Competitie voorjaar 2017

24-04-2017: De laatste wedstrijden van de senioren verliepen ook goed:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest woensdagavond uit spelen tegen het 1e team van Wham uit Nieuwleusen.  Sibrand Hassing,  Hans Righolt en Albert Kuiper  lieten zich de kaas enigszins van het brood eten. Sibrand was in goeden doen en won alle drie enkelpartijen. Hans en Albert waren iets minder succesvol, Hans kreeg twee en Albert maar één tegenstander op de knieën. Sibrand en Hans verslikten zich in het dubbel. Eindstand 4-6 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De Wijk moest vrijdagavond uitspelen tegen het 11e team van Kampenion uit Kampen.  Anita Krale moest met twee invaller , Bert Mulder en Sibbele Bonthuis op pad om deze confrontatie aan te gaan. Het team had er veel zin in, bij Anita en Bert lukte het nu wel waar het anders wel eens mis ging. Beiden waren goed voor elk twee winstpunten. Voor Sibbele waren de Kampenaren een maatje te groot, hij wist geen punt en te scoren. Ook het dubbel ging voortvarend,  Anita en Bert gaven hun tegenstanders het nakijken. Eindstand  5-5.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van AJS van tuin tot techniek uit Rogat speelde woensdagavond tegen het 2e team van Wham uit Nieuwleusen.  Marja Krale, invaller Gerrit Snijders en Bert Mulder  gaven hun tegenstanders goed partij gezien de meerdere vier en vijf games waarin de partij beslist moest worden. Marja, Gerrit en Bert streden voor elk punt. Marja won één enkelpartij, Gerrit twee.  Helaas kreeg Bert geen kans om punten te scoren. De dubbel ging nipt verloren. Eindstand 7-3 voor Wham 2.

17-04-2017: Beide jeugdteams handhaven zich in hun klasse:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 2e team van NTC Leogang uit Nunspeet. NTC Leogang 2, mede kampioenskandidaad maakte het het Staphorster trio Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek niet gemakkelijk.  Janiek, Hester en Lucas hadden het geluk ook niet echt mee om van NTC Leogang veel punten af te snoepen. Uiteindelijk scoorden Janiek, Hester en Lucas elk één punt. Eindstand 3-7 voor NTC Leogang 2.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Installatie Stegeman speelde zaterdagmorgen thuis ook tegen een team uit Nunspeet, nl. het 7e team. Het Staphorster team met Henrico Slager, Jaron Huls en Job Diepenbroek hadden er “de gang” goed inzitten. Het spelen met een batje met goede rubbers werkte ook mee aan een goed resultaat. Alle partijen werden door Henrico, Jaron en Job in winst omgezet. Eindstand 5-0 voor Staphorst 2.

