Competitie najaar 2015

14-11-2015: Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam wint ook haar laatste wedstrijd:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag uit tegen het 1e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Klaas Jan Vos, Arnout Huls en William Slager gingen gemotiveerd van start, na acht spannende partijen was de stand nog gelijk (4-4). In de laatste twee partijen maakte DTV ’84 de beslissende punten. Klaas Jan won één enkelpartij en Arnout twee enkelpartijen. William scoorde helaas niet. Het dubbel werd door Klaas Jan en Arnout gewonnen. Eindstand 6-4 voor DTV ’84 1.

Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Chinees Restaurant Sun Palace, al najaarskampioen 2015 in de startersklasse A lieten zich in hun laatste wedstrijd tegen het 7e team van Smash ’70 ook niet meer verrassen, Janiek de Rijke en Hester de Boer klaarden dit klusje. Lotte Lotterman kon niet spelen i.v.m. een blessure. Janiek en Hester wonnen namens het 2e team met 0-5.

07-11-2015: Het Staphorster senoren tafeltennisteam twee maal onderuit:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam maandagavond thuis uit tegen het 7e team van Tafeltennis Zwolle. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jannick Jansen hadden er zin in, maar wisten dat het een moeizame avond zou worden tegen de koploper in de poule. Albert en Sibrand kwamen in twee partijen iets te kort, dus moesten ze genoegen nemen met elk één winstpunt. Jannick speelde de sterren van de hemel, alleen waren de tegenstander hem met enig geluk te slim af. In het dubbel waren Albert en Sibrand niet te kloppen. Eindstand 3-7 voor Tafeltennis Zwolle 7.
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdag alweer spelen, nu uit tegen het 2e team van Effect uit Marienheem. Sibrand Hassing, Hans Logtenberg en Trea Woudsma hebben gestreden voor elk punt, maar Effect deed natuurlijk hetzelfde. Hans en Trea wisten geen verrassingen in het scoreverloop te brengen om een winstpunt in de wacht te slepen. Sibrand was in goede vorm en scoorde in drie spannende enkelpartijen. Het dubbel was ook voor Effect 2. Eindstand 7-3 voor Effect 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 2e team van Rijssen. Arnout Huls, Klaas Jan Vos en William Slager gingen voortvarend van start, na acht partijen was de stand 7-1. In de laatste twee partijen kon Rijssen 2 iets terug doen. Klaas Jan won alle drie enkelpartijen, Arnout en William moesten genoegen nemen met elk twee maal winst. Het dubbel ging ternauwernood verloren. Eindstand 7-3 Staphorst 1..

31-10-2015: Het 2e Staphorster jeugdtafeltennisteam nu al kampioen:

Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Chinees Restaurant Sun Palace met Hester de Boer, Lotte Lotterman en Janiek de Rijke kwamen in deze voorlaatste uitwedstrijd wederom uitstekend voor de dag. Het 5e team van Smash ’70 uit Hattem was niet bij machte om het feestje van het Staphorster team te verstoren. Hester ging in haar enkelpartij resoluut op twee maal winst af, Lotte en Janiek deden het dunnetjes over met elk één maal winst in het enkel en pakten ook samen de winst in het dubbel. Eindstand 5-0 voor Staphorst 2, dus kampioen in de startersklasse en promotie naar de 5e klasse in de voorjaarscompetitie.
Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijd Stegeman speelde zaterdag uit tegen het 5e team van Kampenion uit Kampen. Klaas Jan Vos, Arnout Huls en William Slager kregen de punten niet cadeau en moesten alle zeilen bijzetten. William wist niet te scoren, aan het wedstrijdverloop te zien had er iets meer ingezeten. Hetzelfde geldt voor Klaas Jan, hij kon z’n eerste enkelpartij in winst omzettten maar ging twee maal in spannende 4 en 5 games onderuit. Voor Arnout had er ook meer dan twee maal winst ingezeten, alleen Jasper Lambregtse ging er tegen Arnout met het winstpunt vandoor. Het dubbel liep goed, Klaas Jan en Arnout scoorden hier het vierde Staphorster punt. Eindstand 6-4 voor Kampenion 5.
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam maandagavond thuis uit tegen het 5e team van Heino. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg hadden er zin in, na de zepert van de vorige ontmoeting (8-2) waren ze gebrand op een revanche. Om en om werden punten gescoord, de beide teams waren aan elkaar gewaagd. Sibrand en Albert waren goed op dreef en scoorden twee maal in het enkel. Hans sprokkelde een enkele gamepunt bij elkaar, echter kon hij dit niet in winstpunten omzetten. Het dubbel was ook voor Albert en Sibrand. Eindstand 5-5.

