Competitie najaar 2022

04-12-2022: Het 1e tafeltennis jeugdteam is klaar met de najaarsompetitie 2022:

De dame en heren van het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam speelden afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen het 1e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Het team van Chinees restaurant Sun Palace zette zich schrap tegen het sterke team en titelkandidaat NTC Leogang 1. Het team met Jennieke Krale, Bert Jan Krale en Abel Bijker speelden hun laatste wedstrijd in deze samenstelling. Bert Jan en Abel stoppen, Jennieke gaat door met de tafeltennissport.

Jennieke beet de spits af, in haar eerste en later ook tweede enkelpartij kon zij geen vuist maken. In haar derde partij zinspeelde zij op gerechtigheid en won deze moeiteloos. Ook Bert Jan had enige moeite om punten te scoren, dat bleef steken op slechts eenmaal winst in het enkel. Abel wist na twee verloren enkelpartijen, zijn derde partij verrassend te beginnen. Met de eerste twee games op winst dachten we, zou hij dan toch nog één wedstrijd in deze competitie weten te winnen? Het bleek illusie, want helaas werd hij in zijn derde, vierde en vijfde game voorbij gestreefd.

In het dubbel moesten Jennieke en Bert Jan nog even hun kunnen tonen. Deze laatste dubbel van broer en zus Krale in deze competitie werd afgesloten met winst voor Staphorst 1. Uitslag 3-7 voor NTC Leogang 1.

27-11-2022: De laatste wedstrijden van de senioren en ook de één na laatste van de jeugd ging verloren:

De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen vrijdagavond het 5e team van Smash ’70 uit Hattem op bezoek. Voor het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Jeroen Delhaas op het topje van hun kunnen. Bij vlagen stond het Staphorster trio hun mannetje, maar de koploper en uiteindelijke kampioen Smash ’70 5 trokken aan het langste eind. De eerste enkelpartij van Albert tegen Robin Sellies werd een regelrechte kraker. Beide spelers gaven elkaar geen cadeautjes, in de vijfde game werd deze partij met twee punten verschil in het voordeel van Robin uitgevochten. Ook Sibrand bracht hierna Merijn van Werkhoven in verlegenheid. In deze enkelpartij moest Sibrand het hoofd buigen, dat ook weer in de vijfde game. Jeroen wist tegen de derde speler van Smash ’70, Martin de Roos het tij niet te keren. Albert en Sibrand zagen de bui met het dubbel al aankomen, met hun winst in de vorige ontmoeting ging het duo nu regelrecht de bietenbrug op. De tussenstand was hiermee al 0-4 voor de Hattemers. Ook hierna werd het een eentonig vertoning. Met deze sportieve ontmoeting, maar geflatteerde uitslag van 0-10 werd er nog even gezellig nagepraat met de spelers van Smash ’70 5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde ook thuis, nu tegen het 4e team van Zwartsluis. Ook in deze wedstrijd kregen Simone van den Berg, Nico Drost, en Harry Pathuis met moeite voet aan de grond. Zwartsluis was maar één punt nodig om kampioen te worden, dit kampioenschap was na de eerste enkelpartij al bereikt. Simone en Harry waren niet bestand tegen het ietwat denigrerende en flauwe gedrag van enkele Zwartsluiziger spelers. Nico wist nog wel twee winstpunten in zijn enkelpartijen in de wacht te slepen. In het dubbel kregen Simone en Nico geen vat op het spel van de Zwarsluizenaren, waarmee de einduitslag met 2-8 in het voordeel van Zwartsluis 4 werd afgesloten.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelde afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen het 2e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Het team met Bert Jan Krale, Jennieke Krale en Abel Bijker wisten met in hun achterhoofd de vorige ontmoeting, een 9-1 verlies zich goed te weren. Bert Jan liet het in zijn eerste enkelpartij afweten, maar corrigeerde dat met tweemaal winst in zijn andere partijen. Jennieke ging slagvaardig van start, in haar eerste twee enkelpartijen kwam zij als winnaar uit de bus. Haar derde enkelpartij verloor Jennieke ietwat onnodig. Abel wist geen potten te breken, roemloos ging hij in alle drie enkelpartijen onderuit. Ook het dubbel was helaas geen succes voor Jennieke en Abel. Uitslag 4-6 voor De Veluwe 2. Met nog één wedstrijd te gaan, is het niet mogelijk om nog een plek in de poule te stijgen. Een vijfde plaats is het hoogst haalbare.

