Competitie najaar 2011

1e Seniorenteam 3e klasse: (Shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth & Knipp en Ko)

Eindstand Senioren 3e klasse poule O:
Wezep 3                10 - 68
Smash ’70 8            10 - 66
Tafeltennis Zwolle 10  10 - 63
Zwartsluis 1            9 - 36
Staphorst 1            10 - 34
Batfigthers 3           9 - 23

Persoonlijke resultaten:
Albert Kuiper 50%, Sibrand Hassing 37%, en Hans Logtenberg 15%


2e Seniorenteam 6e klasse: (Shirtsponsor G.J. Stegeman Dienstverlening)

Eindstand Senioren 6e klasse poule G:
Effect 4                            10 – 79
Staphorst 2                      10 – 58
Zwartsluis 6                     10 – 58
Hoonhorst 5                     10 – 48
Heino 10                          10 – 31
DTV ’84 9                        10 – 26

Persoonlijke resultaten:
Erik Bolding 100%, Harry van der Wey 95%, Stefan Scherpenisse 78%, Ruben Mussche 67%, Trea Woudsma 48% en
Ben Vos 7%


1e Jeugdteam 3e klasse: (Shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman)

Eindstand Jeugd 3e klasse poule A:
Leogang SL 2                                     10 – 69
Tafeltennis Zwolle 8                           10 – 55
Staphorst 1                                         10 – 53
DTV ’84 2                                           10 – 51
Smash ’70 4                                       10 – 50
Harderwijk 1                                       10 – 22

Persoonlijke resultaten:
Stefan Scherpenisse 90%, Ruben Mussche 70%, Harmen Mussche 7%


2e Jeugdteam 5e klasse: (Shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman)

Eindstand Jeugd 5e klasse poule B:
Emmeloord 2                                      8 – 58
Kampenion 6                                      8 – 54
Staphorst 2                                         8 – 36
Spoolde 1                                           8 – 35
Swift ’64 1                                           8 – 17

Persoonlijke resultaten:
Madelon Woudsma 75%, Erik Jan Tuin 50%, Arnout Huls 44% en Lennard Klosse 17%

 


04-12-2011: Laatste wedstrijden najaarscompetitie:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko gingen maandagavond vol vertrouwen op bezoek naar Zwartsluis, het 1e team van Zwartsluis was hun gastheer. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg gingen de strijd aan tegen Pieter Doosje, Roel Santbergen en Albert Mooiweer. De teams deden qua spel niet veel voor elkaar onder, alleen waren de Zwartsluiziger spelers iets gelukkiger in het punten scoren dan de Staphorster spelers. Uiteindelijk veroverde Albert twee winstpunten voor Staphorst, Sibrand en Hans kwamen niet tot score. Eindstand 8-2 voor Zwartsluis 1, Staphorst 1 eindigd hiermee als vijfde in de poule.
Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen ging de reis naar Marienheem, 4e team van Effect was hun tegenstander. Tegen het team uit Marienheem dat al kampioen is in de poule moesten Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey er alles aan doen om punten mee te nemen naart Staphorst. Ben en Trea deden verwoede pogingen, helaas lukte het niet om de tegenspelers uit Marienheem een loer te draaien. Harry was met twee gewonnen enkelpartijen Daan Freriks en Hans Haken de baas. In Ivo Vaanhold moest Harry zijn meerdere erkennen. Eindstand 8-2 voor dekampioen Effect 4. Staphorst 2 eindigde hiermee op een verdienstelijke tweede plaats, gedeeld met Zwartsluis 6.

