Competitie najaar 2012

03-12-2012: Het 1e jeugdteam gehuldigd:

Het 1e jeugdteam is in de najaarscompetitie 2012 kampioen geworden in de 5e klasse afdeling Oost. Het team van sponsor Installatiebedrijf Stegeman kan terugzien op een zeer geslaagd competitieverloop. Het team, bestaande uit de vier jeugdleden Lennard Klosse, Erik Jan Tuin, Klaas Jan Vos en Arnout Huls hebben met maar liefst 13 punten voorsprong op nummer twee in de poule het kampioenschap binnengehaald. Afgelopen maandagavond werd tussen de trainingen door het gehele team door voorzitter Trea Woudsma met een standaard en een zak snoepgoed in het zonnetje gezet. Van één van de ouders kreeg het team een roos. In de voorjaarscompetitie, welke eind januari 2013 begint komt het 1e jeugdteam uit in de 4e klasse. Ook het 2e jeugdteam heeft in hun eerste competitie goed gepresteerd, Hester de Boer, Basten Moorman, Wouter Vos, Machiel Haasjes en Herman Dunnink kregen hiervoor ook een kleine traktatie.

Wedstrijdverslagen:

01-12-2012: Jeugdtafeltennisteams, laatste wedstrijden met winst afgesloten:

Zaterdagmorgen moest het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman het in de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie opnemen tegen het 10e team van TT Zwolle. Het 1e Staphorster jeugdteam met Erik Jan Tuin, Klaas Jan Vos en Lennard Klosse waren zoals bekend al kampioen, maar moesten TT Zwolle 10 nog even op de knieën zien te krijgen. Erik Jan wond er geen doekjes om, hij wist alle enkelpartijen in winst om te zetten. Klaas Jan won de eerste twee partijen, helaas ging hij in de derde spannende partij in vijf games nipt onderuit. Lennard zette één partij naar zijn hand, de andere twee partijen gingen met gering verschil naar TT Zwolle. Er zat zelf een game bij met een einduitslag van 20-18, hoe spannend kun je het maken. Ook in het dubbel met Erik Jan en Lennard was de zege voor Staphorst 1. Het gehele Staphorster kampioensteam, inclusief de meegekomen Arnout Huls keerden met een 3-7 winst huiswaarts.
Het 2e Staphorster jeugdteam met Machiel Haasjes, Wouter Vos en Hester de Boer gingen zaterdagmiddag op bezoek bij het 8e jeugdteam van Kampenion uit Kampen. Staphorst 2 voerde de boventoon, waarbij bezoekers en ouders enkele spannende partijen voorgeschoteld kregen. Het Staphorster drietal speelde een prima wedstrijd, Machiel en Wouter gingen voortvarend van start en veroverden beiden alle drie winstpunten in het enkel. Het balletje (winstpunt) viel voor Hester steeds naar de andere kant, in twee maal vijf en één maal vier games kon zij met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. Goed gespeeld. In het dubbel waren Machiel en Wouter “heer en meester”. Uitslag 3-7 voor Staphorst 2.

24-11-2012: Het 1e jeugd tafeltennisteam kampioen:

