albert Kuiper gingen vol goede moed naar Heino, waar altijd een sportieve gezellig sfeer hangt. De teams hielden zich aardig in bedwang, Na acht partijen was het een gelijke stand van 4-4, de negende partij moest dus de beslissing brengen. Albert en Sibrand scoorden elk één winstpunt, Hans wist twee winstpunten in de wacht te slepen. Eindstand 5-4 voor Heino 3.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam moest maandagavond tegen het 4e team van Zwartsluis alle zeilen bijzetten. Lucas Diepenbroek, Nico Drost en Anita Krale werden danig op de proef gesteld, wat resulteerde in vele spannende partijen die in de vierde of vijfde game beslist moest worden. Nico en Anita bleven steken op elk één winstpartij. Ook Lucas kreeg geduchte tegenstand, maar wist twee punten aan zijn conto bij te schrijven. Eindstand 5-4 voor Zwartsluis 4.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam zette dinsdagavond koers richting Hattem. Het team moest de degens kruizen tegen het 9e team van Smash ’70. Henrico Slager, Robert Compagner en Gerard de Boer hebben zich goed staande kunnen houden. Gerard kon helaas net geen puntje meepikken, de wekelijkse trainingen zal bij hem vroeg of laat de vruchten afwerpen. Wederom lieten Henrico en Robert zich niet verrassen en scoorden elk drie punten voor het team. Eindstand 3-6 voor Staphorst 3.

09-02-2020: Voor de Staphorster tafeltennisteams was het erop of eronder:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko traden vrijdagavond thuis aan tegen het 5e team van Swift uit Deventer. Het team met Albert Kuiper, Roderick van Arnhem en Hans Righolt moesten alle zeilen bijzetten. Hans speelde moeizame partijen, waarbij hij zich in alle drie enkelpartijen gewonnen moest geven. Albert maakte het zijn tegenstanders behoorlijk lastig en had veel pech met vele sorry-ballen tegen. Albert wist één punt te veroveren. Roderick deed er een schepje bovenop en won op zijn manier twee enkelpartijen. Eindstand 3-6 voor Swift 5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen vrijdagavond bezoek uit Nunspeet, het 5e team van NTC Leogang was hun tegenstander. Johan van Arnhem, Anita Krale en Nico Drost zaten goed in de wedstrijd en gaven hun tegenstander goed partij. Johan had bijna beet om één partij in winst om te zetten. Johan had dit punt wel verdiend, maar helaas ging hij in de vijfde game met miniem verschil onderuit. Anita en Nico bonden de titanenstrijd aan en gingen op karakter voor de broodnodige punten. Beiden zetten alles op alles en veroverden elk twee winstpunten voor het team. Eindstand 4-5 voor NTC Leogang 5.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam zette donderdagavond koers richting Hasselt, het 1e team van Hasselt was hun tegenstander. Voor Robert Compagner, Ben Vos en Gerard de Boer lagen er wel degelijk kansen, maar ze wisten ze niet allemaal te verzilveren. Robert liet zich niet uit het veld slaan, hij won alle drie partijen. Gerard wist één partij te winnen. Met Ben gaat het ook steeds beter, maar wist net geen punt te scoren. Eindstand 5-4 voor Hasselt 1.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmiddag uit tegen het 2e team van Kampenion uit Kampen. Roderick van Arnhem, Lucas Diepenbroek en Hermen van Arnhem waren gebrand op een goed resultaat, maar stuitten op op een sterk Kampener trio. Hermen kreeg geen kans om punten te scoren, hij ging in zijn drie enkelpartijen kopje onder. Lucas had het ook zwaar, maar kon één tegenstander de baas. Roderick won zijn eerste twee enkelpartijen, in zijn derde partij moest hij het afleggen. Het dubbel ging ook naar Kampenion 2. Eindstand 7-3 voor Kampenion 2.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen was dit weekend vrij.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdagmiddag ook in Kampen, zij moesten het opnemen tegen het 4e team van Kampenion. Daniël Hagen, Bert Jan Krale en Hermen Talen hadden de wind in de zeilen. Staphorst 3 is goed op weg in de 4e klasse. Behalve het dubbel gingen Daniël, Bert Jan en Hermen er bij alle enkelpartijen met de volle winst aan de haal. Het resultaat was een 1-9 winst voor Staphorst 3.