20-11-2022: Het doek voor het 1e senioren en het 1e jeugdteam is helaas gevallen:

De heren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen donderdagavond in hun uitwedstrijd tegen het 1e team van Olst in de meeste partijen geen voet aan de grond. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper kwamen als team duidelijk te kort tegen de taaie spelers van Olst. Het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko ging dus een moeilijke avond tegemoet. Jeroen verloor zijn eerste enkelpartij, waarna Sibrand de teams weer op gelijke hoogte bracht. Ook Albert slaagde er niet in om zijn eerste enkelpartij in winst om te zetten. Na een eenzijdig beeld duurde het tot aan de zevende partij waarin Sibrand zijn tweede winstpunt wist te veroveren. Met deze twee moeizaam verkregen punten moest het 1e Staphorster team het ermee doen, want ook in het dubbel was het team van Olst te sterk. Uitslag, een 8-2 winst voor Olst 1. Staphorst 1 heeft er geen zicht meer op om in de 2e klasse door te gaan en degradeert naar de 3e klasse.

De dame en heren van het 2e Staphorster seniorenteam, Nico Drost, Harry Pathuis en Simone van den Berg zetten alles op alles om deze wedstrijd tegen het 9e tam van TT Zwolle tot een goed resultaat te brengen. De spits werd afgebeten door Nico, hij veroverde in een spannende eerste enkelpartij in vier games van Petra Hegeman. In zijn tweede partij stond Nico in een nek aan nek race tegenover Reinardt Mulder. Helaas liet Nico zich in de vijfde game verrassen. In zijn derde en laatste enkelpartij liet Nico er geen gras over groeien en won enigszins gemakkelijk van Ed Woerlee. In de drie enkelpartijen van Harry viel er voor hem helaas geen winstpunt te behalen. Hoewel Simone er nog wel een gamewinst wist uit te slepen, kreeg zij ook moeilijk vat op het spel van de spelers van TT Zwolle. Harry en Simone bleven helaas op nul staan. In het dubbel gaven Nico en Harry goede weerstand tegenover Reinhardt en Ed. Een winstpunt had er zeker ingezeten, jammer genoeg lieten zij zich in de vijfde game nipt de kaas van het brood eten. Uitslag, een 8-2 winst voor TT Zwolle 9.

De dame en heren van het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelden afgelopen zaterdag uit tegen tegen het 2e team van Wijhe. Het team met Abel Bijker, Jennieke en Bert Jan Krale gingen in de eerste ontmoeting met 3-7 onderuit. Het was Abel, Jennieke en Bert Jan eraan gelegen om in deze tweede ontmoeting een beter resultaat te verwezenlijken. Abel was niet geconcentreerd genoeg bezig om van de drie enkelpartijen ook maar een punt mee naar huis te nemen. Jennieke en Bert Jan liepen tegen Koen Geurs, de op papier zwakste speler van Wijhe averij op. Tegen Bryan Klomp en invaller Lotte Winkelhorst spande het erom, maar deze enkelpartijen werden gewonnen door Jennieke en Bert Jan. Abel en Bert Jan hadden in het dubbelspel niets in te brengen tegen Bryan en Koen. Uitslag, 6-4 in het voordeel van Wijhe 2. Het Staphorster 1e jeugdteam bengelt onderaan in hun poule, met nog twee wedstrijden te gaan is er weinig zicht op om in de 2e klasse te mogen blijven spelen.

07-11-2022: Het 1e senioren tafeltennisteam verloor, het 2e team speelde gelijk:

De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen het 1e team van Harderwijk op bezoek. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen, maar Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Jeroen Delhaas deden hun uiterste best om wat puntjes mee te pakken. Sibrand beet de spits af, kreeg in zijn eerste enkelpartij mogelijkheden maar verzilverde die niet. In zijn tweede en derde enkelpartij ging het ook op het scherpst van de snede. De tweede partij won Sibrand in vijf games, helaas verloor hij zijn derde partij ook weer in vijf games. De enkelpartijen die Albert speelde waren bloedstollend, hij sloot in twee van de drie partijen tot zijn eigen verbazing succesvol af. Jeroen, de derde spelers van Staphorst 1 had het erg moeilijk tegen de taaie spelers van Harderwijk 1. Jammer genoeg kreeg Jeroen geen voet aan de grond om tot score te komen. Ook in het dubbel werden Albert en Jeroen op de proef gesteld, met maar één gamewinst kregen zij geen kans tegen Wouter en Jos van Harderwijk 1. Uitslag 3-7 voor Harderwijk 1.