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman ging  zaterdagmorgen op weg naar het 1e team van Harderwijk. Het Staphorster jeugdteam met  Ruben Mussche, Harmen Mussche en Stefan Scherpenisse ging hoopvol van start. Ruben kreeg in zijn eerste partij tegen David ten Klooster niet het punt wat hij verdiende. (1-0) Harmen speelde hierna tegen Cas Verwey. Cas was hem de vorige keer nog net de baas, maar Harmen liet nu zien wie de sterkste is. (1-1) Stefan rekende hierna af met de derde speler van Harderwijk, Cristan Schipper. (1-2) In het dubbel gaven Ruben en Stefan maar één game weg, de resterende games was voor het Staphorster duo. (1-3) Met nog zes partijen in het verschiet kwam het uiteindelijk tot de volgende winstpartijen, Ruben (2x) Harmen (1x) en Stefan (3x) Eindstand 3-7 voor Staphorst 1 en eindigen hiermee als derde in de poule.
Het 2e Staphorster jeugdteam, ook van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegemen ging op bezoek bij het 2e team van Emmeloord. Voor het Staphorster team met Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Lennard Klosse zou het een moeilijke klus worden tegen Emmeloord 2 dat koploper is in de poule. Arnout, Erik Jan en Lennard deden hun uiterste best en er had ook wel een paar punten ingezeten. Helaas waren ze niet opgewassen tegen Wendy Boezewinkel, Harld Struring en Michel Schrijer en gingen alle punten naar de uiteindelijke kampioen in de poule, Emmeloord 2. Staphorst 2 heeft het voor hun eerste optreden in de competitie goed gedaan, een derde plaats is een prima resultaat.

27-11-2011: Tafeltennis,  twee maal winst, twee maal verlies:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg het 3e team van Wezep op bezoek. Het team uit Wezep is koploper in de poule dus zou het bij voorbaat een moeilijke wedstrijd voor het Staphorster trio worden. Toch begonnen Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg hoopvol aan de wedstrijd. Sibrand speelde zijn eerste partij tegen Elbert van Boven. Pas in de vijfde game wist Sibrand de winst naar zich toe te trekken. (1-0) Albert kwam hierna tegenover Emile Mensink te staan, Albert ging in de vijfde game onderuit. (1-1) Ook werd Hans het in zijn eerste partij niet gemakkelijk gemaakt, Jan Hertsenberg van Wezep won in de vierde game. (1-2) In het dubbel gaven Sibrand en Albert goed partij, maar gaven in de vijfde games een nipte voorsprong weg. Sibrand, Albert en Hans speelden in de partijen hierna geweldig, alleen moesten zij met lede ogen toezien hoe de Wezepers Emile Mensink, Jan Hertsenberg en Elbert van Boven de punten scoorden. Het werd een geflateerde nederlaag, want in sommige partijen had de winst de andere kant op kunnen gaan. Eindstand 1-9 voor Wezep 3.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen Heino 10 op bezoek. Ben Vos, Trea Woudsma en Harry v.d. Wey kwamen goed voor de dag. Ben begon tegen Gerard Bekker met verlies. Trea en Harry wonnen hierna repectievelijk tegen Johanna v.d. Berg en Lia Linthorst. Met de winst in het dubbel hierna kwam het Staphorster team op een 3-1 voorsprong te staan. Ben kreeg in het enkelspel Lia Lindhorst in de vierde game op de knieen. Trea kreeg in de enkelpartijen hierna niet wat ze verdiende. Harry scoorde 100%, Johanna, Lia en Gerard van Heino moesten voor hem buigen. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman kregen zaterdagmorgen het 1e team van Harderwijk op bezoek. Het Staphorster jeugdteam met Harmen Mussche, Ruben Mussche en Stefan Scherpenisse ging hoopvol van start. Harmen kreeg in zijn eerste partij tegen Cas Verweij de kans van zijn leven om te scoren. Onverdiend en teleurgesteld ging Harmen helaas in de vijfde game met twee punten verschil onderuit. Tegen de andere twee tegenspelers van Harderwijk, Bart van Dijk en Christan Schipper was Harmen niet opgewassen. Ruben en Stefan kregen de drie Harderwijkers wel onder de duim, ook bij het dubbel waren Ruben en Stefan oppermachtig. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam, ook van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegemen kreeg bezoek van het 2e team van Emmeloord. Het Staphorster team met Erik Jan Tuin, Lennard Klosse en Madelon Woudsma hadden er zin in tegen de koploper in de poule. Erik Jan was in zijn eerste partij niet opgewassen tegen Wendy Boezewinkel, ook Lennard  kwam tegen Rik Nijhuis hierna niet tot score. Madelon moest in haar eerste partij alle zeilen bijzetten tegen Michel Schrijer. zij won in de vierde game. Met het dubbel brachten Erik Jan en Madelon de stand hierna weer in evenwicht. (2-2) Erik Jan kon niet voorkomen dat hij tegen de andere twee tegenspelers van Emmeloord nipt verloor, hij had veel meer verdiend.  Lennard deed zijn uiterste best om te scoren, helaas zat er geen winstpunt voor hem in. Madelon scoorde haar tweede punt in het enkel tegen Rik. Eindstand 3-7 voor Emmeloord 2.

