Competitie voorjaar 2023

17-04-2023: Beide tafeltennisteams speelden hun laatste competitiewedstrijden:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde op vrijdagavond hun laatste thuiswedstrijd tegen het 1e team van Zwartsluis. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper bleven enigszins achter de feiten aanlopen en verloren met 4-6.
Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde vrijdagavond thuis, deze keer tegen het 4e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Nico Drost, Jennieke Krale en Simone van den Berg waren hoopvol gestemd, maar kregen net als het 1e teams een koekje van eigen deeg. Ook het 2e team verloor met 4-6.

Afgelopen maandagavond speelden beide Staphorster tafeltennisteams in Wijhe, in deze laatste uitwedstrijd kwam het 1e team uit tegen ook het 1e team van Wijhe en het 2e team kwam uit tegen het 3e team van Wijhe.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging voorbeeldig van start, Albert, Jeroen en Sibrand scoorden elk gelijk de eerste drie punten in hun enkelpartij. Het dubbel hierna werd ook een succes, Albert en Sibrand wonnen verrassend van Joop en Bert van Wijhe 1. Albert liet hierna wat steken vallen, hij wist geen enkelpartij meer in winst om te zetten. Jeroen en Sibrand daar en tegen stelden het team niet teleur, beide spelers wisten door hun krachtsinspanningen een 100% score te verwezenlijken. In deze laatste ontmoeting van deze competitie kreeg het 1e Staphorster team hun Wijhense tegenspelers met 2-8 op de knieën, maar wisten helaas hun degradatie hiermee niet te voorkomen.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman werd door het 3e team van Wijhe danig op de proef gesteld. Simone en Jennieke verloren nipt in vijf games hun eerste enkelpartij. Nico wist hierna terug te komen door zijn eerste enkelpartij in winst om te zetten. (2-1) Het dubbel werd een bloedstollende aangelegenheid. Simone en Jennieke zagen hun kansen schoon om de winst tegen Rein en Jan naar zich toe te trekken. Zodoende werd de tussenstand weer in evenwicht gebracht, 2-2. In de enkelpartijen hierna werd er om en om gescoord, maar trok Staphorst 2 aan het langste eind. Nico scoorde uiteindelijk drie en Jennieke twee winstpunten. Jammer dat Simone naar huis ging zonder een winstpunt te hebben gescoord, de gezelligheid en het plezier was er gelukkig niet minder om. Eindstand, 4-6 voor Staphorst 2.

02-04-2023: Het 2de senioren tafeltennisteam is veilig, het 1ste team zit in de degradatiezone:

Het 2de Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde vrijdagavond thuis tegen het 3e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Nico Drost, Jennieke Krale en Simone van den Berg hadden er zin in. Nico begon zijn eerste enkelpartij tegen Matthé Schuurmans. In deze partij scoorde Nico zijn eerste winstpunt. Jennieke kwam daarna in haar eerste enkelpartij tegenover Marjolein Boerdijk te staan, zij verloor in vier games. Voor Simone had er in haar eerste enkelpartij wel iets meer ingezeten, Patrick Ton was haar net iets te slim af. In het dubbel wisten Nico en Jennieke orde op zaken te stellen, in drie games waren zij te sterk tegen Marjolein en Patrick. Daarmee kwam de tussenstand op 2-2 te staan. Ook in zijn tweede partij wist Nico tegen Patrick de winst naar zich toe te trekken. In zijn derde en laatste partij van de avond stuitte Nico op Marjolein, die het Nico behoorlijk moeilijk maakte. In de vijfde game gaf Nico moegestreden de “pijp aan Maarten”, Marjolein won in de vijfde game met 5-11. Jennieke moest in haar tweede en derde partij alle zeilen bijzetten. In deze adembenemende partijen ging zij tweemaal met de winst aan de haal. Simone kwam in haar resterende partijen helaas niet tot winst. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.

Ook de heren van het 1ste Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden vrijdagavond thuis, zij kwamen uit tegen het 4e team van Pearle Wezep. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen, want Pearle Wezep stond in de poule in de bovenste regionen. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing waren positief gestemd, maar kregen het behoorlijk moeilijk. Jeroen beet de spits af, hij kreeg in zijn eerste enkelpartij tegen Gerrit van de Poll “loon naar werken”. In de vijfde game ging Gerrit door de knieën. Albert was tegen Wilbert de Groot een eind op weg om een succesje te boeken, maar verknoeide zijn voorsprong in de vierde game. Sibrand zat het tegen Elbert van Boven ook niet mee en moest in zijn eerste enkelpartij het hoofd buigen. Het dubbel werd een regelrechte kraker, Albert en Sibrand wisten nipt deze partij in hun voordeel te beslissen. Hierna zat het de Staphorster spelers niet mee. Albert en Sibrand wonnen elk nog eenmaal een enkelpartij, meer punten zaten er voor Staphorst 1 helaas niet in. Uitslag, 4-6 voor Pearle Wezep 4.

