Competitie najaar 2013

Kampioen jeugd 4e klasse najaarscompetitie 2013 afdeling Oost:

Trea Woudsma, Erik Jan Tuin, Arnout Huls, Arnout de Boer, Jannick Jansen en Ben Vos.

01-12-2013: De laatste wedstrijden van de najaarscompetitie 2013:

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmorgen thuis spelen tegen het 1e team van DTV’84 uit Dalfsen. Het Staphorster team met Arnout de Boer, Jannick Jansen en Erik Jan Tuin kregen sportieve tegenstand van het team uit Dalfsen, het Staphorster trio liet zich niet misleiden. Het werd een adembenemende wedstrijd, voor de helft moest de beslissing komen in de vierde en zelfs eentje in de vijfde game. De winstpunten kwamen op het conto van Jannick (3), Arnout (2) en Erik Jan (2). In het dubbel was er winst voor Arnout en Jannick. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman ging bij Zwartsluis 1 op bezoek. Klaas Jan Vos, Lennard Klosse en Marthijn Kisteman wilden het 1e team van Zwartsluis wel even “een poepje laten ruiken”. Spannende games werden op sportieve wijze uitgevochten, ook hier waren de partijen in vijf games niet van de lucht. (5x) Klaas Jan en Marthijn scoorden elk twee winstpunten. Lennard kreeg niet wat hem toekwam, twee maal ging hij in de vijfde game onderuit. Klaas Jan en Lennard wisten net geen punt te verzilveren in het dubbel. Eindstand 6-4 voor Zwartsluis 1.
Het 3e Staphorster jeugdteam stonden thuis hun mannetje tegen het 3e team van Leogang SL uit Nunspeet. Wouter Vos, William Slager en Sander Mulder verweerden zich kranig, maar Leogang liet zich niet zomaar van de tafel slaan. Het Staphorster team kreeg niet de punten die ze verdienden. Ook vierde Staphorster speler Herman Dunnink kon met Sander geen punt veroveren in het dubbel. Wouter, William en Sander kregen elk één Nunspeetse onder de duim. Eindstand 3-7 voor Leogang SL 3.
Voor het 4e Staphorster jeugdteam met Lotte Lotterman, Stefan Slager en Patrick van Weeghel kwam het 2e team van DTV’84 naar Staphorst. Lotte, Stefan en Patrick scoorden een aanzienlijk aantal punten in de games, maar een setwinst zat er helaas niet in. Ook in het dubbel kwamen Stefan en Patrick niet tot een winstpunt. Eindstand 0-10 voor DTV’84 2.

