Competitie najaar 2021

17-10-2021: Winst voor het 1e jeugdteam en gelijkspel voor het 2e jeugdteam:

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman ging afgelopen zaterdagmorgen op weg naar Twello. Hun tegenstander was het 1e team van Trias. Jaron Mussche en Mark Mussche moesten het opnemen tegen drie spelers van Trias 1. Beide dubbelpartijen werden gewonnen. De overige acht enkelpartijen werden bijna allemaal door het Staphorster duo gewonnen. Jaron won ze alle vier, Mark moest 1 punt toegeven en won er drie. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam speelde zaterdagmiddag uit tegen het 2e team van Swift uit Deventer. Jonathan Drost, Bert Jan Krale en Jennieke Krale zijn gebrand op een goed resultaat om van de laatste plaats in de poule af te komen. Ook nu was er flink veel tegenstand van Swift 2 en werden er spannende partijen gespeeld. Jonathan begon met een verliespartij, maar zette dit recht in zijn 2e enkelpartij. In zijn 3e partij wist hij het fel begeerde tweede punt niet te verzilveren. Bert Jan had een goede start, hij won zijn 1e enkelpartij. Zijn 2e en 3e partij ging de winst beide keren jammer genoeg aan zijn neus voorbij. Jennieke had een prima middag en liet zich niet van de wijs brengen. Op karakter won zij twee van de drie enkelpartijen. Het dubbel werd door Jonathan en Bert Jan gewonnen. Eindstand, een 5-5 gelijkspel.

10-10-2021: Het 2e jeugdteam verdeeld de punten, senioren verliezen helaas:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde  vrijdagavond hun uitwedstrijd tegen het 3e team van Heino. Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en Sibrand Hassing zouden hun tegenstander het wel even moeilijk maken, maar dat pakte iets anders uit. Heino 3 was niet van plan om zich de kaas van het brood te laten eten. Hermen, Roderick en Sibrand gingen alle drie onderuit tegen de sterkste speler van Heino 3. Uiteindelijk lukte het het trio van Staphorst 1 om elk één punt te veroveren. Eindstand 6-3 voor Heinio 3.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Massage praktijk Gerco Talen ging donderdagavond op bezoek bij het 2e team van Olst. Robert Compagner en Henrico Slager moesten het vanwege een Corona gerelateerd geval met z’n tweeën deze ontmoeting zien te klaren. Met een 3-0 achterstand was dit geen gemakkelijke opgave. Robert kwam uit op twee gewonnen enkelpartijen, Henrico moest zich tevreden stellen met één winstpartij. Eindstand 6-3 voor Olst 1.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman kon afgelopen zaterdagmorgen niet doorgaan. Deze wedstrijd tegen het 1e team van De Brug uit Apeldoorn werd afgeblazen omdat een Coronageval hier roet in het eten gooide.

Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 2e team van De Brug uit Apeldoorn. Bert Jan en Jennieke Krale speelden deze wedstrijd ook tegen twee tegenspelers uit Apeldoorn. Ook bij hun was er sprake van een Corona gerelateerd geval. Al met al moesten er  elk vier enkelpartijen en twee dubbelpartijen afgewerkt worden. Om en om werden er punten gescoord. Bert Jan kwam uit op driemaal winst in zijn enkelpartijen. Jennieke bleef steken op één winstpunt. Het duo won hun eerste dubbel, in het tweede dubbel ging de winst naar De Brug 2. Eindstand, een 5-5 gelijkspel.

De snel oplopende Coronabesmettingen in en rondom de gemeente Staphorst is zorgwekkend voor het verdere verloop en het kunnen uitspelen van de najaarscompetitie 2021, wanneer er wedstrijden vaker op een andere datum ingehaald moeten worden!!

03-10-2021: Jeugdteam wint, senioren verliezen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde  vrijdagavond hun uitwedstrijd in Kampen, het 5e team van Kampenion was hun tegenstander. Voor Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Jan Supèr was het vooraf duidelijk dat het een pittige wedstijd zou worden. Her en der werden nog wel games gesprokkeld, maar setwinsten zaten er niet in. Voor het trio zat het op het moment surprime meerdere malen niet mee, het beetje geluk dat ze nodig hadden zat ze niet mee. Eindstand 9-0 voor Kampenion 5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen ging dinsdagavond op bezoek bij het 8e team van Kampenion uit Kampen. Na de 9-0 winst van vorige week wilden Robert Compagner, Henrico Slager en Nico Drost zich ook in deze wedstrijd hun kracht gaan bewijzen. Dat Kampenion 8 goed tegengas kon geven werd al gauw duidelijk. Robert en Henrico wisten elk twee van de drie enkelpartijen in winst om te zetten. Nico had de meeste moeite met de drie Kampenaren, hij wist helaas geen punten mee naar huis te nemen. Eindstand 5-4 voor Kampenion 8.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdagmiddag uit tegen het 2e team van Trias uit Twello. Staphorst 2 is koploper in de hoofdklasse, dus wisten Mark Mussche en Jaron Mussche wat hen te doen stond. Het ging niet allemaal vanzelfsprekend, in het eerste dubbel ging de winst naar Trias 2. Om en om werden hierna de punten gescoord en stond het na acht partijen 4-4. In alle enkelpartijen won Mark twee van de vier enkelpartijen. Jaron kwam uit op een winst in drie van de vier enkelpartijen. In het tweede dubbel lieten Mark en Jaron zich niet verrassen. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam zou zaterdagmorgen uit tegen Wijhe 2 spelen, maar door ziekte ging deze wedstrijd niet door.
De wedstrijd wordt op zaterdag 23 oktober ingehaald.

