Competitie najaar 2023

05-12-2023: Na het 2e tafeltennisteam is nu ook het 1e team kampioen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond nog 2 punten scoren om het kampioenschap binnen te halen. Het team speelde uit tegen het 5e team van Pearle Wezep. Voor Albert Kuiper, Jeroen Delhaas en Sibrand Hassing leek dit een niet al te moeilijk te overbruggen hindernis. Maar daar kwamen ze al gauw achter. Albert en Jeroen kregen in hun eerste enkelpartij gevoelige klop van respectievelijk Henk van Dieren en Kees van Elst en stonden met 2-0 achter. Maar het tij keerde toen Sibrand in zijn 1e enkelpartij tegen Stefan Boer voor het 1e winstpunt zorgde (2-1) Hierna was het dubbel aan de beurt, Jeroen en Albert kweten zich goed van hun taak en pakten de winst in vier games. (2-2). Met deze twee punten  was het kampioenschap een feit en viel de spanning van het team af. In zijn tweede en derde partij wist Albert zich te herstellen en kon twee punten bijschrijven. Jeroen miste enige precisie, hoewel hij in zijn laatste partij Henk van Dieren behoorlijk tegenstand bood. Jeroen had kans om te winnen, maar ging in de vijfde game strijdend ten onder. Het was Sibrand die zich alle drie punten in het enkel toe eigende, de meeste moeite had Sibrand tegen wederom Henk van Dieren. Met een 4-6 winst en het kampioenschap “in the pocket” ging het Staphorster team huiswaarts.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde maandagavond al uit tegen het 3e team van Zwartsluis. Harry Pathuis, Jennieke Krale en Roel Brakke moesten deze keer het klusje zien te klaren. Harry had in zijn eerste twee enkelpartijen geen schijn van kans om punten te scoren. Zijn derde partij spande het erom, na een gelijkopgaande strijd moest hij zich in de vijfde game gewonnen geven. Geen winstpunten voor Harry dus. Jennieke was na haar verloren enkelpartijen van vorige week weer in haar sas, zij zette alle drie Zwartsluiziger spelers aan de kant. Roel tenslotte, wist ook een duit in het zakje te doen. Twee enkelpartijen sloot hij af met winst, zijn derde partij ging de winst in een nek aan nek race aan zijn neus voorbij. Jennieke en Roel hadden in het dubbel ook succes. Uitslag, 4-6 winst voor Staphorst 2.

28-11-2023: Ruime overwinning van het 1e senioren tafeltennisteam:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag haar thuiswedstrijd tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Albert Kuiper, Jeroen Delhaas, en Sibrand Hassing kregen met een invaller een enigszins gehavend team tegenover zich. Met het volste vertrouwen ging het Staphorster trio van start. Albert en Sibrand wisten in hun eerste, tweede en derde enkelpartij hun tegenspelers door tactisch spel de winstpunten veilig te stellen. Ook Jeroen begon gemotiveerd aan zijn eerste enkelpartij, deze won hij met enig gemak. In zijn tweede enkelpartij moest Jeroen alle zeilen bijzetten, maar deze won hij ook. Daarmee had hij twee winstpunten “in the pocket”. Zijn derde enkelpartij verliep niet zoals gewenst, in de derde game moest Jeroen zich gewonnen geven. Albert en Sibrand wonnen vrij gemakkelijk het dubbel. Uitslag, een 9-1 winst voor Staphorst 1. Met nog 1 wedstrijd te spelen is het kampioenschap in zicht.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdag hun thuiswedstrijd tegen het 2e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Door omstandigheden kon het Staphorster team maar twee spelers opstellen, hierdoor stond het team aan het begin met 0-3 achter. Dit zorgde voor enige druk op de schouders van Jennieke Krale en Roel Brakke. Beiden werden danig op de proef gesteld. Meerdere partijen moesten dan ook in de vijfde game beslist worden. Het geluk liet Jennieke deze avond in de steek, zij moest toezien dat zij in alle drie enkelpartijen het onderspit moest delven. Roel wist daarentegen wel van alle drie tegenspelers te winnen, maar het ging soms met horten en stoten. In het dubbel zat het Jennieke en Roel niet mee, ze verloren weer in de vijfde game. Uitslag, 3-7 winst voor DTV ’84 2.