24-11-2013: Jeugdteams komen prima voor de dag, de senioren iets minder:
Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmorgen thuis tegen Zwartsluis 1. Het 1e team met Jannick Jansen, Erik Jan Tuin en Arnout Huls stoomden weer af op een monsterscore. Ook Staphorster vierde speler Arnout de Boer deelde mee in de winst door met Erik Jan het dubbel in vijf games te winnen. Arnout Huls moest een paar games gewonnen geven, maar alle spelers van Staphorst kwamen uiteindelijk op een 100% score uit. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.
Het 1e jeugdteam van Staphorst werd tussen de wedstrijden door voorzitter Trea Woudsma gehuldigd voor het behalen van hun kampioenschap in de 4e klasse afdeling Oost.
Het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman kregen het 2e team van Harderwijk op bezoek. Martijn Kisteman, Klaas Jan Vos en Basten Moorman kregen het flink te verduren, want de spelers van Harderwijk bleken “niet voor de poes”. De spannenste partijen werden in deze wedstrijd gespeeld, om en om werd er gescoord en hield men de stand in evenwicht. Uiteindelijk waren het Marthijn en Klaas Jan die elk twee punten wisten te winnen. Basten moest met één punt genoegen nemen. Een dik verdiende eindstand van 5-5 was het resultaat.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Sander Mulder, Herman Dunnink en William Slager ontmoeten thuis het 2e team van Zwartsluis. Sander, Herman en William deden goede zaken, Alleen Sander moest twee puntjes in het enkelspel prijsgeven. In alle andere partijen ging Staphorst subtiel naar de winst, inclusief het dubbel waarin Sander en Herman de winst naar zich toetrokken. Eindstand 8-2 voor Staphorst 3.
Voor het 4e Staphorster jeugdteam met Stefan Slager, Lotte Lotterman en Hester de Boer kwam het 3e team van Zwartsluis naar Staphorst. Stefan, Lotte en Hester gingen enthousiast van start door de 1e drie enkelpartijen te winnen. Daarna ging de score op en neer, maar het Staphorster trio wist zich kranig in stand te houden. Dit resulteerde in één maal winst voor Lotte, twee maal voor Stefan en Hester deed er nog een schepje bovenop door alle drie enkelpartijen te winnen. Het dubbel werd helaas net verloren. Eindstand 6-4 voor Staphorst 4.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko hadden vrijdagavond tegen het 10e team van TT Zwolle een zware klus te klaren. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg zagen de bui al hangen, want TT Zwolle 10 staat op de tweede plaats in de poule en Staphorst 1 staat op de één na laatste plaats. De teams speelden op het scherpst van de snede. Albert, Sibrand en Hans waren niet de gelukkigsten in deze wedstrijd. Het was TT Zwolle eraan gelegen om in deze laatste wedstrijd een goed persoonlijk resultaat te behalen. Sibrand en Albert veroverden elk één winstpunt in het enkelspel, een tweede had er ook zeker ingezeten, ware het niet dat de sorryballen talrijk waren in het voordeel van TT Zwolle. Hans kreeg hierin ook geen kans van slagen. Albert en Sibrand wisten het dubbel in winst om te zetten, maar dit was net niet genoeg om de degradatie te voorkomen. Eindstand 7-3 voor TT Zwolle 10.
Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was woensdagavond te gast in Nieuwleusen, het 1e team van Wham was hun tegenstander.  Het Staphorster team met Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey waren niet echt op dreef en kregen ook niets cadeau. Trea en Harry wisten elk één winstpunt mee naar huis te nemen. Ben was niet bij mache om tegen het kampioensteam van Wham een winstpunt te behalen. Eindstand 8-2 voor Wham 2.

17-11-2013: Het 1e Staphorster seniorenteam zit in de degradatiezone:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond tegen het 4e team van Harderwijk. Bij Hans Logtenberg, Sibrand Hassing en Albert Kuiper was de spanning groter dan normaal, want zowel Harderwijk en Staphorst zitten in de gevarenzone qua degradatie. In de games werd het een nek aan nek race, waarbij Harderwijk steeds het meeste geluk aan haar zijde had. Albert was vastbesloten om alle drie enkelpartijen weer in winst om te zetten, maar hij bleef op twee winstpartijen steken. Bij Sibrand was de spanning af te lezen, hij kon helaas maar één enkelpartij in winst omzetten. Hans had bijna zijn succesje te pakken, maar strande op het laatste moment. In het dubbel hadden Sibrand en Albert geen geluk. Eindstand 3-7 voor Harderwijk 4.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kreeg het 11e team van Smash ’70 op bezoek. Het Staphorster team met Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey stonden bij aanvang al met 3-0 voor, omdat hun tegenstander met twee speelsters kwam opdagen. In dit sportieve duel werd er op het scherpst van de snede om de punten gestreden. Ben scoorde helaas geen punten, Trea wist één Hattemse te verslaan en Harry twee. In het dubbel waren Harry en Trea niet opgewassen tegen Laura van der Meer en Karin Verheul van Smash ’70. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.

