Competitie voorjaar 2016

24-04-2016: Ook beide tafeltennis jeugdteams kampioen:

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag uit tegen 2e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Basten Moorman, Arnout Huls en Klaas Jan Vos moesten in deze laatste wedstrijd van de competitie winnen met minimaal zes winstpunten om het kampioenschap binnen te halen. Dat lukte, Basten met één, Klaas Jan  met twee en Arnout met drie gewonnen enkelpartijen gingen voortvarend op hun doel af. Kampioen worden! In het dubbel gingen Basten en Arnout helaas onderuit. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.
Ook het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace moesten in deze laatste wedstrijd de degens kruizen tegen het 2e team van Emmeloord. Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lotte Lotterman waren ook gebrand om het kampioenschap binnen te halen. Janiek en Hester wonnen alle enkelpartijen, Lotte kreeg één tegenstander op de knieën, een tweede overwinning had er voor haar ook ingezeten. Janiek en Hester wisten helaas het dubbel niet in winst om te zetten. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Met het kampioenschap op zak moest het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko uit spelen tegen Trias 6 uit Twello. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt kregen geduchte tegenstand. Albert scoorde twee keer en Sibrand en Hans elk één maal in het enkel. Sibrand en Albert wonnen op het nippertje ook het dubbel. Eindstand 5-5.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van G.J. Stegeman Dienstverlening moest uit tegen het 9e team van Smash ’70 uit Hattem. Gerrit Snijders, Bert Mulder en Anita Krale lieten zich niet zomaar van de tafel slaan. Bert lukte het niet om een punt binnen te halen. Gerrit scoorde twee en Anita één winstpunt in het enkel. Bert en Anita konden het dubbel helaas niet winnen. Eindstand 7-3 voor Smash ’70 9.

17-04-2016: Het 1e Senioren tafeltennisteam is kampioen, de twee jeugdteams bijna:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest woensdagavond uit spelen tegen het 1e team van Wham uit Nieuwleusen. Hoewel Wham zich niet zomaar gewonnen gaf, hadden Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt de wind in de zeilen. Alleen Sibrand liep averij op tegen de “beruchte” Lucas. In het dubbel met Albert liet het team nog een steekje vallen, Albert en Hans waren succesvol in het enkelspel en scoorden hierbij de volle 100%. Eindstand 2-8 voor Staphorst 1.
Doordat de concurrentie een puntje lieten vallen is het 1e seniorenteam, met nog één wedstrijd te moeten spelen kampioen in de 3e klasse poule K. Voor het eerst kan het seniorenteam zich meten in de 2e klasse van de najaarscompetitie 2016.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van G.J. Stegeman Dienstverlening moest ook naar Nieuwleusen, tegen het 2e team van Wham. Hans Logtenberg, Trea Woudsma en Bert Mulder kregen geen “loon naar werken”, hun vechtlust werd niet beloond. Omdat Wham 2 met twee spelers uitkwam stond het Staphorster team bij aanvang met drie punten voor. Er werd op sportieve wijze strijd geleverd. Uiteindelijk moesten Hans, Trea en Bert genoegen nemen met elk één maal winst in het enkel. Hans en Trea verloren helaas het dubbel. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 2e team van Wezep. Arnout Huls, Klaas Jan Vos en William Slager moesten deze klus zien te klaren. Het resultaat was positief om het kampioenschap volgende week veilig te stellen. Drie maal winst in het enkel voor Arnout en Klaas Jan, Willam was goed voor twee maal winst.
Ook het dubbel werd vrij gemakkelijk gewonnen door Arnout en Klaas Jan. Eindstand 9-1 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace met Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lotte Lotterman kregen bezoek uit Dronten, het 1e team. Janiek, Hester en Lotte waren deze wedstrijd niet helemaal bij de les, maar hebben nog steeds uitzicht op het kampioenschap in de 5e klasse. Janiek won twee enkelpartijen, Hester en Lotte scoorden elk eenmaal. Het dubbel ging in drie games, telkens met miniem verschil verloren. Eindstand 4-6 voor Dronten 1.

03-04-2016: Het 1e en 2e jeugd tafeltennisteam doen het uitstekend:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag uit tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Klaas Jan Vos, William Slager en Arnout Huls hadden een taaie tegenstander tegenover zich. Klaas Jan en Arnout moesten genoegen nemen met elk twee winstpunten in het enkelspel. William kreeg bijna twee tegenstanders op de knieën, maar verzilverde uiteindelijk één winstpunt. Het dubbel werd nipt verloren door Klaas Jan en Arnout. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace kwam afgelopen zaterdag thuis uit tegen het 4e team van Zwartsluis. Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lotte Lotterman kwamen weer goed voor de dag. Janiek en Hester deden wat van hun verwacht was, hoewel het er soms om speelde toch tot drie keer winst in het enkelspel. Lotte wist één speler van Zwartsluis te verslaan, maar een tweede winst had er wel ingezeten. Janiek en Hester wonnen ook het dubbel. Eindstand 8-2 voor Staphorst 2.