Zaterdagmiddag gingen beide Staphorster jeugdteams van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman op bezoek in Kampen. Voor het 1e Staphorster jeugdteam was Kampenion 7 de tegenstander. Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Klaas Jan Vos werden niet bepaald zenuwachtig van hun tegenspelers Roderik van Braak, Jasper Lambregtse en Rik ten Caat, maar ze moesten nog wel degelijk voor de punten knokken. Arnout en Erik Jan lieten niet met zich sollen, beiden namen Jasper en Rik te grazen. Tegen Roderik werd het een nek aan nek race, in de vierde game moesten Arnout en Erik Jan zich gewonnen geven. Klaas Jan kreeg niet wat hij verdiende, in drie, vier en vijf games waren de Kampenaren hem net te te slim af. Eindstand 6-4 voor Kampenion 7. Het kampioenschap is een feit, binnenkort wordt het team gehuldigd. Erik Jan, Arnout, Klaas Jan en ook Lennard Klosse hebben een prima resultaat neergezet. In de voorjaarscompetitie 2013 zullen zij in de 4e klasse uitkomen.
Het 2e Staphorster jeugdteam kwam tegenover het 6e team van Kampenion achter de tafel te staan. Voor Basten Moorman, Machiel Haasjes en Herman Dunnink werd het een zware kluif. Kampenion 6 met Matthieu van den Berg, Stefan van Unen en Niels Wijshake waren reeds kampioen in hun poule. Basten won van Stefan en Machiel won van Niels, meer punten zaten er niet in. Helaas moest Herman zich gewonnen geven tegen alle drie Kampenaren. Eindstand 8-2 voor Kampenion 6.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko was maandagavond al op bezoek gegaan bij het 4e team van Zwartsluis. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg kwamen in hun laatste competitiewedstrijd niet in gevaar. Harm Hageman, Tjalling Wijnia en Bianca van de Meier  van Zwartsluis boden op sportieve wijze tegenstand. Sibrand en Albert kwamen ongeschonden uit de strijd te voorschijn door alle drie enkelpartijen te winnen. Hans wist  één partij naar zijn hand te zetten, bij de andere twee ging hij jammergenoeg onderuit. Sibrand en Albert wonnen ook het dubbel. Uitslag 2-8 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kwamen vrijdag uit tegen het 8e team van Heino. Het Heinose team was vooraf al zeker van het kampioenschap in hun poule. Het Staphorster team met Harry van der Wey, Erik Bolding en Trea Woudsma lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. De Heinose spelers Johan Lute, Carlinda Fuselier en Mike Klink waren danig verrast door het spel van het Staphorster drietal. Harry en Erik scoorden elk twee winstpunten tegen Carlinda en Mike. Trea wist één punt te scoren, zij hield Mike onder de duim. Ook het dubbel was voor Staphorst. Uitslag 4-6 voor Staphorst 2.

17-11-2012: Beide seniorenteams: één maal 2-8 winst / één maal 8-2 verlies:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko trad vrijdagavond in een uitwedstrijd aan tegen het 15e team van TT Zwolle. Sibrand Hassng, Albert Kuiper en Hans Logtenberg waren goed op dreef tegen  Richard v.d. Sligte, Mieke de Haard en Thijmen Antonides. Sibrand kwam in het geheel niet in gevaar en ging vrij gemakkelijk op drie maal winst af. Albert was, ondanks een lichte griep toch in staat om alle drie punten te pakken in het enkelspel. Hans had er iets meer moeite mee, hij kon alleen Richard een winstpunt afpakken. Het dubbel was ook voor Hans en Sibrand. Uitslag 2-8 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging dinsdagavond naar Diepenveen, het 3e team van DSC was hun tegenstander. Het Staphorster team met Ben Vos, Carla Klompé en Trea Woudsma kwamen tegen de Diepenveners Erik Jan Langkamp, Hans Boomkamp en Johan Hemeltjen iets te kort.  Ben kwam in één partij nog wel tot een 4e game, maar punten zaten er voor hem helaas niet in. Carla ging voortvarend van start door haar eerste partij tegen Hans Boomkamp in winst om te zetten. Ook de eerste partij van Trea was een zeer spannende, in de vijfde game kwam zij tegen Johan Hemeltjen als winnaar uit de bus. De resterende partijen gingen naar de Diepenveners, het Staphorster team had echter wel iets meer verdiend. Uitslag 8-2 voor DSC 3.
De beide jeugdteams waren dit weekend vrij.

