Deto Nieuwjaarstoernooi 2024

18 januari 2024
← Terug naar overzicht

18-01-2024: Jennieke Krale en Albert Kuiper winnen 1e prijs op het Deto Nieuwjaars tafeltennistoernooi:

Op maandag 15 januari 2024 werd in Nijeveen het jaarlijks terugkerende Deto Nieuwjaarstoernooi gehouden. Met ongeveer 75 deelnemers was de organisatie weer zeer tevreden.

De tafeltennisvereniging Staphorst was ook goed vertegenwoordigd met 7 spelers t.w. Jennieke Krale, Marja Krale, Nico Drost, Roel Brakke, Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper.

In verschillende klassen A,B en C op rating niveau werd er volop gestreden om de felbegeerde titel. In elke poule ging alleen de winnaar door naar de volgende ronde. Sibrand in de A-klasse, Nico, Roel en Jeroen in de B-klasse en Marja in de C-klasse wisten geen van allen de tweede ronde te halen. Na de eerste ronde bleven Jennieke (C-klasse) en Albert (B-klasse) met hun 1e plaats in de poule overeind en stoomden door naar de halve finale. Jennieke maakte korte metten met Hennie Schokkenbroek van TTV Meppel. Albert was hierin de meerdere tegen Gerwin van Dalfzen van TTV Zwartsluis. Beide Staphorster spelers begonnen gemotiveerd aan de finale, Jennieke moest tegen Willem Scherpenkate van TTV Zwartsluis en Albert ging de strijd aan tegen Kevin van Urk van TTV Deto.
Ook in beide finales trokken Jennieke en Albert aan het langste eind en werden beiden kampioen in hun klasse.
In de A-klasse wist Erik van der Haar van TTV Deto kampioen te worden door Nick Schalen van TTV Hou-Tafel ’77 te verslaan.

Wederom een zeer gezellig en geslaagd toernooi waarbij de kippenbouten van Aldert Vegter zich weer voortreffelijk lieten smaken.

Foto’s gemaakt door Nico, Albert, Sibrand, Marja en Jeroen
Groepsfoto door Erik Bolding
(v.l.n.r. Roel Brakke, Marja Krale, Jeroen Delhaas, Nico Drost, Sibrand Hassing, Jennieke Krale en Albert Kuiper

Bewerking door Quido van Hien

Bekijk alle foto’s