10-11-2013: 1e Staphorster jeugdteam nu al kampioen:
Het 2e Staphorster jeugdteam moest thuis spelen tegen het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman. Het 2e team met Basten Moorman, Lennard Klosse en Marthijn Kisteman kwamen  tegenover Erik Jan Tuin, Jannick Jansen en Arnout Huls te staan. Er werden vele spannende partijen op sportieve wijze uitgevochten. Hoewel het 2e jeugdteam goed tegenstand bood, kwam het 1e jeugdteam niet direct in gevaar. Marthijn wist tegen Arnout het ene punt voor Staphorst 2 in de wacht te slepen. In alle andere partijen waren Erik Jan, Jannick en Arnout sterker. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.
Met nog twee wedstrijden te spelen is het 1e jeugdteam nu al kampioen in de 4e klasse van de najaarscompetitie 2013.
Voor het 3e Staphorster jeugdteam met Herman Dunnink, Sander Mulder en Wouter Vos ging de reis naar Hattem, het 2e team van Smash ’70 was hun tegenstander. De drie Staphorster spelers kwamen er niet echt aan te pas, Herman en Sander kwamen niet tot score. Wouter wist één winstpunt mee te nemen naar Staphorst. Eindstand 9-1 voor Smash ’70-2.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Lotte Lotterman, Patrick van Weeghel en Hester de Boer kwamen uit tegen het 3e team van Smash ’70. Het 4e Staphorster team kreeg het zwaar te verduren tegen het sterke team uit Hattem. Één een puntje had er voor Hester ingezeten, helaas was het team van Smash duidelijk te sterk en werden de inspanningen van Lotte, Patrick en Hester niet beloond. Eindstand 10-0 voor Smash ’70-3.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg vrijdagavond bij het 3e team van Wezep op bezoek. Albert Kuiper, Hans Logtenberg en Sibrand Hassing hoopten op een enkel puntje, maar kwamen van de koude kermis thuis. Sibrand kreeg nog wel een kansje om tegen dit zeer strerke team en winstpunt in het enkel te behalen, Albert en Hans werden kompleet van de tafel geveegd. In het dubbel hadden Hans en Sibrand bijna voor een verrassing gezorgd, in de vierde game moesten zij helaas “het hoofd buigen”. Eindstand 0-10 voor Wezep 3.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kwam vrijdagavond  thuis uit tegen het 8e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Het Staphorster team met Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey kregen behoorlijk tegenstand van het Dalfser team. Ben kon geen potten breken en kwam niet tot score. Trea wist één Dalfsenaar onder de duim te houden. Harry scoorde een “volle bak” door  alle drie enkelpartijen te winnen. Eindstand 4-6 voor DTV ’84-8.

03-11: Staphorster tafeltennisteams, één team pakt de winst:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond in Nunspeet spelen tegen het 2e team van Leogang SL. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg hadden vooraf ingeschat dat er wel wat punten vergaard konden worden, maar het liep iets anders dan gehoopt. Uiteindelijk greep Sibrand twee winstpunten met beide handen aan, de derde partij ging met de tong op het derde knoopsgat en vele tegenslagen (sorryballen) in de vijfde game verloren. Albert kon maar één Nunspeter de baas, Hans verraste er bijna ook één. In een op en neer gaande strijd scoorden Albert en Sibrand ook het broodnodige punt in het dubbel. Eindstand 6-4 voor Leogang SL 2.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was vrijdagavond in Heino, ze speelden tegen het 9e team uit die plaats. Het Staphorster team met Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey kregen flinke tegenstand te verwerken. Ben en Trea waren niet in staat punten mee naar huis te nemen. Harry zag zijn enkelpartijen niet in gevaar komen en scoorde de volle 100%. Trea en Harry waren in het dubbel te sterk voor hun Heinose tegenstanders. Uitslag 6-4 voor Heino 9