10-11-2013: Het 1e Tafeltennis jeugdteam stevent op het kampioenschap af:

Het 1e en het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman moesten het zaterdagmorgen opnemen tegen twee teams uit Dalfsen, Het 1e Staphorster jeugdteam moest tegen DTV ’84 3 en het 2e Staphorster jeugdteam tegen DTV ’84 2. Het 1e jeugdteam met Erik Jan Tuin, Klaas Jan Vos en Arnout Huls kregen weinig tegenstand van Robbin Kroes, Calien Meijer en Saskia Horstink van DTV ’84 3. Alle partijen werden in drie games afgewerkt. Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.
Het 2e jeugdteam ging de strijd aan tegen het 2e jeugdteam van DTV ’84. Wouter Vos, Hester de Boer en Basten Moorman hebben in deze spannende wedstrijd een prima resultaat neergezet. Alledrie Staphorster spelers kwamen elk tot één winstpunt tegen Bram Steen. Tegen de andere twee DTV spelers Bas Feijen en Thomas Goutbeek kwamen de Staphorster spelers iets te kort. Wel wonnen Wouter en Basten het dubbel. Eindstand 4-6 voor DTV ’84 2.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kregen vrijdagavond HTTV 3 uit den Ham op bezoek. Het Staphorster team met Sibrand Hassing, Hans Logtenberg en Ruben Mussche speelden een gedegen wedstrijd. Ruben wist helaas geen vuist te maken tegen de drie den Hammers Welmer de Groot, Frans Blekkenhorst en Hans van Burken. Sibrand speelde weer als vanouds door drie enkelpartijen in winst om te zetten. Hans moest genoegen nemen met één winstpunt in het enkelspel, een tweede punt zat er bijna in. Sibrand en Hans wonnen ook het dubbel. Eindstand 5-5.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening was deze week vrij.

03-11-2012: Het 1e senioren tafeltennisteam komt goed weg tegen Batfighters 4:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko hadden vrijdagavond thuis veel moeite met Batfighters 4 uit Elburg. Het Staphorster team met Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Logtenberg speelden één van hun mindere wedstrijden. Hans wist geen vuist te maken tegen de drie Elburgers Mark Moorman, Hetty Kamphorst en Heinz Klein. Sibrand zakte ook bijna door het ijs, maar wist met de hakken over de sloot nog twee winstpunten voor Staphorst 1 in de wacht te slepen. Albert vertoonde minder last te hebben van de zenuwen en scoorde alle drie te winnen punten in het enkel. Hans en Albert wonnen ook het dubbel. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening had Spoolde 1 uit Zwolle op bezoek. De Staphorster spelers Erik Bolding, Carla Klompé en Ben Vos kregen het zwaar te verduren tegen Hermen Jan Borst, Marlies van Assen en Erik de Kok. Erik Bolding moest het alleen afleggen tegen Erik de Kok. In de andere twee partijen hield Erik de winst in eigen hand. Carla kwam tot één gewonnen partij tegen Marlies, bij de andere twee partijen had er iets meer ingezeten. Ben kwam niet tot score. Eindstand 3-7 voor Spoolde 1.

Zaterdagmorgen kwamen het 1e en het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman achter de tafel te staan. Het 1e Staphorster jeugdteam moest tegen Zwartsluis 3 en het 2e Staphorster jeugdteam tegen Zwartsluis 2. Het 1e jeugdteam met Arnout Huls, Klaas Jan Vos en Lennard Klosse kwam goed voor de dag. Arnout liet zich niet van de wijs brengen en won al zijn enkelpartijen tegen Mark Snoeijenbos, Twan Ketelapper en David Hoen. Voor Klaas Jan was het dit keer even slikken, hij kwam tot één winstpunt en verloor de andere twee nipt. Lennard was “in the winning mood” en trok twee partijen naar zich toe. Arnout en Klaas Jan wisten ook het dubbel in winst om te zetten. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.
Het 2e jeugdteam ging de strijd aan tegen het 2e jeugdteam van Zwartsluis. Hester de Boer,  Wouter Vos en Herman Dunnink hebben na het forse verlies in de vorige wedstrijd flinke vooruitgang getoond. Hester was gebrand op een goed resulaat en ging verbeten van start. Helaas waren de spelers van Zwartsluis 2 (nog) iets te sterk voor haar. Wouter ging twee maal met weinig verschil ten onder, in zijn laatste partijen zette hij orde op zaken en won deze van Bertelijn Wijnia. Herman deed goede zaken, twee maal winst op Ayrton Tromp en Bertelijn Wijnia , alleen tegen Tom Beuzenberg moest hij zich gewonnen geven. Het dubbel was ook voor Zwartsluis 2, Hester en Wouter verloren met een klein verschil. Eindstand 3-7 voor Zwartsluis 2.