19-11-2011: Drie tafeltennisteams verliezen, 2e senorenteam wint:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond in hun uitwedstrijd aantreden tegen het 10e team van Tafeltennis Zwolle. Het staphorster trio Albert Kuiper, Hans Logtenberg en Sibrand Hassing gingen de wedstrijd aan tegen Wendy Schrijver, Gerard de Boef en Djengis van Nek van Tafeltennis Zwolle. Albert begon tegen Wendy, de eerste twee games werden vrij gemakkelijk door Albert gewonnen. Daarna zakte Albert volledig door het ijs en verloor toch nog met 3-2. Hans moest het daarna opnemen tegen Gerard, maar wist niet tot score te komen. Ook Sibrand moest zijn meerdere erkennen in Djengis. Het dubbel was een Zwolse aangelegenheid, Hans en Sibrand kwamen er niet aan te pas. Over de gehele wedstrijd genomen wist Hans geen punten te scoren, Albert won zijn enkelpartij tegen Gerard en Sibrand scoorde tegen Wendy. Eindstand 8-2 voor Tafeltennis Zwolle.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen ging op bezoek bij het 5e team van Hoonhorst. Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey kwamen geconcentreerd aan de start. Ben sleepte er in zijn partij tegen Igna Geurts nog wel een vierde game uit, maar zag zijn inspanningen niet beloond. Ook tegen Roy en Jan Kleinherenbrink kwam Ben er niet aan te pas. Trea was tegen Igna dicht bij een verassing, in de vijfde game ging ze helaas toch nog onderuit. Tegen Roy en Jan maakte zij haar eerste verlies weer helemaal goed, beide heren gaf zij geen schijn van kans. Harry had minder moeite met de Hoonhorsters en won alle drie enkelpartijen en samen met Trea ook het dubbel. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman gingen zaterdag bij het 2e team DTV ’84 uit Dalfsen op bezoek. Het Staphorster jeugdteam met Stefan Scherpenisse, Harmen Mussche en Ruben Mussche kregen de punten niet cadeau van het Dalfser trio Jery Wormmeester, Brigit Snijder en Joey Wesselink. Stefan moest de spits afbijten tegen Jery, dit ging Stefan vrij gemakkelijk af. Ook tegen Brigit ging hij met de winst aan de haal, maar in zijn laatste partij tegen Joey ging hij onderuit. Harmen vocht voor wat hij waard is, helaas was hij in zijn drie enkelpartijen niet opgewassen tegen het Dalfser trio. Ruben kreeg twee van de drie DTV-ers op de knieen, alleen Brigit was hem te slim af. Het dubbel was DTV. Eindstand 6-4 voor het 2e team van DTV ’84.
Het 2e Staphorster jeugdteam, ook van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegemen ging op bezoek in Kampen, het 6e team van Kampenion. Beide teams staan gelijk in hun poule zodat het bij voorbaat een spannende wedstrijd zou worden. Het Staphorster team met Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Madelon Woudsma hadden er wel zin in tegen de directe concurent in de poule. Arnout kon zijn draai niet helemaal vinden, speelde wel puike partijen tafeltennis. Het meeste kans om punten te scoren had Arnout tegen Niels Wijshake, in de vijfde game werd het toch nog Niels die met de winst er vandoor ging. Erik Jan was in zijn eerste twee partijen net niet opgewassen tegen Niels Wijshake en Bert Beks. Zijn derde enkelpartij tegen Stefan was een regelrechte kraker, Erik Jan trok de winst in de vijfde game naar zich toe. Madelon was zaterdagmiddag ongrijpbaar, alle drie Kampenaren Stefan, Niels en Bert hield zij onder de duim. Het dubbel was voor Kampenion. Eindstand 6-4 voor Kampenion 6