21-11-2023: Het 2e tafeltennisteam is kampioen, het 1e team gaat er ook voor:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde dinsdag 14 november uit tegen het 3e team van ‘s Heerenbroek. Roel Brakke, Jennieke Krale en Harry Pathuis moesten deze keer het klusje zien te klaren. Roel en Jennieke lieten zich niet van de wijs brengen, in hun drie enkelpartijen gingen zij met de winst naar huis. Ook het dubbel was een gemakkelijke prooi, beide spelers scoorden de volle 100% score. Harry moest danig “aan de bak”, maar verweerde zich knap tegen zijn tegenspelers. Zijn eerste enkelpartij tegen Evelien Doornwaard moest Harry de winst in vier games gewonnen geven. De andere twee enkelpartijen tegen Marjan Kraan-van Dieren en Jan Kraan was een zinderende aangelegenheid. Harry zag zijn inspanningen beloond, in beide enkelpartijen moest hij tot het uiterste gaan. Harry baarde opzien door in de vijfde game de winst naar zich toe te trekken en was content met zijn moeizaam behaalde twee punten. Uitslag, een 1-9 winst voor Staphorst 2. De concurrentie behaalden ook niet de volle winst, waarmee met nog twee wedstrijden te gaan Staphorst 2 nu al kampioen is in de 6e klasse.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag 17 november uit tegen het 6e team van Tafeltennis Zwolle. Staphorst 1 met Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en invaller Nico Drost uit het 2e team staan nog bovenaan in de poule, dat willen ze ook graag zo houden. Jeroen liet twee steekjes vallen in het enkelspel, maar won later wel verrassend van de speler met de hoogste rating Ton Harbrink. Sibrand verslikte zich ook bijna in Ton, met een uiterste inspanning wist hij in de vijfde game aan het langste eind te trekken. In de andere twee enkelpartijen had Sibrand ook vier en vijf games nodig om de punten voor Staphorst 1 veilig te stellen. Het dubbel ging vrij gemakkelijk, ook hier waren Jeroen en Sibrand “spekkoper”. Nico liet vriend en vijand versteld staan met zijn tactische spel, waarbij zijn twee tegenspelers Koen Vaartjes en Florian Schipper de grootste moeite mee hadden. Twee winstpunten waren “in the pocket”. Tegen Ton ging Nico door de knieën, maar gaf hem geduchte tegenstand. Met twee gewonnen enkelpartijen kunnen we stellen dat het een goede invalbeurt was van Nico. Uitslag, 3-7 winst voor Staphorst 1.

08-11-2023: Het 1e tafeltennisteam laat wat puntjes liggen, het 2e scoort met 2 spelers het maximale:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag thuis tegen het 4e team van Harderwijk. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper begonnen uitstekend, want na vijf partijen stond het team voor met 5-0. Tot dan 1x winst voor Jeroen en Albert en tweemaal winst voor Sibrand. Ook in het dubbel stonden Jeroen en Albert hun mannetje en gingen regelrecht op een winstpunt af. Daarna werden de winstpartijen schaars, Jeroen en Albert lieten Harderwijk terugkomen in de wedstrijd. Hun overige twee enkelpartijen werden jammer genoeg verloren. Sibrand presteerde wel optimaal met totaal driemaal winst in zijn enkelpartijen. Uitslag, een krappe 6-5 winst voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdag ook thuis, nu tegen het 9e team van Tafeltennis Zwolle. Nico Drost en Jennieke Krale moesten het wegens ziekte zonder teamgenoot Roel Brakke doen. Hierdoor stond het 2e tafeltennisteam bij aanvang met 0-3 achter. Hoewel Nico en Jennieke bij vlagen flink wat tegenstand te verduren kregen wisten ze elk alle drie enkelpartijen en ook het dubbel samen in winst te verzilveren. Met een maximale uitslag van 7-3 heeft het team met nog drie wedstrijden in deze najaarscompetitie te gaan de voorsprong in hun poule kunnen uitbreiden. Promotie naar de vijfde klasse is in zicht.