28-03-201: Wisselende resultaten voor de tafeltennissers:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van G.J. Stegeman Dienstverlening moesten maandagavond in deze eerste ontmoeting van de tweede helft van de competitie uit tegen het 4e team van Zwartsluis. Bert Mulder, Anita Krale en Trea Woudsma kregen niet voldoende wind in de zeilen om tot een respectabele uitslag te komen. Ondanks goed spel van Staphorst 2 scoorden de spelers van Zwartsluis 4 de meeste punten. Bert en Anita bleven helaas zonder winstpunten, als je echter kijkt naar de game-standen dan was een puntje verdiend geweest. Trea wist met haar nieuwe “snelle” batje twee punten voor Staphorst 2 te scoren. Meer winstpunten zaten er voor Staphorst 2 helaas niet in. Eindstand 8-2 voor Zwartsluis 4.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 3e team van Trias uit Twello. Klaas Jan Vos, Basten Moorman en William Slager moesten deze klus zien te klaren, maar door onvoldoende concentratie  waren alle drie spelers niet bij de les. Het resultaat was dan ook niet om naar huis te schrijven, Klaas Jan, Basten en William wonnen elk slechts één enkelpartij. Ook het dubbel werd met uitzicht op de winst door Klaas Jan en Basten uit handen gegeven. Eindstand 3-7 voor Trias 3.
Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace kwamen weer uitstekend voor de dag. Door afwezigheid van Lottte Lotterman moesten Janiek de Rijke en Hester de Boer het in deze uitwedstrijd opnemen tegen het 4e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Aan het begin stond Staphorst 2 dus al met 3-0 achter. Janiek en Hester lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en wonnen uiteindelijk alle partijen. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

20-03-2016: Het 1e Seniorenteam stevent op het kampioenschap af, het 2e senorenteam zit in degradatiezone:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest maandagavond thuis spelen tegen het 5e team van Shot ’78 uit Deventer. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt hadden de wind in de zeilen. Alleen Albert liet één steekje vallen, Sibrand en Hans waren succesvol en scoorden de volle 100% in het enkelspel. Voor het dubbel tekenden Albert en Hans. Eindstand 9-1 voor Staphorst 1.
Ook moest er deze week een tweede wedstrijd afgewerkt worden. Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam ging vrijdagavond hiervoor naar Zwolle, het 9e team van TT Zwolle. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt waren voorbereid op taaie tegenstander, want TT Zwolle staat op de tweede plaaats in de poule. Hans won drie enkelpartijen, Albert en Sibrand moesten genoegen nemen met elk twee winstpunten. Albert en Sibrand wonnen vrij gemakkelijk het dubbel. Eindstand 2-8 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van G.J. Stegeman Dienstverlening kreeg maandagavond het 2e team van DSC uit Diepenveen op bezoek. Gerrit Snijders, Anita Krale en Bert Mulder kregen voor hun vechtlust niet wat ze verdienden. Er werd een sportieve strijd geleverd, waarbij DSC de meeste punten scoorde. Het lag niet aan het fanatisme van het Staphorster team, de tegenstander had in meerdere partijen het geluk ook nog aan hun zijde. Anita wist de eer te redden door één punt voor Staphorst 2 te scoren. Eindstand 1-9 voor DSC 2.

13-03-2016: Gelijkspel voor het 1e seniorenteam, 2e seniorenteam nog zonder winst.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsenring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest maandagavond thuis spelen tegen het 6e team van Trias uit Twello. Hans Righolt, Albert Kuiper en Sibrand Hassing kregen het zwaar te verduren en moesten alles uit de kast halen om punten te scoren. Hans deed wat van hem verwacht werd en won alle partijen. Albert en Sibrand gingen in twee enkelpartijen door de knieën, elk één maal winst was het resultaat. Hans en Albert gingen onderuit in het dubbel. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsenring van G.J. Stegeman Dienstverlening speelde maandagavond ook thuis tegen het 9e team van Smash ’70 uit Hattem. Hans Logtenberg, Bert Mulder en Trea Woudsma kregen het niet gemakkelijk. Hans wist 2 enkelpartijen in winst om te zetten. Bert en Trea kwamen na verwoede pogingen niet tot winst. Hans en Trea wonnen het dubbel. Eindstand 3-7 voor Smash ’70 9.

