Competitie voorjaar 2024

30-04-2024: Het 2e seniorenteam sluit de competitie met winst af:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond hun laatste uitwedstrijd in Deventer.Tegen Swift 14 gingen Nico Drost, Jennieke Krale en Roel Brakke Drost er met veel enthousiasme tegenaan. Na drie enkelpartijen zetten Nico, Jennieke en Roel gelijk de toon door Swift 14 op een 0-3 achterstand te zetten. Het dubbel hierna werd door Nico en Jennieke gespeeld. Het was ongelooflijk spannend, want de duo’s waren aan elkaar gewaagd. Het duo van Swift 14 won in vijf games. In zijn tweede en derde enkelpartij had Nico ook geen succes en bleef in deze wedstrijd steken op 1 winstpunt. Jennieke had wel de wind in de zeilen, zonder slag of stoot behaalde zij 100% resultaat in alle drie enkelpartijen. Roel won ook zijn tweede enkelpartij, maar in zijn laatste partij moest hij jammer genoeg toezien dat het kwartje net de andere kant opviel. Desalniettemin werd het een 4-6 winst voor Nico, Jennieke en Roel. Staphorst 2 werd uiteindelijk met 10 punten voorsprong kampioen in de 5e klasse.

23-04-2024: Het 1e jeugd tafeltennisteam slaagde met vlag en wimpel, maar werd net geen kampioen:

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman doet nog steeds goede zaken. Afgelopen zaterdagmorgen speelde het team hun laatste uitwedstrijd tegen het 3e team van GTC uit Genemuiden.
Mark de Witte, Naut Brakke en Ezra Drost hebben de wind in de zeilen. Mark begon als eerste aan zijn eerste enkelpartij die hij met overmacht wist te winnen. Ook in de laatste, zijn tweede enkelpartij kreeg Mark weinig tegenstand. Daarna was Naut aan de beurt, die zijn enige enkelpartij met gemak wist te winnen. In het dubbel dat Naut en Ezra voor hun rekening namen, was het wederom eenrichtingsverkeer. Ezra moest ook nog zijn enkelpartij spelen en won deze in drie games. Staphorst 1 was oppermachtig en slaagde met  0-5 winst met vlag en wimpel. In de poule eindigen ze op de 2e plaats, een geweldige prestatie voor het team dat voor het eerst in de competitie speelt.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond 15 april al hun laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2024. Het 1e team van DTV ’84 uit Dalfsen gaven sportief tegenstand, maar Staphorst 1 met Albert Kuiper, Jeroen Delhaas en Sibrand Hassing gingen met de winst aan de haal. Albert bond als eerste de strijd aan tegen Jeroen Kamps, hierin moest hij zich gewonnen geven. Hierna schakelde Jeroen zijn tegenstander John Schakelaar uit, waarna Sibrand er nog een schepje bovenop deed ten koste van Arjan ten Kate. Albert en Jeroen gingen voortvarend te werk in het dubbel, waarmee een voorsprong van 1-3 werd bereikt. Uiteindelijk wonnen Albert. Jeroen en Sibrand elk twee enkelpartijen, hun enige struikelblok was Jeroen Kamps van DTV ’84. Uitslag 3-7 voor Staphorst 1. Met een vijfde plaats in de poule is het afwachten of het team in de derde klasse kan blijven.

16-04-2024: Het 2e team pakt het kampioenschap, voor het 1e team dreigt degradatie:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond thuis tegen het 3e team van Wijhe. Roel Brakke, Jennieke Krale en Nico Drost konden met een goeie uitslag, waarbij hun directe concurrent een steekje moest laten vallen, kampioen worden. Roel en Jennieke waren geconcentreerd begonnen en slaagden in hun missie. Alle drie enkelpartijen wisten zij tot een goed einde te brengen, voortvarend gingen beiden met elk drie winstpunten aan de haal. Ook voor Nico was het prijsschieten, alleen in één van de drie enkelpartijen moest hij zich jammer genoeg gewonnen geven. In het dubbel waren het Roel en Nico die de lakens uitdeelden, waarmee de wedstrijd met 9-1 werd gewonnen. Concurrent Emmeloord 3 liet inderdaad een steekje vallen, waarmee het kampioenschap voor Staphorst 2 een feit bleek te zijn.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond ook thuis, zij moesten tegen het 4e team van Heino. In een beladen, maar sportieve ontmoeting moesten Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper alle zeilen bijzetten om een dreigende degradatie zien te voorkomen. Sibrand ging voortvarend van start, met een klinkende overwinning zette hij Staphorst 1 in zijn eerste enkelpartij gelijk op een 1-0 voorsprong. Ook in zijn tweede en derde enkelpartij wist Sibrand de ijzers uit het vuur te halen, de ene partij iets moeilijker dan de andere. Voor Jeroen en Albert waren de druiven zuur. Hoewel soms nipt, wisten zij helaas geen enkele enkelpartij in winst om te zetten. Sibrand en Albert slaagden er ook niet in om het dubbel te winnen, waarmee Heino 4 de wedstrijd met 3-7 van Staphorst 1 won.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman was afgelopen zaterdag vrij.