Voor het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman ging de reis zaterdagmorgen naar Dronten. Het 1e jeugdteam van Dronten ’74 was voor Jannick Jansen, Arnout de Boer en Arnout Huls een niet al te moeilijke klus. Jannick en de beide Arnouts deden wat van hun verwacht werd, eindstand 0-10 voor Staphorst 1. Het kampioenschap kan hun nu al bijna niet meer ontgaan.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde uit tegen het 1e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Voor Klaas Jan Vos, Marthijn Kisteman en Lennard Klosse is het zaak om punten te scoren voor handhaving in de 4e klasse.  Zowel Klaas Jan, Marthijn en Lennard pakten elk één winstpunt in het enkelspel. In het dubbel gingen Klaas Jan en Marthijn onderuit. Eindstand 7-3 voor DTV ’84 1.
Aanstaande zaterdag moeten Staphorst 2 en Staphorst 1 tegen elkaar spelen.
Het 3e Staphorster jeugdteam met William Slager, Herman Dunnink en Sander Mulder moest aantreden in Apeldoorn, het 2e team van De Veluwe was hun tegenstander. Hoewel de drie Staphorster jeugdspelers hun uiterste best deden, scoorde De Veluwe 2 punt na punt. Toch werden William, Herman en Sander niet van de tafel geslagen, gezien de game resultaten. Eindstand 10-0 voor De Veluwe 2.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Patrick van Weeghel, Stefan Slager en Wouter Vos uit het 3e team kregen tegen TT Zwolle 11 niet veel punten toebedeeld. Het Staphorster trio kregen het zwaar te verduren tegen het sterke team uit Zwolle. De inspanningen van Patrick en William werden helaas niet beloond. Wouter won als enige één zwaar bevochten enkelpartij. In het dubbel wisten Patrick en Stefan niet tot score te komen. Eindstand 9-1 voor TT Zwolle 11.

27-10-2013: Alle zes Staphorster tafeltennisteams beginnen aan de 2e helft van de najaarscompetitie:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond thuis tegen het 7e team van Smash ’70 uit Hattem. Sibrand Hassing, Hans Logtenberg en Albert Kuiper gingen in deze sportieve ontmoeting voortvarend van start. Uiteindelijk wist het team uit Hattem de wedstrijd naar hun hand te zetten. Sibrand, Hans en Albert waren elk goed voor één winstpunt. Ook in het dubbel waren Sibrand en Albert succesvol. Eindstand 4-6 voor Smash ’70-7.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was vrijdagavond gastheer/gastvrouw van het 9e team van Kampenion uit Kampen. Het Staphorster team met Ben Vos, Trea Woudsma en Erik Bolding kregen in deze bijzonder sportieve wedstrijd niet wat ze hoopten. Eén punt had Ben zeker kunnen scoren, maar gaf de voorsprong onnodig weer weg. Erik en Trea waren goed voor elk twee winstpunten in het enkelspel, het dubbel werd onnodig weggegeven. Eindstand 4-6 voor Kampenion 9.

Zaterdag kwamen ook alle jeugdteams in actie.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman kreeg het 2e team van Harderwijk op bezoek. Jannick Jansen, Erik Jan Tuin en Arnout de Boer hadden er zin in en waren erop gebrand om een goed resultaat neer te zettten tegen de nummer twee in de poule. Harderwijk 2 hielp daar ook een beetje aan mee door met twee spelers naar Staphorst te komen. De twee spelers van Harderwijk 2 sputterden nog wel tegen, maar Staphorst 1 was oppermachtig. Jannick, Erik Jan en Arnout wonnen alle partijen. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde thuis tegen het 1e team van Dronten ’74. Basten Moorman, Lennard Klosse en Klaas Jan Vos zetten hun beste beentje voor. Er werden spannende partijen uitgevochten, vanwege de tijd werden de laatste partijen op twee tafels gespeeld. Basten pakte de volle winst in de enkelpartijen. Klaas Jan moest het doen met twee maal winst en Lennard scoorde één winstpunt. In het dubbel kwamen Basten en Lennard niet uit de verf. Eindstand 6-4 voor Staphorst 2.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Wouter Vos, William Slager en Herman Dunnink moesten thuis uitkomen tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Het werd een spannende aangelegenheid, waar beide teams niets voor elkaar onder deden. Wouter en Herman scoorden elk twee winstpunten, William scoorde één winstpunt. Het dubbel was voor GTC. Eindstand 5-5.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Patrick van Weeghel, Hester de Boer en Lotte Lotterman kregen het 3e team van Heino op bezoek. Tegen de nummer twee in de poule kreeg het Staphorster trio het behoorlijk te verduren. Patrick, Hester en Lotte gingen gemotiveerd van start, maar de winstpunten bleven aan de schaarse kant. Patrick  en Lotte bleven steken op elk één gewonnen game, meer zat er helaas niet in. Hester was met twee winstpunten voor Staphorst  “in the mood”. Bijna scoorde zij er drie, maar ging helaas in de vijfde game nipt onderuit. Eindstand 2-8 voor Heino 3.

