Competitie najaar 2019

01-12-2019: Het 1e senioren tafeltennisteam nu ook kampioen:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond in Wezep tegen het 4de team van Wezep. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt konden in deze laatste wedstrijd kampioen worden in de 3e klasse. Qua stand in de poule moest het niet zo moeilijk worden om de benodigde punten binnen te hengelen. Maar Wezep gaf zich niet zomaar gewonnen, want na acht partijen was de stand gelijk. (4-4) Albert kwam uit op één winstpunt, Sibrand en Hans wisten elk twee winstpunten te behalen. De Staphorster seniorspelers waren niet opgewassen tegen het Wezeper jeugdtalent Annerieke Plette. Eindstand 4-5 voor Staphorst 1, wat genoeg was voor het kampioenschap.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam speelde donderdagavond uit tegen het 1e team van Hasselt. Gerard de Boer, Bert Muler en Nico Drost hebben het Hasselt behoorlijk lastig gemaakt. Bert en Nico waren met twee gewonnen enkelpartijen het meest succesvol, hoewel een derde punt er in had gezeten. Gerard won zijn derde enkelpartij in de competitie. Eindstand 4-5 voor Staphorst 2.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdagmiddag uit tegen het 2de team van Kampenion uit Kampen. Roderick van Arnhem, Hermen van Arnhem en Lucas Diepenbroek kregen het weer flink te verduren. Lucas wist geen punten te scoren. Ook Roderick en Hermen hadden het ook erg moeilijk, Roderick scoorde twee en Hermen eenmaal. Het dubbel werd in de vijfde game beslist, helaas zonder punt. Eindstand 7-3 voor Kampenion 2.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag uit tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Job Diepenbroek, Robert Compagner en Henrico Slager moesten alle zeilen bijzetten. De spanning was om te snijden, ook hier werd om en om gescoord. Na 8 partijen was het hier ook 4-4, maar in de laatste twee partijen trok Staphorst 2 de winst naar zich toe. Job en Robert scoorden elk twee punten, Henrico één punt. Voor Job en Henrico was het dubbel een eenvoudige klus, mede hierdoor kon Staphorst 2 met het kampioenschap reeds “in the pocket” met 4-6 winst huiswaarts keren.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdag uit spelen tegen het 5de team van De Veluwe uit Apeldoorn. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen, reeds kampioen in de derde klasse hebben zich geweldig gemanifesteerd. Jaron en Mark lieten er geen gras over groeien, zij wonnen alle drie enkelpartijen en ook samen het dubbel. Ook Hermen ging voortvarend in deze wedstrijd, twee winstpunten veroverde hij in het enkel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde afgelopen zaterdagmiddag uit tegen het 4e team van Kampenion uit Kampen. Edward Kruidhof, Bert Jan Krale en Jennieke Krale hebben zich prima staande gehouden in de 5e klasse. Alle drie spelers van het 4e team maken telkens weer progressie. Bert Jan en Jennieke  sleepten er elk één winstpunt uit. Edward deed er een schepje bovenop, met twee winstpunten “in the pocket” scoorde hij het 4e punt voor Staphorst 4. Eindstand 6-4-voor Kampenion 4.

24-11-2019: Twee jeugd tafeltennisteams kampioen:

Zowel het 2de als het 3de Staphorster jeugd tafeltennisteam is afgelopen zaterdag in hun klasse kampioen geworden in de najaarscompetitie 2019 van de afdeling Oost. Met nog één wedstrijd te spelen staan beide teams in respectievelijk de tweede en derde klasse met een riante voorsprong aan kop.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 2de team van Smash ’70 uit Hattem. Hester de Boer, Lucas Diepenbroek en Hermen van Arnhem kregen het flink te verduren, hun inspanningen tegen de koploper in hun poule werden niet beloond. Hester en Lucas kregen geen voet aan de grond, alle drie enkelpartijen gingen verloren. Hermen was het enige lichtpuntje en scoorde één punt in het enkel. Hermen en Lucas wonnen ook het dubbel. Eindstand 8-2 voor Smash ’70 2.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag ook tegen een jeugdteam uit Hattem, het 3de team van Smash’70. Henrico Slager, Robert Compagner en Job Diepenbroek zaten heel goed in de wedstrijd, maar kregen niet wat ze verdienden. Henrico wist twee winstpunten te behalen en Job moest zich tevreden stellen met één winstpunt. Robert viel deze keer de eer te beurt om drie enkelpartijen op karakter in winst om te zetten. Het dubbel won Staphorst 2 ook, Robert en Job tekenden ervoor. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2 en kampioen in de 2de klasse.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman kreeg zaterdag het 4de team van Smash uit Hattem op bezoek. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen konden weer rekenen op geduchte tegenstand. Het was dit keer Jaron en ook Mark die vanwege de zenuwen een puntje lieten schieten. Met elk twee winstpunten moesten ze het doen. Hermen zat goed in de wedstrijd en won één enkelpartij. In het dubbel waren Jaron en Mark heer en meester. Eindstand 6-4 voor Staphorst 3 en dus kampioen in de 3de klasse.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen uit tegen het 5de team van Smash ’70 uit Hattem. Jonathan Drost, Bert Jan Krale en Edward Kruidhof gaven hun tegenstanders goed partij. Helaas slaagde Jonathan er niet in om een punt te veroveren. Bert Jan en Edward wisten de schade beperkt te houden door elk twee enkelpartijen in winst om te zetten. Helaas ging het dubbel de mist in. Eindstand 6-4 voor Smash ’70 5.

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandag avond in hun uitwedstrijd tegen het 2de team van De Spinners uit Emst. Voor Hans Righolt, Albert Kuiper en Sibrand Hassing was het een belangrijke wedstrijd, want samen met De Spinners staan ze samen op kop in de poule. Met Albert één, Sibrand twee en Hans drie gewonnen enkelpartijen stevende het team op een 7-2 winst af. Met nog één wedstrijd te gaan is het kampioenschap in de derde klasse in zicht.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam speelden maandagavond thuis tegen het 3e team van Wijhe. Nico Drost, Bert Mulder en Gerard de Boer moesten alle zeilen bijzetten om Wijhe goed tegenstand te bieden. Met Nico twee winstpunten en Bert één winstpunt, daar moest het team het ermee doen. Gerard scoorde niet. Eindstand 3-6 voor Wijhe 3.

17-11-2019: Het einde van de najaarscompetitie nadert, nog twee wedstrijden te gaan:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond uit tegen het 3de team van NTC Leogang uit Nunspeet. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt werden deze avond op de proef gesteld, het was erop of er onder. Albert liep twee kostbare punten mis door zich in twee partijen onnodig de kaas van het brood te laten eten, hij scoorde helaas maar één punt. Sibrand kreeg de punten ook niet cadeau en was goed voor twee winstpunten. Hans scoorde met enig gemak alle drie punten, Eindstand 3-6 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam speelde maandagavond uit tegen het 6de team van Zwartsluis. Bert Mulder, Nico Drost en Gerard de Boer kwamen goed voor de dag. Bert moest één puntje prijsgeven, maar won uiteindelijk twee punten in het enkel. Gerard, die steeds beter gaat spelen was tevreden met weer één winstpunt. Nico was weer goed voor drie winstpunten. Eindstand 3-6 voor Staphorst 2.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 1ste team van Wijhe. Hermen van Arnhem, Lucas Diepenbroek en Roderick van Arnhem begonnen vol goede moed aan deze wedstrijd, want ze hadden t.a.v. de vorige ontmoeting wel iets recht te zetten. Het was adembenemend spannend. Hermen en Roderick lieten er geen twijfel over bestaan, zij wonnen elk drie enkelpartijen. Lucas moest ook flink aan de bak, hij veroverde één winstpunt. Ook in het dubbel was Staphorst spekkoper. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag thuis tegen het 4de team van De Veluwe uit Apeldoorn. Robert Compagner, Henrico Slager en invaller Mark Mussche als vervanger van Job Diepenbroek hebben zich goed staande gehouden in deze ontmoeting. Zowel Robert, Henrico als Mark wonnen elk twee winstpunten. Ook in het dubbel bleken Robert en Henrico de sterkste. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.