09-04-2024: Het 1e senioren tafeltennisteam laat zich beetnemen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde afgelopen donderdag uit tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing moesten zich in deze wedstrijd waar zien te maken tegen de mede concurrent in de poule. Op voorhand had het team een goed gevoel, maar het pakte iets anders uit. Zowel Jeroen, Albert als Sibrand lieten zich in hun eerste enkelpartij beetnemen door het trio van GTC 2. Gelukkig wisten Jeroen en Sibrand hierna wel het dubbel te winnen. (3-1) In de meeste enkelpartijen hierna was het GTC 2 “wat de klok sloeg”. Met enige moeite wisten Albert en Sibrand elk nog één punt te scoren. Met een 7-3 verlies keerde het Staphorster team ietwat teleurgesteld huiswaarts.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond uit tegen  Tafeltennis Zwolle 7. Om hun koppositie in de poule te behouden was het voor Nico Drost, Roel Brakke en Jennieke Krale (nu met z’n drieën) zaak om voldoende punten mee naar huis te nemen. In de meeste enkelpartijen had het Staphorster trio hun tegenstanders “in de tang”. Roel en Jennieke scoorden 100%, helaas liet Nico zich in één enkelpartij met minimaal verschil de kaas van het brood eten. Het dubbel was een makkie voor Roel en Jennieke. Uitslag, 1-9 winst voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman hadden zaterdag een drukke dag voor de boeg, er waren twee wedstrijden te gaan. Zaterdagmorgen speelde het uit tegen het 2e team van Smash uit Hattem. Naut Brakke, Mark de Witte en Ezra Drost lieten zich niet van hun stuk brengen. Naut kreeg in zijn eerste enkelpartij geduchte tegenstand, in een nek aan nek race moest hij zich in de vijfde game gewonnen geven. Zijn tweede enkelpartij wist Naut zich te revancheren. Mark en Ezra, die elk één enkelpartij en samen het dubbel moesten spelen gingen hierin met de winst aan de haal. Uitslag, 1-4 winst voor Staphorst 1.

Het jeugdteam ging ’s middags op bezoek bij TTV Kampenion in Kampen, het 2e Kamper jeugdteam was hun tegenstander. Ezra beet de spits af met zijn eerste enkelpartij. Deze partij bracht Ezra tot een goed einde, een 0-1 voorsprong. Naut en Mark wisten in hun enige enkelpartij de voorsprong helaas niet te behouden, waarmee een tussenstand van 2-1 voor Kampenion 2 werd bereikt. In de partijen hierna, het dubbel door Naut en Mark en in de tweede enkelpartij van Ezra wist het Staphorster geen punten meer te verzilveren. De winst bleef in Kampen, met een 4-1 winst ligt Kampenion 2 op kampioenkoers. Het Staphorster jeugdteam staat nog wel nipt bovenaan in de poule, maar met nog één wedstrijd te spelen heeft men het kampioenschap niet meer in eigen hand.