20-10-2013: Monsterzege 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam:
Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmorgen de inhaalwedstrijd spelen tegen het 1e team van Dronten. Het Staphorster jeugdteam met Jannick Jansen, Arnout de Boer en Erik Jan Tuin hadden weinig moeite met het trio uit Dronten. In alle partijen waren Jannick, Arnout en Erik Jan duidelijk een klasse sterker als hun tegenstander. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.

13-10-2031: De prestaties van de Staphorster tafeltennisteams gaan op en neer:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg vrijdagavond het 10e team van TT Zwolle op bezoek. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg zagen de bui al hangen, want TT Zwolle staat op de tweede plaats in de poule. De eerste partij werd door Albert gewonnen, de daarop volgende zes partijen was het vooral TT Zwolle wat de klok sloeg. (1-6) Sibrand veroverde één punt, een tweede had er ook zeker ingezeten. In de laatste partij scoorde Albert zijn tweede winstpunt. Hans wist op een game na geen winstpunt te behalen. Eindstand 3-7 voor TT Zwolle 10.
Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kwam de koploper in de poule, het 2e team van Wham uit Nieuwleusen op bezoek. Het Staphorster team met Ben Vos, Harry van der Wey en Erik Bolding kregen het niet cadeau, toch wist men met ruime cijfers de winst in eigen huis te houden. Harry en Erik scoorden de volle 100%, Ben kreeg tegen het Nieuwleusense trio geen voet aan de grond. Het dubbel was ook voor Harry en Erik. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmorgen uit tegen het 1e team van DTV’84 uit Dalfsen. Het Staphorster team met Erik Jan Tuin, Arnout Huls en Arnout de Boer kregen geduchte tegenstand, maar Erik Jan en de beide Arnouts lieten zich niet mislijden en waren resoluut van plan om de koppositie in de poule te behouden. De winstpunten kwamen op het conto van Erik Jan (3), Arnout H. (1) en Arnout de B. (3). In het dubbel was er winst voor Erik Jan en Arnout Huls. Eindstand 2-8 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman kreeg Zwartsluis 1 op bezoek. Basten Moorman, Marthijn Kisteman en Klaas Jan Vos wisten van te voren dat het een nek aan nek race zou worden. Spannende games werden op sportieve wijze uitgevochten. Basten en Marthijn scoorden elk één winstpunt en Klaas Jan won er twee. De winst in het dubbel ging nipt verloren in de vijfde game, erg jammer voor Basten en Marthijn. Eindstand 4-6 voor Zwartsluis 1.
Het 3e Staphorster jeugdteam stonden hun mannetje tegen de uitwedstrijd tegen Leogang SL 3 uit Nunspeet. Herman Dunnink, Wouter Vos en William Slager verweerden zich kranig, maar Leogang liet het er niet zomaar bij zitten. William kreeg niet de punten die hij verdiende, hij kwam in de vierde of vijfde game telkens net iets te kort voor een winstpunt. Wouter zette twee Nunspeters aan de kant en Herman deed er een schepje bovenop door alle drie enkelpartijen te winnen. Het dubbel ging naar Leogang 3. Eindstand 4-6 voor Staphorst 3.
Voor het 4e Staphorster jeugdteam met Hester de Boer, Stefan Slager en Lotte Lotterman ging de reis ook naar Dalfsen en kwamen uit tegen het 2e team van DTV’84. Hester, Stefan en Lotte scoorden de nodige punten in de games, maar een setwinst zat er helaas in negen van de tien partijen niet in. Hester kwam in één partij als winnares uit de strijd tevoorschijn, in de vierde game met de eindcijfers 17-19 ging zij met het ene winstpunt aan de haal. Eindstand 9-1 voor DTV’84 2.