19-03-2023: Verlies voor beide tafeltennisteams:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde uit tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper wisten tegen de koploper in de poule dat het een spannende ontmoeting zou worden. Sibrand wist de eerste enkelpartij met win st af te sluiten. (0-1) Daarna was Kampenion 6 zeven partijen achterheen succesvol, waarmee de tussenstand op 7-1 kwam te staan. Niet dat het Staphorster trio weggeveegd werd, maar in meerdere vijf games het onderspit moesten delven. Het dubbel werd ook geen succes helaas. Sibrand scoorde nogmaals een punt waarbij hij bleef steken op tweemaal winst. Jeroen en Albert hadden een moeizame avond, keer op keer wisten hun tegenspelers hun de loef af te steken. Uitslag, 8-2 voor Kampenion 6.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde vrijdag tegen het 11e team van TT Zwolle. Omdat Simone van den Berg en Jennieke Krale het met z’n tweeën tegen het Zwolse team moesten zien te klaren, stond het Staphorster team bij aanvang met 3-0 achter. Simone kreeg in haar eerste twee enkelpartijen geen kans om te scoren. Haar derde partij werd in de vijfde game beslist, jammer genoeg trok zij in de beslissende game met een 12-10 stand aan het kortste eind. In het dubbel ging de winst naar Simone en Jennieke, wederom in vijf games. Jennieke wist in alle drie enkelpartijen haar tegenspelers in het minste aantal games (3) te overbluffen. Uitslag, 6-4 voor TT Zwolle 11.

12-03-2023: Beide tafeltennisteams streden voor wat ze waard zijn:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde thuis tegen het 2e team van Harderwijk. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas waren erop gebrand om het verlies in de eerste ontmoeting deze nu om te zetten in winst. Het trio blaakte van zelfvertrouwen, maar moest flink aan de bak. Albert ging in zijn eerste enkelpartij voortvarend van start en zette Staphorst 1 gelijk op een 1-0 voorsprong. Ook hierna zorgde Sibrand na een vermoeiende enkelpartij voor het tweede punt. Jeroen kon het verworven succesje niet evenaren en verloor zijn eerste enkelpartij. (2-1) Daarna was het dubbel aan de beurt, hierin lieten Albert en Sibrand zich de kaas van het brood eten, in de vijfde game gingen zij onnodig onderuit. (2-2) In de partijen hierna werden weer bloedstollende gevechten gehouden, waarbij Staphorst 1 net weer in de meeste gevallen aan het kortste eind trok. Albert en Sibrand bleven steken op twee gewonnen partijen. Dit hadden er drie moeten zijn, maar beiden verslikten zich in één en dezelfde tegenspeler. Helaas wist Jeroen geen potten te breken, zodat er voor hem jammer genoeg geen winstpunt te behalen viel. Een teleurstellende uitslag voor Staphorst 1, 4-6 voor Harderwijk 2.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman ging de strijd aan tegen het 9e team van TT Zwolle. Harry Pathuis, Nico Drost en Simone van den Berg wilden goed voor de dag komen, helaas bleek het Zwolse team net als bij de vorige ontmoeting te sterk. Harry en Simone streden voor wat zij waard zijn, het werd hun helaas niet gegeven om punten te veroveren. Nico liet zich er niet door van de wijs brengen, hij won alle drie enkelpartijen. Gezien het puntenresultaat zat een winstpunt er voor Nico en Simone in het dubbel wel in. Helaas viel het kwartje in de vierde game de verkeerde kant op. Uitslag, 3-7 voor TT Zwolle 9.