03-11-2011: Tafeltennis:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen was vijdagavond gastheer van het 9e team van D.T.V. ’81 uit Dalfsen. Ruben Mussche, Ben Vos en Harry van der Wey waren gebrand op een goed resultaat. Ruben beet de spits af en had weinig moeite met Wilma Zwakenberg. (1-0) Ben was hierna aan de beurt tegen Chris v.’t Zand, Ben kreeg niet de kans om te scoren. (1-1) Harry kwam in zijn eerste partij tegen Henk Dunnewind niet in gevaar. (2-1) Het dubbel was voor Ruben en Harry een gemakkelijk te nemen indernis, zodat de tussenstand op 3-1 voor Staphorst 2 kwam te staan. In de partijen hierna werden de punten verdeeld. Tenslotte bleef Ben op nul, Ruben scoorde twee punten en Harry won alle drie enkelpartijen. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond thuis aantreden tegen het 8e team van Smash’70 uit Hattem. In een sportieve en spannende wedstrijd kwamen Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg tegenover de Smash’70 spelers Jan Teekman, Erik Klein Ganseij en Chris Heideveld te staan. Het Staphorster team kwam niet zo goed uit de verf. In het dubbel persten Albert en Sibrand er een winstpunt uit en Sibrand won ook nog zijn enkelspel van Chris, maar meerdere punten waren er voor Staphorst niet weggelegd. Smash’70 ging met een 2-8 winst terug naar Hattem.

06-11-2011: 1e Tafeltennisteam hervindt zich na twee fikse nederlagen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko gingen vrijdagavond op bezoek bij het 3e team van Batfighters uit Elburg. In deze eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie waren beide teams stevig aan elkaar gewaagd. Sibrand Hassing, Hans Logtenberg en Albert Kuiper kwamen uit tegen de Elburgers Piet Tadema, Hans Jurriens en Gerrit van de Poll. De eerste zes partijen werd een Staphorster aangelegenheid, daarna kwam de klad er een beetje in. Met drie gewonnen enkelpartijen door Albert, twee door Sibrand en één gewonnen partij door Hans kon de winst niet meer uit handen worden gegeven. Ook in het dubbel waren Hans en Albert te sterk voor Piet en Gerrit. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.

Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen ging de reis maandagavond naar Zwartsluis, tegen het 6e team. Stefan Scherpenisse, Ben Vos en Trea Woudsma moesten deze klus zien te klaren tegen de Zwartsluizigers Jan Slagter, Heinz Verspey en Gerrit Geurts. Het resulteerde in drie winstpunten in het enkelspel door Stefan. Trea won twee enkelpartijen, in de derde partij tegen Jan Slagter ging ze nipt onderuit. Ben was net niet in staat te scoren, ook in het dubbel konden Stefan en Trea niet winnen van Jan en Heinz. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster jeugdteam gesponsord door Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmiddag in Nunspeet aantreden tegen de koploper in de poule, Leogang 2. Ruben Mussche, Stefan Scherpenisse en Harmen Mussche zetten hun beste beentje voor. In een gelijkopgaande strijd gaven de teams elkaar weinig toe. Ruben begon zijn eerste wedstrijd tegen David v.d. Zwan, Ruben liet er geen gras over groeien en won in drie games. Stefan had hierna ook weinig moeite met Marien Vinke. Harmen kwam daarna tegen Job Gouman niet in zijn spel en verloor. Het dubbel was een regelrechte kraker. Ruben en Stefan kregen de kans om hun slag te slaan, in de vijfde game ging het helaas toch nog mis. Na zes partijen was de tussenstand nog in evenwicht, 3-3. In de laatste vier partijen werd het Staphorster drietal danig op de proef gesteld. Staphorst scoorde nog één keer, maar daarna trok Leogang 2 de winst naar zich toe. Met een eindstand van 6-4 voor Leogang 2 keerden Ruben, Stefan en Harmen huiswaarts, er had iets meer ingezeten.