05-10-2013: Het 1e Staphorster seniorenteam hervindt zich, voor zolang het duurt 😉
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdagavond bij het 4e team van Harderwijk. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg gingen zoals gewoonlijk met positieve zin richting Harderwijk. Albert had helemaal z’n dag en won op spectaculaire wijze alle drie enkelpartijen. Sibrand liet er eentje schieten en won twee enkelpartijen. Hans kon zijn drie tegenstanders niet de baas. In het dubbel hadden Sibrand en Albert geen geluk. Eindstand 5-5.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening moesten dinsdagavond in Hattem aantreden tegen het 11e team van Smash ’70. Het Staphorster team met Ben Vos, Harry van der Wey en Erik Bolding kregen niets cadeau, maar scoorden de nodige punten. Erik was matchwinnaar met drie gewonnen enkelpartijen. Harry moest één partij prijsgeven, Ben kreeg niet het ene punt dat hij verdiende. Het dubbel was voor Harry en Erik. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam van shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest zaterdagmorgen uit tegen Zwartsluis 1. Het 1e team met Arnout de Boer, Arnout Huls en Erik Jan Tuin zetten hun bestje beentje voor, beide teams deden weinig voor elkaar onder. Alle drie spelers kwamen uit op elk twee winstpunten. Tegen A. Huizenga moesten beide Arnout’s en Erik Jan hun meerdere erkennen. De winst in het dubbel lieten Arnout en Arnout in de vijfde game liggen. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moesten naar Harderwijk, het 2e team was hun tegenstander. Lennard Klosse, Klaas Jan Vos en Karlo Bloemert kregen het flink te verduren. De meeste punten gingen naar Harderwijk, toch konden Lennard, Klaas Jan en Karlo elk één punt meenemen naar huis. Eindstand 7-3 voor Harderwijk 2.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Sander Mulder, Herman Dunnink en Wouter Vos waren ook te gast in Zwartsluis, zij moesten tegen het 2e team. Sander, Herman en Wouter deden goede zaken, Alleen Sander moest een puntje prijsgeven. In alle andere partijen ging Staphorst subtiel naar de winst, inclusief het dubbel. Eindstand 1-9 voor Staphorst 3.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Stefan Slager, Lotte Lotterman en Patrick van Weeghel kwamen uit tegen het 3e team van Zwartsluis. Stefan. Lotte en Patrick waren niet opgewassen tegen het 3e team van Zwartsluis. Toch hadden de Staphorster spelers meer verdiend, want meerdere games gingen in vier of vijf games verloren. Eindstand 10-0 voor Zwartsluis 3.

28-09-2013: Één Staphorster tafeltennisteam won, andere teams verloren:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging vrijdagavond bij het 3e team van Wezep op bezoek. Albert Kuiper, Hans Logtenberg en Sibrand Hassing hoopten op een enkel puntje, maar kwamen van de koude kermis thuis. Sibrand kreeg nog wel een kansje om tegen dit zeer strerke team en winstpunt te behalen, Albert en Hans werden kompleet van de tafel geveegd. Eindstand 10-0 voor Wezep 3.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was vrijdagavond te gast bij het 8e team van DTV ’84 in Dalfsen. Het Staphorster team met Ben Vos, Trea Woudsma en Harry van der Wey kregen behoorlijk tegenstand van het Dalfser team. Ben en Trea konden dit keer geen vuist maken, Harry maakte e.e.a. goed door drie enkelpartijen te winnen. Eindstand 7-3 voor DTV ’84-8.
Het 1e Staphorster jeugdteam en het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moesten het tegen elkaar opnemen. De 1e team spelers Jannick Jansen, Arnout Huls en Arnout de Boer waren, net als de 2e team spelers Basten Moorman, Marthijn Kisteman en Lennard Klosse erop gebrand om goed voor de dag te komen. Er werden vele enerverende en spannende partijen gespeeld. Het 1e jeugdteam kwam uiteindelijk duidelijk als winnaar uit de strijd te voorschijn, hoewel Staphorst 2 een paar puntje (s) had kunnen scoren. In het dubbel waren Basten Moorman en Marthijn Kisteman niet opgewassen tegen Arnout Huls en vierde man Erik Jan Tuin. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.
Het 3e Staphorster jeugdteam met William Slager, Herman Dunnink en Sander Mulder kregen bezoek uit Hattem, het 2e team van Smash ’70 was hun tegenstander.De drie Staphorster spelers kwamen er niet echt aan te pas, William en Herman kregen elk één Hattemse speler onder de knie. Sander deed zijn uiterste best, maar moet nog even wennen hoe het er in competitiewedstrijd aan toe gaat. Eindstand 2-8 voor Smash ’70-2.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Patrick van Weeghel, Hester de Boer en Stefan Slager kregen ook bezoek uit Hattem, het 3e team van Smash ’70. Het 4e Staphorster team kreeg het zwaar te verduren tegen het team uit Hattem, maar werden niet zomaar van de tafel geslagen. Één een puntje had er bijna ingezeten, helaas was het team van Smash duidelijk te sterk en werden de inspanningen van Patrick, Hester en Stefan niet beloond. Eindstand 0-10 voor Smash ’70-3.