01-11-2023: Het 1e tafeltennisteam krijgt een paar puntjes cadeau:

Op vrijdagavond 27 oktober werd door het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko de inhaalwedstrijd gespeeld tegen het 5e team van Wezep. Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper kunnen de punten goed gebruiken, want beide teams staan op gelijke hoogte bovenaan in de poule. Sibrand begon zijn eerste enkelpartij tegen Stefan Boer, met weinig moeite wist hij deze te winnen. De tweede enkelpartij werd door Jeroen tegen Gerrit v.d. Poll gespeeld, die niet helemaal fit was. Na twee games haakte Gerrit de knoop door en gaf op. De punten kwamen op het conto van Jeroen. Gerrit kwam hierdoor ook niet uit tegen Sibrand en Albert, zodoende werden deze punten Staphorst 1 in de schoot geworpen. Albert z’n eerste enkelpartij ging onnodig de mist in, Henk van Diepen wist hem in de luren te leggen. In het dubbel daarna zat het Sibrand en Albert niet mee, na een 2-0 gamevoorsprong bleek dit helaas niet genoeg te zijn om deze partij in winst om te zetten. Sibrand en Albert lieten zich door weinig overtuigend spel en meerdere sorry ballen tegen, in de 3e, 4e en 5e game de kaas van het brood eten. Door het uitvallen van Gerrit won Sibrand ook zijn tweede en laatste enkelpartij tegen Henk van Diepen. Tegen Stefan Boer verloor Jeroen zijn enige enkelpartij. Wat Albert niet lukte, bleek Jeroen wel te lukken. Jeroen won n.l. wel van Henk van Diepen. Albert won de laatste enkelpartij dan wel weer van Stefan Boer. Uitslag, een 7-3 winst voor Staphorst 1.

25-10-2023: Het 2e tafeltennisteam stoomt door, weer een monsteerscore van 10-0:

Op vrijdagavond 20 oktober werd door beide seniorenteams de returnwedstrijd in de najaarscompetitie 2023 gespeeld tegen de teams van Smash-In uit Ens. Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde tegen het 3e team van Smash-In. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas kunnen de punten goed gebruiken, want het 5e team Wezep zit danig in hun nek te hijgen. De nagenoeg herstelde Albert kreeg in zijn eerste enkelpartij Edwin Stoker niet op de knieën. Ook in zijn tweede en derde partij moest Albert alle zeilen bijzetten, maar won deze nipt van Laura Hameeteman en Swier Oosterhuis en scoorde twee punten voor Staphorst 1. Sibrand won alle drie enkelpartijen, in drie games van Laura, in vier games van Edwin en in vijf games van Swier waarmee drie punten in the pocket. Jeroen had, ondanks meerdere games te winnen de meeste moeite met Edwin en Swier. Deze twee punten gingen verloren, maar Jeroen revancheerde zich knap tegen Laura en scoorde het oh zo belangrijke ene punt voor het team. In het immer cruciale dubbel moesten Jeroen en Sibrand maar één game prijsgeven en wonnen de overige drie games. Uitslag, 3-7 voor Staphorst 1. Wezep won hun wedstrijd ook en staat op gelijke hoogte met Staphorst 1 bovenaan. Vrijdag 27 oktober staan beide teams in Staphorst tegenover elkaar.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde dus ook hun returnwedstrijd in Ens tegen het 3e team van Smash-In. Het waren Roel Brakke, Jennieke Krale en Nico Drost die hun krachten gingen meten met het trio Brenda Kaptein, Manon Kuiper en Teake van de Meulen van Smash-In 3. Roel, die bij de vorige ontmoeting één punt moest toegeven werkte zijn drie enkelpartijen nu zonder blikken of blozen allemaal in winst af. Daarvoor had hij maar drie games nodig. Het dubbel werd door Roel en Nico vrij gemakkelijk gewonnen. Ook Jennieke en Nico zaten goed in de wedstrijd, het enige obstakel in hun enkelpartijen was Teake die de nodige weerstand aan beide Staphorster spelers bood. Toch gingen Jennieke en Nico, net als Roel met de volle winst naar huis. Weer een monsterscore voor het 2e Staphorster team, met een 0-10 winst staan ze op kop in hun poule.