07-03-2016: Het 1e tafeltennis jeugdteam draait als een tierelier:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen weekend uit tegen het 2e team van Wezep. Klaas Jan Vos, Arnout Huls en William Slager waren weer prima op dreef en hebben, halverwege de competitie uitzicht op het kampioenschap in hun poule. Het zou fantastisch zijn dat ze kunnen promoveren naar de 2e klasse.  Klaas Jan en William moesten ternauwernood in twee spannende enkelpartijen elk een puntje prijsgeven, Arnout won alle enkelpartijen en samen met Klaas Jan ook het dubbel.
Eindstand 2-8 voor Staphorst 1.  Alle andere teams waren deze week vrij.

29-02-2016: Drie van de vier tafeltennisteams hebben de wind in de zeilen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten maandagavond thuis spelen tegen het 1e team van Wham uit Nieuwleusen. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt kwamen wederom goed voor de dag. Hans en Sibrand moesten respectievelijk één en twee punten laten liggen. Albert was deze avond in prima vorm en won alle drie enkelpartijen. In het dubbel lieten Hans en Albert zich niet verrassen en pakten ook de volle winst. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.
Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van G.J. Stegeman Dienstverlening kreeg bezoek uit Nieuwleusen. Het 2e team van Wham waren hun gasten. Gerrit Snijders, Trea Woudsma en Anita Krale wilden graag hun positie in de poule verbeteren, alleen stond Wham 2 hun dat danig in de weg. De eerste partijen van Gerrit en Trea gingen niet zoals ze graag wilden, Anita daarna begon haar partij voortvarend en won deze tot opluchting van iedereen. De partijen hierna gingen bijna allemaal naar de Nieuwleusenaren, maar Gerrit en Trea scoorden er ook nog elk één. Trea en Anita hadden in het dubbel geen kans van slagen. Eindstand 3-7 voor Wham 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag uit in Kampen tegen het 6e team van Kampenion. Klaas Jan Vos, Arnout Huls en Basten Moorman kwamen prima voor de dag en zien hun kansen op een mogelijk kampioenschap van hun poule stijgen. Alleen Basten moest een puntje prijsgeven, Klaas Jan en Arnout deden goede zaken en wonnen al dan niet met moeite alle drie enkelpartijen. Het punt in het dubbel was ook voor Klaas Jan en Arnout. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1
Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelden ook een uitwedstrijd, nu tegen het eerste team van Dronten. Janiek de Rijke, Lotte Lotterman en Hester de Boer gaan voortvarend aan de leiding in de poule. Janiek pakte weer de volle winst, al maakte hij bij één partij wel erg spannend. Lotte en Hester waren ook gebrand op winst, dit lukte ze allebei twee maal. Het dubbel ging helaas naar Dronten 1. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

21-02-2016: De tafeltennis jeugdteams doen goede zaken:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 2e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Wegens ziekte en afwezigheid moesten Jannick Jansen en Klaas Jan Vos het met z’n tweeen zien te klaren. Jannick was zijn tegenstanders allemaal te slim af, gaf geen game weg en won alle drie enkelpartijen. Klaas Jan begon voortvarend en won de twee eerste partijen. De derde partij was hij dicht bij de winst, maar liet het net uit z’n handen glippen. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace kwamen uitstekend voor de dag. Janiek de Rijke, Lotte Lotterman en Hester de Boer waren goed op dreef. Janiek en Hester gingen voor de volle winst en dat lukte ook prima. Ook in het dubbel waren Janiek en Hester te sterk voor hun tegenstanders. Lotte kreeg in de twee eerste partijen niet voldoende grip op de wedstrijd, na een voorsprong verloor ze beide partijen nipt in vijf games. De laatste partij won zij sterk in drie games. Eindstand 8-2 voor Staphorst 2.