21-09-2013: Staphorster tafeltennisteams spelen wisselvallig:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg vrijdagavond het 2e team van Leogang uit Nunspeet op bezoek. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg hadden vooraf ingeschat dat er wel wat winstpunten vergaard konden worden, maar het liep iets anders dan verwacht. Uiteindelijk greep Sibrand de volle winst door alle enkelpartijen naar zijn hand te zetten. Albert kon ook maar één tegenstander de baas. Een tweede punt had er zeker voor hem ingezeten, maar Albert verprutste zijn voorsprong in de vijfde game. Hans kon geen vuist maken, in twee partijen had het er wel ingezeten. Hans had het geluk niet mee en ging  twee keer in de vijfde game onderuit. Het dubbel liep voor Albert en Sibrand uit op een regelrechte deceptie. Eindstand 4-6 voor Leogang SL 2.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was vrijdagavond gastvrouw/gastheer van het 9e team van Heino. Het Staphorster team met Erik Bolding, Trea Woudsma en Harry van der Wey kregen waar voor hun inspanningen. Erik en Trea waren goed voor elk twee gewonnen enkelpartijen. Harry spande de kroon door alle enkelpartijen in winst om te zetten. Harry en Erik moesten de winst in het dubbel nipt laten schieten. Uitslag 7-3 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman ging door ziekte in het team van Dronten niet door en wordt op een andere datum gespeeld. Hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 19 oktober of anders 16 november.
Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde tegen het 1e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Jannick Jansen, Klaas Jan Vos en Marthijn Kisteman waren goed op dreef, maar moesten nog alle zeilen bijzetten. Jannick wondt er geen doekjes om en liet alle drie tegenstanders in het enkelspel het nakijken. Klaas Jan was geprikkeld na zijn drie verloren partijen van vorige week, hij won er nu twee. Marthijn stoomde in zijn 1e enkelpartij regelrecht op de winst af. Zijn andere twee partijen miste Marthijn enig geluk en kwam iets te kort om te scoren. Het dubbel werd door Klaas Jan en Marthijn in winst omgezet. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.
Het 3e Staphorster jeugdteam met Wouter Vos, William Slager en Sander Mulder kregen bezoek uit Apeldoorn, het 2e team van De Veluwe. Hoewel de drie Staphorster spelers hun uiterste best deden, scoorde De Veluwe punt na punt. Wouter wist één winstpunt voor Staphorst 3 te scoren. William en Sander scoorde nog wel gamepunten, maar een winstpartij zat er helaas niet in. Wouter en William moesten de winst ook in het dubbel laten aan De Veluwe. Eindstand 1-9 voor De Veluwe 2.
Het 4e Staphorster jeugdteam met Lotte Lotterman, Patrick van Weeghel en Stefan Slager kregen TT Zwolle 11 op bezoek. Het Staphorster trio kregen het zwaar te verduren tegen het sterke team uit Zwolle. De inspanningen van Lotte en Patrick werden helaas niet beloond. Stefan won als enige één zwaar bevochten enkelpartij. In het dubbel konden Patrick en Stefan geen vuist maken. Eindstand 1-9 voor TT Zwolle 11.