18-10-2023: Het 2e senioren tafeltennisteam scoort maximaal:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond thuis tegen Zwartsluis 3. Wat vooraf niet voor mogelijk werd gehouden was dat Zwartsluis 3 weinig tegenstand bood. Nico Drost, Roel Brakke en Jennieke Krale lieten er dan ook geen twijfel over bestaan waar de punten naar toe gingen. Nico, Roel en Jennieke werkten hun enkelpartijen met enig gemak voorspoedig af. Ook het dubbel ging naar Staphorst 2, Roel en Jennieke tekenden daarvoor. Uitslag, 10-0 voor Staphorst 2.
Wegens ziekte kon de wedstrijd van Staphorst 1 tegen Wezep 5 niet doorgaan, deze wordt op vrijdagavond 27 oktober aanstaande ingehaald.

11-10-2023: De senioren tafeltennisteams kunnen uitstekend meekomen in hun poule:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag haar uitwedstrijd tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing kregen een fanatiek team tegenover zich. Jeroen begon gemotiveerd aan zijn eerste enkelpartij, had hierin kansen maar heeft zich jammer genoeg gewonnen moeten geven. In zijn tweede en derde enkelpartij werd Jeroen geen kans gegeven om punten te scoren. Albert hierna was gespitst op een revanche in zijn eerste enkelpartij tegen Jan de Vries. Het lukte Albert met enige moeite deze partij pas in de vijfde game te winnen. Zijn tweede en derde enkelpartij sloot Albert deze beide partijen in de vierde game af met winst op Maurits Koers en Martijn Haanappel. Sibrand z’n inspanningen werden deels beloond, hij kreeg alleen Maurits en Martijn onder de duim. Tegen Jan de Vries moest hij zich in de vijfde game op een haar na gewonnen geven. Albert en Sibrand wonnen ook het dubbel. Uitslag, 4-6 voor Staphorst 1.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde maandag al hun uitwedstrijd, nu tegen het 2e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Harry Pathuis, Jennieke Krale en Nico Drost kregen het in Dalfsen flink te verduren. Het zat Harry niet mee deze avond, hij moest toezien dat hij niet opgewassen was tegen de spelers van DTV ’84. Jennieke liet in haar eerste enkelpartij tegen Ans Morrenhof een steekje vallen, maar haar tweede en derde partij tegen respectievelijk Marjolein Boerdijk en Henriëtte Snijder wist zij in winst om te zetten. Het dubbel dat tussendoor ook nog gespeeld werd, werd de spannenste partij van de avond. Jennieke en Nico verloren deze nipt en weer in vijf games. Nico liet er in zijn enkelpartijen geen gras over groeien, van alle drie dames van DTV ’84 wist hij te winnen. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.

03-10-2023: Winst voor beide senioren tafeltennisteams, tweemaal 7-3:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag thuis tegen het 6e team van Tafeltennis Zwolle. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Jeroen Delhaas staan bovenaan in de poule, dat willen ze ook graag zo houden. Sibrand begon in zijn eerste enkelpartij goed en won deze, hierna waren Albert en Jeroen aan de beurt. Albert verslikte zich op het belangrijkste moment in de vijfde game en ook Jeroen wist zijn tegenspeler helaas niet te verschalken. In het dubbel, wat hierna door Sibrand en Jeroen gespeeld werd kwamen zij niet in gevaar, hiermee kwam de tussenstand weer in evenwicht,  2-2. De resterende zes enkelpartijen gingen voortvarend, Uiteindelijk scoorde Jeroen één winstpunt en Albert kwam uit op twee winstpunten. Sibrand bleek “spekkoper”, hij scoorde in alle drie enkelpartijen de “volle mep”. Uitslag, 7-3 voor Staphorst 1.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdag thuis, en wel tegen het 3e team van ’s Heerenbroek. Roel Brakke, Harry Pathuis en Nico Drost moesten deze maal het klusje zien te klaren. Roel begon uitstekend tegen Evelien Doornwaard, na een 1-1 in games trok Roel de wedstrijd in de volgende games naar zich toe. Ook in zijn tweede en derde enkelpartij tegen Marjan Kraan van Dieren en Herwin ten Hove liet hij zich niet van de wijs brengen. Harry had duidelijk moeite met zijn tegenspelers.en moest zich in alle drie enkelpartijen gewonnen geven. Roel en Nico in drie games het dubbel te winnen. Nico koerste regelrecht op driemaal winst af, daarmee kon Staphorst 2 zijn leidende positie in de poule behouden. Uitslag 7-3 voor Staphorst 2.

