Competitie najaar 2022

25-09-2022: De tafeltennis seniorenteams kregen niet waarop ze hadden gehoopt:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde hun tweede uitwedstrijd tegen het 1e team van Harderwijk. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing werden danig op de proef gesteld. Oftewel, het drietal kreeg het flink te verduren. Jeroen wist deze avond helaas geen punten te scoren, het niveauverschil deed hem deze avond min of meer de das om. Albert en Sibrand waren ook niet in staat het sterke spel van het Harderwijkse trio te doorbreken. Toch wisten Albert en Sibrand met veel moeite elk nog een winstpuntje mee te pikken. In het dubbel werden Jeroen en Albert genadeloos afgestraft in drie games. Uitslag, 8-2 voor Harderwijk 1.

Ook op dinsdag 20 september speelde het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen tegen het 3de team ‘s Heerenbroek. Simone van den Berg, Harry Pathuis en Nico Drost waren na hun glorieuze overwinning van een week eerder in opperste stemming. Weer liet Simone zich in haar eerste partij de kaas niet van het brood eten, zij won deze enkelpartij nipt in vijf games. In de andere twee enkelpartijen zag zij geen kans om haar tegenspelers te verschalken. De spelers van ’s Heerenbroek gaven Harry geen kans om punten mee naar Staphorst te nemen. Nico kreeg wel vat op zijn tegenspelers en won alle drie enkelpartijen. Na hun eerste gamewinst in het dubbel, wisten Simone en Nico daarna geen vuist te maken in de resterende games. Uitslag, 6-4 voor ’s Heerenbroek 3.

18-09-2022: De tafeltennisteams zijn aan de najaarscompetitie 2022 begonnen:

Op vrijdag 9 september werd door beide seniorenteams de eerste thuiswedstrijden in de najaarscompetitie 2022 gespeeld. Het 1e team won met 6-4 van Kampenion 6 uit Kampen. Het 2e team speelde met 5-5 gelijk tegen Wijhe 3.

Afgelopen week speelde het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko hun eerste uitwedstrijd tegen het 6e team van De Brug uit Apeldoorn. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Jan Supèr waren erop gebrand om net als vorige week een goed resultaat te bereiken in de 2e klasse. Het trio blaakte van zelfvertrouwen. Beide teams waren danig aan elkaar gewaagd. Jeroen ging in zijn eerste wedstrijd voor Staphorst 1 voortvarend van start en zette Staphorst 1 gelijk op een 0-1 voorsprong. Zijn twee andere partijen waren bloedstollend, Jeroen moest daarin nipt zijn meerdere herkennen in zijn tegenspelers. Albert miste in zijn eerste twee enkelpartijen op een haar na in vijf games de winst, in zijn derde partij zette hij orde op zaken en won deze. Ook Jan moest vechten voor de punten, hij kreeg tot opluchting van het team twee van de drie tegenspelers op de knieën. Met het dubbel hadden Albert en Jan de minste moeite en wonnen deze, de enige partij die in drie games werd beslist. Uitslag 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen zette voet aan de grond in Dalfsen, het 4e team van DTV ’84  was hun tegenstander. Harry Pathuis, Simone van den Berg en Nico Drost moesten het in deze wedstrijd zien te klaren. Harry beet de spits af, hierin won Harry overtuigend zijn eerste enkelpartij. In de andere twee partijen ging hij, mogelijk door enige zenuwen gepaard, hem parten spelen. Helaas kreeg zijn eerste winstpartij dus geen vervolg. Simone was helemaal “in the mood”, ze had in deze wedstrijd de wind in de zeilen. Niet één, niet twee, maar liefst drie tegenspelers gingen in de enkelpartijen tegen haar onderuit. Ook Nico was te sterk voor zijn tegenspelers en won ook alle drie enkelpartijen. In het dubbel ging de winst naar Staphorst 2, Harry en Simone gingen in vier spannende games met de winst aan de haal. Uitslag, 2-8 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 1e team van Rijssen. Abel Bijker, Bert Jan Krale en Jennieke Krale kregen de punten niet cadeau. Abel mocht als eerste beginnen, helaas ging hij onderuit in drie games. Ook wist hij in beide andere partijen geen vuist te maken. Bert Jan kreeg ook geduchte tegenstand te verwerken van de drie spelers uit Rijssen, toch wist Bert Jan eenmaal de winst naar zich toe te trekken. Jennieke was in de wedstrijd het meest succesvol, twee van haar drie tegenspelers wist zij om haar vingers te winden. De winst in het dubbel ging helaas naar Rijssen 1. Uitslag, 7-3 voor Rijssen 1.