14-09-2013: Zes Staphorster tafeltennisteams starten in de najaarscompetitie:
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest vrijdagavond aantreden in Hattem, het 7e team van Smash ’70 was hun tegenstander. Het team was in de voorjaarscompetitie promoveert naar de 3e klasse, Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Logtenberg de sportieve strijd aan maar kregen het niet gemakkelijk. Gelukkig werd het team niet weggespeeld, want in menig partijtje werden er gamepunten gescoord. Uiteindelijk kreeg Albert twee en Sibrand één tegenstander op de knieën. Hans maakte het de tegenstanders wel lastig, een winstpunt zat er helaas niet voor hem in. Albert en Sibrand wisten tot hun verrassing ook het dubbel te winnen. Eindstand 6-4 voor Smash ’70-7.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was vrijdagavond te gast bij het 9e team van Kampenion uit Kampen. Het Staphorster team met Erik Bolding, Ben Vos en Trea Woudsma (Harry van der Wey was vrij) kregen in deze bijzonder sportieve wedstrijd niet wat ze verdienden. Eén punt had Ben zeker verdiend, maar in de vijfde game moest hij na een voorsprong toch nog buigen. In de andere twee partijen kwam Ben er niet aan te pas.Erik en Trea waren erg goed op dreef, beiden scoorde elk twee winstpunten in het enkel. Het dubbel was een hele spannende pot, maar de punten gingen naar Kampense team. Eindstand 6-4 voor Kampenion 9.

De jeugdteams zijn voor de najaarscompetitie 2013 als volgt samengesteld:

Staphorst 1, 4e klasse:
Arnout Huls, Erik Jan Tuin, Arnout de Boer en Jannick Jansen
Staphorst 2, 4e klasse:
Klaas Jan Vos, Lennard Klosse, Basten Moorman, Marthijn Kisteman en Karlo Bloemert (res)
Staphorst 3, 5e klasse:
Herman Dunnink, Wouter Vos, Wiliam Slager en Sander Mulder
Staphorst 4, 5e klasse:
Hester de Boer, Lotte Lotterman, Patrick van Weeghel en Stefan Slager.

Zaterdag kwamen alle jeugdteams in actie.
Het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moest uit spelen tegen het 2e team van Harderwijk. Arnout Huls, Arnout de Boer en Jannick Jansen hadden er zin in en waren erop gebrand om een goed resultaat neer te zettten. Harderwijk 2 sputterde nog behoorlijk tegen, maar kon niet voorkomen dat Staphorst 1 met dikke cijfers naar huis ging. Tot en met de negende partij was er nog een 100% score voor Staphorst 1, 0-9. Bijzonder jammer dat Arnout de Boer zich in de 10e partij, in de vijfde game (14-12) gewonnen moest geven. Eindstand 1-9 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman speelde tegen het 1e team van Dronten ’74. Klaas Jan Vos, Basten Moorman en Lennard Klosse zetten hun beste beentje voor. Basten en Lennard pakten de volle winst in het dubbel. Klaas Jan kwam in het enkelspel niet tot winst. Klaas Jan en Basten waren in het dubbel ongenaakbaar. Eindstand 3-7 voor Staphorst 2.

Het 3e Staphorster jeugdteam met Herman Dunnink, Wouter Vos en William Slager moesten uitkomen tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Het werd een spannende aangelegenheid, waar beide teams niets voor elkaar onder deden. Herman scoorde twee, Wouter en William elk één winstpunt. Eindstand 6-4 voor GTC 1.

Het 4e Staphorster jeugdteam met Stefan Slager, Hester de Boer en Lotte Lotterman kregen het in hun uitwedstrijd tegen het 3e team van Heino bijzonder moeilijk. Het Staphorster trio ging gemotiveerd van start, maar de winstpunten bleven in deze eerste ontmoeting uit. Hester wist met één winstpunt de eer van Staphorst te redden. Eindstand 9-1 voor Heino 3.