01-04-2024: Één tafeltennisteam verliest nipt, twee teams zijn succesvol:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde op vrijdag 22 maart thuis tegen het 2e team van Harderwijk. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas gingen gemotiveerd van start. Albert moest in de eerste partij gelijk aan de bak tegen Glen Dooijeweerd. In de vorige ontmoeting verloor Albert in vijf games, in deze ontmoeting had Glen er wederom vijf games voor nodig en won opnieuw. Sibrand bracht in zijn eerste enkelpartij hierna tegen Chris van der Leij de stand weer op gelijke hoogte. Tegen Thimo Heerkens liet Jeroen zien dat hij zeker niet van de tafel werd geslagen, met opgeheven hoofd en een positief gevoel accepteerde Jeroen zijn nederlaag. Het dubbel werd een drama voor Albert en Sibrand. Hoewel ze nipt de eerste game wonnen, kwamen zij in de volgende drie games niet tot een positief resultaat. Sibrand scoorde hierna nog eenmaal tegen Chris. Ook Jeroen deed nog goede zaken tegen Glen en Albert won de laatste enkelpartij tegen Chris. De vier veroverde punten kan Staphorst 1 goed gebruiken om aansluiting te behouden bij de concurrerende teams. Er werd een eindstand bereikt van 4-6 in het voordeel van Harderwijk 2.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond ook thuis tegen een Harderwijks team, n.l. tegen het 4e team. Nico drost, Jennieke Krale en Roel Brakke hadden goede voornemens, want de eerste ontmoeting in Harderwijk werd met 0-10 door Staphorst 2 gewonnen. Nico en Roel waren in hun drie enkelpartijen goed bezig, in alle partijen waren ze hun tegenstanders de baas. Bij Jennieke viel het bekende kwartje in haar eerste enkelpartij net de verkeerde kant op. In de twee andere enkelpartijen liet zij zich niet gek maken en won vrij gemakkelijk in drie games. In het dubbel dachten Nico en Jennieke hun slag te kunnen slaat, maar helaas ging deze partij in vijf games naar Harderwijk 4. Uitslag, 8-2 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman ging zaterdagmorgen thuis de strijd aan tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. Ezra Drost en Mark de Witte moesten het helaas zonder Naut Brakke doen. Ezra had een moeizame start, hij moest zijn meerdere erkennen in Lars van der Wekken. In een spannende tweede enkelpartij wist Mark de teams weer op gelijke hoogte te brengen. Ezra en Mark lieten zich in het dubbel niet verrassen en brachten het team op een 2-1 voorsprong. Ezra had in zijn tweede enkelpartij weinig moeite met Tijmen van Dijk, dus werd het 3-1. In de laatste en tweede enkelpartij liet Mark jammer genoeg een steekje vallen, daarmee werd een eindstand bereikt van een 3-2 winst voor Staphorst 1..

19-03-2024: De tafeltennisteams moesten voor de nodige punten danig aan de bak:

Afgelopen vrijdagavond 15 maart moesten beide seniorenteams uitspelen in Emmeloord. Het 1e Staphorster team ging de strijd aan tegen het 2e team en het 2e Staphorster team tegen het 3e team van Emmeloord.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko met Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing kregen de punten niet cadeau. Jeroen beet de spits af, met een beetje meer geluk had hij het eerste punt voor Staphorst 1 gescoord. In de vijfde game wist hij zijn eerste tegenstander net niet te verslaan. In zijn tweede en derde enkelpartij moest Jeroen, hoewel hij zijn uiterste best deed het onderspit delven. Het dubbel leverde ook geen punt op, Albert en Jeroen lieten zich verrassen door het duo van Emmeloord 2. Albert en Sibrand waren in hun enkelpartijen succesvol, maar dat ging niet vanzelf. Na driemaal winst voor Sibrand en tweemaal winst voor Albert stond de stand na negen partijen op 4-5 voor Staphorst 1. Het voorgevoel zei dat in de laatste partij de wedstrijd wel eens op een 5-5 gelijkspel uit zou draaien. In de tiende en laatste enkelpartij kwam de druk op Albert z’n schouders terecht. Deze partij was bloedstollend, want na vier games was het 2-2. In de vijfde game was de spanning om te snijden, zelfs de spelers van het 2e team bleven kijken. Albert kwam na een 1-7 en 2-8 achterstand in de game beetje bij beetje terug tot 8-8. Albert sleurde er met veel moeite het 6e winstpunt uit door de vijfde game met 8-11 te winnen. Met een 4-6 winst ging het team opgetogen naar huis.

Ook bij het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen ging het niet zonder slag of stoot. Voor Nico Drost, Roel Brakke en Jennieke Krale was het zaak om ook punten te scoren tegen het 3e team, en naaste concurrent van Emmeloord. Een uitdaging op zich, maar het team kweet zich goed van hun taak. Nico moest gelijk in zijn eerste enkelpartij alle hens aan dek zetten, in nipte drie games trok hij de winst tegen Frank Eilander naar zich toe. Roel, die als tweede aan de beurt was moest zich tegen de onverwoestbare Ab Kooijman zijn meerdere erkennen. (1-1) Na deze eerste twee enkelpartijen was het Jennieke die Staphorst 2 tegen Jan de Jong weer op voorsprong zette, en ook in het dubbel hierna waren Nico en Roel te sterk voor het duo Eilander en Kooijman. (1-3) Nico en Jennieke stuiten daarna in hun tweede enkelpartij op Kooijman en Eilander waarmee beide teams weer op gelijke hoogte stonden. Het moge duidelijk zijn, het was een ongemeen spannende ontmoeting. Uiteindelijk werd het een 5-5 gelijkspel, Nico en Jennieke scoorden elk één winstpunt en Roel twee winstpunten in hun enkelpartijen. De winst in het dubbel was weer eens cruciaal voor het zwaar bevochten gelijkspel.

Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman was vrij.

12-03-2024: Het 1e jeugd tafeltennisteam gaat als een speer:

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman doet goede zaken. Zaterdagmorgen speelde het thuis tegen het 3e team van GTC uit Genemuiden. Naut Brakke, Mark de Witte en Ezra Drost hebben de wind in de zeilen. Naut begon als eerste aan zijn enkelpartij die hij met overmacht wist te winnen. Daarna was Mark, die deze wedstrijd twee enkelpartijen moest spelen aan de beurt. Niemand wist hem in beide partijen van de zege af te houden. Het dubbel dat Naut en Ezra voor hun rekening namen, was een koud kunstje. Hiermee stond het team al riant op voorsprong. Ezra moest ook nog zijn enkelpartij spelen en won in driemaal 10-5 in games. Met een maximale uitslag van 5-0 was het Staphorster trio zeer tevreden.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond al hun vijfde wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Het 1e team van DTV ’84 uit Dalfsen had de ambitie om het Staphorst 1 zo goed en zo kwaad mogelijk flinke sportieve tegenstand te bieden. Dat lukte hun aardig, voor Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas werd het een zware avond. Om een lang verhaal kort te maken, Sibrand won twee winstpunten en Albert één winstpunt. Helaas wist Jeroen geen winstpunt te bemachtigen. Albert en Sibrand verloren ook nog het dubbel, waarmee het een 3-7 verloren strijd voor Staphorst 1 betekende.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde ook op vrijdagavond thuis.Tegen Swift 14 uit Deventer gingen Roel Brakke, Jennieke Krale en Nico Drost er vol in.
Na drie enkelpartijen (3-0) zetten Roel, Jennieke en Nico koers naar een grote overwinning. Roel en Jennieke maakten er zelfs 4-0 van door het dubbel te winnen. In de vijfde en later in de tiende enkelpartij lieten Jennieke en Roel een steekje vallen. In de vier enkelpartijen 6 t/m 9 waren Roel, Jennieke en Nico heer en meester. Nico kon zijn geluk niet op, met een 100% score wist hij het alle drie tegenspelers aardig moeilijk te maken. Een volle bak dus. Eindstand, 8-2 voor Staphorst 2.

05-03-2024: Een nipte winst en gelijkspel voor de senioren tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond 1 maart uit tegen het 4e team van Heino. In deze sportieve ontmoeting moesten Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing alle zeilen bijzetten om tot een goed resultaat te komen. Jeroen ging voortvarend van start, met een klinkende overwinning zette hij Staphorst 1 in zijn eerste enkelpartij gelijk op een 1-0 voorsprong. Jeroen kwam in zijn tweede en derde enkelpartij niet meer tot een extra winstpunt. Albert had een moeizame start, in zijn eerste enkelpartij was hij niet bij de les en verloor in drie games. Zijn tweede enkelpartij ging al beter, maar zijn tegenspeelster had in de vijfde game het geluk aan haar zijde. Met zijn derde enkelpartij kon Albert toch nog een winstpunt bijschrijven. Ook voor Sibrand ging het niet vanzelf, zijn eerste enkelpartij ging in vier, zijn tweede in vijf en de derde partij in weer vier games. Gelukkig viel in alle partijen het kwartje naar de goede kant, een 100% winst was het resultaat. Jeroen en Sibrand hadden veel moeite met het dubbel, maar wonnen nipt in de vijfde game. Daarmee werd de eindstand een 4-6 overwinning voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde al op maandagavond 26 februari hun vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie uit tegen Wijhe 3. Roel Brakke en Jennieke Krale moesten het in deze wedstrijd zonder Nico Drost zien te klaren. Daarmee begon Staphorst 2 deze wedstrijd met een 0-3 achterstand. Roel was geconcentreerd begonnen en slaagde in zijn missie. Alle drie enkelpartijen wist hij tot een goed einde te brengen, met drie winstpunten “in the pocket” was Roel zeer tevreden. Ook Jennieke gaat altijd gemotiveerd van start. Zij bleek echter wat moeite te hebben met de service van haar tegenstander(s). In twee van de drie enkelpartijen ging zij nipt onderuit. Wel had Jennieke eenmaal succes en kon ze één winstpunt bijschrijven. In het dubbel waren Roel en Jennieke goed op dreef. Alleen in de eerste game gaven zij toe, maar in de tweede, derde en vierde game sloeg het Staphorster duo toe. Met een 5-5 gelijkspel keerden Roel en Jennieke huiswaarts

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman was afgelopen zaterdag vrij.