Voor het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman was thuis Kampenion 3 uit Kampen hun tegenstander. Mark Mussche, Jaron Mussche en Hermen Talen kregen de punten niet cadeau. Mark zat net als bij het invallen bij team 2 goed in zijn vel en won alle enkelpartijen. Jaron liep één puntje mis en moest zich tevreden stellen met twee winstpunten. Hermen deed zijn uiterste best, maar wist helaas geen punten in de wacht te slepen. Jaron en Hermen wisten het dubbel niet te winnen. Endstand 5-5.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1ste team van Emmeloord, de koploper in de poule. Jonathan Drost, Bert Jan Krale en Jennieke Krale zagen hun inspanningen beloond. Na de eerste twee verliespartijen door Jonathan en Bert Jan, was het Jennieke die het eerste punt in het enkel veroverde. Hierna konden Bert Jan en Jonathan niet achterblijven en was het na zes partijen gelijke stand, 3-3. Bert Jan wist uiteindelijk twee punten en Jonathan en Jennieke elk één punt in de wacht te slepen. Vierde man Edward Kruidhof, die alleen het dubbel speelde ging met Jennieke helaas onderuit. Eindstand 4-6 voor Emmeloord 1.

03-11-2019: De tafeltennisteams weren zich goed:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond thuis tegen het 7de team van Swift uit Deventer. Hans Righolt, Albert Kuiper en Sibrand Hassing wilden hun koppositie behouden, maar liepen door onfortuinlijk verlies van Albert (1x) en Sibrand (1x) twee punten mis. Hans won alle drie enkelpartijen. Eindstand 7-2 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam kreeg maandagavond het 9de team van Smash uit Hattem op bezoek. Bert Mulder, Gerard de Boer en Nico Drost wilden goed voor de dag te komen. Bert moest erkennen dat hij op het beslissende moment niet altijd wist te scoren, hij bleef steken op één winstpunt. Gerard deed ook zijn best, maar kon geen potten breken. Nico moest zijn 100% laten schieten, maar won wel twee punten. Eindstand 3-6 voor Smash 9.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 1ste team van De Brug uit Apeldoorn. Lucas Diepenbroek, Hester de Boer en Roderick van Arnhem hadden hun handen vol, om en om werden de punten gescoord. Lucas en Hester bleven steken op elk één winstpunt. Roderick liet er geen twijfel over bestaan en won alle drie enkelpartijen. Het dubbel ging niet zoals gewenst, Lucas en Hester verloren deze in drie games. Eindstand 5-5.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen 1ste team van NTC Leogang uit Nunspeet. Job Diepenbroek, Robert Compagner en Henrico Slager zetten hun beste been voor om goed voor de dag te komen. Het ging niet zomaar, want de tegenstanders lieten ook zien dat ze kunnen tafeltennissen. Job en Robert waren elk goed voor één punt, Henrico wist twee punten in de wacht te slepen. Job en Robert wonnen op het nippertje het dubbel. Eindstand 5-5.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdagmorgen ook tegen een team uit Nunspeet, het 2de team van NTC Leogang. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen wonden er geen doekjes om en stoomden af op een grote overwinning. Hermen kon net niet voorkomen dat hij een puntje prijs moest geven. Jaron en Mark lieten er wederom geen gras over groeien en wonnen alle enkelpartijen en samen ook de dubbel. Eindstand 9-1 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 3de van De Brug uit Apeldoorn. Edward Kruidhof, Jonathan Drost en Jennieke Krale moesten tegen twee tegenstanders deze klus zien te klaren. Het team stond dus voor aanvang met 3-0 voor. Helaas konden Edward, Jonathan en Jennieke hun tegenstanders niet de baas, wel zaten zij dicht bij een succesje. Eindstand 3-7 voor De Brug 3.