26-09-2021: Drie van de vier tafeltennisteams succesvol:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdagavond van start in de najaarscompetitie 2021. Het team kreeg het 1e team van Emmeloord op bezoek. Albert Kuiper, Hermen van Arnhem en Sibrand Hassing kregen geduchte tegenstand te verwerken. Albert wist nog wel een game mee te pikken, maar verslikte zich uiteindelijk in alle drie tegenstanders. Hermen kreeg ook met moeite grip op de drie taaie tegenstanders en moest bekennen dat het in de seniorencompetitie tactisch gezien anders spelen is als bij de jeugd. Sibrand zat het geluk in één van de drie enkelpartijen niet mee, anders had hij ze alle drie in winst omgezet. Uitslag 2-7 voor Emmeloord 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen manifesteert zich dit seizoen weer in de 5e klasse. Vrijdagavond kwam het 2e team van Wham uit Nieuwleusen op bezoek. Helaas kwam Wham 2 met twee spelers, daardoor stond het Staphorster team vooraf al met drie punten voor. Henrico Slager, Robert Compagner en Nico Drost zaten goed in hun vel en wisten tegen Wham 2 het maximaal aantal punten te behalen. Hoewel de twee spelers van Wham flink tegenstand boden, wist het Staphorster trio alle zes te spelen enkelpartijen in winst om te zetten. Eindstand, 9-0 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdag thuis tegen het 2e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Jaron Mussche en Mark Mussche waren gebrand op een goed resultaat, maar beiden werden aardig op de proef gesteld. Jaron en Mark begonnen aan hun eerste dubbel en wonnen deze in vijf games. Vele spannende enkelpartijen volgden hierna, deze werden allemaal door Jaron en Mark in winst omgezet. De laatste partij, het tweede dubbel ging in vier games naar het Staphorster duo. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam speelde zaterdagmorgen in de 3e klasse thuis tegen het 1e team van Harderwijk. Jonathan Drost, Jennieke Krale en Bert Jan Krale kwamen goed voor de dag. Jennieke en Bert Jan begonnen met de dubbel, dat zag er verrassenderwijs veelbelovend uit en zetten zij Staphorst 2 gelijk op een 1-0 voorsprong. In de enkelpartijen werd er door beide teams afwisselend gescoord. Jammer genoeg liet Jonathan zich twee maal in de vijfde games de kaas van het brood eten, hij moest het doen met eenmaal winst in zijn derde enkelpartij. Jennieke werd ook danig op de proef gesteld, zij scoorde uiteindelijk één winstpunt in het enkel. Bert Jan kwam, zag en overwon in zijn beide enkelpartijen. Het tweede dubbel werd door Jonathan en Bert Jan met glans in winst omgezet, waarmee Staphorst 2 met een 6-4 winst aan het langste eind trok.

19-09-2021: De tafeltennis najaarscompetitie 2021 is begonnen:

Na bijna een jaar zonder competitiewedstrijden vanwege de coronapandemie is het seizoen weer begonnen. TTV Staphorst speelt met twee senioren en twee jeugdteams in de afdeling Oost. De spits werd afgebeten door de jeugdteams.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdag uit tegen het 2e team van Smash 70 uit Hattem. Mark Mussche en Jaron Mussche moesten zich voor het eerst in de hoofdklasse zien waar te maken, ze werden aardig op de proef gesteld. Mark had de meeste moeite en won twee van de vier enkelpartijen. Jaron moest ook flink aan de bak, maar hij won alle vier enkelpartijen. De beide dubbelpartijen was het kat in’t bakkie voor Mark en Jaron. Een prima start voor Staphorst 3, een 2-8 winst.

Het 2e Staphorster jeugdteam speelde vorige week zaterdagmorgen in de 3e klasse hun uitwedstrijd tegen het 4e team van Smash 70 uit Hattem. Jonathan Drost, Bert Krale en Jennieke Krale wisten zich aardig goed te weren.. Het Staphorster trio had echter meer verdiend, want de meeste partijen moesten in vier games beslist worden. Jonathan en Jennieke wisten geen punten mee naar huis nemen. Bert Jan was goed bestand tegen zijn drie tegenstanders, van de drie enkelpartijen won hij er twee. Bij het dubbel ging het winstpunt nipt aan Jonathans en Bert Jans neus voorbij. Eindstand 8-2 voor Smash 70 4.