10-04-2017: Het 1e tafeltennisteams is kampioen, het 1e jeugdteam dendert over Nevanco heen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kreeg maandagavond bezoek van het 6e team van Heino. Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt hadden het gemunt op een succesvolle avond, want het kampioenschap was in deze één na laatste wedstrijd voorhanden. Vanaf de eerste tot de negende partij was het team oppermachtig. Alleen Albert moest in de 10e partij een nederlaag incasseren. Sibrand en Hans wonnen alle enkelpartijen, net als het dubbel door Albert en Sibrand. Eindstand  9-1 voor Staphorst 1.
Na de wedstrijd werd het team op ludieke wijze gehuldigd door Anita en Marja Krale. De foto werd gemaakt door Bert Mulder, bewerkt door Quido van Hien.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De wijk maandagavond thuis tegen het 1e team van ’s Heerenbroek. Invaller Marja Krale kreeg in haar eerste duel de kans om een punt te scoren, helaas ging het in de vijfde game net mis. Ook in de andere twee enkelpartijen kreeg ze het net niet voor elkaar. Het zat Gerrit ook niet mee en scoorde deze avond niet. Anita ging twee maal onderuit, maar in haar laatste partij perste ze er een overwinning uit.  Ook het dubbel ging niet naar wens.
Eindstand  1-9 voor ‘s Heerenbroek 1.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van AJS van tuin tot techniek kwam maandagavond thuis tegenover het 12e team van Heino te staan. Sibbele Bonthuis, Bert Mulder en Marja Krale gaven hun tegenstanders goed partij. Sibbele kwam in zijn eerste enkelpartij bijna tot winst, maar ging helaas in de vijfde game met opgeheven hoofd onderuit. In de volgende partijen scoorde hij niet. Bert was in twee enkelpartijen zijn tegenstanders de baas, een derde punt was hem niet gegeven. Marja, die switchte van het 3e team naar het 2e teamen terug speelde een gedegen wedstrijd. Met drie gewonnen enkelpartijen werd zij de matchwinnaar van de avond. Bert en Marja konden net geen beslag leggen op het dubbel. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 1e team van Nevanco uit Hasselt. Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer deden goede zaken. Hoewel Nevanco “niet voor de poes” bleek, verpletterde het Staphorster team het team van Nevanco met 10-0.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Installatie Stegeman speelde zaterdagmorgen uit  tegen het 2e team van Dronten.  Voor het  Staphorster team speelden Job Diepenbroek, Bert Jan Krale en Henrico Slager vol overgave.
Job was in zijn beide enkelpartijen succesvol. Bert Jan en Henrico wisten geen punten te behalen, hoewel Henrico er wel de kans toe had. Eindstand 3-2 voor Dronten 2.

04-04-2017: De tafeltennisteams moesten weer danig aan de bak:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten maandagavond tegen het 2e team van Hoonhorst.  Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt  maakten een niet al te moeilijke avond mee. Geen van de drie Staphorster spelers liet zich verrassen en stevenen op het kampioenschap af. Eindstand  10-0 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De wijk moest vrijdagavond naar Heino, voor de wedstrijd tegen het 13e team.  Anita Krale, Gerrit Snijders en invaller Bert Mulder kregen een zware avond te gaan.  De Staphorster spelers hebben met verve gespeeld, maar het lukt niet om een punt te scoren. Eindstand 10-0 voor Heino 9.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor AJS van tuin tot techniek uit Rogat kreeg bezoek uit Wezep, het 5e team van Bosman Wezep. Marja Krale, Klaas Jan Vos en Sibbele Bonthuis gaven hun tegenstanders goed partij, maar Bosman Wezep was een maatje te kort. Marja en Klaas Jan scoorden elk één punt. Eindstand 2-8 voor Bosman Wezep 5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 3e team van Tafeltennis Zwolle. Wederom werden Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer op de proef gesteld, net als in de eerste wedstrijd. Zeven van de tien partijen werden toen in de vijfde game met miniem verschil verloren. Janiek, Hester en Lucas stonden nu “hun mannetje” en wonnen elk één winstpunt. Het dubbel werd ook door Janiek en Lucas gewonnen. Eindstand 4-6 voor TT Zwolle.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Installatie Stegeman speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 5e team van Tafeltennis Zwolle. Voor het  Staphorster team speelden Bert Jan Krale, Martijn Heringa en Jaron Huls vol overgave, maar wisten geen punten te behalen.. Het team van TT Zwolle was te sterk voor het Staphorster team. Eindstand 0-5 voor TT Zwolle 5.