20-10-2019: Alle tafeltennisteams zitten goed in de race:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging donderdagavond uit tegen het 6de team van Heino. Hans Righolt, Albert Kuiper en Sibrand Hassing waren na de nederlaag van de vorige ontmoeting gebrand op revanche. Hans Righolt sloeg even de plank mis bij zijn eerste partij en ging in zijn laatste partij ook onderuit. Albert begon met twee maal winst, ook zijn laatste partij ging in rook op. Sibrand kreeg ook geduchte tegenstand, maar wist alle enkelpartijen in winst om te zetten. Eindstand 3-6 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam moest zich vrijdagavond in Heino waarmaken tegen het 11de team van Heino. Doordat Nico Drost niet op tijd terug kon zijn uit Maleisië, moesten Anita Krale en Bert Mulder deze klus tegen de koploper in de poule tot een goed einde zien te brengen. Dat lukte wonderwel, Bert scoorde één winstpunt en Anita deed er een schepje bovenop door twee tegenstander in de luren te leggen. Eindstand 6-3 voor Heino 11.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1e team van De Toekomst uit Lochem. Roderick van Arnhem, Hermen van Arnhem en Hester de Boer begonnen sterk aan deze spannende ontmoeting. Hermen en Roderick lieten zich van de wijs brengen en wonnen alle enkelpartijen. Hester had moeite met haar tegenstanders, zij had wel een puntje verdiend maar ging strijdend ten onder. Ook wonnen Hermen en Roderick het dubbel. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit tegen het 1ste team van TT Zwolle. Henrico Slager, Robert Compagner en Job Diepenbroek moesten zich weer waarmaken om hun koppositie in de 2e klasse te evenaren. Het werd een gelijkopgaande strijd waarbij van beide kanten geen punten cadeau werden gegeven. Het Staphorster trio won elk twee enkelpartijen. Henrico en Robert verloren helaas het dubbel in de vijfde game. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 1ste team van Dronten. Mark Mussche, Jaron Mussche en Hermen Talen begonnen de wedstrijd met een 0-3 voorsprong omdat Dronten 1 met twee spelers op kwam dagen. Maar zij wonden er geen doekjes om. Mark en Jaron wonnen beide enkelpartijen, Hermen veroverde één winstpunt. In het dubbel waren Mark en Jaron ook heer en meester. Eindstand 1-9 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde afgelopen week twee wedstrijden. Maandagavond speelden Jonathan Drost, Bert Jan Krale en Edward Kruidhof thuis tegen het 4de team van Kampenion uit Kampen. Jonathan en Edward scoorden elk één winstpunt en Bert Jan twee winstpunten. Jonathan en Bert Jan verloren onnodig het dubbel. Eindstand 4-6 voor Kampenion 4.

Zaterdagmorgen moest het 4de jeugdteam weer een de bak, nu uit tegen het 3de team van TT Zwolle. Edward Kruidhof, Bert Krale en Jennieke Krale zaten goed in de wedstrijd. Edward, Bert Jan en Jennieke wisten zich goed te weren, Bert Jan was weer goed voor twee winstpunten, Edward en Jennieke sleepten elk één winstpunt uit het vuur. Ook werd het dubbel gewonnen door Edward en Bert Jan. Eindstand 5-5.

