Competitie voorjaar 2024

27-02-2024: Het 1e en enige tafeltennis jeugdteam gaat voortvarend:

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman doet goede zaken. Zaterdagmorgen speelde het thuis tegen het 2e team van Smash uit Hattem. Ezra Drost, Naut Brakke en Mark de Witte lieten zich niet van hun stuk brengen. Ezra begon met zijn eerste en enige enkelpartij met een prima resultaat, 1-0 voor Staphorst 1. Hierna bracht Naut in zijn eerste enkelpartij zonder enige moeite de tussenstand op 2-0. Ook het dubbel werd hierna door Ezra en Mark in vier games gewonnen, 3-0.  Mark, die hierna ook zijn enige enkelpartij moest spelen was in vier games klaar door zijn tegenspeler te slim af te zijn. (4-0) Ook in de laatste, tweede enkelpartij liet Naut er geen gras over groeien en won ook deze partij. Hiermee won het 1e tafeltennis jeugdteam van Staphorst met 5-0 van Smash 2 en staat vooralsnog bovenaan in de poule.

13-02-2024: Beide senioren tafeltennisteams presteren goed:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde afgelopen vrijdag thuis tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper moesten zich waar zien te maken in deze wedstrijd. Zowel Sibrand, Jeroen en Albert starten voortvarend, na drie enkelpartijen was de tussenstand 3-0 voor Staphorst 1. Ook in de vierde partij (dubbel) scoorden Jeroen en Albert, zodat er zelfs een 4-0 op de klokken stond. Hierna kon GTC 2 in de enkelpartijen die volgden, de door Staphorst 1 verworven voorsprong iets terug doen. Uiteindelijk bleef de uitslag steken op een 7-3 winst voor Staphorst 1. In de enkelpartijen pakte Sibrand drie winstpunten, Albert scoorde er twee. Jeroen moest, tevreden over het verloop genoegen nemen met één winstpunt.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond ook thuis, hun tegenstander was TT Zwolle 7. Door afwezigheid van Roel Brakke moesten Nico Drost en Jennieke Krale deze klus zien te klaren. De wedstrijd begon voor Staphorst 2 dus met een 0-3 achterstand. Nico en Jennieke lieten zich echter hierdoor niet van de wijs brengen. Hoewel er een aantal enkelpartijen in vier en vijf games beslist moesten worden, gingen de meeste winstpunten naar Staphorst 2. Nico scoorde 100% door alle enkelpartijen te winnen. Jennieke liet van haar drie enkelpartijen erbij één steekje vallen.Toch een prima resultaat voor beide spelers,, 6-4 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman was vrij.

06-02-2024: Wisselende resultaten/successen voor de tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde uit tegen het 2e team van Harderwijk. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing gingen in de volle gymzaal gemotiveerd van start. Jeroen moest in de eerste partij gelijk aan de bak. Hoe Jeroen ook z’n best deed, een winstpunt zat er helaas niet in. Ook in zijn tweede en derde enkelpartij ging Jeroen, na soms een kleine voorsprong te hebben genomen toch nog mis. Albert zat in hetzelfde schuitje, Jeroen en Albert moesten dus toezien dat ze geen winstpunten mee naar Staphorst wisten mee te nemen. Sibrand had het ook moeilijk, alleen zijn eerste enkelpartij wist hij in winst om te zetten. Bij zijn tweede en derde enkelpartij viel het kwartje in de vijfde game steeds net de verkeerde kant op. Het dubbel was daarentegen een makkie, in drie games waren Albert en Sibrand veel te sterk. Uitslag, een ietwat geflatteerde winst van 8-2 voor Harderwijk 2.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond ook in Harderwijk, zij moesten tegen het 4e team. Roel Brakke, Jennieke Krale en Nico Drost hadden de wind in de zeilen. Op een paar vier en vijf games na wisten ze, inclusief het dubbel (Roel en Jennieke) de volle winst mee naar huis te nemen. De overige enkelpartijen werden zonder al te veel inspanningen door het team verzilverd, Uitslag, 0-10 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman ging zaterdagmorgen op weg naar Genemuiden. Het 1e team van GTC was hun tegenstander. Voor Mark de Witte, Naut Brakke en Ezra Drost was het de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Mark begon zijn eerste enkelpartij wat voorzichtig en liet zich de kaas van het brood eten. In zijn tweede enkelpartij maakte hij het weer goed, deze won Mark in vier games. Naut en Ezra moesten deze keer elk één enkelpartij en samen het dubbel spelen. Deze drie partijen werden in winst omgezet. Uitslag, een verdiende 1-4 winst voor Staphorst 1.