26-02-2023: De eerste winst voor het 1e senioren tafeltennisteam moet nog komen:

De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg afgelopen vrijdagavond het 1e team van Wijhe op bezoek. De verwachtingen waren hoog gespannen. Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper kwamen echter in de eerste vijf partijen (vier enkel en één dubbel) erachter dat Wijhe 1 een niet te kloppen team was. Zodoende stond het Staphorster team toen al op een 0-5 achterstand te staan. Daarna keerde het tij een klein beetje, in de enkelpartijen die volgden scoorden Sibrand, Jeroen en Albert met enige moeite elk één winstpunt. De laatste twee enkelpartijen gaven de doorslag. Albert verloor de eennalaatste partij, gelukkig wist Sibrand de laatste partij te winnen waarna de eindstand werd bepaald op 4-6 voor Wijhe 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelden ook thuis, ook zij speelden tegen een team uit Wijhe n.l. het derde team. Simone van den Berg, Jennieke Krale en Harry Pathuis zagen met lede ogen aan dat de heren van Wijhe 3 meer geluk hadden dan zijzelf. Maar liefst vijf partijen moesten beslist worden in de vijfde game, hetgeen in de meeste gevallen de winst naar de Wijhenaren ging. Hoewel Simone en Harry dichtbij een een winstpunt zaten, wisten zij hun enkelpartijen helaas niet in winst om te zetten. Jennieke zag haar inspanningen beloond door bij twee van de drie enkelpartij de winst te pakken. Samen met Harry won Jennieke het dubbel. Eindstand, 3-7 voor Wijhe 3

12-02-2023: De tafeltennis seniorenteams kregen niet waarop ze hadden gehoopt:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden op maandag 6 februari hun uitwedstrijd tegen het 1e team van Zwartsluis. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Jeroen Delhaas werden danig op de proef gesteld, het trio kreeg het flink te verduren. Sibrand en Jeroen gingen in hun eerste enkelpartij met de winst aan de haal. Albert zag zijn inspanningen in zijn eerste enkelpartj niet beloond, hij liep danig achter de feiten aan en ging roemloos ten onder. Het dubbel werd ook een tenenkrommende ontmoeting, Sibrand en Albert kropen door het oog van de naald waarbij het hoognodige punt in de vijfde game ter nauwernood werd binnengehaald. Hiermee stond het Staphorster team wel op een 1-3 voorsprong, maar in de volgende partijen sloegen de Zwartsluiziger speler “met scherp” terug. Uiteindelijk scoorde Sibrand twee punten en Albert en Jeroen elk één winstpunt. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.

Op vrijdag 10 februari speelde het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman tegen het 4e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Nico Drost, Simone van den Berg en Harry Pathuis waren na hun twee laatste overwinningen hoopvol gestemd. Het Staphorster trio begon positief aan de wedstrijd, maar zagen al spoedig is dat NTC Leogang 4 “niet voor de poes” was. Voor Nico stond het behouden van zijn 100% score op de eerste plaats, alleen zag hij tot zijn spijt dat één speler van NTC Leogang daar niet van onder de indruk bleek te zijn. Voor Simone en Harry werd het een avondje afzien, de Nunspeetse spelers waren te sterk. Simone en Nico wisten helaas geen vuist maken in het dubbelspel. Uitslag, 8-2 voor NTC Leogang 4.

05-02-2023: Het 1e senioren tafeltennisteam verloor uit met 6-4, het 2e team won uit met 4-6:

De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden vrijdagavond 3 februari uit tegen het 4e team van Pearle Wezep. De verwachtingen waren niet echt hoog gespannen, want Wezep stond op dat moment bovenaan in de poule. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper waren positief gemutst, maar kregen het behoorlijk moeilijk om wat punten mee naar huis te nemen. Jeroen beet de spits af, kreeg in zijn eerste enkelpartij tegen Jan Hertsenberg mogelijkheden maar verzilverde die niet. Ook in zijn tweede en derde enkelpartij was helaas zonder winst. Sibrand verslikte zich in zijn eerste enkelpartij tegen André Plette, zijn tweede en derde enkelpartij tegen Jan Hertsenberg en Gerrit van de Poll werden met hangen en wurgen door Sibrand gewonnen. Ook Albert kreeg flinke weerstand te verduren, hij won dasn wel van André en Gerrit maar moest het hoofd buigen tegen Jan. In het dubbel gingen Jeroen en Sibrand roemloos ten onder. Uitslag, 6-4 voor Pearle Wezep 4.