13-02-2016: Monsterzege 1e seniorenteam, 2e seniorenteam verliest nipt en jeugd speelt gelijk:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam donderdagavond uit spelen tegen het 6e team van Heino. Hans Righolt, Albert Kuiper en Sibrand Hassing kregen de punten niet cadeau, maar kwamen uitstekend voor de dag. Voor Hans, Albert en Sibrand die herstellend was van een rugblessure kwam de monster uitslag als een totale verrassing, nog nooit werd in de 3e klasse met deze cijfers gewonnen. Eindstand 0-10 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van G.J. Stegeman Dienstverlening speelde donderdagavond hun derde wedstrijd tegen het 4e team van Olst. Hans Logtenberg, Bert Mulder en Ben Vos hebben een stijgende lijn laten zien van 2e team. Hans wist met 2 gewonnen enkelpartijen de meeste punten voor Staphorst 2 te scoren. Bert had de smaak te pakken en won 1 partij. Helaas wist Ben geen punt te bemachtigen. Het dubbel was ook voor Hans en Bert. Eindstand 6-4 voor Olst 4.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Klaas Jan Vos, Arnout Huls en William Slager moesten hun beste been voorzetten, de jongens van GTC bleken taaie tegenstanders. Klaas Jan kon niet altijd zijn geduld bewaren en moest genoegen nemen met 1 winstpunt in het enkelspel. William speelde de eerste partij nog wel die hij helaas verloor. Omdat William niet fit was, kwam hij niet aan z’n tweede en derde partij toe. Arnout bleef tegen zijn tegenstanders op de been en won alle drie enkelpartijen. Ook het dubbel werd gewonnen door Klaas Jan en Arnout. Eindstand 5-5.
Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelden ook thuis, tegen het 5e team van TT Zwolle. Voor Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lotte Lotterman pakte het even iets anders uit dan ze in gedachten hadden. De beide dames hadden nog enigszins een schoolgala in de benen en scoorden elk 1 winstpunt. Janiek liet zich niet van de wijs maken en won alle drie enkelpartijen. Hester en Lotte hadden geen geluk met het dubbel. Eindstand 5-5.

07-02-2016: 1e Tafeltennis seniorenteam gaat voortvarend, het 2e team komt nog iets te kort:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest maandagavond voor de uitwedstrijd naar Deventer, het 5e team van Shot ’78 was hun tegenstander. Albert Kuiper, Hans Righolt en Hans Logtenberg waren al vroeg in Deventer, de tegenstanders moesten nog binnenkomen. Albert z’n eerste enkelpartij ging in rook op, de andere twee won hij met enig gemak. Als invaller kon Hans Logtenberg geen potten breken. Hans Righolt hield het hoofd koel en scoorde een “volle bak” met drie maal winst. Albert en Hans Righolt wonnen vrij gemakkelijk het dubbel. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van G.J. Stegeman Dienstverlening moesten dinsdagavond naar Diepenveen, tegen het 2e team van DSC. Gerrit Snijders, Ben Vos en Bert Mulder gingen gemotiveerd de strijd aan in deze sportieve wedstrijd. Het lag niet aan het Staphorster team, de tegenstander was een maatje te groot. Gerrit wist wederom de eer te redden door één punt voor Staphorst 2 te scoren, meer winstpunten wist Staphorst 2 niet te scoren. Eindstand 9-1 voor DSC 2.

31-01-2016: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam maandagavond thuis uit tegen het 9e team van TT Zwolle. Albert Kuiper, Hans Righolt en Hans Logtenberg hadden er zin in en kwamen goed voor de dag. Hans Logtenberg won één enkelpartij, Albert wist twee en Hans Righolt zelfs drie winstpunten te behalen. Albert en Hans Righolt wonnen ook het dubbel. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van G.J. Stegeman Dienstverlening moesten in deze eerste thuiswedstrijd de degens kruisen tegen het 4e team van Zwartsluis. Gerrit Snijders, Bert Mulder en Trea Woudsma zetten alle zeilen bij om tot een goed resultaat te komen. Ondanks goed spel van Staphorst 2 gingen de meeste winstpunten naar Zwartsluis 4. Gerrit wist de eer te redden door één punt voor Staphorst 2 te scoren. Meer winstpunten zaten er helaas niet in. Eindstand 1-9 voor Zwartsluis 4.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag uit tegen het 3e team van Trias uit Twello. Arnout Huls en Basten Moorman moesten deze klus met z’n tweeen klaren vanwege blessure en griep van de andere teamleden. Arnout Huls had weinig moeite met zijn tegenstanders en won alle drie enkelpartijen. Basten kwam in zijn eerste partij net iets te kort, de andere twee wist hij na een spannend verloop in winst om te zetten. Ook het dubbel werd gewonnen. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace kwamen uitstekend voor de dag. Janiek de Rijke, Lotte Lotterman en Hester de Boer gingen tegen het 9e team van Kampenion uit Kampen regelrecht op een ruime winst af. Lotte won uiteindelijk twee enkelpartijen, Janiek en Hester pakten de volle winst door drie winstpunten te scoren. Janiek en Lotte wonnen ook het dubbel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 2.