27-03-2017: Het 1e tafeltennisteam heeft het kampioenschap in zicht:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde maandagavond met medewerking van hun tegenstander de uitwedstrijd, thuis tegen het 3e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Door Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt werd dit erg gewaardeerd, echter in deze sportieve wedstrijd streden beide teams fel om de punten. Albert scoorde één, Sibrand  twee en Hans driemaal in het enkelpartijen. Sibrand en Albert waren in de spannende dubbel ook succesvol. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De wijk moesten vrijdagavond uit spelen tegen het 13e team van TT Zwolle. Gerrit Snijders en de twee invallers Marja Krale en Bert Mulder waren van plan om het hun tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Staphorst 2 was een maatje te klein, wat resulteerde in helaas maar twee winstpunten door Gerrit en Bert gescoord. Eindstand 8-2 voor TT Zwolle 13.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam van shirtsponsor AJS van tuin tot techniek uit Rogat speelde donderdagavond tegen het 1e team van Nevanco uit Hasselt. Marje Krale, Bert Mulder en en Trea Woudsma zetten hun beste beentje voor, het werd een spannende aangelegenheid met meerdere vier en vijf games. Marja moest haar eerste enkelpartij gewonnen geven, de andere twee ging zij met de volle winst aan de haal. Bert en Trea waren ook goed op dreef, Bert won alle drie enkelpartijen en Trea won er twee. (net geen drie). Met een beetje meer geluk hadden Trea en Bert ook het dubbel kunnen winnen, in de vijfde game ging helaas de winst naar Nevanco 1. Eindstand 3-7 voor Staphorst 3.

20-03-2017: Monsterzege 1e senioren tafeltennisteam:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest maandagavond thuis tegen het 1e team van Wham uit Nieuwleusen.  Albert Kuiper, Sibrand Hassing  en  Hans Righolt lieten er, hoewel Wham behoorlijk tegenstand bood geen gras over groeien. Albert, Sibrand en Hans kwamen op een paar games na geen moment in gevaar.  Eindstand 10-0 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De wijk moest maandagavond tegen het 11e team van Kampenion uit Kampen. Gerrit Snijders, Anita Krale en Hans Logtenberg zouden Kampenion wel even een lesje leren, maar dat pakte heel anders uit. Alleen Gerrit kon één Kampenaar de baas, bijna scoorde hij twee punten. Hans en Anita zaten ook dicht bij een winstpunt, maar in de vijfde game zat het geluk niet mee. Ook in het dubbel gingen Hans en Gerrit, na hun winst in de eerste game toch nog onderuit. Eindstand 1-9 voor Kampenion 11.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van AJS van tuin tot techniek uit Rogat speelde maandagavond tegen het 2e team van Wham uit Nieuwleusen. Bert Mulder, Klaas Jan Vos en Trea Woudsma kwamen goed voor de dag. Spanning alom, in vele games moesten vele partijen beslist worden. Bert, Klaas Jan en Trea scoorden elk twee winstpunten in het enkel. Bert en Trea wisten het dubbel net niet te winnen, ook deze ging in vijf games. Eindstand 6-4 voor Staphorst 3.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van GTC uit Genemuiden. GTC 1 kwam met twee spelers, zodat Staphorst 1 met 3-0 aan de wedstrijd kon beginnen. Desondanks werd het voor Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek een spannende aangelegenheid. Janiek liet zich niet van de wijs brengen en won de beide enkelpartijen. Bij Hester wilde het niet echt lukken, één partij had ze kunnen winnen. Lucas won één en verloor één partij. Het dubbel was een makkie voor Hester en Lucas. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Installatie Stegeman speelde zaterdagmorgen ook thuis, tegen het 5e team van GTC uit Genemuiden. Henrico Slager, Bert Jan Krale en Martijn Heringa kwamen voor Staphorst 2 uit. Henrico en Bert Jan speelden hun eerste enkelpartij in vijf games, in de beslissende game had hun tegenstander iets meer geluk en stond Staphorst 2 met 0-2 achter. Martijn moest de derde partij spelen en won deze. In het dubbel lieten Henrico en Martijn er geen twijfel over bestaan, zij sloegen hun tegenstanders “van de tafel”. Bert Jan kon de laatste partij niet winnen. Er zit progressie in het gehele 2e Staphorster vijf mans jeugdteam, met ook Jaron Huls en Job Diepenbroek. Met een eindstand van 2-3 ging deze wedstrijd naar GTC 5.