30-10-2011: Geen winst voor tafeltennissers:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg vrijdagavond bezoek van het 1e team van Zwartsluis. Vol vertrouwen gingen Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Trea Woudsma de strijd aan tegen Pieter Doosje, Martin Hekman en Roel Santbergen. Het werden spannende partijen gespeeld, in vijf van de tien partijen viel de beslissing in de vijfde game. Een pluim was er voor de invalbeurt van Trea, zij toonde met haar spel aan dat ze in de 3e klasse zeker niet van de tafel werd geveegd. Sibrand en Albert kwamen er belabberd vanaf, beiden kwamen niet goed in hun spel. Het dubbel werd door Sibrand en Albert na een 2-0 voorsprong toch nog met 2-3 verloren tegen de Zwartsluizigers Pieter en Martin. Het enige punt voor Staphorst 1 kwam van Albert door een zeer moeizame winst op Roel, ook weer in vijf games.
Eindstand 1-9 voor Zwartsluis 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen kreeg het 4e team van Effect uit Marienheem op bezoek. Tegen dit team dat koploper is in de poule kwamen Ben Vos, Erik Bolding en Stefan Scherpenisse goed voor de dag. Voor Ben waren de tegenspelers uit Marienheem een maatje te groot, hij wist niet tot score te komen. Erik was met drie gewonnen enkelpartijen “the man of the match” door van alle drie tegenspelers Ivo Vaanhold, Inge Velderman en Hans Haken te winnen. Hiermee werd de 100% persentage van alle drie Effecters Ivo, Inge en Hans teniet gedaan. Stefan won zijn eerste partij tegen Hans, maar Stefan liet zich jammer genoeg in de twee andere partijen net “de kaas van het brood eten”. In het dubbel kwamen Erik en Stefan niet in gevaar en wonnen deze in vier games. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman moesten zaterdagmorgen op weg naar Hattem, het 4e team van Smash ’70 was hun tegenstander. Harmen Mussche, Stefan Scherpenisse en Ruben Mussche kwamen tegenover een sterk Hattems team te staan. Alle drie Hattemse spelers Thom Mensink, Marten Juk en Tom Sellies waren voor Harmen een maatje te groot. Stefan was weer in zijn element, hij won alle drie enkelpartijen. Ruben moest alleen aan Tom de winst laten, Marten en Thom konden niet tegen Ruben op. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman was zaterdagmorgen te gast bij het 1e team van Spoolde uit Zwolle. Het Staphorster 2e jeugdteam met Lennard Klosse, Erik Jan Tuin en Arnout Huls waren gebrand op een goed resultaat. De spelers Mathijs Brand, Rick Boeve en Julian Plette van Spoolde 1 dachten er blijkbaar net zo over, want het Staphorster team kreeg het moeilijk en werd niet gespaard. Lennard zat dicht bij een verrassing in de game, alleen zat er geen winstpunt voor hem in. Voor Erik Jan en Arnout had er iets meer ingezeten, beiden moesten het doen met elk één winstpunt voor Staphorst 2. Eindstand 8-2 voor Spoolde 1.

23-10-2011: Competitie tafeltennisjeugd:

Zaterdagmorgen moesten beide Staphorster jeugdteams, welke allebei gesponsord worden door Installatiebedrijf Stegeman thuis spelen in de prachtige nieuwe gymzaal aan de Burgemeester v.d.  Walstraat.
Het 1e Staphorster jeugdteam met Harmen Mussche, Madelon Woudsma en Stefan Scherpenisse begonnen om 9.30 uur aan hun wedstrijd tegen het 8e team van Tafeltennis Zwolle. Harmen beet de spits af tegen Martijn Helder en later tegenover Rick en Jesper Holterman. Harmen kon de drie Zwollenaren niet de baas worden, aan de punten in de games te zien was Harmen dicht bij een verrassing. Invaller Madelon toonde haar beste spel tegen Rick en Jesper. De twee Zwolse spelers werden danig in het nauw gedreven door het fanatieke spel van Madelon, met name Jesper moest alle zeilen bijzetten. Helaas zat er net geen winstpunt in voor haar. Stefan maakte gehakt van Jesper, kreeg tegen Martijn iets meer tegenstand en won deze ook. In zijn enkelspel duel tegen Rick ging het op en neer, in de vijfde game liet Stefan zich de winst niet meer ontglippen. Eindstand 3-7 voor Tafeltennis Zwolle 8.

Het 2e Staphorster jeugdteam was zaterdagmorgen gastheer van het 1e team van Swift uit Swifterbant. Het Staphorster 2e jeugdteam met Erik Jan Tuin, Arnout Huls en Lennard Klosse hadden er zin in. Erik Jan en Arnout kwamen geen moment in gevaar en wonnen alle enkelpartijen tegen het Swifterbantse trio Axel de Vries, Jelmer Batenburg en Alexander Kerkvliet. Ook Lennard deed goede zaken, hij scoorde twee van de drie punten door winst op Jelmer en Alexander. Lennard ging in zijn enkelpartij tegen Axel nipt onderuit. Erik Jan en Arnout wonnen met “twee vingers in de neus” ook het dubbelspel. Eindstand 9-1 voor Staphorst 2.