De dame en heren van het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelden ook thuis tegen het 3e team van ’s Heerenbroek. Harry Pathuis, Simone van den Berg en Nico Drost waren gebrand op een goed resultaat, want in de eerste ontmoeting werd nipt verloren met 6-4. Harry en Simone kregen loon naar werken, beide spelers wisten één van de drie enkelpartijen in winst om te zetten. De rating van Harry en Simone ging met sprongen omhoog. Nico zette alle drie tegenspelers aan de kant, geen enkele partij kwam in gevaar. Helaas wisten Simone en Nico in het dubbel hun 2-1 voorsprong niet vast te houden. Deze dubbelpartij werd, wederom in de vijfde game in het voordeel van ’s Heerenbroek beslist. Er had wel een puntje meer voor het Staphorster trio ingezeten, maar de teams waren tevreden met een 5-5 gelijkspel.

01-11-2022: De tafeltennisteams hadden het niet makkelijk:

De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen het 6e team van De Brug uit Apeldoorn op bezoek. De Brug 6 staat vier punten voor op Staphorst 1 en om degradatie te voorkomen moesten de nodige punten worden gescoord. Jeroen Delhaas, Sibrand Hassing en Albert Kuiper moesten dus flink aan de bak. Dat was voor het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko makkelijker gezegd dan gedaan. Sibrand was ondanks het feit dat hij een flinke griep achter de kiezen had, matchwinnaar van de dag. Door met drie op het tandvlees gespeelde enkelpartijen in winst om te zetten, was hij daarna kapot. Albert zat het ook niet mee, maar won met pijn en moeite één enkelpartij. Voor Jeroen, die altijd positief de wedstrijden aangaat lukte het hem jammer genoeg niet om punten te bemachtigen. In het dubbel lieten Sibrand en Jeroen zich de kaas van het brood eten. Uitslag 4-6 in het voordeel van De Brug 6.

De dame en heren van het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelden ook thuis tegen het 4e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Door omstandigheden was het 4e team van DTV ’84 met twee spelers naar Staphorst gekomen. Hierdoor stond het Staphorster team bij aanvang van de wedstrijd met 3-0 voor. Simone van den Berg, Nico Drost en Harry Pathuis zetten alles op alles om deze wedstrijd tot een goed resultaat af te sluiten. De spits werd afgebeten door Simone, zij won op karakter in vier games van Wilma Zwakenberg. In haar tweede enkelpartij ging zij onderuit tegen Matthé Schuurmans. Ook Nico had het moeilijk tegen Matthé, hoewel het er wel had ingezeten verloor hij nipt in vijf games. Tegen Wilma had Nico weinig tegenstand te verduren en won deze enkelpartij. Harry kon geen weerstand bieden tegen Matthé. In zijn enkelpartij tegen Wilma ging het op en neer, na vier games was het 2-2 en moest hij er in de vijfde game nog even tegenaan. Helaas verloor Harry nipt deze vijfde game. Ook hadden Nico en Harry geen geluk in het dubbel, waarmee de wedstrijd in een 5-5 gelijkspel werd beëindigd.

De dame en heren van het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelden afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd tegen het 1e team van Rijssen. Voor het team met Bert Jan Krale, Abel Bijker en Jennieke Krale was het zaak om een inhaalslag te verwezenlijken, maar zij stuiten op taaie tegenspelers van Rijssen 1. Bert jan kreeg in zijn eerste enkelpartij geen voet aan de grond, de andere twee enkelpartijen zette hij de winst vrij gemakkelijk naar zijn hand. Abel zag geen kans om punten voor Staphorst 1 te veroveren. Op één game na ging hij in in alle drie enkelpartijen roemloos ten onder. Jennieke stond “haar mannetje”. Op wilskracht en karakter zette zij alle drie tegenspelers aan de kant, waarmee zij matchwinnaar van de dag werd. In het dubbel stranden Abel en Jennieke na een spannende partij, in vijf games werd deze in het voordeel van Rijssen 1 beslist. Uitslag 5-5 gelijkspel.