27-10-2012: Verlies senioren, jeugd gelijk en winst:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko gingen in Mariënheem op bezoek bij het 3e team van Effect. Het Staphorster trio Sibrand Hassing, Ruben Mussche en Albert Kuiper moesten tegen de koploper in de poule. Ben Schoorlemmer, Pieter Naterop en Joke Bosman van Effect maakten het de Staphorster niet gemakkelijk. Sibrand hield in het enkelspel twee Effect spelers onder de duim, Albert wist met moeite één partij op zijn naam te schrijven. In het dubbel won het Staphorster koppel Sibrand en Albert van Pieter en Ben. Ruben speelde gedurft, maar ging helaas drie maal in het enkelspel al strijdend ten onder. Eindstand 6-4 voor Effect 3.
Voor het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging de reis naar Dalfsen, DTV ’84 7. Ben Vos en Erik Bolding moesten de wedstrijd met z’n tweeen zien te klaren. Ben ging in vier game drie maal onderuit tegen Ed Woerlee, Terry Kuiterman en Leo van Dijk. Erik wist alle drie enkelpartijen in winst om te zetten. Het dubbel was ook voor Ben en Erik. Eindstand 6-4 voor DTV ’84 7.

Zaterdagmorgen ging het 1e Staphorster jeugdteams met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman naar Zwolle, het 1e team van Spoolde was de tegenstander. Het Staphorster team met Erik Jan Tuin, Klaas Jan Vos en Lennard Klosse kregen geduchte tegenstand van Jasper Diesveld, Teun Diesveld en Matthijs Brand. Erik Jan en Lennard waren goed voor elk één winstpunt. Klaas Jan deed er nog een schepje bovenop met twee winstpunten in het enkel. Ook in het dubbel waren Erik Jan en Lennard heer en meester. Einststand 5-5.
Het 2e Staphorster jeugdteam met Basten Moorman, Machiel Haasjes en Herman Dunnink gingen zaterdag naar Heino, het 2e jeugdteam was hun tegenstander. Het Staphorster  team was goed op dreef. Basten werd “the man of the match” door alle Heino spelers, Kevin Boonman, Nienke Dijk en Tijmen Prins te verslaan. Machiel scoorde twee punten voor Staphorst. Helaas kon Herman geen puntje meenemen naar huis. Het dubbel was ook voor Basten en Machiel weggelegd. Eindstand 4-6 voor Staphorst 2.

20-10-2012: Tafeltennis, verplaatste wedstrijden week 42:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kreeg vrijdagavond bezoek, het 5e team van Olst. Het Staphorster team met Trea Woudsma, erik Bolding en Harry van der Wey hadden een zware dobben aan Johan Hattink, K.G. de Jonge en K. Strang. Trea, Erik en Harry deden hun uiterste best, maar de meeste punten kwamen op het conto van de drie mannen uit Olst. Trea kon net geen puntje voor Saphorst in de wacht slepen. De twee winstpunten voor Staphorst werden gescoord door Erik en Harry, maar over de hele wedstrijd genomen hadden de Staphorster spelers meer verdiend. Uitslag 2-8 voor Heino 8.