16-10-2011: Tafeltennis, 1e team genadeloos onderuit, 2e team wint:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdagavond op bezoek in Wezep, het 3e team was hun tegenstander. Hoopvol gingen Albert Kuiper, Hans Logtenberg en Sibrand Hassing op weg. Het spel van het Staphorster trio kwam niet uit de verf, zij moesten toezien hoe de Wezepers Emile Mensink, Richard Hertsenberg en Wiebren van de Schootbrugge punt na punt scoorden. In sommige partijen had de winst ook de andere kant op kunnen gaan, maar dit was de Staphorsters niet gegunt. Het enige punt voor Staphorst werd gescoord door Albert, na winst op Wiebren. Eindstand 9-1 voor Wezep 3.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen moest vrijdagavond bij Heino op bezoek. Tegen het 10e team kwamen Ben Vos, Trea Woudsma en Stefan Scherpenisse goed voor de dag. Ben won één punt in het enkelspel tegen Johanna v.d. Berg, Trea twee punten tegen ook Johanna en Willem Groenheide. Stefan scoorde 100%, Johanna, Willem en ook Gerard Bekker van Heino moesten voor hem buigen. Trea en Stefan waren ook oppermachtig in het dubbel. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

09-10-2011: Wisselende successen tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond aantreden tegen het 10e team van Tafeltennis Zwolle. Als directe concurente teams van elkaar gingen Albert Kuiper, Hans Logtenberg en Sibrand Hassing de strijd aan tegen Gerard de Boef, Djengis van Nek en Ton Harbrink van TT Zwolle. Albert begon met winst tegen Gerard, Hans moest het daarna opnemen tegen Djengis maar kreeg geen voet aan de grond. Sibrand liet in zijn eerste partij zich in de vijfde game nipt de winst ontglippen tegen Ton. Ook daarna was het dubbel een prooi voor de Zwollenaren, Albert en Sibrand kregen geen schijn van kans. (tussenstand 1-3) Daarna was het TT Zwolle die de boventoon voerde, alleen Sibrand en Albert wisten met moeite nog elk één punt voor Staphorst uit het vuur te slepen. Eindstand 3-7 voor TT Zwolle 10.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen kreeg bezoek uit Hoonhorst, het 5e team. Ben Vos, Erik Bolding en Harry van der Wey kwamen goed voor de dag. Ben sleepte er in twee partijen nog een vierde game uit, maar zag zijn inspanningen niet beloond. In alle drie enkelpartijen was de winst voor Igna Geurts, Roy Kleinherenbrink en Jan Kleinherenbrink van Hoonhorst. Erik en Harry hadden minder moeite met de Hoonhorsters en wonnen alle enkelpartijen en samen ook het dubbel. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman kregen zaterdagmorgen het 2e team DTV ’84 uit Dalfsen op bezoek. Het Staphorster jeugdteam met Ruben Mussche, Stefan Scherpenisse en Harmen Mussche kregen de punten niet cadeau van het Dalfser trio Jery Wormmeester, Joey Wesselink en Birgit Snijder. Het Staphorster team ging tenslotte ruim met de winst strijken. Harmen speelde prima partijen, er zit enorme progressie in zijn spel maar was hij niet opgewassen tegen de drie DTV-ers. Ruben kreeg twee van de drie DTV-ers met moeite in de vijfde game op de knieen, ook met winst van de derde Dalfser speler zorgde hij voor een 100% score. Stefan kregen ze niet van zijn stuk, met de één wat makkelijk en de andere wat moeilijker partij stelde Stefan de winst veilig. Het dubbel was ook voor Staphorst. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam, ook van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegemen kreeg bezoek uit uit Kampen, het 6e team van Kampenion. Het Staphorster team met Lennard Klosse, Madelon Woudsma en Erik Jan Tuin hadden er zin in tegen de directe concurent in de poule. Lennard scoorde wel een groot aantal punten in de games, maar was helaas niet opgewassen tegen het drietal Nikki Vahl, Stefan van Unen en Niels Wijshake. Madelon liet zich twee maal in de luren leggen, één in vier games en eentje in vijf games. Madelon had in deze eerste twee partijen meer verdiend, vandaar dat zij getergd aan haar derde partij begon en deze won. In de eerste partij van Erik Jan was zijn tegenspeler iets gelukkiger dan hem zelf, maar Erik Jan liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. In zijn tweede en derde enkelspel partij kwamen zijn tegenspelers er niet aan te pas. Het dubbelspel was de winst voor Madelon en Erik Jan weggelegd. Eindstand 4-6 voor Kampenion 6