30-01-2023: Keurige start van de tafeltennisteams in de voorjaarscompetitie 2024:

Op vrijdagavond 26 januari werd door beide seniorenteams de eerste thuiswedstrijden in de voorjaarscompetitie 2024 gespeeld. De dag erna was op zaterdagmorgen het nieuwe jeugdteam aan de beurt, voor sommigen een beetje spannende aangelegenheid.
Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde tegen het 2e team van Emmeloord. Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper wisten, dat voor het eerst weer in de derde klasse spelend gestreden moest worden voor elk punt. Sibrand beet de spits af, in vier games wist hij zijn eerste tegenstander te verslaan. Zijn tweede enkelpartij ging iets moeizamer, in vijf games moest hij het onderspit delven. In de derde partij kwam de winst niet in gevaar, Sibrands bleef hiermee steken op twee winstpunten. Jeroen moest blijkbaar even wennen aan de 3e klasse, scoorde helaas geen punten in de drie enkelpartijen. Wel wist Jeroen, samen met Sibrand het dubbel naar hun hand te zetten, een spannende reeks van vijf games. Albert wist, wisselvallig spelend twee van de drie enkelpartijen aan het langste eind te trekken. Met twee winstpunten moest hij tevreden zijn. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond ook tegen een team uit Emmeloord, n.l. het 3e team. Na het kampioenschap in de 6e klasse moesten Nico Drost, Jennieke Krale en Roel Brakke in deze eerste wedstrijd in de 5e klasse zien te klaren. Niet alleen voor Nico of Roel, ook voor Jennieke was het een aangename uitdaging om uit te komen in de 5e klasse.
Nico moest gelijk alle hens aan dek zetten, in vijf games verslikte hij zich in het spel van tegenstander Ab Kooijman. In twee andere enkelpartijen was Nico heer en meester. Ook Jennieke speelde haar eerste enkelpartij in vijf games die zij, net als in haar derde enkelpartij in winst wist om te zetten. Haar tweede enkelpartij, tegen Ab Kooijman ging Jennieke met een 2-0 in games voorsprong toch helaas nog onderuit. Het voordeel van bijna 50 jaar leeftijdsverschil heeft Jennieke niet uit kunnen buiten. Roel liet zich de twee veroverde winstpunten in het enkelspel goed smaken, ook het dubbel wist hij samen met Nico de winst te pakken. Het enige struikelblok was wederom Ab Kooijman waarop Roel geen vat kreeg. Uitslag, 7-3 voor Staphorst 2. Een prima start in de 5e klasse.

Voor het eerst sinds enkele jaren heeft TTV Staphorst weer een jeugdteam. Het 1e Staphorster jeugd tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman kwam zaterdagmorgen thuis uit tegen het 2e team van Kampenion uit Kampen. Voor Mark de Witte, Ezra Drost en Naut Brakke, die er dagen naar uitkeken was het een sportieve ontmoeting. Het team komt deze competitie uit in de O-13 startersklasse. In deze klasse spelen de teams in totaal vijf partijen, waaronder één dubbel. Mark begon voortvarend met zijn enkelpartij, deze won Mark in vier games. Ook Naut kweet zich goed van zijn taak en won ook zijn enkelpartij. In het dubbel, die gespeeld werd door Mark en Naut waren beide team goed tegen elkaar opgewassen. Na een bloedstollend gevecht moesten Mark en Naut zich jammergenoeg gewonnen geven. Ezra moest twee enkelpartijen afwerken. En zoals gewoonlijk, gaat Ezra de strijd als een wervelwind aan. Zijn beide enkelpartijen moesten in de vijfde game beslist worden. Eenmaal winst en eenmaal verlies was het uiteindelijke resultaat. Uitslag, een 3-2 winst voor het 1e Staphorster jeugdteam. Een geweldig resultaat voor de eerste keer dat de jeugdspelers competitie spelen.