Zaterdagmorgen was het de beurt aan het 2e Staphorster jeugdteams van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman. Het Staphorster jeugdteam met Hester de Boer, Basten Moorman en Herman Dunnink kwam thuis uit tegen het 2e jeugdteam van Heino. Het werd een bijzonder spannende wedstrijd tegen Keven Boonman, Nienke Dijk en Naomi Godeschalk van Heino. Hester, Basten en Herman speelden schitterende partijen, waarbij menigeen op het puntje van de stoel ging zitten. Hester scoorde één winstpunt en zat heel dichtbij een tweede. Basten won alle drie enkelpartijen met overtuiging. Herman ging in alle partijen voortvarend van start, maar gaf in de laatste game helaas de winst uit handen. De dubbelpartij werd, hoewel ze er wel even voor moesten knokken in de vijfde game in het voordeel van Hester en Basten beslist. Uitslag 5-5

13-10-2012: Tafeltennissers, wederom winst en verlies:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg vrijdagavond bezoek uit Zwartsluis, het 4e team. Sibrand Hassing, Ruben Mussche en Albert Kuiper dachten, aan de stand in de poule te zien dat het een gemakkelijke klus zou worden. Niets bleek minder waar, want Harm Hageman, Remco Kok en Tjalling Wijnia van Zwartsluis boden een sportief struikelblok. Sibrand en Albert kwamen toch nog ongeschonden uit de strijd te voorschijn. Ruben wist helaas geen winst te boeken, hoewel het er tegen Tjalling wel ingezeten had. Uitslag 7-3 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kreeg ook bezoek, uit Heino kwam het 8e team naar Staphorst. Het Staphorster team met Ben Vos, Carla Klompé en Harry van der Wey moesten alle zeilen bijzetten, want de Heinose spelers Carlinda Fuselier, Johan Lute en Vincent Schuurman lieten niet met zich spotten. Ben wist nog wel een game te pakken, helaas zat er niet meer in. Carla won één punt in haar partij tegen Carlinda. Harry pakte twee maal winst, één op Carlinda en één op Johan. Tegen Vincent moesten alle drie Staphorster spelers buigen. Uitslag 3-7 voor Heino 8.

Zaterdagmorgen was het de beurt aan de beide Staphorster jeugdteams van shirtsponsor Installatiebedrijf Stegeman, beide teams kregen bezoek uit Kampen. Voor het 1e Staphorster jeugdteam was Kampenion 7 de tegenstander. Arnout Huls, Erik Jan Tuin en Lennard Klosse werden niet echt zenuwachtig van hun tegenspelers Jelle de Bue, Jasper Lambregtse en Lucas van Langen. Na zes partijen was de tussenstand 6-0 voor Staphorst. Lennard moest daarna even een dipje verwerken, Jasper bleek het struikelblok. Hierna gingen Arnout, Erik Jan en Lennard recht op hun doel af, een verdiende winst voor Staphorst 1 van 9-1.
Het 2e Staphorster jeugdteam kwam tegenover het 6e team van Kampenion achter de tafel te staan. Voor Basten Moorman, Wouter Vos en Hester de Boer werd het een zware kluif tegen Matthieu van den Berg, Niels Wijshake en Stefan van Unen. Wouter en Hester deden hun uiterste best, alleen kregen ze van de Kampenaren geen kans om een puntje te scoren. Basten ging in zijn eerste twee partijen nipt onderuit tegen Matthieu en Niels. Basten haalde zijn gram door de laatste partij in vijf games te winnen van Stefan. Uitslag 1-9 voor Kampenion 6.

06-10-2012: Twee maal winst, twee maal verlies.