02-10-2011: Tafeltennisteams, twee maal winst, één maal verlies:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen waren maandagavond te gast in Dalfsen, het 9e team van D.T.V. ’81 was hun tegenstander. Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey waren gebrand op een goed resultaat. Ben beet de spits af en ging na een nek aan nek race in de vijfde game nipt ten onder tegen Wilma Zwakenberg. In zijn tweede partij tegen Henk Dunnewind kreeg Ben geen voet aan de grond, maar zijn derde enkelpartij tegen Caroline Majoor had Ben kunnen winnen. Met 13-11 voor Caroline in de vijfde game zat het Ben niet mee. Trea was super gemotiveerd aan de wedstrijd begonnen, in haar eerste partij ging ze tegen Henk Dunnewind in vijf games onderuit. De twee dames van D.T.V. hield Trea onder de duim en won ze allebei op karakter. Harry kwam gelukkig als “redder uit de nood” naar Dalfsen en won alle drie enkelpartijen. Trea en Harry waren in het dubbel ook een maatje te groot voor de D.T.V.-ers. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond aantreden in Hattem. In een bijzonder sportieve, maar uiterst spannende wedstrijd kwamen Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg tegenover de Smash’70 spelers Manfred Borreman, Jan Teekman en Chris Heideveld te staan. Sibrand, Albert en Hans kregen tegen Jan Teekman van Smash’70 geen kans om tot score te komen. Sibrand en Albert wonnen wel van de andere twee Hattemers, ook Hans won verrassend van Manfred Borreman. Met twee winstpunten voor Sibrand en Albert en één winstpunt voor Hans in het enkelspel gingen Albert en Hans ook nog met de winst in het dubbel aan de haal. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman kregen zaterdagmorgen het 2e team van Leogang SL uit Nunspeet op bezoek. Het Staphorster jeugdteam met Harmen Mussche, Stefan Scherpenisse en Ruben Mussche moesten alle zeilen bijzetten tegen de koploper in de poule, Leogang SL 2. Voor Harmen, Stefan en Ruben was Job Gouman van Leogang in alle enkelpartijen te sterk. In de andere enkelpartijen waren de Staphorsters en de Nunspeet spelers Marien Vinke en David van de Zwan aan elkaar gewaagd. Na enerverende enkelpartijen scoorden Ruben en Harmen over gehele wedstrijd genomen elk één winstpunt. Stefan wist twee winstpunten in het enkelspel op zijn naam te schrijven. Het dubbel was voor Leogang. Eindstand 4-6 voor Leogang SL 2.

24-09-2011:Tafeltennisteams winnen en spelen gelijk:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg vrijdagavond het 3e team van Batfighters uit Elburg op bezoek. In deze eerste wedstrijd in de 3e klasse waren beide teams aan elkaar gewaagd. Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden wisten Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg de Elburgers Hans Jurriens, Piet Tadema en Gerrit van de Poll met flinke cijfers te verslaan. Albert en Sibrand kwamen tot drie maal en Hans tot twee maal winst in het enkelspel. Ook het dubbel was voor Staphorst weggelegd. Eindstand, 9-1 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening uit Rouveen moest het vrijdagavond thuis opnemen tegen het 6e team van Zwartsluis. Erik Bolding, Harry van der Wey en Trea Woudsma moesten deze klus zien te klaren tegen de Zwartsluizigers Gerrit Geurts, Heinz Verspey en Jan Slagter. Het resulteerde in drie winstpunten voor Erik en Harry, Trea won één enkelspel voor Staphorst 2. Ook het dubbel was voor Staphorst, Erik en Harry tekenden daarvoor. Eindstand, 8-2 voor Staphorst 2.