27-02-2024: Het 1e en enige tafeltennis jeugdteam gaat voortvarend:

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman doet goede zaken. Zaterdagmorgen speelde het thuis tegen het 2e team van Smash uit Hattem. Ezra Drost, Naut Brakke en Mark de Witte lieten zich niet van hun stuk brengen. Ezra begon met zijn eerste en enige enkelpartij met een prima resultaat, 1-0 voor Staphorst 1. Hierna bracht Naut in zijn eerste enkelpartij zonder enige moeite de tussenstand op 2-0. Ook het dubbel werd hierna door Ezra en Mark in vier games gewonnen, 3-0.  Mark, die hierna ook zijn enige enkelpartij moest spelen was in vier games klaar door zijn tegenspeler te slim af te zijn. (4-0) Ook in de laatste, tweede enkelpartij liet Naut er geen gras over groeien en won ook deze partij. Hiermee won het 1e tafeltennis jeugdteam van Staphorst met 5-0 van Smash 2 en staat vooralsnog bovenaan in de poule.

13-02-2024: Beide senioren tafeltennisteams presteren goed:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde afgelopen vrijdag thuis tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper moesten zich waar zien te maken in deze wedstrijd. Zowel Sibrand, Jeroen en Albert starten voortvarend, na drie enkelpartijen was de tussenstand 3-0 voor Staphorst 1. Ook in de vierde partij (dubbel) scoorden Jeroen en Albert, zodat er zelfs een 4-0 op de klokken stond. Hierna kon GTC 2 in de enkelpartijen die volgden, de door Staphorst 1 verworven voorsprong iets terug doen. Uiteindelijk bleef de uitslag steken op een 7-3 winst voor Staphorst 1. In de enkelpartijen pakte Sibrand drie winstpunten, Albert scoorde er twee. Jeroen moest, tevreden over het verloop genoegen nemen met één winstpunt.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond ook thuis, hun tegenstander was TT Zwolle 7. Door afwezigheid van Roel Brakke moesten Nico Drost en Jennieke Krale deze klus zien te klaren. De wedstrijd begon voor Staphorst 2 dus met een 0-3 achterstand. Nico en Jennieke lieten zich echter hierdoor niet van de wijs brengen. Hoewel er een aantal enkelpartijen in vier en vijf games beslist moesten worden, gingen de meeste winstpunten naar Staphorst 2. Nico scoorde 100% door alle enkelpartijen te winnen. Jennieke liet van haar drie enkelpartijen erbij één steekje vallen.Toch een prima resultaat voor beide spelers,, 6-4 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman was vrij.

06-02-2024: Wisselende resultaten/successen voor de tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde uit tegen het 2e team van Harderwijk. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing gingen in de volle gymzaal gemotiveerd van start. Jeroen moest in de eerste partij gelijk aan de bak. Hoe Jeroen ook z’n best deed, een winstpunt zat er helaas niet in. Ook in zijn tweede en derde enkelpartij ging Jeroen, na soms een kleine voorsprong te hebben genomen toch nog mis. Albert zat in hetzelfde schuitje, Jeroen en Albert moesten dus toezien dat ze geen winstpunten mee naar Staphorst wisten mee te nemen. Sibrand had het ook moeilijk, alleen zijn eerste enkelpartij wist hij in winst om te zetten. Bij zijn tweede en derde enkelpartij viel het kwartje in de vijfde game steeds net de verkeerde kant op. Het dubbel was daarentegen een makkie, in drie games waren Albert en Sibrand veel te sterk. Uitslag, een ietwat geflatteerde winst van 8-2 voor Harderwijk 2.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond ook in Harderwijk, zij moesten tegen het 4e team. Roel Brakke, Jennieke Krale en Nico Drost hadden de wind in de zeilen. Op een paar vier en vijf games na wisten ze, inclusief het dubbel (Roel en Jennieke) de volle winst mee naar huis te nemen. De overige enkelpartijen werden zonder al te veel inspanningen door het team verzilverd, Uitslag, 0-10 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman ging zaterdagmorgen op weg naar Genemuiden. Het 1e team van GTC was hun tegenstander. Voor Mark de Witte, Naut Brakke en Ezra Drost was het de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Mark begon zijn eerste enkelpartij wat voorzichtig en liet zich de kaas van het brood eten. In zijn tweede enkelpartij maakte hij het weer goed, deze won Mark in vier games. Naut en Ezra moesten deze keer elk één enkelpartij en samen het dubbel spelen. Deze drie partijen werden in winst omgezet. Uitslag, een verdiende 1-4 winst voor Staphorst 1.

