Deto Nieuwjaarstoernooi 2019

24 januari 2019
← Terug naar overzicht

Op maandag 14 januari 2019 werd in Nijeveen het jaarlijks terugkerende Deto Nieuwjaarstoernooi gehouden. Met maar liefst 80 inschrijvingen was de organisatie zeer tevreden. De tafeltennisvereniging Staphorst was ook goed vertegenwoordigd met 6 spelers t.w. Anita Krale, Marja Krale, Hans Righolt, Sibrand Hassing, Bert Mulder en Albert Kuiper. Jan Supèr, ook lid van de Staphorster tafeltennisvereniging had zich namens TTV Meppel ingeschreven. In verschillende klassen A,B en C werd er volop gestreden om de felbegeerde titel. In elke poule ging alleen de winnaar door naar de volgende ronde. Het merendeel van Staphorster deelnemers werd in de 1e ronde uitgeschakeld. In de B klasse manifesteerde Jan Supèr zich zowel in de voorronde zodanig dat hij doordrong tot in de finale. Jan werd winnaar in de B klasse, hij won van dhr. Horsman van TTV Hou Tafel ’70 uit Coevorden. In de C klasse ging Anita Krale voortvarend te werk, in de poule en de rondes daarop sloeg zij iedereen van de tafel. In de finale werd het een nek aan nek race tegen Joost de Graaf van TTV Zwartsluis. Deze finale moest in de vijfde game beslist worden. Joost werd kampioen in de C klasse door Anita met miniem verschil te verslaan. Het batje van Anita moest het bijna ontgelden 😉
Wederom een zeer gezellig en geslaagd toernooi waarbij de kippenbouten van Aldert Vegter (niet aanwezig) zich weer goed lieten smaken.