Zaterdagmorgen was het de beurt aan beide Staphorster jeugdteams van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman, de teams moesten aantreden voor hun tweede wedstrijd in de najaarscompetitie 2011.
Het 1e Staphorster jeugdteam met Ruben Mussche, Stefan Scherpenisse en invalster Madelon Woudsma begonnen om half tien hun wedstrijd tegen het 4e team van Smash ’70 uit Hattem. Ruben begon zijn eerste wedstrijd tegen Tom Sellies, na een op en neergaande wedstrijd moest Ruben helaas in de vijfde games het hoofd buigen voor Tom. In andere twee wedstrijden was Ruben te sterk en scoorde twee punten in het enkel voor Staphorst. Stefan kreeg in zijn eerste wedstrijd Thom Mensink tegenover zich. Stefan liet er geen gras over groeien en won deze partij op afstand, ook in de andere twee enkelspelen was Stefan niet te kloppen. Madelon kwam als eerste Marten Juk tegen, de fanatiek spelende Madelon kon Marten niet de baas. In haar tweede en derde wedstrijd scoorde Madelon een flink aantal punten in de games, maar kon niet voorkomen dat Tom en Thom van Smash met de winst gingen strijken. In het dubbel kwamen Ruben en Stefan tegen Thom en Marten niet in gevaar. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam kreeg bezoek uit Zwolle, het 1e team van Spoolde was hun tegenstander. Het Staphorster team met Arnout Huls, Lennard Klosse en Erik Jan Tuin hadden er zin in. Arnout kreeg tegenspeler Teun Diesveld net niet op de knieen, in de anders twee wedstrijden was het Arnout die de lakens uitdeelde en won. Lennard was in zijn eerste competitiewedstrijd voor Jasper Diesveld een maatje te groot en won na drie spannende games. Tegen de andere twee Zwolse jongens ging Lennard helaas met klein verschil onderuit. Erik Jan was voor Stan Borst en Jasper Diesveld te sterk en won met gemak. In zijn derde wedstrijd moest Erik Jan toezien dat na een zinderend slot de winst in de vijfde game ging naar Teun Diesveld. In het dubbel was Spoolde net iets te sterk. Eindstand, 5-5 gelijkspel.

18-09-2011: Prima begin van de competitie tafeltennisjeugd:

Zaterdag moesten beide Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van het Installatiebedrijf Stegeman aantreden voor de eerste wedstrijd in de najaarscompetitie 2011.

Het 1e Staphorster jeugdteam met Stefan Scherpenisse, Ruben Mussche en Harmen Mussche moesten ’s morgens om half tien hun wedstrijd beginnen tegen het 8e team van TT Zwolle. Stefan beet de spits af en kwam direct tegenover de beste van de drie Zwollenaren te staan, Rick Holterman. Na vijf spannende games was het Stefan die met de winst ging strijken. Stefan had tegen de andere twee tegenstanders minder moeite. Ruben kwam in zijn eerste partij de andere Holterman (Jesper) tegen, ook in deze partij spande het erom. Ruben hield stand en na vijf games werd de partij in zijn voordeel beslist. Zijn tweede partij tegen Martijn Helder kwam Ruben niet direct echt in gevaar en won in vier games, zijn derde moest hij Rick helaas nipt prijsgeven. Voor Harmen was het nog even wennen in de 3e klasse waarin het team in de voorjaarscompetitie gepromoveerd was. Hij bood de drie Zwollenaren goed weerstand en scoorde een aanzienlijk aantal punten, helaas niet genoeg om Rick, Jesper en Martijn van TT Zwolle te verslaan. In het dubbel kwamen Stefan en Ruben niet in gevaar. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam kwam zaterdagmiddag uit tegen het 1e team van Swift uit Swifterbant. Dit nieuwe Staphorster team met Madelon Woudsma, Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Lennard Klosse komt uit in de 5e klasse. Lennard was deze eerste wedstrijd vrij, dus moesten Madelon, Arnout en Erik Jan de “ijzers uit het vuur slepen”. Madelon en Erik Jan kwamen geen moment in gevaar en wonnen alle enkelpartijen tegen het Swifterbantse trio Axel de Vries, Jelmer Batenburg en Alexander Kerkvliet. Anout won gemakkelijk van Jelmer en Alexander, helaas moest Arnout in zijn laatste partij in de vijfde game één puntje prijsgeven tegen Axel. Het dubbel was ook een Staphorster aangelegenheid, Madelon en Arnout gaven Axel en Jelmer geen schijn van kans. Eindstand 1-9 voor Staphorst 2.