06-03-2017: Tafeltennisteams spelen wisselvallig:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moest maandagavond thuis tegen het 3e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en  Hans Righolt wilden geen punten verliezen om hun eerste plaats in de poule te behouden. Sibrand kwam sterk voor de dag met drie gewonnen enkelpartijen.  Hans moest het bij twee gewonnen enkelpartijen laten en Albert kwam niet tot winst. Ook in het dubbel kwamen Sibrand en Albert er niet aan te pas. Eindstand 5-5.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De wijk moest maandagavond tegen de koploper in de poule, Zwartsluis 3. Hans Logtenberg, Anita Krale en Gerrit Snijders kregen een zware avond te gaan. Alleen Gerrit en Hans scoorden elk één winstpunt voor Staphorst 2.  Ook het dubbel ging niet zoals gehoopt was. Eindstand  8-2 voor Zwartsluis 3.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van AJS “van tuin tot techniek” uit Rogat speelde maandagavond tegen het 15e teamvan TT Zwolle. Marja Krale, Trea Woudsma en Bert Mulder gaven hun tegenstanders goed partij. Marja, Trea en Bert wonnen elk één partij. De dubbel was ook voor Bert en Trea. Eindstand 4-6 voor TT Zwolle 15.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 2e team van NTC Leogang. NTC Leogang is koploper in de poule, dus het zou een spannende aangelegenheid worden.  Spannend werd het, Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer gaven hun tegenstander goed partij, meerdere sets moesten in de vijfde game beslist worden.  Janiek en Hester wonnen elk één van de drie enkelpartijen. Lucas scoorde er één extra bij met twee maal winst. Het dubbel werd gewonnen door NTC Leogang 2. Eindstand 6-4 voor NTC Leogang.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Installatie Stegeman speelde zaterdagmorgen uit tegen het 7e team van NTC Leogang in Nunspeet. Voor het Staphorster team hebben Jaron Huls, Henrico Slager en Job Diepenbroek zich goed  geweerd. Jaron had de smaak pakken en won beide enkelpartijen, Job verzilverde één enkelpartij. Henrico  kwam iets te kort in zijn enkelpartij. In het dubbel moesten Job en Henrico zich helaas gewonnen geven, maar met 2-3 was de winst voor Staphorst 2.

21-02-2017: Het tafeltennisteam ging flink onderuit:

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De wijk moest maandagavond thuis spelen tegen het  9e team van Heino. Gerrit Snijders,  Hans Logtenberg en Anita Krale moesten stevig aan de bak. Na de eerste partij die Gerrit won, was het eenrichtingsverkeer.  Hoewel Hans nog dicht aan een winstpunt mocht ruiken, kwamen Gerrit, Hans en Anita er op een enkele gamewinst  na niet echt aan te pas. Ook in het dubbel bleven Gerrit en Anita zonder resultaat. Eindstand  1-9 voor Heino 9.

19-02-2017: De meerderheid van de tafeltennisteams doen goede zaken:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten vrijdagavond tegen het 6e team van Heino. Hans Righolt, Sibrand Hassing en Albert Kuiper hadden het gepind op een succesvolle avond.  Hans speelde weer als gewoonlijk en zette alle drie enkelpartijen naar zijn hand. Sibrand en Albert lieten zich niet ongemoeid en wisten met moeite twee van de drie enkelpartijen te winnen. Het dubbel werd  in een regelrechte triller door Sibrand en Albert gewonnen. Eindstand  2-8 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De wijk moest dinsdagavond naar ’s Heerenbroek voor de wedstrijd tegen het 1e team. Gerrit Snijders,  Hans Logtenberg en invaller Marja Krale kregen een zware avond te gaan. Alleen Gerrit en Hans scoorden elk één winstpunt voor Staphorst 2.  Ook het dubbel ging in rook op. Eindstand  8-2 voor ‘s Heerenbroek 1.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam ging vrijdagavond naar Heino, tegen het 12e team daar. Marja Krale, Bert Mulder en Sibbele Bonthuis gaven hun tegenstanders goed partij, zowel Staphorst als Heino scoorden om en om. Bert en Marja waren in twee van de drie enkelpartijen hun tegenstanders de baas. Sibbele lukte het niet om een punt te scoren. De dubbel was ook voor Bert en Marja. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van Nevanco uit Hasselt. Na vorige week een geflatteerde nederlaag te moeten incasseren was het trio gebrand op een goed resultaat.  Spannend werd het, Janiek de Rijke, Hester de Boer en Lucas Diepenbroek moeten alles uit de kast halen. Zowel Janiek, Hester als Lucas scoorden elk twee winstpunten. Het dubbel werd gemakkelijk gewonnen door Hester en Lucas. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.