16-10-2022: Geen winst voor de Staphorster tafeltennisteams:

Na vijf wedstrijden gespeeld te hebben zijn de teams in de afdeling Oost aan de tweede helft van de najaarscompetitie 2022 begonnen.
De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam hebben alle registers uit de kast moeten halen om het 6e team van Kampenion uit Kampen te bedwingen. Voor het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko vochten Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Jan Supèr vele spannende partijen uit. Sibrand en Jan wonnen hun eerste enkelpartijen, Albert lukte dat in zijn eerste partij niet. Daarna werd het dubbel gespeeld, Sibrand en Albert kregen geen kans om het punt te maken waarmee de stand op 2-2 stond. Hierna was het Kampenion dat achter elkaar vier punten binnen hengelde (6-2) De laatste twee partijen kwam Staphorst terug, Sibrand bracht de stand op 6-3 en in de laatste partij kon Albert met moeite de wedstrijd op een 6-4 eindstand brengen. Met Sibrand twee winstpunten en Albert en Jan één winstpunt werd de terugreis aanvaard.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde maandagavond al tegen het 3e team van Wijhe. Ook in deze wedstrijd moesten Simone van den Berg, Nico Drost en Harry Pathuis alle zeilen bijzetten. Aan de gamestanden te zien heeft het Staphorster team niet onverdienstelijk gespeeld, het geluk zat Simone en Harry niet mee. Nico kon het team uit Wijhe wel aan, hij won alle enkelpartijen. Het dubbelspel werd door Simone en Nico op het scherpst van de snede uitgevochten en helaas net verloren in vijf games. Het team had meer verdiend, uitslag 7-3 voor Wijhe 3.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 1e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Het team met Jennieke Krale, Abel Bijker en Bert Jan Krale kregen wederom een sterk team tegenover zich. Jennieke en Abel kregen helaas geen kans om punten voor Staphorst te veroveren. Bert Jan was dit keer beter op dreef, hij won twee enkelpartijen. In het dubbelspel kregen Jennieke en Abel hun tegenstanders niet op de knieën. Uitslag, 8-2 voor NTC Leogang 1.

09-10-2022: Alle drie tafeltennisteams kregen ervan langs:

De tafeltennisheren van het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen tegen het 5e team van Smash ’70 uit Hattem niet makkelijk. Voor het team van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelden dit keer Albert Kuiper, Jeroen Delhaas en Sibrand Hassing op het topje van hun kunnen. Bij vlagen stond het Staphorster trio hun mannetje, maar de koploper Smash 5 trokken meerdere malen aan het langste eind. De eerste twee enkelpartijen werden verloren door Albert en Jeroen, Sibrand scoorde in de derde partij het eerste punt voor Staphorst 1. Het dubbel dat hierna door Albert en Sibrand gespeeld werd bracht de teams verrassenderwijs weer in evenwicht, dus na vier partijen was de stand 2-2. De partijen hierna ging de winst allemaal naar het team uit Hattem, hoewel er voor Staphorst 1 meer had ingezeten. Uitslag 8-2 voor Smash ’70 5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde maandagavond al tegen het 4e team van Zwartsluis. Ook in deze wedstrijd kregen Nico Drost, Harry Pathuis en Simone van den Berg het niet makkelijk. Harry en Simone kwamen iets tekort tegen het sterk spelend Zwartsluis, zij wisten helaas geen punten te scoren. Nico hielp Staphorst 2 aan 1 winstpunt, de andere twee enkelpartijen had hij het geluk niet mee. Het dubbel werd een makkelijke prooi voor de tegenstander. Deze partij, door Nico en Harry gespeeld werd in drie games in het voordeel van Zwartsluis 4 beslist. Uitslag, een 9-1 winst voor Zwartsluis 4.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 2e team van De Veluwe uit Apeldoorn. Het team met Abel Bijker, Bert Jan Krale en Jennieke Krale wisten na de twee eerder verloren wedstrijden het tij niet te keren. Abel mocht weer als eerste beginnen, hij wist helaas geen vuist te maken in alle drie enkelpartijen. Ook Bert Jan kreeg geduchte tegenstand te verwerken, er had zeker meer ingezet want hij had met een beetje meer geluk wel een puntje kunnen pakken. In het dubbelspel stonden Bert Jan en Jennieke hun mannetje/vrouwtje, maar helaas werd hun geen punten gegund. Jennieke won haar eerste enkelpartij en wist hiermee achteraf gezien de eer van het team te redden. In haar drie enkelpartijen, die allemaal in drie games werden beslist ging zij in twee partijen strijdend ten onder. Uitslag, 9-1 voor De Veluwe 2.

