Competitie najaar 2019

06-10-2019: Twee van de vier jeugdteams moesten aan de bak:

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdag naar Hattem, tegen het 4de team van Smash ’70. Mark Mussche, Jaron Mussche en Hermen Talen konden weer rekenen op geduchte tegenstand. Het was dit keer Mark die alle drie enkelpartijen in winst wist om te zetten. Jaron moest toezien dat zijn tot nu toe verworven 100% score met één enkelpartij teniet werd gedaan. Hermen verloor wel alle drie enkelpartijen, maar zag kans om het zijn tegenstanders moeilijk te maken want in twee van de drie enkelpartijen ging hij in de vijfde game nipt onderuit. Eindstand 4-6 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen uit tegen het 3de van De Brug uit Apeldoorn. Edward Kruidhof, Bert Jan Krale en Jennieke Krale moesten dit varkentje gaan wassen. Een meevaller was dat de tegenstander met twee speler kwam aanzetten en het Staphorster jeugdteam dus voor aanvang al met 0-3 voor stond. Edward en Jennieke konden hun tegenstanders net niet de baas, ze zaten echter dichtbij een succesje. Bert Jan scoorde in de laatste partij één winstpunt in het enkel. Edward en Bert Jan wonnen ook het dubbel. Eindstand 5-5.

29-09-2019: Tafeltennissers winnen en verliezen:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde woensdag avond in hun uitwedstrijd tegen het 2de team van De Spinners uit Emst. Sibrand Hassing, Hans Righolt en Albert Kuiper zagen enerzijds wel wat op tegen de koploper, aan de andere kant hadden zij niets te verliezen. Hoewel Sibrand zijn eerste partij in het water zag vallen tegen een speler met noppen, vervolgde het Staphorster trio de wedstrijd met maar liefst vier overwinningen. Hans en Albert zaten goed in de wedstrijd, waarbij Albert één tegenstander zelfs van zijn 100% score afhaalde. Sibrand moest twee punten toegeven, Hans en Albert elk eenmaal. Eindstand 4-5 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam speelden maandagavond uit tegen het 3e team van Wijhe. Anita Krale, Bert Mulder en Gerard de Boer kwamen tegenover een sterk Wijhe team te staan. Er werden enerverende partijen gespeeld, waarbij voor elk punt moest worden gestreden. Anita kreeg twee spelers van Wijhe op de knieën en Bert één. Gerard werd niet van de tafel geslagen, maar wist niet tot score te komen. Eindstand 6-3 voor Wijhe 3.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 2de team van Smash ’70 uit Hattem. Hermen van Arnhem, Hester de Boer en Roderick van Arnhem kregen het flink te verduren. Hoewel Hester alles uit de kast haalde werd haar niet gegund om punten te scoren. Ook Hermen en Roderick werden op de proef gesteld. Hermen won één partij en Roderick scoorde twee winstpunten. Het dubbel werd in vijf games gewonnen. Eindstand 4-6 voor Smash ’70 2.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag ook tegen een jeugdteam uit Hattem, het 3de team van Smash’70. Henrico Slager, Job Diepenbroek en Robert Compagner gaan als een speer in de 2de klasse. Robert wist twee winstpunten te behalen en ook Job was goed voor twee keer winst in het enkel. Henrico viel deze keer de eer te beurt om drie enkelpartijen in winst om te zetten. Het dubbel won Staphorst 2 ook. Eindstand 8-2 voor Staphorst 2.

Voor het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam was vrij.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen tegen het 5de team van Smash ’70 uit Hattem. Bij Jonathan Drost, Bert Jan Krale en Jennieke Krale zien wij duidelijk vooruitgang. Jennieke stal gelijk de show door haar eerste partij in winst om te zetten. Beide andere partijen verloor zij nipt. Ook Jonathan en Bert Jan maken progressie, maar aan techniek en inzicht moet nog geschaafd/getraind worden. Jonathan wist niet te scoren, Bert Jan scoorde één winstpunt in het enkel. Jonathan en Bert Jan wonnen ook het dubbel. Eindstand 3-7 voor Smash ’70 5.

22-09-2019: Meer mee dan tegenvallende uitslagen tafeltennissers:

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1ste team van Wijhe. Roderick van Arnhem, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer wisten van te voren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. En dat bleek ook, Lucas en Hester werden niet gegund om punten in de wacht te slepen. Bij Roderick ging het ook niet vanzelf, hij moest flink aan de bak en won twee punten. Eindstand 8-2 voor Wijhe 1

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdag uit tegen 4de team van De Veluwe uit Apeldoorn. Henrico Slager, Robert Compagner en Job Diepenbroek kunnen zich goed staande houden in de 2de klasse. Robert was net als vorige week weer goed voor een 100% score. Henrico en Job lieten elk een steekje vallen en scoorden twee punten. Het dubbel ging helaas verloren. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Voor het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman was Kampenion 3 uit Kampen hun tegenstander. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen kregen de punten niet vanzelf. Jaron liet zich niet beetnemen en won alle drie enkelpartijen. Mark moest een puntje prijsgeven, maar toch goed voor twee winstpunten. Hermen wist helaas geen punten in de wacht te slepen. Jaron en Mark wonnen ook het dubbel Eindstand 4-6 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen tegen het 1ste team van Emmeloord. Edward Kruidhof,  Jonathan Drost en Jennieke Krale zagen hun inspanningen niet beloond. Edward begon met het eerste punt, maar daarna was het Emmeloord 1 wat de klok sloeg. Eindstand 9-1 voor Emmeloord 1.