12-02-2017: De tafeltennisteams winnen, verliezen en spelen gelijk:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten vrijdagavond tegen het 2e team van Hoonhorst.  Albert Kuiper, Hans Righolt en Sibrand Hassing maakten een moeilijke avond mee. Albert liet zich twee maal de kaas van het brood eten, met 1 maal winst in het enkelspel was hij niet tevreden. Hans en Sibrand zorgden ook voor spannende partijen, maar kwamen beide met drie maal winst uit de strijd tevoorschijn. Het dubbel werd in de vijfde game door Albert en Hans onnodig verloren. Eindstand  3-7 voor Staphorst 1.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam ging naar Wezep, tegen het 5e team van Bosman Wezep. Bert Mulder, Klaas Jan Vos en Sibbele Bonthuis gaven hun tegenstanders goed partij, om en om werden de punten gescoord. Bert wist twee van de drie enkelpartijen te verzilveren. Klaas Jan en Sibbele gingen met elk één winstpunt aan de haal. De dubbel was ook voor Bert en Klaas Jan. Eindstand 5-5.

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het 3e team van Tafeltennis Zwolle. Nog niet eerder werden Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer zo op de proef gesteld als in deze wedstrijd. Zeven van de tien partijen moesten in de vijfde game met miniem verschil beslist worden. ‘Het kwartje” viel meerdere keren naar de verkeerde kant. Een geflatteerde uitslag met één maal winst door Hester was het resultaat. Eindstand 9-1 voor TT Zwolle.

Het 2e Staphorster jeugdteam van Installatie Stegeman speelde zaterdagmorgen uit tegen het 5e team van Tafeltennis Zwolle. Voor het  Staphorster team moesten Job Diepenbroek, Henrico Slager en Jaron Huls vol aan de bak om punten te pakken. Job, Henrico en Jaron moesten het onderspit delven, het team van TT Zwolle was te sterk voor het Staphorster team. Eindstand 0-5 voor TT Zwolle 5.

05-02-2017: De tafeltennisteams wisten niet allemaal te winnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko moesten vrijdagavond tegenoor het 3e team van DTV ’78 uit Dalfsem.  Albert Kuiper, Sibrand Hassing en Hans Righolt werden danig op de proef gesteld. Albert kwam niet uit de verf, hij moest  twee maal het onderspit delven. In zijn laatste enkelpartij wist hij toch nog één punt te schoren. Hoewel soms niet gemakkelijk, Hans en Sibrand wonnen alle drie enkelpartijen. Het dubbel wisten Hans en Albert na een een zenuwslopende strijd in winst om te zetten. Eindstand  2-8 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit  De wijk moesten naar Zwartsluis, het 2e team was hun tegenstander.  Anita Krale, Gerrit Snijders en Hans Logtenberg kwamen er niet aan te pas, in alle partijen werden zij op de knieën gelegd door de Sluzigers.  Eindstand 10-0 voor Zwartsluis 2.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam gingen naar Zwolle, tegen het 15e team van TT Zwolle. Invaller Anita Krale uit het 2e team, Marja Krale en Sibbele Bonthuis hadden een spannende avond, het was erop of eronder. De eerste drie partijen gingen al in vijf games, de Zwollenaren en het Staphorster team  gaven hierin elkaar weinig toe. Anita, Marja en Sibbele hadden weinig geluk en moesten met elk één punt genoegen nemen, hoewel ze meer verdienden zat  het er dit keer niet in. Eindstand 7-3 voor TT Zwolle 15.