De dame en heren van het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelden ook uit, nu tegen het 3e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Harry Pathuis, Nico Drost en Jennieke Krale waren gebrand op een goed resultaat, Harry begon zijn eerste enkelpartij tegen Henriëtte Snijder. Hierin kon Harry geen potten breken en in zijn derde partij tegen Edith Bouwman-Ekkelenkamp sloeg hij geen deuk in een pakje boter. Tegen Patrick Ton spande het erom wie het punt wist te scoren. Helaas moest Harry, vechtend om elk punt in de vijfde game zijn meerdere erkennen. Nico moest zich inspannen om zijn 100% score te behouden, dat lukte tegen de ene tegenspeler makkelijker dan tegen de andere. Toch waren de punten in de drie enkelpartijen, wel allemaal in vier games “in the pocket”. Jennieke stond ook “haar mannetje”, alleen tegen Edith moest zij haar hoofd buigen. Twee winstpunten was tegen Henriëtte en Patrick een prima resultaat. Het dubbel bleek de kraker van de avond, Harry en Nico moesten alles uit de kast halen tegen Henriëtte en Patrick. Pas in de vijfde game werd de beslissing geforceerd. In deze laatste game werd in het altijd cruciaal te spelen dubbel de winst binnen gehengeld. Uitslag, 4-6 voor Staphorst 2.

29-01-2023: Ruime winst voor het 2e tafeltennisteam, het 1e team verliest nipt:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman speelden hun eerste thuiswedstrijd tegen het 11e team van TT Zwolle. Harry Pathuis, Simone van den Berg en Jennieke Krale lieten zich van hun beste kant zien. Harry begon zijn eerste enkelpartij met winst, Simone verloor hierna haar eerste enkelpartij waarna Jennieke in haar eerste enkelpartij een voorsprong van 2-1 wist uit te bouwen. Ook in het dubbel ging het winstpunt naar Simone en Jennieke. Hierna werd het een eenzijdig beeld, alle enkelpartijen werden door Harry, Simone en Jennieke in winst omgezet. Uitslag, 9-1 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden hun thuiswedstrijd tegen Kampenion 6 uit Kampen. Na het geringe verlies van vorige week maakten Albert Kuiper, Jeroen Delhaas en Sibrand Hassing zich op voor een spannende ontmoeting. De eerste drie enkelpartijen waren succesvol voor de spelers uit Kampen, 0-3. Dat daarna het dubbel door Albert en Sibrand in winst werd omgezet kwam als een volslagen verrassing, 1-3. In de volgende enkelpartijen werd er om en om gescoord. Uiteindelijk kwam de altijd goed gemutste Jeroen helaas niet tot puntenwinst. Sibrand moest, hoewel er iets meer had ingezeten genoegen nemen met één winstpunt. Met zijn defensieve spelwijze hield Albert twee tegenstanders onder de duim. Uitslag, 4-6 voor Kampenion 6.

22-01-2023: Beide tafeltennisteams beginnen met verlies aan de voorjaarscompetitie 2023:

Op vrijdag 20 januari werd door beide seniorenteams de eerste uitwedstrijden in de voorjaarscompetitie 2023 gespeeld.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden tegen het 2e team van Harderwijk. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas waren erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Het trio blaakte van zelfvertrouwen, maar moest flink aan de bak. Albert ging in zijn eerste enkelpartij voortvarend van start en zette Staphorst 1 gelijk op een 0-1 voorsprong. Ook zijn twee andere enkelpartijen waren zeer spannend, ook in deze beide partijen ging de winst naar Albert. Sibrand ging ook goed van start, de eerste enkelpartij won hij. De tweede en derde partij van Sibrand werden, ook weer na een bloedstollend gevecht in vijf games beslist. Helaas zonder succes voor Sibrand. Jeroen wist zich goed staande te houden, maar op het beslissende moment kreeg hij jammer genoeg een koekje van eigen deeg. In het dubbel waren Albert en Jeroen niet opgewassen tegen het gedegen spel van het Harderwijker duo. Uitslag, 6-4 voor Harderwijk 2.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman zetten koers richting Zwolle. Het 9e team van TT Zwolle DTV ’84  was hun tegenstander. Nico Drost, Harry Pathuis en Simone van den Berg wilden een goede start maken, helaas bleek het Zwolse team sterker dan vooraf werd gedacht. Nico liet zich er niet door van de wijs brengen, hij won alle enkelpartijen. Harry zat van de drie enkelpartijen dichtbij tweemaal winst, in de vijfde game liet hij het helaas door de vingers glippen. Voor Simone was het ietwat een teleurstellende avond, ondanks aanmoedigingen van haar teamgenoten slaagde ze er jammer genoeg niet in om punten mee naar huis te nemen. Omdat Nico bij het inspelen van het dubbel geblesseerd raakte, moesten Harry en Simone dit samen zien te klaren. Ondanks de geboden tegenstand zat er geen puntje voor Staphorst 2 in. Uitslag, 7-3 voor TT Zwolle 9.