25-09-2022: De tafeltennis seniorenteams kregen niet waarop ze hadden gehoopt:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde hun tweede uitwedstrijd tegen het 1e team van Harderwijk. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing werden danig op de proef gesteld. Oftewel, het drietal kreeg het flink te verduren. Jeroen wist deze avond helaas geen punten te scoren, het niveauverschil deed hem deze avond min of meer de das om. Albert en Sibrand waren ook niet in staat het sterke spel van het Harderwijkse trio te doorbreken. Toch wisten Albert en Sibrand met veel moeite elk nog een winstpuntje mee te pikken. In het dubbel werden Jeroen en Albert genadeloos afgestraft in drie games. Uitslag, 8-2 voor Harderwijk 1.

Ook op dinsdag 20 september speelde het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen tegen het 3de team ‘s Heerenbroek. Simone van den Berg, Harry Pathuis en Nico Drost waren na hun glorieuze overwinning van een week eerder in opperste stemming. Weer liet Simone zich in haar eerste partij de kaas niet van het brood eten, zij won deze enkelpartij nipt in vijf games. In de andere twee enkelpartijen zag zij geen kans om haar tegenspelers te verschalken. De spelers van ’s Heerenbroek gaven Harry geen kans om punten mee naar Staphorst te nemen. Nico kreeg wel vat op zijn tegenspelers en won alle drie enkelpartijen. Na hun eerste gamewinst in het dubbel, wisten Simone en Nico daarna geen vuist te maken in de resterende games. Uitslag, 6-4 voor ’s Heerenbroek 3.

 

18-09-2022: De tafeltennisteams zijn aan de najaarscompetitie 2022 begonnen:

Op vrijdag 9 september werd door beide seniorenteams de eerste thuiswedstrijden in de najaarscompetitie 2022 gespeeld. Het 1e team won met 6-4 van Kampenion 6 uit Kampen. Het 2e team speelde met 5-5 gelijk tegen Wijhe 3.

Afgelopen week speelde het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko hun eerste uitwedstrijd tegen het 6e team van De Brug uit Apeldoorn. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Jan Supèr waren erop gebrand om net als vorige week een goed resultaat te bereiken in de 2e klasse. Het trio blaakte van zelfvertrouwen. Beide teams waren danig aan elkaar gewaagd. Jeroen ging in zijn eerste wedstrijd voor Staphorst 1 voortvarend van start en zette Staphorst 1 gelijk op een 0-1 voorsprong. Zijn twee andere partijen waren bloedstollend, Jeroen moest daarin nipt zijn meerdere herkennen in zijn tegenspelers. Albert miste in zijn eerste twee enkelpartijen op een haar na in vijf games de winst, in zijn derde partij zette hij orde op zaken en won deze. Ook Jan moest vechten voor de punten, hij kreeg tot opluchting van het team twee van de drie tegenspelers op de knieën. Met het dubbel hadden Albert en Jan de minste moeite en wonnen deze, de enige partij die in drie games werd beslist. Uitslag 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen zette voet aan de grond in Dalfsen, het 4e team van DTV ’84  was hun tegenstander. Harry Pathuis, Simone van den Berg en Nico Drost moesten het in deze wedstrijd zien te klaren. Harry beet de spits af, hierin won Harry overtuigend zijn eerste enkelpartij. In de andere twee partijen ging hij, mogelijk door enige zenuwen gepaard, hem parten spelen. Helaas kreeg zijn eerste winstpartij dus geen vervolg. Simone was helemaal “in the mood”, ze had in deze wedstrijd de wind in de zeilen. Niet één, niet twee, maar liefst drie tegenspelers gingen in de enkelpartijen tegen haar onderuit. Ook Nico was te sterk voor zijn tegenspelers en won ook alle drie enkelpartijen. In het dubbel ging de winst naar Staphorst 2, Harry en Simone gingen in vier spannende games met de winst aan de haal. Uitslag, 2-8 voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Chinees restaurant Sun Palace speelde afgelopen zaterdag hun uitwedstrijd tegen het 1e team van Rijssen. Abel Bijker, Bert Jan Krale en Jennieke Krale kregen de punten niet cadeau. Abel mocht als eerste beginnen, helaas ging hij onderuit in drie games. Ook wist hij in beide andere partijen geen vuist te maken. Bert Jan kreeg ook geduchte tegenstand te verwerken van de drie spelers uit Rijssen, toch wist Bert Jan eenmaal de winst naar zich toe te trekken. Jennieke was in de wedstrijd het meest succesvol, twee van haar drie tegenspelers wist zij om haar vingers te winden. De winst in het dubbel ging helaas naar Rijssen 1. Uitslag, 7-3 voor Rijssen 1.