24-10-2015: Jeugdtafeltennisteams winnen:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 2e team van Wezep. Arnout Huls, Basten Moorman en Klaas Jan Vos kregen bij aanvang drie punten cadeau, omdat un tegenstanders met twee spelers kwamen. Arnout speelde twee bekeken enkelpartijen en won ze allebei. Basten en Klaas Jan hadden geen van beiden geluk en verloren ongelukkig de enkelpartijen. Arnout en Klaas Jan wonnen wel het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace kwamen weer uitstekend voor de dag. Hester de Boer gaf haar tegenstanders geen schijn van kans. Lotte Lotterman moest er iets meer moeite voor doen, twee games liet zij toe maar won tenslotte ook haar enkelpartijen. Samen waren Hester en Lotte in het dubbel ook goed voor een winstpunt. Eindstand 5-0 voor Staphorst 2.

17-10-2015: Het 2e Staphorster jeugdtafeltennisteam stoomt door naar het kampioenschap:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen woensdagavond in Nieuwleusen uit tegen het 1e team van van Wham. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Trea Woudsma kregen het zwaar voor de kiezen, beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Wham 1 had iets meer het geluk aan hun zijde als Staphorst 1. Sibrand en Albert gaven een paar keer de voorsprong uit handen, met elk twee maal winst in het enkelspel + het dubbel was het uiteindelijke resultaat. Trea sprokkelde enige gamepunten bij elkaar, echter kon zij dit niet in winstpunten omzetten. Eindstand 7-3 voor Wham 1.
Het 2e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Chinees Restaurant Sun Palace met Hester de Boer, Janiek de Rijke en Lotte Lotterman kwamen uitstekend voor de dag, Leogang 4 uit Nunspeet was hun tegenstander. Janiek maakte een goed debuut bij het team en ook Hester en Lotte lieten zich niet verrassen. Eindstand 5-0 voor Staphorst 2.

11-10-2015: Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam ging tegen koploper onderuit:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen donderdagavond in Genemuiden uit tegen het 2e team van GTC. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jannick Jansen kregen een zware avond voor de kiezen. Beide teams hebben geknokt voor elk punt. Jannick en Albert kwamen elk tot één winstpunt. Sibrand kwam als “man of the match” uit het strijdperk tevoorschijn door alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. Helaas ging het dubbel onnodig verloren. Eindstand 5-5.
Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijd Stegeman speelde zaterdag uit tegen het 1e team van Wijhe. William Slager, Basten Moorman en Arnout Huls moesten alle zeilen bijzetten tegen de koploper in de poule. William, Basten en Arnout konden elk slechts één tegenstander de baas, maar aan de standen te zien had er iets meer ingezeten. Het dubbel liep niet zoals gewenst. Eindstand 7-3 voor Wijhe 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace kwamen weer uitstekend voor de dag. Lotte Lotterman en Hester de Boer waren snel klaar in Kampen. Met ruime cijfers gaven zij Kampenion 9 geen schijn van kans. Eindstand 0-5 voor Staphorst 2.