Zaterdagmorgen moesten het 1e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman het thuis opnemen tegen het 10e team van TT Zwolle. Het 1e Staphorster jeugdteam met Erik Jan Tuin, Klaas Jan Vos en Arnout Huls kregen TT Zwolle 15 bijna helemaal op de knieën. Alleen Klaas Jan moest in het enkel een puntje laten aan Bas Visscher van TT Zwolle. Erik Jan en Arnout wonnen alle enkelpartijen. Klaas Jan en Arnout bleken ook oppermachtig in het dubbel. Uitslag 9-1 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam met Machiel Haasjes, Herman Dunnink en Wouter Vos kregen een geduchte tegenstander op bezoek, het 8e jeugdteam van Kampenion uit Kampen. Er werden om en om punten gescoord, de bezoekers / ouders kregen enkele spannende partijen voorgeschoteld. Het Staphorster drietal speelden een prima wedstrijd, Herman en Wouter veroverden beiden één winstpunt. Machiel scoorde er twee. Helaas ging het dubbel naar Kampenion en had er een gelijkspel ingezeten. Uitslag 4-6 voor Kampenion 8.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwamen vrijdagavond thuis uit tegen het 15e team van TT Zwolle. Sibrand Hassng, Albert Kuiper en Hans Logtenberg waren goed op dreef tegen de broers Richard en Arnold v.d. Sligte en Mieke de Haard. Sibrand en Albert kwamen geen moment in gevaar en scoorden beiden alle drie punten in het enkelspel. Hans had er iets meer moeite mee, hij kon alleen tegen Mieke een winstpunt pakken. Het dubbel was ook voor Staphorst 1. Uitslag 8-2 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kreeg DSC 3 uit Diepenheim op bezoek. Het Staphorster team met Erik Bolding, Trea Woudsma en Harry van der Wey lieten tegen de Diepenveners Erik Jan Langkamp, Henk Garst en Ad Nuesink onnodig een paar steekjes vallen. Harry scoorde uiteindelijk twee punten en Erik één punt. Trea bleef helaas op nul staan, hoewel ze meer had verdiend. Het dubbel was voor Staphorst 2, Trea en Harry wonnen deze partij gemakkelijk. Uitslag 4-6 voor DSC 3.

29-09-2012: Tafeltennisteams spelen wisselvallig:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko waren maandagavond in hun uitwedstrijd te gast bij het 3e team van HTTV uit den Ham. Voor Sibrand Hassng, Albert Kuiper en Hans Logtenberg was het een geduchte tegenstander waar je rekening mee moet houden in het verloop van de competitie. Met soms “kromme tenen” van spanning in het enkelspel scoorde Sibrand drie, Albert twee winstpunten. Hoewel Hans het enkele keren dicht bij zat, scoorde hij geen punt. Het dubbel was voor Sibrand en Albert. Uitslag 4-6 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging dinsdagavond naar Olst. Het 5e team van Olst liet er geen gras over groeien, Ben Vos, Erik Bolding en Carla Klompé kwamen van de koude kermis thuis. Hoewel er meer ingezeten had, wist alleen Erik één punt voor Staphorst 2 mee naar huis te nemen. Uitslag 9-1 voor Olst 5.

Zaterdagmorgen moesten het 1e en het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman naar Dalfsen. Het 1e jeugdteam kwam uit tegen het 3e team en het 2e jeugdteam tegen het 2e team van DTV ’84. Omdat beide teams in dezelfde klasse (5e) spelen, kan het voorkomen dat qua krachtsverhoudingen van de teams die tegen elkaar spelen onderling nogal verschillen. Dit gevoel leefde er vorige week ook tegen de teams van Zwartsluis. Het 1e Staphorster jeugdteam met Klaas Jan Vos, Arnout Huls en Lennard Klosse wonnen dan ook met twee vingers in de neus van DTV ’84 3. Uitslag 0-10 voor Staphorst 1.
Het 2e Staphorster jeugdteam met Machiel Haasjes, Basten Moorman en Herman Dunnink kregen dus het sterkere 2e team van DTV ’84 tegenover zich. Machiel, Basten en Herman kweten zich echter goed van hun taak, Basten wist twee punten en Machiel één punt voor Staphorst in de wacht te slepen. Herman lukte het helaas niet om van de drie Dalfsenaren een punt af te snoepen. Uitslag 7-3 voor DTV ’84 2.