13-10-2019: Tafeltennis deze week:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond in de gymzaal aan de Burgemeester v.d. Walstraat tegen het 4de team van Wezep. Hans Righolt, Albert Kuiper en Sibrand Hassing kunnen zich goed meten in de bovenste regionen van de poule en speelden ook deze keer een sterke wedstrijd. Na vier partijen stond de tussenstand op 4-0. In de twee partijen hierna kwam er een kleine kink in de kabel en bracht Wezep de tussenstand terug op 4-2. Daarna ging Staphorst 1 regelrecht op de overwinning af. Albert scoorde in alle drie enkelpartijen een “volle bak”, Hans en Sibrand wonnen er elk twee. Eindstand 7-2 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam speelde maandagavond thuis tegen het 1e team van Hasselt, die Bert Mulder, Anita Krale en Gerard de Boer het behoorlijk lastig maakten. Hasselt 1 bleek een taaie tegenstander met meer verdedigende dan aanvallende kwaliteiten. Daar hadden Bert, Anita en Gerard geen duidelijk antwoordt op. Bert was met twee gewonnen enkelpartijen het meest succesvol, hoewel hij het tweede punt in de schoot geworpen kreeg doordat zijn tegenstander na de tweede game zich niet goed voelde en opgaf. Gerard won zijn eerste enkelpartij in de competitie. Anita kwam niet echt in haar spel, door het verdedigende spel van haar tegenstanders liep zij meerdere malen in de val. Zij kon helaas haar derde partij niet spelen doordat haar tegenstander niet voldoende hersteld was. Wel ging het punt naar het Staphorster team. Eindstand 4-5 voor Hasselt 1.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 2de team van Kampenion uit Kampen. Lucas Diepenbroek, Hermen van Arnhem en Hester de Boer kregen het weer flink te verduren, maar doen het prima in de hoofdklasse. Lucas en Hester konden elk één enkelpartij in winst omzetten, helaas werden zij in hun dubbel afgetroefd. Hermen zat goed in de wedstrijd en won alle drie enkelpartijen. Eindstand 5-5.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Robert Compagner, Henrico Slager en Job Diepenbroek gingen voortvarend van start, na vier partijen was het 4-0. De punten daarna werden verdeeld. Job was ditmaal spekkoper met drie gewonnen enkelpartijen. Robert ging bij één partij in de vijfde game onderuit, hij scoorde daarnaast twee winstpunten. Henrico had moeite met zijn tegenstander en won één enkelpartij. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdag tegen het 5de team van De Veluwe uit Apeldoorn. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen doen het geweldig in de derde klasse. Jaron en Mark lieten er geen gras over groeien, zij wonnen alle drie enkelpartijen en ook samen het dubbel. Ook Hermen ging als een speer, twee winstpunten veroverde hij in het enkel. Eindstand 9-1 voor Staphorst 3.

06-10-2019: Twee van de vier jeugdteams moesten aan de bak:

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdag naar Hattem, tegen het 4de team van Smash ’70. Mark Mussche, Jaron Mussche en Hermen Talen konden weer rekenen op geduchte tegenstand. Het was dit keer Mark die alle drie enkelpartijen in winst wist om te zetten. Jaron moest toezien dat zijn tot nu toe verworven 100% score met één enkelpartij teniet werd gedaan. Hermen verloor wel alle drie enkelpartijen, maar zag kans om het zijn tegenstanders moeilijk te maken want in twee van de drie enkelpartijen ging hij in de vijfde game nipt onderuit. Eindstand 4-6 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen uit tegen het 3de van De Brug uit Apeldoorn. Edward Kruidhof, Bert Jan Krale en Jennieke Krale moesten dit varkentje gaan wassen. Een meevaller was dat de tegenstander met twee speler kwam aanzetten en het Staphorster jeugdteam dus voor aanvang al met 0-3 voor stond. Edward en Jennieke konden hun tegenstanders net niet de baas, ze zaten echter dichtbij een succesje. Bert Jan scoorde in de laatste partij één winstpunt in het enkel. Edward en Bert Jan wonnen ook het dubbel. Eindstand 5-5.

29-09-2019: Tafeltennissers winnen en verliezen:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde woensdag avond in hun uitwedstrijd tegen het 2de team van De Spinners uit Emst. Sibrand Hassing, Hans Righolt en Albert Kuiper zagen enerzijds wel wat op tegen de koploper, aan de andere kant hadden zij niets te verliezen. Hoewel Sibrand zijn eerste partij in het water zag vallen tegen een speler met noppen, vervolgde het Staphorster trio de wedstrijd met maar liefst vier overwinningen. Hans en Albert zaten goed in de wedstrijd, waarbij Albert één tegenstander zelfs van zijn 100% score afhaalde. Sibrand moest twee punten toegeven, Hans en Albert elk eenmaal. Eindstand 4-5 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam speelden maandagavond uit tegen het 3e team van Wijhe. Anita Krale, Bert Mulder en Gerard de Boer kwamen tegenover een sterk Wijhe team te staan. Er werden enerverende partijen gespeeld, waarbij voor elk punt moest worden gestreden. Anita kreeg twee spelers van Wijhe op de knieën en Bert één. Gerard werd niet van de tafel geslagen, maar wist niet tot score te komen. Eindstand 6-3 voor Wijhe 3.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 2de team van Smash ’70 uit Hattem. Hermen van Arnhem, Hester de Boer en Roderick van Arnhem kregen het flink te verduren. Hoewel Hester alles uit de kast haalde werd haar niet gegund om punten te scoren. Ook Hermen en Roderick werden op de proef gesteld. Hermen won één partij en Roderick scoorde twee winstpunten. Het dubbel werd in vijf games gewonnen. Eindstand 4-6 voor Smash ’70 2.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag ook tegen een jeugdteam uit Hattem, het 3de team van Smash’70. Henrico Slager, Job Diepenbroek en Robert Compagner gaan als een speer in de 2de klasse. Robert wist twee winstpunten te behalen en ook Job was goed voor twee keer winst in het enkel. Henrico viel deze keer de eer te beurt om drie enkelpartijen in winst om te zetten. Het dubbel won Staphorst 2 ook. Eindstand 8-2 voor Staphorst 2.