Wegens meerdere grieperige spelers van het jeugdteam van Vined 1 uit Heerde kon de wedstrijd tegen het 4e Staphorster jeugdteam niet doorgaan. Deze wordt op een nader te bepalen datum gespeeld.

02-02-2020: Veelbelovende prestaties van alle vier jeugd tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van De Brug uit Apeldoorn. Lucas Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem kregen in deze wedstrijd weer enorme tegenstand. Ook weer meerdere games van vier en vijf, die de uitslag moesten bepalen. Hermen moest met twee gewonnen enkelpartijen genoegen nemen. Lucas had het geluk weer niet mee en verloor alle drie partijen met minimaal verschil. Roderick wist zich in alle drie enkelpartijen staande te houden. Lucas en Roderick wonnen ook het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis ook tegen een team van De Brug, het 2e team. Mark Mussche, Robert Compagner en Job Diepenbroek gaan voortvarend in de 1e klasse. Alle drie spelers moesten flink aan de bak, waarbij Job de meeste games nodig had om helaas maar één punt in de wacht te slepen. Robert liet zich niet gek maken en won alle drie enkelpartijen.  Mark liet een steekje vallen, twee overwinningen waren zijn deel. Het dubbel wonnen Mark en Robert ook. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde vrijdagavond thuis tegen het 2e team van TT Zwolle. Hermen Talen, Edward Kruidhof en Bert Jan Krale presteren goed in de 4e klasse. TT Zwolle 2 bleek een taaie tegenstander, wat resulteerde in vele games. Hermen zegevierde in twee enkelpartijen, de derde verloor hij in de vijfde game. Edward en Bert Jan moesten zich tevreden stellen met elk één maal winst. Jammer dat zij zich bij een riante voorsprong toch nog een paar keer onnodig in de luren lieten leggen. Daniël Hagen, de vierde man speelde het dubbel met Hermen. Zij gingen in de vijfde game met de winst aan de haal. Eindstand 5-5.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 4e team van TT Zwolle. Allard Ubak, Jonathan Drost en Jennieke Krale lieten zich niet onbetuigd. In deze enerverende en spannende wedstrijd deden zij prima zaken. Allard had de wind in de zeilen en won alle drie enkelpartijen. Ook Jonathan en Jennieke gingen goed van start, Jonathan versloeg twee tegenstanders en Jennieke scoorde één winstpunt. Het dubbel werd geen succes, in vijf games gingen Allard en Jonathan onderuit. Eindstand 6-4 voor Staphorst 4.

De senioren werden danig op de proef gesteld:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko traden vrijdagavond thuis aan tegen het 5e team van TT Zwolle. Het team met Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt zat het niet altijd mee. Sibrand had zijn dag niet en wist geen punt te scoren. Hans deed er een schepje bovenop door één enkelpartij in winst om te zetten. Albert scoorde twee maal tegen de sterkste tegenstander, maar verloor onnodig van de invaller. Eindstand 3-6 voor TT Zwolle 5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam wilde zich wel even revancheren na de nederlaag van vorige week. Thuis moesten zij vrijdagavond de degens kruisen tegen het 3e team van Batfighters uit Elburg. Nico Drost, Anita Krale en Lucas Diepenbroek kregen het flink te verduren tegen het sterke team van Batfighters. Anita gooide alles in de strijd, maar wist geen punten te scoren. Nico zag kans om één tegenstander de baas te zijn. Lucas kreeg twee tegenstanders op de knieën. Eindstand 3-6 voor Batfighters 3.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg bezoek uit Wezep, het 6e team was hun tegenstander. Voor Robert Compagner, Ben Vos en Henrico Slager werd het erop of eronder. Ben kreeg geen kans om het team aan punten te helpen. Robert en Henrico zaten goed in de wedstrijd, beiden verzilverden zij elk drie winstpunten. Eindstand 6-3 voor Staphorst 3.