05-10-2015: Staphorster tafeltennisteams speelden op hun kunnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kregen maandagavond het 2e team van Effect uit Marienheem op bezoek. Albert Kuiper, Trea Woudsma en Sibrand Hassing hebben gestreden voor elk punt. Staphorst stond na zeven partijen met 5-2 voor door elk twee maal winst in het enkelspel + de winst in het dubbel voor Albert en Sibrand. Effect liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en door de drie laatste partijen in winst om te zetten. Trea kon helaas geen vuist maken tegen de drie spelers uit Marienheem. Eindstand 5.5.
Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Klaas Jan Vos, William Slager en Basten Moorman gingen deze sportieve strijd aan. Klaas Jan kon zich verbaal soms moeilijk inhouden vanwege de vele “sorry ballen” tegen. Desondanks wist Klaas Jan twee partijen in winst om te zetten. William maakte z’n aanwezige opa blij door één partij op subtiele wijze naar zijn hand te zetten. In de andere twee partijen liet William zich de kaas van het brood eten. Ondanks zijn vechtlust was deze wedstrijd voor Basten even slikken. Bij vlagen erg sterk spelend, maar soms ook iets te onbeheerst wist Basten helaas geen winstpunt te behalen. Het dubbel was ook voor Klaas Jan en William. Eindstand 4-6 voor DTV ’84 1.

20-09-2015: Staphorster senioren tafeltennisteam pijnlijk onderuit, jeugd blijft winnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten vrijdagavond uit spelen tegen 5e team van Heino. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg zagen het voor de wedstrijd nog wel zitten, maar in het verloop van de wedstrijd werd het Sibrand, Albert en Hans duidelijk dat er een gevoelige nederlaag aan zat te komen. Het werd op het scherpst van de snede gespeelt. Uiteindelijk kon Albert één enkelpartij met moeite in winst omzetten en samen met Sibrand het dubbel in de wacht slepen. Eindstand 8-2 voor Heino 5.
Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 5e team van Kampenion. William Slager, Klaas Jan Vos en en Arnout Huls weerden zich goed tegen het sterke team uit Kampen. Niet alle partijen gingen van beide kanten van een leien dakje en hadden sommige spelers even een oppepper en/of een time out nodig. William wist in zijn eerste twee partijen net geen punten te scoren, de derde partij wist hij wel te winnen. Klaas Jan won de eerste partij, in de twee andere partijen greep hij net naast de winst. In de drie partijen die Arnout moest spelen hoefde hij maar twee games prijsgeven. Uiteindelijk won Arnout alle drie enkelpartijen. Ook het dubbel was voor Klaas Jan en Arnout. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.
De dames van het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace kwamen weer goed voor de dag. Lotte Lotterman en Hester de Boer waren snel klaar en wisten met ruime cijfers de thuiswedstrijd tegen Zwartsluis 5 in winst om te zetten. Goed gedaan dames. Eindstand 5-0 voor Staphorst 2

12-09-2015: De Staphorster tafeltennisteams goed van start in najaarscompetitie:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten maandagavond hun eerste thuiswedstrijd tegen het 1e team van Wham uit Nieuwleusen. Sibrand Hassing, Trea Woudsma en Albert Kuiper waren gebrand op een goed resultaat. Het werd een zeer spannende avond, om en om werd er gescoord. Trea deed haar uiterste best, maar moest zich in alle drie enkelpartijen gewonnen geven, Sibrand wist twee partijen in winst om te zetten. Albert was “stressbestendig” en won alle drie enkelpartijen. Sibrand en Albert wonnen ook het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.
Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijd Stegeman speelde zaterdag uit tegen het 2e team van Wezep. Arnout Huls, Basten Moorman en Klaas Jan Vos kwamen goed voor de dag. Basten en Klaas Jan kregen elk één tegenstander op de knieen. In de twee andere partijen gingen ze nipt onderuit. Arnout liet zich niet gek maken en won overtuigend alle drie enkelpartijen. De spannende dubbelpartij wonnen Arnout en Klaas Jan in vijf games. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace moest de degens kruizen met het 6e team van Smash ’70 uit Hattem. Hester de Boer en Lotte Lotterman lieten er in deze eerste wedstrijd geen gras over groeien en maakten korte metten met hun tegenstanders. Eindstand 0-5 voor Staphorst 2.