Voor het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam was vrij.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen tegen het 5de team van Smash ’70 uit Hattem. Bij Jonathan Drost, Bert Jan Krale en Jennieke Krale zien wij duidelijk vooruitgang. Jennieke stal gelijk de show door haar eerste partij in winst om te zetten. Beide andere partijen verloor zij nipt. Ook Jonathan en Bert Jan maken progressie, maar aan techniek en inzicht moet nog geschaafd/getraind worden. Jonathan wist niet te scoren, Bert Jan scoorde één winstpunt in het enkel. Jonathan en Bert Jan wonnen ook het dubbel. Eindstand 3-7 voor Smash ’70 5.

22-09-2019: Meer mee dan tegenvallende uitslagen tafeltennissers:

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1ste team van Wijhe. Roderick van Arnhem, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer wisten van te voren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. En dat bleek ook, Lucas en Hester werden niet gegund om punten in de wacht te slepen. Bij Roderick ging het ook niet vanzelf, hij moest flink aan de bak en won twee punten. Eindstand 8-2 voor Wijhe 1

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag uit tegen 4de team van De Veluwe uit Apeldoorn. Henrico Slager, Robert Compagner en Job Diepenbroek kunnen zich goed staande houden in de 2de klasse. Robert was net als vorige week weer goed voor een 100% score. Henrico en Job lieten elk een steekje vallen en scoorden twee punten. Het dubbel ging helaas verloren. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Voor het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman was Kampenion 3 uit Kampen hun tegenstander. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen kregen de punten niet vanzelf. Jaron liet zich niet beetnemen en won alle drie enkelpartijen. Mark moest een puntje prijsgeven, maar toch goed voor twee winstpunten. Hermen wist helaas geen punten in de wacht te slepen. Jaron en Mark wonnen ook het dubbel Eindstand 4-6 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen tegen het 1ste team van Emmeloord. Edward Kruidhof,  Jonathan Drost en Jennieke Krale zagen hun inspanningen niet beloond. Edward begon met het eerste punt, maar daarna was het Emmeloord 1 wat de klok sloeg. Eindstand 9-1 voor Emmeloord 1.

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond tegen het 3de team van NTC Leogang uit Nunspeet. Hans Righolt, Sibrand Hassing en Albert Kuiper werden deze avond op de proef gesteld, maar weerden zich goed tegen het team uit Nunspeet. Hans scoorde drie punten, Albert twee en Sibrand één winstpunt. Eindstand 6-3 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam speelden maandagavond tegen het 6de team van Zwartsluis. Bert Mulder, Nico Drost en Anita Krale kwamen goed voor de dag en lieten hun tegenstanders niet veel punten maken. Nico was goed voor drie, Anita en Bert voor elk twee punten. Eindstand 7-2 voor Staphorst 2.