27-01-2020: De tafeltennis voorjaarscompetitie 2020 is begonnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdagavond van start in de voorjaarscompetitie 2020. Het team kreeg het 6e team van Kampenion op bezoek. Albert Kuiper, Hermen van Arnhem en Sibrand Hassing kregen flinke tegenstand te verduren. Van de negen partijen moesten er vijf in het maximale aantal games beslist worden. Albert en Hermen wisten twee punten te scoren, Sibrand won één partij. Een mooie start in de 2e klasse. Eindstand 5-4 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam manivesteerd zich dit seizoen in de 5e klasse. Vrijdagavond kwam het 4e team van GTC uit Genemuiden op bezoek. Anita Krale, Lucas Diepenbroek en Johan van Arnhem zagen na een aantal partijen al in dat GTC 4 een moeilijk te nemen “obstakel” bleek. Anita kon één speler van GTC 4 de baas, Lucas deed er een schepje bovenop door twee partijen in winst om te zetten. Johan kon in zijn allereerste competitiewedstrijd nog geen lans breken. Eindstand 3-6 voor GTC 4.

Het nieuw samengesteld 3e Staphorster senioren tafeltennisteam ging maandagavond op bezoek bij het 3e team van Wijhe. Voor het team dat start in de 6e klasse moesten Ben Vos, Gevorg Simonyan en Gerard de Boer de confrontatie aan tegen het sterke team van Wijhe dat eigenlijk niet thuis hoort in de 6e klasse. Ben, Gevorg en Gerard wisten helaas geen punten te scoren. Eindstand 10-0 voor Wijhe 3.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1e team van Wijhe. Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en Lucas Diepenbroek werden in deze eerste competitiewedstrijd van de hoofdklasse flnk op de proef gesteld. Ook hier meerdere games van vier, die de uitslag moesten bepalen. Hermen moest in twee van de drie enkelpartijen het hoofd buigen en bleef steken op één winstpunt. Roderick verzilverde twee enkelpartijen. Lucas had het geluk niet mee, verloor alle drie partijen met minimaal verschil. In het dubbel scoorden Hermen en Roderick het vierde punt. Eindstand 6-4 voor Wijhe 1.

Het 2e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit tegen het 1e team van Trias uit Twello. Robert Compagner, Jaron Mussche en Mark Mussche moesten zich zien waar te maken in de 1e klasse. Eén en ander ging niet vanzelf, alle drie spelers moesten flink aan de bak. Robert en Mark wonnen elk één enkelpartij. Jaron lukte het om twee enkelpartijen in winst om te zetten. Helaas ging het dubbel, gespeeld door Robert en Jaron niet zoals gewenst. Toch een goede start in de 1e klasse. Eindstand 6-4 voor Trias 1.

Het 3e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 3e team van Wijhe. Daniël Hagen, Bert Jan Krale en Edward Kruidhof gingen in de 4e klasse vol goede moed deze ontmoeting aan. Na vijf partijen stond het team met 0-5 voor. Toen kwam Wijhe 3 nog eventjes terug. Daniël en Bert Jan wisten alle drie enkelpartijen te verzilveren. Edward nam één punt mee naar huis. In het dubbel waren Daniël en Edward hun tegenstanders in de vijfde games de baas. Een prima start, 2-8 voor Staphorst 3.

Het 4e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen in de 5e klasse tegen het 1e team van Emmeloord. Allard Ubak, Jonathan Drost en Jennieke Krale wisten zich aardig goed te weren en hadden ook wel een paar puntjes verdiend. Helaas was het Emmeloord 1 dat telkens aan het langste eind trok, veel sets moesten in meer dan drie games beslist worden. Helaas waren er deze maal nog geen punten weggelegd voor Allard, Jonathan en Jennieke. Eindstand 10-0 voor Emmeloord 1.