Het 2e Staphorster jeugdteam speelde zaterdagmorgen thuis tegen het 2e team van Dronten. Voor het  Staphorster team bonden  Jaron Huls,  Bert Jan Krale en Martijn Heringa de strijd aan tegen het 2e team van Dronten. Met goed tegenspel konden Jaron, Bert Jan en Martijn het tij niet keren, de Drontenaren waren iets te sterk voor het Staphorster team. Eindstand 0-5 voor Dronten 2.

30-01-2017: De tafeltenniscompetitie voor de senioren is ook weer begonnen:

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko kwam maandagavond thuis uit tegen het 3e team van NTC Leogang uit Nunspeet. Sibrand Hassing, Albert Kuiper en Hans Righolt hadden er veel zin. Hans en Sibrand wonnen alle drie enkelpartijen, de één wat makkelijker als de andere. Albert kwam bijna tweemaal tot winst, maar liet zich toch tweemaal verrassen. In het dubbel waren Hans en Albert niet te vermurwen. Eindstand 8-2 voor Staphorst 1.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam met shirtsponsoring van haarmode José uit De wijk moesten in deze eerste thuiswedstrijd de degens kruisen tegen het 13e team van TT Zwolle. Anita Krale, Gerrit Snijders en Hans Logtenberg kregen, ondanks goed spel in deze eerste competitiewedstrijd niet wat ze verdienden. Anita, Gerrit en Hans waren elk goed voor één winstpunt in het enkel. Het dubbel was een eitje voor Anita en Hans. Eindstand 4-6 voor TT Zwolle 13.

Het 3e Staphorster senioren tafeltennisteam kregen bezoek uit Hasselt, 1e team van Nevanco.
Klaas Jan Vos, Bert Mulder en Sibbele Bonthuis zetten hun beste beentje voor, het werd een spannende aangelegenheid. Klaas Jan en Bert kwamen elk tot tweemaal winst in het enkel. Sibbele kwam in zijn eerste competitiewedstrijd ook goed voor de dag met één winstpunt. Het dubbel was voor Klaas Jan en Bert een regelrechte triller, in de vijfde game kwamen zij als winnaar uit de strijd tevoorschijn. Eindstand 6-4 voor Staphorst 3.

23-01-2017: Beide jeugdteams goed van start in de voorjaarscompetitie:

Het 1e Staphorster jeugdteam van Chinees Restaurant Sun Palace speelde zaterdag uit tegen het1e team van GTC uit Genemuiden. Voor het eerst in de 3e klasse lieten Janiek de Rijke, Lucas Diepenbroek en Hester de Boer zich van hun goed kant zien. Lucas was matchwinnaar door drie enkelpartijen in winst om te zetten. Janiek was 2 tegenstanders de baas en Hester moest genoegen nemen met 1 winstpunt.
In het dubbel zegevierden Janiek en Lucas. Eindstand 3-7 voor Staphorst 1.

Het nieuwe 2e Staphorster jeugdteam speelde zaterdag ook in Genemuiden, tegen het 5e team van GTC. Het 2e Staphroister team komt voor de allereerste keer in de startersklasse van competitie in actie. Het volledige 2e team bestaat uit Henrico Slager, Jaron Huls, Martijn Heringa, Job Diepenbroek en Bert Jan Krale. In deze eerste wedstrijd moesten Martijn, Bert Jan en Job “aan de bak”. Martijn en Job wonnen elk één wedstrijd in het enkelspel, Bert Jan slaagde daar (nog) niet in. Het dubbel was ook voor Staphorst 2, Bert Jan en Job gingen met de winst “aan de haal”. Eindstand 2-3 voor Staphorst 2.