22-09-2012: 1e Tafeltennis seniorenteam verpletterd Batfighters 4:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko hadden vrijdagavond in Elburg weinig moeite met hun tegenstander Batfighters 4. Het Staphorster trio Sibrand Hassng, Albert Kuiper en Hans Logtenberg gingen met ruime winst huiswaarts, 0-10.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening ging maandagavond naar Zwolle, Spoolde 1 was hun tegenstander. Ben Vos, Erik Bolding en Carla Klompé speelden wisselvallig in het kleine zaaltje van Spoolde. Hoewel de eerste nipt, moest Ben het afleggen tegen de drie tegenstanders. Erik en Carla kregen allebei twee Spooldenaren in het enkelspel op de knieën. Spoolde speler Erik Borst liet zich als enige niet verrassen door de drie Staphorsters. Erik en Carla wonnen ook het dubbelspel. Eindstand 5-5.

Zaterdagmorgen was het de beurt aan het 1e en het 2e Staphorster jeugdteam met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman. Het 1e jeugdteam moest tegen Zwartsluis 3 en het 2e jeugdteam tegen Zwartsluis 2. Het 1e jeugdteam met Erik Jan Tuin, Lennard Klosse en Klaas Jan Vos kregen geduchte tegenstand. In het enkel won Klaas Jan één partij, Lennard twee en Erik Jan was matchwinnaar en won alle drie enkelpartijen. Het dubbel was ook voor Erik Jan en Lennard. Uitslag 3-7 voor Staphorst 1
Het 2e jeugdteam ging de strijd aan tegen drie forse knapen uit Zwartsluis. Herman Dunnink, Wouter Vos en Hester de Boer deden in hun allereerste competitiewedstrijd hun uiterste best, maar helaas gingen de winstpunten naar Zwartsluis. Hester zat nog het dichtst bij een winstpunt, in de vijfde game ging Hester tegen Aijrton Tromp met miniem verschil door de knieën. Eindstand 10-0 voor Zwartsluis 2.

15-09-2012: Tafeltennisteams starten goed in de najaarscompetitie:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsering van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg vrijdagavond het 3e team van Effect uit Marienheem op bezoek. Het Staphorster trio Sibrand Hassng, Albert Kuiper en Ruben Mussche, spelend in de 4e klasse gingen een sportieve strijd aan tegen Pieter Naterop, Joke Bosman en Sip Hartman. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarin er om en om gescoord werd. Ruben speelde gedrurft, maar ging helaas drie maal al strijdend ten onder. Hij had wel een puntje verdiend. Sibrand en Albert hielden elk twee Effect spelers onder de duim. Sibrand verloor van Pieter en Albert kreeg van Joke een koekje van eigen deeg. Wel scoorden Sibrand en Albert in de dubbelpartij tegen Joke en Pieter. Eindstand 5-5.
Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor G.J.Stegeman Dienstverlening kregen bezoek uit Dalfsen, D.T.V. ’84 7. Het team, in het voorjaar gepromoveerd naar de 5e klasse met Erik Bolding, Carla Klompé en Harry van der Wey waren gebrand op een goed resultaat. Carla speelde zeer goede partijen en leek ook te gaan scoren. Helaas werd zij op het laatste moment afgetroeft. Erik en Harry bleken zowel in het enkel als dubbelspel ongenaakbaar tegen het Dalfser drietal Ed Woerlee, Terry Kuiterman en Alfred Hengeveld. Eindstand 7-3 voor Staphorst 2.

Zaterdagmorgen was het de beurt aan het 1e Staphorster jeugdteams met shirtsponsoring van Installatiebedrijf Stegeman. Het 1e team van Spoolde uit Zwolle was de tegenstander van het Staphorster team met Arnout Huls, Erik Jan Tuin en invaller Basten Moorman. Er werden hele spannende wedstrijden gespeeld, waarin Arnoud en Erik Jan elk twee partijen naar hun hand wisten te zetten. Ook het dubbel was voor Arnout en Erik Jan weggelegd. Basten speelde in zijn eerste competitie zeer sterk, in zijn eerste partij verschalkte hij Jasper Diesveld. Tegen Teun Diesveld en Matthijs Brand kreeg Basten niet wat hij verdiende, na een kleine voorsprong liet hij zich toch nog verrassen. Eindstand 6-4 voor Staphorst 1.