25-09-2023: Beide tafeltennisteams gaan weer met de winst naar huis:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag uit tegen het 4e team van Harderwijk. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas wisten het van te voren, in Harderwijk is het altijd zwoegen en zweten. Albert stelde in zijn eerste enkelpartij teleur door na een 0-2 voorsprong zich in de volgende games toch nog te laten verrassen. Zijn teleurstelling werd weer ongedaan gebracht door zijn tweede en derde enkelpartij in winst om te zetten. Sibrand kreeg het er in zijn eerste enkelpartij ook bijna van langs, met moeite kon hij de partij in vijf games naar zich toe trekken. Minder moeite had hij met de twee resterende partijen, waarna hij drie winstpunten op zijn conto kon bijschrijven. Jeroen had meer verdiend dan dat hem was gegeven. Hij stond in zijn drie enkelpartijen geweldig te spelen en had zeker twee of minstens één winstpunt verdiend. Helaas verslikte Jeroen zich op het moment supreme. Met het altijd cruciale dubbelspel wisten Albert en Sibrand door winst een gelijkspel te voorkomen. Net als vier enkelpartijen ging deze dubbelpartij ook in vijf games, waarmee het zesde winstpunt behaald werd. Uitslag, 4-6 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdag in Zwolle tegen het 9e team van Tafeltennis Zwolle. Nico Drost, Roel Brakke en Jennieke Krale zagen hun inspanningen goed beloond worden. Nico zette voortvarend de eerste twee enkelpartijen in winst om. In zijn derde partij had hij minder geluk en moest hij het hoofd buigen. Roel kreeg loon naar werken, in alle drie enkelpartijen zette hij zijn tegenstanders te kijk. Een 100% score was een uitstekend resultaat. Ook Jennieke had de intentie om goed voor de dag te komen, in twee van de drie enkelpartijen lukte zij haar tegenspelers te slim af te zijn. Roel en Nico speelden het dubbel met verve en lieten er geen twijfel over bestaan wie als sterkste uit de bus kwam. Uitslag 2-8 voor Staphorst 2.

19-09-2023: Beide tafeltennisteams zijn de najaarscompetitie 2023 met winst begonnen:

Op vrijdagavond 15 september werd door beide seniorenteams de eerste thuiswedstrijden in de najaarscompetitie 2023 gespeeld. Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde tegen het 3e team van Smash In uit Ens. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper waren erop gebrand om na hun degradatie in de voorjaarscompetitie een goed resultaat neer te zetten. Het trio blaakte van zelfvertrouwen. Jeroen had een moeizame start, zijn eerste en ook tweede enkelpartij kreeg hij danig tegenstand zodat hij deze helaas verloor. Zijn derde partij liet Jeroen er geen twijfel over bestaan en scoorde zijn eerste winstpunt. Albert en Sibrand lieten zicht de kaas niet van het brood eten, alle enkelpartijen werden in winst omgezet. Ook in het dubbel waren Sibrand en Albert “heer en meester”. Uitslag, 8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdag ook tegen Smash In uit Ens, hun 3e team was de tegenstander. Harry Pathuis, Jennieke Krale en Roel Brakke wilden een goede start maken. Harry kreeg in zijn eerste enkelpartij loon naar werken, 1-0 voor Staphorst 2. Tegen de andere twee tegenspelers kreeg Harry geen kans om tot score te komen. Roel begon zijn eerste enkelpartij ietwat moeizaam en liet de winst in vier games door zijn vingers glippen. In zijn tweede en derde enkelpartij stelde Roel orde op zaken, twee winstpunten was een prima resultaat. Laat Jennieke maar schuiven, was het commentaar na de wedstrijd. Met drie winstpunten was zij “the women of the match”. Jammer genoeg gingen Harry en Jennieke in het dubbel na een 2-0 voorsprong in games toch nog onnodig onderuit. Uitslag 6-4 voor Staphorst 2.