15-09-2019: Alle tafeltennisteams gingen voortvarend:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde donderdagavond in Deventer tegen het 7de team van Swift. Het team met Sibrand Hassing, Hans Righolt en Jan Supèr gingen een enerverende wedstrijd tegemoet. Sibrand, Hans en Jan werden door hun tegenstanders op de proef gesteld. Het drietal won dan ook elk twee punten, waarmee de eindstand uitkwam op 3-6 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam zette dinsdagavond koers richting Hattem, het 9de team van Smash was hun tegenstander. Nico Drost, Bert Mulder en Anita Krale deden hun allerkrakenste best om goed voor de dag te komen. Bert moest erkennen dat hij nog niet het niveau terug heeft wat hij zou wensen, hij kon geen punten veroveren. Anita en Nico hadden meer succes, Anita won twee partijen en Nico was ”spekkoper” door ale drie partijen in winst om te zetten. Eindstand 4-5 voor Staphorst 2.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1ste team van De Brug uit Apeldoorn. Hester de Boer, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem begonnen als een speer en wonnen de eerste drie enkelpartijen. (0-3) Het dubbel, dat toen aan de beurt was ging verloren. Ook hierna moesten Hester en Roderick een puntje laten schieten. (3-3) De laatste vier partijen waren weer goed voor alle vier winstpunten. Hester en Roderick bleven op twee winstpunten steken, Hermen won alle drie enkelpartijen. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit tegen 1ste team van NTC Leogang uit Nunspeet. Henrico Slager, Job Diepenbroek en Robert Compagner zetten hun beste been voor om goed voor de dag te komen. Het ging niet zomaar, want de tegenstander liet zich ook zien. Uiteindelijk scoorde Job één punt, Henrico twee en Robert drie winstpunten. In het dubbel wisten Job en Robert helaas geen punt in de wacht te slepen. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde ook in Nunspeet, het 2de team van NTC Leogang was hun tegenstander. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen doen het uitstekend in de derde klasse, ze stoomden af op een grote overwinning. Alleen Hermen liet een puntje vallen, Jaron en Mark er wederom geen gras over groeien en wonnen alle enkelpartijen en samen ook de dubbel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam was vrij.

08-09-2019: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging maandagavond van start in de voorjaarscompetitie 2019. Het team kreeg het 6e team van Heino op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt kregen geduchte tegenstand. Van de 9 partijen moesten er 7 in vijf games beslist worden, het viel voor Staphorst 1 telkens de verkeerde kant op. Albert wist geen punten te scoren, Sibrand won 1 partij en Hans twee. Eindstand 3-6 voor Heino 6.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam manivesteert zich dit seizoen in de 6e klasse. Maandagavond kwam ook uit Heino het 11e team op bezoek. Bert Mulder, Nico Drost en Gerard de Boer zagen na een aantal partijen wel in dat Heino 11 een moeilijk te nemen “obstakel” was. Bert en Gerard wisten (nog) geen punten te behalen. Nico deed goede zaken, alle drie partijen deed hij in vijf games met een 100% resultaat. Eindstand 3-6 voor Heino 11.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van De Toekomst uit Lochem. Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en Lucas Diepenbroek begonnen voor het eerst in de hoofdklasse van de afdeling Oost. Het werd een spannende ontmoeting, maar het Staphorster team hield zich uitstekend stand. Hermen en Lucas lieten zich elk één maal verrassen. Roderick won alle drie enkelpartijen. Het dubbel ging naar De Toekomst 1, Hermen en Lucas zagen hun inspanningen niet beloond. Eindstand  7-3 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1e team van TT Zwolle. Robert Compagner, Henrico Slager en Job Diepenbroek moesten zich waarmaken in de 2e klasse. Een en ander ging niet vanzelf, alle drie spelers moesten flink aan de bak. Henrico met eenmaal en Robert en Job elk met tweemaal score, wist Staphorst 2 met 6-4 de winst in eigen huis te laten. Robert en Henrico wonnen ook het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 1e team van Dronten. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen kwamen vanuit de 5e klasse nu uit in de 3de klasse. Jaron en Mark lieten er geen gras over groeien en wonnen alle enkelpartijen en samen ook de dubbel. Hermen had in één partij zeker een puntje verdiend maar liet de winst in de vijfde game schieten. Eindstand 7-3 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen in de 5e klasse tegen het 3de team van TT Zwolle. Bert Jan Krale, Edward Kruidhof en Jonathan Drost wisten zich goed te weren, alle drie spelers wisten elk twee punten aan de haak te slaan. Ook het dubbel was een Staphorster aangelegenheid, Bert Jan en Jonathan wonnen in vier games. Eindstand 7-3 voor Staphorst 4.