30-01-2023: Keurige start van de tafeltennisteams in de voorjaarscompetitie 2024:

Op vrijdagavond 26 januari werd door beide seniorenteams de eerste thuiswedstrijden in de voorjaarscompetitie 2024 gespeeld. De dag erna was op zaterdagmorgen het nieuwe jeugdteam aan de beurt, voor sommigen een beetje spannende aangelegenheid.
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde tegen het 2e team van Emmeloord. Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper wisten, dat voor het eerst weer in de derde klasse spelend gestreden moest worden voor elk punt. Sibrand beet de spits af, in vier games wist hij zijn eerste tegenstander te verslaan. Zijn tweede enkelpartij ging iets moeizamer, in vijf games moest hij het onderspit delven. In de derde partij kwam de winst niet in gevaar, Sibrands bleef hiermee steken op twee winstpunten. Jeroen moest blijkbaar even wennen aan de 3e klasse, scoorde helaas geen punten in de drie enkelpartijen. Wel wist Jeroen, samen met Sibrand het dubbel naar hun hand te zetten, een spannende reeks van vijf games. Albert wist, wisselvallig spelend twee van de drie enkelpartijen aan het langste eind te trekken. Met twee winstpunten moest hij tevreden zijn. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond ook tegen een team uit Emmeloord, n.l. het 3e team. Na het kampioenschap in de 6e klasse moesten Nico Drost, Jennieke Krale en Roel Brakke in deze eerste wedstrijd in de 5e klasse zien te klaren. Niet alleen voor Nico of Roel, ook voor Jennieke was het een aangename uitdaging om uit te komen in de 5e klasse.
Nico moest gelijk alle hens aan dek zetten, in vijf games verslikte hij zich in het spel van tegenstander Ab Kooijman. In twee andere enkelpartijen was Nico heer en meester. Ook Jennieke speelde haar eerste enkelpartij in vijf games die zij, net als in haar derde enkelpartij in winst wist om te zetten. Haar tweede enkelpartij, tegen Ab Kooijman ging Jennieke met een 2-0 in games voorsprong toch helaas nog onderuit. Het voordeel van bijna 50 jaar leeftijdsverschil heeft Jennieke niet uit kunnen buiten. Roel liet zich de twee veroverde winstpunten in het enkelspel goed smaken, ook het dubbel wist hij samen met Nico de winst te pakken. Het enige struikelblok was wederom Ab Kooijman waarop Roel geen vat kreeg. Uitslag, 7-3 voor Staphorst 2. Een prima start in de 5e klasse.

Voor het eerst sinds enkele jaren heeft TTV Staphorst weer een jeugdteam. Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman kwam zaterdagmorgen thuis uit tegen het 2e team van Kampenion uit Kampen. Voor Mark de Witte, Ezra Drost en Naut Brakke, die er dagen naar uitkeken was het een sportieve ontmoeting. Het team komt deze competitie uit in de O-13 startersklasse. In deze klasse spelen de teams in totaal vijf partijen, waaronder één dubbel. Mark begon voortvarend met zijn enkelpartij, deze won Mark in vier games. Ook Naut kweet zich goed van zijn taak en won ook zijn enkelpartij. In het dubbel, die gespeeld werd door Mark en Naut waren beide team goed tegen elkaar opgewassen. Na een bloedstollend gevecht moesten Mark en Naut zich jammergenoeg gewonnen geven. Ezra moest twee enkelpartijen afwerken. En zoals gewoonlijk, gaat Ezra de strijd als een wervelwind aan. Zijn beide enkelpartijen moesten in de vijfde game beslist worden. Eenmaal winst en eenmaal verlies was het uiteindelijke resultaat. Uitslag, een 3-2 winst voor het 1e Staphorster jeugdteam. Een geweldig resultaat voor de eerste keer dat de jeugdspelers competitie spelen.