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond tegen het 3de team van NTC Leogang uit Nunspeet. Hans Righolt, Sibrand Hassing en Albert Kuiper werden deze avond op de proef gesteld, maar weerden zich goed tegen het team uit Nunspeet. Hans scoorde drie punten, Albert twee en Sibrand één winstpunt. Eindstand 6-3 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam speelden maandagavond tegen het 6de team van Zwartsluis. Bert Mulder, Nico Drost en Anita Krale kwamen goed voor de dag en lieten hun tegenstanders niet veel punten maken. Nico was goed voor drie, Anita en Bert voor elk twee punten. Eindstand 7-2 voor Staphorst 2.

15-09-2019: Alle tafeltennisteams gingen voortvarend:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde donderdagavond in Deventer tegen het 7de team van Swift. Het team met Sibrand Hassing, Hans Righolt en Jan Supèr gingen een enerverende wedstrijd tegemoet. Sibrand, Hans en Jan werden door hun tegenstanders op de proef gesteld. Het drietal won dan ook elk twee punten, waarmee de eindstand uitkwam op 3-6 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam zette dinsdagavond koers richting Hattem, het 9de team van Smash was hun tegenstander. Nico Drost, Bert Mulder en Anita Krale deden hun allerkrakenste best om goed voor de dag te komen. Bert moest erkennen dat hij nog niet het niveau terug heeft wat hij zou wensen, hij kon geen punten veroveren. Anita en Nico hadden meer succes, Anita won twee partijen en Nico was ”spekkoper” door ale drie partijen in winst om te zetten. Eindstand 4-5 voor Staphorst 2.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1ste team van De Brug uit Apeldoorn. Hester de Boer, Hermen van Arnhem en Roderick van Arnhem begonnen als een speer en wonnen de eerste drie enkelpartijen. (0-3) Het dubbel, dat toen aan de beurt was ging verloren. Ook hierna moesten Hester en Roderick een puntje laten schieten. (3-3) De laatste vier partijen waren weer goed voor alle vier winstpunten. Hester en Roderick bleven op twee winstpunten steken, Hermen won alle drie enkelpartijen. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen uit tegen 1ste team van NTC Leogang uit Nunspeet. Henrico Slager, Job Diepenbroek en Robert Compagner zetten hun beste been voor om goed voor de dag te komen. Het ging niet zomaar, want de tegenstander liet zich ook zien. Uiteindelijk scoorde Job één punt, Henrico twee en Robert drie winstpunten. In het dubbel wisten Job en Robert helaas geen punt in de wacht te slepen. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde ook in Nunspeet, het 2de team van NTC Leogang was hun tegenstander. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen doen het uitstekend in de derde klasse, ze stoomden af op een grote overwinning. Alleen Hermen liet een puntje vallen, Jaron en Mark er wederom geen gras over groeien en wonnen alle enkelpartijen en samen ook de dubbel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam was vrij.

08-09-2019: De tafeltenniscompetitie is weer begonnen:

Het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging maandagavond van start in de voorjaarscompetitie 2019. Het team kreeg het 6e team van Heino op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt kregen geduchte tegenstand. Van de 9 partijen moesten er 7 in vijf games beslist worden, het viel voor Staphorst 1 telkens de verkeerde kant op. Albert wist geen punten te scoren, Sibrand won 1 partij en Hans twee. Eindstand 3-6 voor Heino 6.

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam manivesteert zich dit seizoen in de 6e klasse. Maandagavond kwam ook uit Heino het 11e team op bezoek. Bert Mulder, Nico Drost en Gerard de Boer zagen na een aantal partijen wel in dat Heino 11 een moeilijk te nemen “obstakel” was. Bert en Gerard wisten (nog) geen punten te behalen. Nico deed goede zaken, alle drie partijen deed hij in vijf games met een 100% resultaat. Eindstand 3-6 voor Heino 11.

Het 1ste Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van De Toekomst uit Lochem. Hermen van Arnhem, Roderick van Arnhem en Lucas Diepenbroek begonnen voor het eerst in de hoofdklasse van de afdeling Oost. Het werd een spannende ontmoeting, maar het Staphorster team hield zich uitstekend stand. Hermen en Lucas lieten zich elk één maal verrassen. Roderick won alle drie enkelpartijen. Het dubbel ging naar De Toekomst 1, Hermen en Lucas zagen hun inspanningen niet beloond. Eindstand  7-3 voor Staphorst 1.

Het 2de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Massagepraktijk Gerco Talen speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 1e team van TT Zwolle. Robert Compagner, Henrico Slager en Job Diepenbroek moesten zich waarmaken in de 2e klasse. Een en ander ging niet vanzelf, alle drie spelers moesten flink aan de bak. Henrico met eenmaal en Robert en Job elk met tweemaal score, wist Staphorst 2 met 6-4 de winst in eigen huis te laten. Robert en Henrico wonnen ook het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

Het 3de Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 1e team van Dronten. Jaron Mussche, Mark Mussche en Hermen Talen kwamen vanuit de 5e klasse nu uit in de 3de klasse. Jaron en Mark lieten er geen gras over groeien en wonnen alle enkelpartijen en samen ook de dubbel. Hermen had in één partij zeker een puntje verdiend maar liet de winst in de vijfde game schieten. Eindstand 7-3 voor Staphorst 3.

Het 4de Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen in de 5e klasse tegen het 3de team van TT Zwolle. Bert Jan Krale, Edward Kruidhof en Jonathan Drost wisten zich goed te weren, alle drie spelers wisten elk twee punten aan de haak te slaan. Ook het dubbel was een Staphorster aangelegenheid, Bert Jan en Jonathan wonnen in vier games. Eindstand 7-3 voor Staphorst 4.